MEIDÄN KOTI – KEITTIÖ

7/07/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään vähän tarkemmassa koti-esittelyssä on vuorossa keittiömme. Vanhoissa taloissa on usein isot keittiöt ja niin on meilläkin. Keittiö on melko lailla saman kokoinen kun olkkari, suunnilleen sellaiset reilun parisenkymmentä neliötä. Ikkunat siellä ovat länteen päin, joten keittiössä saamme nauttia ilta-auringosta.

Itse keittiö ei ole hurjan moderni, mutta toimiva ja siisti. Intergoidut kodinkoneet ja laadukkaamaat keittiönkaapit kyllä houkuttaisivat, mutta hyvin menee näinkin. Tilaan suhteutettuna keittiökompleksi on aika pieni, mutta itse tykkään että huoneessa on tilaa sitten myös muullekkin. Iso hylly vie paljon tilaa yhdellä seinällä ja toiselle on taas myöhemmin tulossa vielä työpisteeni. Isomallekkin ruokapöydälle olisi tilaa ja sellaisnen hankinta onkin harkinnassa. Keittiön nurkassa on vielä reilun kokoinen ikkunallinen siivouskomero, jonne mahtuu kivasti muunmuassa myös kaikki remppavehkeet. Siksi ovi myös pysyy visusti kiinni valokuvauksen aikana…

Kotonamme vallitseva valkoisuus ja minimalistisuus jatkuu keittiössä, mutta tästä huoneesta löytyy myös paljon väriä. Keittiön matto on melko uusi hankita. Mietin sitä pitkään ja kun lopulta päätin maton ostaa ei sitä ollutkaan enää haluamaani kokoa. Ehdin kuitenkin ihastua tuohon 100% nahkaa olevaan vihreän sävyiseen räsymattoon niin paljon, että ostin lopulta tuon jäljellä olleen käytävämallin. Mintunvihreää löytyy valmiiksi jo vanhoista pinnatuoleista ja muista pienistä keittiötarvikkeista.

Ihan ensimmäisenä aamulla meillä kotona laitetaan keittiössä radio päälle. Ruoanlaiton ja syömisen lisäksi siellä vietetään aikaa pöydän äärellä piirtäessä/maalatessa/muovailuvahaa tehden. Kun minulla on kavereita kylässä, me yleensä kaikki jostain syystä hakeudemme olkkarin sijasta sinne seurustelemaan. Koska keittiöön siirtyvä työpisteeni on vasta ajatuksen tasolla, kirjoittelen tällä hetkellä myös tuossa ”omalla paikallani”.  On muuten hassua, miten jokaisessa kodissa jokaiselle löytyy nopeasti se oma paikka sieltä keittiön pöydän äärestä. Onko teillä muilla sama?

Edelleen rakastan tuota Lundian vanhaa, astiakaappina toimivaa, hyllyä. On tosi kätevää kun lapset saavat sieltä otettua itse astiansa ja aamupalansa. Pölyn kanssa ei ole ollut ongelmaa, kuten aluksi vähän pelkäsin.

Uusi hankinta on myös tiskikone, jonka viime viikolla pois muuttaneilta naapureiltamme ostin. En voi uskoa että elin yli kaksi vuotta ilman sitä. Tiskaamisesta tuli tuona aikana ehdottomasti inhokkipuuhaani. Nyt tiskien laittamisen koneeseen tuntuu ihan luxukselta.

Olen tässä viime päivinä googlaillut myös erilaisia jätevaunuja. Haussa olisi sellanen neljän ämpärin leveä vaunu, jotta jätteiden lajittelu olisi helpompaa ja mielekkäämpää. Etsintä jatkuu.

Kuten joka huoneessa, keittiössäkin on nuo pari metriä korkeat ikkunat. Jotain laskos/rullaverho systeemiä siihen kaipailen, sillä kesäauringon porottessa on aika kuuma iltaruokaa tuossa syödä. Olemme tässä päässeet seuraamaan myös pääskyjen pesintää. Yhdellä perheellä kun on pesä suoraan ikkunan yläpuolella.

Sellainen siis on tämä symppis keittiömme, ihan meidän näköinen. Mitä tykkäätte?

ps. Dyson imurin voitti Nina R ”Mun inhokki on ehdottomasti lattioiden pesu”. Onnea ja suuret kiitokset osallistujille! 

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

17 Responses to “MEIDÄN KOTI – KEITTIÖ”

 1. Teillä on ihanan valoisa keittiö ja koko koti muutenkin. Hayn talosupaperiteline on yksi lemppareita! Ainoa mikä hämää on ettei ruokapöytä ole täysin ikkunan edessä tai kattolamppu oikeassa paikassa pöytään nähden.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei kiitos kiitos! 🙂 Juu, haluan että tossa välissä on vähän enemmän tilaa, kun jos pöytä olisi ”oikeassa” kohdassa 🙂

 2. Ihanan raikkaan näköistä ja valoisaa. Äkki vilkaisulla näyttää kovinkin valkoiselta, mutta silti löytyy paljon väriä. Ihana!

 3. Ansku sanoo:

  No huhhuh. Tykkään kuin hullu puurosta. Just täydellinen määrä minttua.

 4. emppu sanoo:

  UPEA! Sulla on oikeasti niiin silmää tuohon hommaan, aivan täydellinen unelmakoti teillä! ♡

 5. HANNA sanoo:

  Tyylikäs keittiö kyllä! Just oon äidin luona siivoomassa ja käymässä tavaraa läpi, ja tekisi mieli pelkistää, pelkistää ja pelkistää… Niin paljon turhaa rojua täällä on! Täältä ei myöskään löydy tiskikonetta, äiti on elänyt ilman sitä jo varmaan 15 vuotta. Ei sellaista löydy omasta kotoanikaan, eikä oikeen sellaselle oo paikkaa missään, muuten vois harkita ostamista koska inhoan kans tiskaamista yli kaiken! 😀

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Iso suositus pelkistämisen puolesta! Välillä itsellenikin tekee tiukkaa, sillä rakastan mm vanhoja esineitä, purkkeja ja purnukoita – mutta se on oikeesti ihanan vapauttavaa kun tavaraa on mahd vähän. Tiskikone on oikeasti parasta mitä mulle on aikoihin sattunut, suosittelen, vaikka sellaista pöytämallia jos ei muuta 🙂

 6. Essi sanoo:

  Aivan ihana keittiö! Mitä tuo teidän lattiamateriaali on ja keittiön taso? 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Lattia on valkoiseksi maalattua laminaattia ja työtasot jotain perus laminaattia jossa tuollainen tosi tumma dc fix tarra jossa ”puun syy” kuviointi. Betonitasot haaveissa 🙂

 7. Tikamo sanoo:

  Aivan mieletön! Itse en uskalla haaveilla noin vaaleasta keittiöstä, koska en tietäisi miten pitää se puhtaan valkoisena!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Oi kiitos! Omasta mielestä ihan helppo pitää puhtaana! Näkee ainakin hyvin missä on likaa 😀

 8. elviira sanoo:

  apua tuo ruokapöytä on ihana!!! miten se on tehty ja kuinka suuri se on 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Levy on ihan perus kouvuvaneria, n 2,5cm paksua, ja päällä kerros valkokuultomaalia ja mattalakkaa, jalat ikeasta 🙂 Muistaakseni koko on jotain 85x180cm 🙂

 9. Leena sanoo:

  Ihana kattovalaisin! Minkä valmistajan se on?

Kommentoi