MITÄ PAKATA SAIRAALAKASSIIN

9/04/2023

Aloin eilen kasaamaan kokoon tavaroita, joita ajattelin tarvita ja haluta mukaan synnytykseen ja sen jälkeiseen sairaalassaoloaikaan. Raskaudiabtekseni uoksi tiedän, että olemme vauvan syntymän jälkeen ainakin kaksi yötä sairaalassa. Sen avulla on jo vähän helpompi hahmottaa, että mitä kaikkea ja kuinka paljon pakata mukaan.

Aijon ehdottomasti hyödyntää sairaalasta saatavia vaatteita, ei tarvitse sitten tuoda turhaa likapyykkiä kotiin. Sairaalasta saa napillisen mekko/yökkärin, alushousut, aamutakin, sukat & sandaalit, pyyhkeen sekä siteet jälkivuotoa varten. Itse pakkaan mukaan muutamat imetysrinsikat, topin, pyjamahousut sekä omat aamutossut. Varmaan myös suihkusandaalit. Sekä mukavat vaatteet, jotka päällä lähteä kotiin.

Vauvalle en pakkaa myöskään paljoa mukaan, hän saa viettää suurimman osan ajan paidan alla ihokontaktissa. Hänelle on muutama eri pikkuinen, lämmin ja pehmoinen vaatekerta (body, housut, sukat), myssy, tumput sekä ulkovaatteet. Otan myös oman harsoliinan kapalointia varten. Vaippoja ja muita hoitotarvikkeita saa sairaalasta.

Muita tärkeitä tavaroita on ainakin etenkin synnytystä ajatellen vesipullo ja energiaa antavaa evästä sekä elektrolyyttijuomaa – toki pientä syömistä saa synnytyksen aikana sairaalankin puolesta. Tämän lisäksi minulla on vähän lakuja ja karkkeja, sairaalassa ruoka-ajat ovat niin usein, etten koe tarvitsevani sinne mukaan syötävää. Ja jos tarvitsee sairaalan kahviosta tai viereisestä kaupasta saa, tai vaikka woltilla.

Sitten tietty omat hygieniatarvikkeet, kuten shampoo, hoitoaine, rasvat, öljy, hammasharja, tahna yms. Omat tutut omalle iholle ja hiuksille sopivat tuotteet tekevän olon mukavaksi. Nesesseeripussukasta löytyy myös harja ja hiuspompulat.

Muita tärkeitä ovat kuulokkeet, korvatulpat, puhelimen laturi, kamera, neuvolakortti. Lisäksi otan muutamia omaa imetystä mahdollisesti avittavaa tarviketta, kuten nänninkohottajan sekä alipainemaidonkerääjän. Jos maitoa tarvitsee pumpata, siihenkin löytyy välineet sairaalasta. Niin ja synnytyksen jälkeisen tukivyön pakkaan varuilta myös mukaan. Lisäksi minulla on printattuna kätilölle annettava synnytystoivelista.

En vielä tiedä tullaanko saairalasta kotiin kävellen vai autolla, katsotaan sitä sitten, mutta emme siksi siis ota varmuudeksi synnyttämään lähtiessä vauvan turvakaukaloa mukaan.

Mitä tärkeää sun sairaalakassista löytyi?


3 Responses to “MITÄ PAKATA SAIRAALAKASSIIN”

 1. EmiliaK sanoo:

  Mä pakkasin ekalla kerralla hirveästi tavaraa ja huomasin etten suurinta osaa tarvinnut. Nyt menossa toista kertaa synnyttämään ja ajattelin ottaa mukaan vauvalle muutamat vaatteet, itselle kotiinlähtövaatteet, puhelimen ja laturin, korvatulpat, kuulokkeet ja oman lämpöviltin.

 2. Martta sanoo:

  Vaikka joka kerralla olen pakannut mukaan minimaalisen määrän tavaraa, on aina jotain jäänyt turhaksi.
  Mitä vähemmän, sen parempi! Kassikin mahtuu silloin helposti sairaalaan pieneen kaappiin.
  Itselle kotiutumisvaatteet (löysää ja pehmeää), ehkä yhdet pehmoliivit sairaala-ajaksi.
  Kasvopesu, kasvovoide (yksi riittää, ei tarvitse erikseen seerumeita, kasvovesiä, päivä-ja yövoiteita yms.), deodorantti ja huulirasva kaiken puuskuttamisen jälkihoitoon.
  Ehkä shampoo+hoitoaine (jos sattuu niin, että sairaalassa vierähtää useampi päivä – itse en ole jaksanut pestä hiuksia sairaalassa yhden yön visiitillä). Joku ponkkari, jolla saa heti aikaan autenttisen mutsinutturan. 😀
  Lakuja, salmiakkia, puhelin+laturi.
  Vauvan kotiutumisvaatteet kaukaloon, jonka puoliso voi tuoda hakureissulla.

  Kaikki muu tarvittava on aina ollut tarjolla sairaalan puolelta.

  Tsemppiä loppusuoralle!

 3. Lila sanoo:

  Ei ole enää sairaalakassin tarvetta, mutta minusta oli ihanaa kun oli oma shampoo ja hoitoaine (ostin vieläpä uutta mukaan). Lisäksi tarvitsen liivinsuojia (juuri ennen kotiutumista yleensä) sekä oman nännivoiteen. Ja päivistä riippuen oli mukavaa lopuksi, kun oli jotkin (äitiys)leggarit, imetystoppia ja -liiviä sekä neuletakkia.

  Jostain syystä olen joka kerta ollut oven suussa ja tämä on kyllä vähän mälsä paikka, vaikka verhoja edessä olisikin. Sillon koin, että imetystoppi oli myös mukava.

  Jos joskus olen vielä synnärillä, olen luvannut ottaa synnytykseen villasukkien kaveriksi crocsit sekä hyvät korvatulpat osastoa varten. Synnytykset olen jaloillaan koko ajan ponnistusvaiheeseen saakka ja nehän lattiat ovat todella kovat jalalle. Tsemppiä kovasti synnytykseen ja sen jälkeiseen aikaa, vauvantuoksu on kyllä huumaavaa!🙂

Kommentoi