PARAS HETKI, KAHVIHETKI

8/07/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivat edellisessä postauksessa, että astiahyllyssä on jotain uutta. Nimittäin kahvikone. Mutta saa olla todella tarkkasilmäinen, sillä laite on samanlainen kun edellenkin – päivitetty malli vain. Lähes neljä vuotta palvellut kone oli edelleen toimiva, mutta Nespresso lähetti meille uuden, vielä kätevämmän Lattissima Touch koneen kesälahjaksi ja haastoivat samalla kertomaan vähän suhteestani kahviin.

Tänään kävi sellainen hassu juttu. Pikkuveljeni soitti ja kysyi saisiko viedä pojat pariksi tunniksi tekemään jotain kivaa. No tottakai se sopi! He lähtivät porukalla jätskille ja snadistadiin, ja arvaattekos mitä minä tein? Hoidin kaikki rästissä olevat sähköpostit? Aloin siivoamaan? Ripustin aamusta asti koneessa olleet pyykit? No ehei, kaivoin kasan lukemattoa lehtiä ja keitin kahvit.

Suhteeni kahviin on siis se, että rakastan sitä. Ja rakastan eritysesti tuota kapselikahvikonettani. Jos en aamulla syystä tai toisesta saa kahviani, ei päivä lähde käyntiin ollenkaan. Väsyttää vielä seuraavanakin päivänä. Kahvia tulee päivässä juotua sellaiset 1-4 kuppia. Reilu vuosi sitten jätin hetkeksi kaikki maitotuoteet ja samalla opettelin ensimmäistä kertaa juomaan kahvini mustana. Nykyään juon kahvini maidon kanssa hyvin harvoin, silloin kun haluan herkutella. Latte tai cappucchino punaisella maidolla maistuu silloin paremmalta kuin mikään muu.

Nespresson kahvikapseleita löytyy kymmenissä eri mauissa ja vahvuuksissa. Lisäksi aina välillä tulee erilaisia sesonkimakuja. Jokaiseen kapseliin on kätketty maailman hienoimpia kahvilaatuja, joiden taidokkaasta sekoituksesta, paahtamisesta ja jauhamisesta vastaavat palkitut kahviasiantuntijat. Juurikin nyt kun juon kahvin mustana, maistan siinä todella hyvin erilaiset nyanssit. Lemppareitani on tällä hetkellä mm Rosabaya de Colombia, Arabica-kahvilaatujen pehmeä sekoitus, jonka maussa on viinimäisiä ja punaisten marjojen aromeja. Dharkan jossa Latinalaisamerikkalaiset ja aasialaiset Arabica-kahvipavut yhdistyvät kaakaon ja viljan aromeihin sekä silkinpehmeään koostumukseen sekä herkutteluun Vanilio joka on yhdistelmä samettisen vaniljan ja miedon Livanto Grand Cru -kahvin aromeja. Kahvikapselit voi sellaisinaan kierrätää metallin mukana. Näittekin ehkä myös samaisista kapseleista tehdyn mekon viime Linnan juhlissa?

Nespressolta löytyy monenlaisa kapselikoneita eri tarpeisiin, minä olen eniten tykästynyt tähän Lattissimaan. Ensinnäkin se on ulkonäöllisesti makuuni, kivan simppeli ja eleetön. Mutta parasta siinä on kuitenkin se, että se tekee kaiken vain yhdellä napin hipaisulla. Halusi sitä sitten nopeasti sen mustan kahvin aamulla tai sitten hemmotella itseään isolla latella, kaikki onnistuu. Uudessa koneessa on kivaa myös se, että siitä saa valittua pelkän maitovaahdon, joten lapsillekkin saa nopeasti kuumat kaakaot 🙂

Noita kapseleita saa tilattua netistä tai sitten ostettua suoraan Keskuskadun Nespresso Butique myymälästä. Siellä on muuten yksi kaupungin parhaimmista asiakaspalveluista. Joten jos oma kone kiinnostaa, kannattaa suunnata sinne niitä testailemaan ja eri kahvilaatuja maistelemaan.

Minulle siis kahvi on osa päivää eikä se siinä sen ihmeemmin näy. Saatan kotona puuhaillessa litkiä kupin tai pari siinä sivussa. Tai sitten erityistilanteissa juoda sen hartaudella, juurikin vaikka lehtipinon kera. Vauvavuosista oppineena, pystyn edelleenkin hyvin juomaan kahvini myös kylmänä jos se johonkin unohtuu. Myös erilaiset kahvidrinkit ovat tulleet näin ”aikuisena” suosikeiksi.

Minkäslaiset suhteet teillä on kahviin? Omasta ystäväpiiristä löytyy niin monenlaisia juomia ja jotenkin on silti aina niin eksoottista kun joku sanoo ettei juo kahvia, tai mitään kuumia juomia ylipäätään! Entäs mitä tykkäätte näistä nykypäivän erilaisista kapselikoneista vai onko perinteiset pannukahvit se juttu?

