VINKIT PAREMPAAN MUUTTOON

15/03/2023

Postaus toteutettu yhteistyössä Niemi-Palvelut kanssa


Nyt kun tässä on tullut muutettua alle vuoden sisään jo kahdesti, omasta kokemuksesta voisin vinkata muutamia käytännön juttuja, joilla stressaavan ja työntäyteisen muuton saa tehtyä hieman helpommin.

Me muutimme muutama viikko sitten ja ilman Niemen ammattimaista muuttoapua olisimme olleet ihan pulassa. Täältä voit käydä lukemassa ajatuksiani juuri ennen muuttoa.

Oli ihanaa, että stressaavan ajanjakson, rempan ja loppumetreillä olevan raskauteni vuoksi meidän muutto meni paremmin, helpommin ja stressittömämmin kun koskaan ikinä mikään muutto ennen. Tähän vaikutti varmasti paljon se, että emme olleet tilanneet Niemeltä vain tavaroiden muuttopalvelua, eli kantamista asunnosta toiseen, vaan myös kaiken omaisuutemme pakkaamisen.

Ammattilaiset pakkasivat kaiken huolellisesti ihan ennätysajassa, eli puolessa päivässä. Eihän tuollaiseen suoritukseen pystyisi mitenkään itse. Vakuutan, että tämä palvelu on joka pennin arvoinen.

Uudessa kodissa kaikki laatikot kannettiin heti oikeisiin huoneisiin, kalusteet laitettiin toivomilleni paikoille ja purettiin muoveistaan, jopa kattolapmput asennettiin heti paikalleen. Sitä mukaan kun muuttoammattilaiset kantoivat tavaraa sisään, saimme purettua lähes puolet laatikoista. Näin ollen myös koti näytti muuttomiesten jälkeen jo ihan kodilta, kun he nappasivat heti myös tyhjät laatikot mukaansa. Muuttopakittiimme kuului myös tunti kaikkien keittiötarvikkeiden, kuten astioiden aukipurku.

Muuttopalveluun sijoittaminen tuntuu kieltämättä lompakossa, mutta muuttostressin keskellä tämä ei mielestäni ole paras paikka säästää. Ammattilaiset suoriutuvat hommasta paljon tehokkaammin ja itselle jää energiaa kaikkeen muuhun muuttamiseen liittymiseen hommaan.  Ja sitä hommaa riittää. Jos ihan tällaisen täyden palvelun muuttopalveluun ei kuitenkaan pysty, voi Niemeltä tilata kantoapua vaikkapa vain tietyksi ajaksi. Ja muuttolaatikot, ne on ehdottomat!

VINKIT PAREMPAAN MUUTTOON

Aloita suunnittelu, ennakoi ja aikatauluta. Muutokuorman roudaamista helpottaa, jos käyt kaikki tavarat läpi ennen muuttoa ja luovut niistä, joita et enää tarvitse. Tavaroiden myymiselle ja kierrättämiselle kannattaa varata kunnolla aikaa ja aloittaa homma hyvissä ajoin. Muista myös kellari/ullakko! Kirjaa to do -lista hoidettavista asioista, kuten kotivakuutuksen, sähkön ja netin siirtämisestä sekä muuttoilmoitusten tekemisestä sekä muista asioista, jotka pitää hoitaa ennen muuttoa ja sen jälkeen.

Varaa riittävät resurssit hyvissä ajoin. Miten huonekalut ja muut tavarat kuljetetaan vanhasta kodista uuteen? Varaa kalenterista aikaa, muuttopalvelu ja muuttokalusto tai muu apuporukka, pakkaustarvikkeet, työkalut sekä siivousvälineet tai siivousfima hoitamaan muuttosiivouksen. Kuun vaihde on aina sesonkiaikaa, joten mitä aiemmin olet liikkeellä, sen parempi.

Pakkaa muuttolaatikoihin. Pinottavat muuttolaatikot on hyvä tilata kotiovelle esimerkiksi pari viikkoa ennen itse muuttoa. Muutto käy paljon sujuvammin, kun kaikki mahdollinen on pakattu nyssäköiden ja erikokosten pahvilaatikoiden sijasta samanlaisiin laatikoihin, joita on helppo liikutella monta kerralla. Aloita pakkaaminen vähiten tarvitsemistasi tavaroista, myös ennakkoon pakkausaikalaulun -ja listan tekeminen helpottaa urakkaa ja auttaa hahmoittamaan homman määrää.

Laatikoiden ulkopuolelle kannattaa merkata mihin huoneeseen laatikko on uudessa kodissa menossa ja mitä se sisältää. Pakkaa tärkeimmät tavarat sellaisiin laatikoihin, jotka ovat helposti saatavilla ja löydettävissä. Suosittelen myös jokaiselle muuttajalle omaa kassia, josta löytyy vaihtovaatteet, tarvittavat hygieniatuotteet, laturi yms. 

Ennen muuttopäivää: Suojaa lattiat, irroita lamput, hyllyt, tv ja muut seinillä olevat tavarat. Jos sinulla on pätevä muuttofirma, he voivat myös hoitaa nämä puolestasi. Varaa virvokkeita ja helppoa pientä snäksiä muuttopäivälle. On hyvä idea jättää muuton ajaksi wc:seen paperia ja saippuaa. Kerrostalosta / kerrostaloon muuttaessa on kohteliasta varoittaa naapureita lähestyvästä muutosta ja siitä aiheutuvasta häiriöstä. Varmista, että sinulla on kaikki vanhan asunnon avaimet tallessa.

Muuttopäivänä: Jos olet tilannut muuttopalvelun, on hyvä olla paikalla ainakin uudella asunnolla. Laatikot ja kalusteet kannattaa kantaa suoraan oikeisiin huoneisiin ja paikoilleen. Aloita tavaroiden purkaminen tärkeimmistä perustavaroista, kuten astioista ja sängyn petaamisesta. Kaikkeen mahdolliseen ei voi varautua, joten muista varata muuttoon riittävästi aikaa ja olla positiivisin mielin jos sattuu jotain odottamatonta (kuten meillä hissi jäi jumiin viime muuton keskellä…). 

Kurkkaa lisää hyviä muuttovinkkejä Niemen muuttajien muistilistasta. Jos teillä on muutto lähiaikoina tulossa,koodilla MAMIGOGO saatte kaikkiin Niemen uusiin muuttotilauksiin30% alennuksen kaikista vuokratavikkeista, kun muutto tilataan maaliskuun 2023 aikana.


One Response to “VINKIT PAREMPAAN MUUTTOON”

  1. Tuula sanoo:

    Kiitos arvokkaista muuttovinkeistäsi. Olen samaa mieltä siitä, että muuttomiesten palkkaaminen ei ole se paikka, jossa rahaa pitäisi säästää. Kun siirtää kaiken itse, niin monet asiat voivat kadota tai vahingoittua. Mieheni joutuu ostamaan uuden edullisen hygieniahaalarin työhönsä edellisen jouduttua hukkaan, mutta ainakin muutto on tehty. Lapset näyttävät uteliailta uudesta kodistaan. Se on hyvä.

Kommentoi