LAATUA JA LUKSUSTA KEITTIÖSSÄ

4/04/2023

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Festivon kanssa



”Meillä on ihan mahtava jääkaappi!” Yhdyn tähän lapseni huudahtamaan riemuun edelleen päivittäin. Raskaushormonit saattavat toki vähän vaikuttaa, mutta itkin puhtaasta onnesta, sen jälkeen, kun uuden kylmiöpakastimemme asentajat kurvasivat pois pihastamme. Antakaas kun kerron lisää!

Muutimme kuukausi sitten uuteen kotiin. Silloin täällä ollut vanha pieni jääkaappi kaipasi päivitystä ja se tarkoitti, että saisimme kauan haaveilemani Festivon kylmiöpakastimen! Olin päässyt ihailemaan kyseistä kaappia aiemmin muutamassa eri kyläpaikassa ja syvästi vaikuttunut sen ominaisuuksista. Mikä tuuri, että uudessa kodissa oli sille juuri täydellinen paikka.

Festivo kylmälaitteet eivät ole mitä tahansa kylmälaitteita, vaan ne valmistetaan taidokkaasti tilauksesta ihan täällä koto-Suomessa, Hollolassa. Tuotteissa käytettävien materiaalien ja osien kotimaisusuusaste on 80% ja siksi tuotteille onkin ansaitetusti myönnetty Design From Finland sekä Avainlippu -tunnukset.

Itse olin etukäteen vaikuttunut eritysesti Festivo kylmiöpakastimien hyvästä suunnittelusta ja designista sekä tietynlaisesta laadukkuuden tunnusta, jonka aistii heti kun oven avaa. Koska jokaisella kotitaloudella on omanlaisensa tarpeet, ovat kylmiöpakastimetkin muunneltavissa juuri omien tarpeiden mukaan. Värien (musta, valkoinen, rosteri) lisäksi valittavana on eri leveyksiä sekä tottakai erilaisia toimintoja itse kaapin sisälle.

Meidän perheeseen kuuluu pian neljä lasta ja yksi meidän suurperheen arkea kovasti helpottava tekijä on tilata viikon ruokaostokset kerralla kotiin. Festivon kylmiössä eri ruoka-aineille löytyy lämpötilaltaan sopivia hyllyjä ja vetolaatikoita, joiden ansiosta ruoka säilyy paremmin ja pidempään. Festivon kylmätekniikan ja eri säilytyslämpötilojen ansiosta ruokahävikki siis pienenee. On helpottavaa ostaa isompi määrä ruokaa ilman, että säilyvyyden osalta tarvitsee olla huolissaan.

Uuteen keittiöömme sopi mielestäni parhaiten valkoinen kylmäkaluste. Halusin siihen keskeltä aukeavat ovet, jolloin niin kylmiön että pakastimen sisällön voi katsastaa helposti samalla kerralla. Meidän kylmiöpakastin on leveydeltään 100cm ja se on lisäksi täyskorkea, eli tilaa on ihanan paljon, yli 500 litraa kylmäsäilytystilaa! Suuresta koostaan huolimatta laite ei kuluta paljoakaan sähköä, sen vuosikulutukseksi arvioidaan vähän alle 400 kWh, joka on vuodessa suurin piirtein 60 euron luokkaa.

Me valitsimme meidän kylmiöön kaksi kasviksille ja hedelmille sopivaa HEVI-laatikkoa, joiden lämpötila on n. 5 °C lämpimämpi kuin kylmiön puoli. Tällöin myös oveen jäi vielä paljon tilaa. Lisäksi pakastimen puolelta löytyy 0 asteinen NOLLA-vetolaatikko, jossa säilyvät pidempään muuten helposti pilaantuvat tuoretuotteet, kuten kala. Siellä säilytämme myös juomia. Mikään ei maistu paremmalta kun jääkylmä kokis, ah!

Viikon ruoat mahtuvat naurettavan helposti sisään ja silti tilaa jää vielä kivasti. Samoin pakkaseen mahtuu ihanan paljon kaikkea, olen suunnitellut täyttäväni sen valmiilla annoksia vielä ennen vauvan syntymää. Rakastan myös, kun pakkasesta ei tarvitse tonkia alimmaisista laatikoista, että mitäs kaikkea sinne on jäänyt jemmaan, vaan hyllyjen ja laatikoiden sisällön näkee heti yhdellä silmäyksellä.

Kuten alussa sanottu, myös lapset ovat hullaantuneita uuteen kylmiöpakastimeen. Oma innostukseni ei siis ole mikään merkki lähestyvästä keski-iästä, vaan kaikki tykkäävät käytännöllisyydestä ja helppoudesta! Perheen pienin ei ole aiemmin ylettänyt jääkaapille, nyt hän voi itse käydä valkkaamassa sieltä välipalansa, auttaa ruoanlaitossa sekä kauppakassien tyhjennyksessä.

Näiden upeiden kylmiöpakastimen lisäksi Festivo valmistaa myös muun muassa viinikaappeja, yksittäisiä pakastimia, kylmiöitä sekä uutuutena keittiön kalusteisiin integroitavia Citycold kylmäpakkasia. Kaikessa tekemisessä yhdistyy korkea laatu, kotimaisuus ja juuri asiakkaan omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan tuotteiden valmistus.

Kiinnostaisiko kuulla ja nähdä mitä meidän perheen viikko-ostokset pitää sisällään ja miten kivasti ne sujahtavat kylmiöön? Voisin samalla vinkata parit helpot ja hyvät arkiruoat isollekin perheelle!

Oman Festivon pääset suunnittelemaan täällä!


Kommentoi