ELÄMÄN IHMEITÄ TALTIOIMASSA

9/06/2023

Toteutettu yhteistyössä Intohimo creates kanssa

Vauvan ollessa parin viikon ikäinen, saavuimme eräänä aurinkoisena loppukevään aamuna Intohimo createvsin, eli Pinjan kotistudioon vanhaan Herttoniemeen.

Olin jo raskausaikana miettinyt monesti, että tahtoisin jonkun ikuistavan muistoja minusta ja meistä kameralle. Kun sitten yhtenä päivänä sattumalta törmäsin Intohimocreatevs -tiliin, tunsin, että tässä on se kuvaaja joka olisi meille se oikea!
Tykästyin Pinjan raikkaaseen, rentoon ja aidon luonnolliseen tyyliin. Kun sitten juteltiin, hän kertoikin tärkeiksi arvoikseen muun muassa inhimillisyyden ja autenttisuuden. Tuntui hyvältä ryhtyä suunnittelemaan ainutlaatuisen elämänvaiheen kuvaamista ihmisen kanssa joka tuntui rauhalliselta, luotettavalta ja läsnäolevalta.

Olen ollut melko paljon kuvattavana ja silti se on aina vähän jännittävää, etenkin uuden ihmisen kanssa. Ekaa kertaa lähdin myös kuvattavaksi jonkun toisen kotiin, joka onneksi tekikin tilanteesta rennon. Intiimisti toisen ihmisen omassa kodissa sitä pääsi jotenkin helposti samalle taajuudelle ja tuli nopeasti tuttu ja turvallinen olo. Kertoo jo paljon, että ensi kertaa toisen tavatessa halaaminen tuntuu täysin luonnolliselta.

Kuvausaamu kotistudiolla oli ihanan kiireetön ja rauhallinen. Pinja otti aluksi vauvan hoiviinsa, nukutti ja kuvasi vain häntä. Itsekin kahden äitinä, hän osasi hyvin ja varmoin, mutta hellin ottein käsitellä vauvaa. Oli hauska vasta myöhemmin nähdä, millaisia kuvia hän oli vauvasta ottanut. Sillä aikaa sain nimittäin itse henkäistä toisessa huoneessa, valmistautua kuvaukseen sekä ihan vain istua alas ja olla kaksin isomman lapsen kanssa.

Sitten kuvattiin meitä kolmea, välillä vaihdeltiin vaatteita tai otettiin välipalaa. Arvostan kiireettömyyttä ja rentoutta etenkin lasten kanssa. Kun lapset tarvitsivat taukoa kuvaamisesta, sitä otettiin.

Kotistudion lisäksi Pinja kuvaa ulkona eri miljöössä sekä asiakkaiden omissa kodeissa. Sekin on ihanan kuuloinen vaihtoehto. Olisi kiva kutsua Pinja joskus vielä meillekin taltioimaan arkisempaakin menoa ja ihan koko perhettä. Kuvaukset suunnitellaankin aina yksilöllisesti ja niissä panostetaan yhteyteen, kohtaamisiin, aitoon olemiseen ja rentouteen. Me saimme omiin kuviimme yhdistettyä ihanasti toivomani kukkateeman, lisäksi pyysin osan olevan sellaisia kuvia, jossa etenkään isomman lapsen kasvot eivät tunnistettavasti näy, jolloin kuvia on kivempi jakaa myös julkisesti. Tämä toive toteutui tosi kivasti.

Vastasyntyneiden lisäksi Pinja kuvaa perheitä, odottajia, synnytyksiä kotona ja sairaalassa, boudoir -sekä brändikuvia. Kesän perhe/odotus tai boudoirkuvaukset miljöössä tai vastasyntyneen kuvauksiin studiolla, tai perheen omassa kotona on vielä muutamia vapaita aikoja vielä kesäkuukausille!

Ennen kuvauksia viestittelimme ja muutamaa päivää aiemmin soitettiin vielä kuvauspuhelu. Oli tärkeää tutustua niin jo vähän etukäteen, sekä käydä läpi etukäteen millaisia odotuksia tai toiveita on ja miten kaikki tulee sujumaan. Pinja lähetti myös kirjallisen valmistautumisinfon, mikä oli tosi hyödyllinen. Juuri vauvan saaneena pää ei ihan aina toimi tai kaikkea voi muistaa tai ottaa huomioon, joten oli kätevää kun kaikki info ja vinkit hyviin kuviin löytyivät samasta paikasta.

Kuvista tuli ihania ja saimme niitä paljon! Musta onkin mahtavaa, että kuvauksista saa koko kuvagallerian käyttöönsä ja on itse valita sieltä juuri ne omannäköiset ja itseään eniten miellyttävät kuvat. Tykkäsin myös, että kuvia ei oltu editoitu liikaa, vaan ne olivat ihanan luonnollisia ja oikean sävyisiä. Olen niin onnellinen, että käytiin vastasyntyneen kuvauksissa, vaikka oma olo ei ollutkaan tuolloin mikään hehkein. Vauva on kasvanut ja muuttunut tuosta niin nopeasti ja paljon, joten ihana oli saada tuo aika taltioitua.

Jos siis kiireetön kuvaus sekä ainutlaatuiset muistot ja nauruntäyteiset hetket kesäillassa, muistot odotusajasta, tärkeät kohtaamiset tai oman perheen kanssa vietetyt hetket rantahiekalla olisi ihana saada talteen laita viestiä Pinjalle ja kysy vapaita aikoja sähköpostitse: intohimocreates@gmail.com tai Instagram viestillä.Kuvamuistojen lisäksi itse kuvaus oikean ja ammattitaitoisen ihmisen kanssa on ihana ja perhettä yhdistävä kokemus. Kuvaus on myös ihana aineeton lahja, jota voi mielestäni pyytää vaikka isovanhemmilta nimiäislahjaksi.

Meidän kokemus oli siis ihana ja jos olet itse miettinyt kuvattavaksi menoa, niin tämä on merkkiksi – do it! Et tule katumaan!


One Response to “ELÄMÄN IHMEITÄ TALTIOIMASSA”

  1. Raimo Dahl sanoo:

    Hienoja ja kauniita kuvia, kiitos näistä. Hyvin myös toteutettu nuo kukkien saaminen kuvaan, pidin ideasta

Kommentoi