Postaus toteutettu yhteistyössä Nespresson kanssa

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

13 Responses to “PARAS HETKI, KAHVIHETKI”

 1. Iina M. sanoo:

  Mä olen kahviaddikti. Perinteinen kahvi on hyvää, mutta kapselit ovat salainen paheeni. Nestlen koneista rakastan sekä Nespresson kapseleita että Dolce Gustoa, jolla voi valmistaa kapseleista muitakin juomia kuin kahvia. Kummastakaan koneesta en luovu, vaikka aina välillä joku yrittää kinuta toista, koska se on MUKA turha! 😀 <3

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   HEI IHANA, kaksi laitetta – ei todellakaan yhtään liikaa! : D

 2. Heili sanoo:

  Kapselikahvit on ihan uskomaton päivänpelastus välillä kun sen suodatinpussin taitteleminen ja kahvinpurujen kaivelu kaikkien mahdollisten taskujen ja saumojen pohjalta ei kiinnosta. Nespresso itsellä jäänyt kuitenkin Nestleboikotin alle, mikä oman mukavuudenhaluisuuden takia on harmi, mutta ympäristölle paras ratkaisu. Vielä mennään siis perinteisellä suodatinkahvilla.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   No mutta arvostettavaa omistautumista asialle kuitenkin hei! Ja suodatinkahvi on myös hyvää, mutta kuten sanoit, kapselit vaan niiiin super näppäriä.

 3. retromoderni sanoo:

  Olen vasta pari vuotta sitten hurahtanut kahviin ja jos en aamulla saa kahvia niin päivä ei käynnisty. oikeastaan tavallista kahvia en juo vaan useimmiten lattea tai cappucinoa. Keitän kotona kyllä tavallisella keittimellä kahvini ,mutta kylkeen lämmitän ja vaahdotan aina myös maidon. Kahvihetket on ihan parhaita.

 4. riina sanoo:

  Mua baristana ottaa kapselikoneet päähän, koska ne, mun mielestä, alentaa kahvin arvoa ja jotenkin etäännyttää kahvin tekemisestä. Mun mielestä kahvia ei pidä saada yhtä nappia painamalla ja raivostun aina jos nään että kahvila käyttää automaattia kahvin tekoon. Kapselit ei myöskään oo mikään kauhean ideaali tapa säilyttää kahvia, joten kaikki hienot makuvivahteet joita kuvailit, ei pääse parhaimpaan valonsa. Toki se että ne on tyhjiöpakattuja auttaa vähän mutta yähh silti.
  Mulle kahvin valmistaminen on osa sitä kahvista saatavaa nautintoa, enkä näkisi itseäni koskaan kapselikoneen omistajana. Tykkään suodatinkahveista (töissä tulee juotua espressoa niin paljon) ja parasta on aamulla kaivaa Aeropress laite, kahvimylly ja vaaka esille ja käyttää pari minuuttia kahvin valmistukseen ja ahhh sit nauttia.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ymmärrän pointtisi kyllä. Ja mulla on myös pari kaveria joille papujen jauhaminen ja maidon vaahdottaminen on suorastaan terapiaa. Itse taas tykkään että saan kahvini helposti, joko koneesta tai kahvilasta ja voin keskittyä paremmin muihin itselleni tärkeisiin juttuihin 🙂

 5. Ihmisroskanen sanoo:

  Kahvihetket ON parhaita! Ne on sellaisia luvallisia taukoja tauon takia, mitä ei yleisesti suoritusyhteiskunnassa katsota hyvällä. Kaikki on vielä hetken seis ja saa ollakin.

 6. huomuuu sanoo:

  “I just have this phone because I like small phones. It’s not really a good symbol of conservation. Conservation isn’t some huge sacrifice. It doesn’t mean you can’t have nice things. I’ve got a nice flat screen TV at home, great furniture, a sauna, sporting goods, and all the clothes I can wear. Conservation just means that you aren’t constantly getting rid of perfectly good stuff to replace it with stuff that you don’t need. A perfect table is perfect for hundreds of years. You don’t need a new one every couple years. Our culture is called ‘materialistic,’ but that’s not even correct, because ‘materialism’ implies that we value our possessions. And we don’t. We get rid of them, then we destroy Africa to get more shit that nobody needs. There’s no more pressing problem right now than the depletion of the earth. The earth can tolerate a lot of punishment, but if there isn’t a change in the way we consume, there is no way it can survive. We will gladly give money help people in need. But we can’t equate the act of conservation with helping billions of people for generations to come.”

 7. Nora sanoo:

  Hei IHANA talouspaperiteline sulla tuossa ikkunalaudalla! Pli-hi-hiiis kerro, mistä se on? 🙂

Kommentoi