LUNDIA ASTIAKAAPPINA OSA 2

25/05/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistatteko kun kerroin pari kuukautta sitten vanhan Lundian kunnostuksesta. Perinteisesti kirjahyllynä tomiva hylly päätytikin meillä keittiöön astioita kannattelemaan. Mietin tuolloin, että mitenhän avuhyllyt mahtavat tässä tarkoituksessa toimia. Pölyyntyvätkö tai rasvoittuvatko astiat nopeasti. Nyt parin kuukauden käytön jälkeen voin todeta että, toimii eikä pölyynny!

Suurin osa astioista kun on meillä päivittäisessä käytössä, ei pölyä ehdi kerääntyä. Vinkistänne käänsin kuitenkin lasit ja kupin nurinpäin. Viinilasit voi hyvin varmuudeksi huuhtaista ennen käyttöä, mutta eipä sillekkään ole oikeastaan ollut tarvetta. Joku kertoi että hänellä keittiön avohylyssä astiat kesärivät pinnalleen hyvin nopeasti pölyisen rasvakerroksen, mutta tämä hylly kun on ihan toisella puolella keittiötä, kuin hella, ei sitä rasvaa kulkeudu sinne saakka.

Nättien astioiden lisäksi avohyllyssä on kiva pitää esillä muita kauniita esineitä. Mutta sen lisäksi meillä tämä systeemi on hurjan käytännöllinen. Lapset kun ylettyvät nyt itse hakemaan astiat, auttamaan pöydän kattamisessa ja Kaapo myös laittaa molemmille itse aamu ja iltapalan nykyisin.

En oikeastaan edes aiemmin ajatellut pitävän Lundioista, ennen kun tuon hyllyn ostin. Nyt haluaisin kotiin sitä lisää. Keittiöön on suunnitteilla pikkuista hommaa vielä, ajattelin maalata luonnon valkoiset kaapinovet niin että ne olisivat vähän kiiltävämmät ja valkoisemmat. Mietin niihin aluksi myös vanerilevyjä, mutta se ajatus taitaa olla kuopattu. keittiön tason ajattelin pinnoittaa betonilla, katsotaan kuinka siinä käy. Myös tiskokone on edelleen hankintalistalla. Niin ja matto… Sitten mietin vielä että teenkö lapsille keittiöön pienen leikkikeittiönurkkauksen, vai siirtäisinkö työpisteen olkkarista sinne. Mitä te sanotte, onko kokemusta lasten leikkipaikasta keittiön puolella?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “LUNDIA ASTIAKAAPPINA OSA 2”

 1. Rakkaudella Mutsi sanoo:

  Koska pojat ovat jo noin vanhoja suosittelisin jättämään leikkikeittiön jonnekkin muualle kun keittiöön. Keittiöön kun kannattaa lapset kutsua ihan oikeasti kokkailemaan! Eikä vain leikkimään viereen.

  Itse pitäisin työpöydän/nurkkauksen keittiössä. Samalla kun potut kiehuu ehtii hyvin lähettää muutama meill. Musiikin saa näppärästi soimaan myös kokkailessa

 2. Anna-Maria sanoo:

  Todella kaunis kokonaisuus ja huikea tuo maatuskakokoelmasi. Ovatko kaapiston ovet Lundiaa vai onko ne kenties tehty itse?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! 🙂 Noita maatuskoja kummallisesti aina tarttuu jostain mukaan. Nytkin kaksi ESPANJASTA 😀 Nuo liukuovet ovat myös alkuperäiset, vintagea jo Lundian mukaan 🙂

 3. Hanna sanoo:

  Hei, itse myös jättäsin leikkikeittiön pois ja toimistoon kallistuisin. Pojat ovat tosiaan jo niin isoja kuten tuossa jo aijemminkin todettiin että voi oikein hyvin oikeisiin kokkauksiin kutsua. Astioiden pesu on myös lapsista mitä mukavinta puuhaa.
  Ruuan tullessa saa yllättävän paljon valmiiksi hoidettua juoksevia asioita siinä läheisyydessä, koneella tjs. Ja se radio/soitin on kyllä yksi mainioin viihdyttäjä itsellä keittiössä. 🙂
  Myös lasten on minusta ainakin meillä hyvä tajuta ettei keittiö ole leikkipaikka, käsitelläänhän siellä kuitenkin kuumia astioita, patoja ja pannuja. Lelujen on syytä siis pysyä pois keittiöstä jo turvallisuus syistä ja meillä oppivat hyvin nopeasti aikoinaan. Nyt jo isoja lapset ja yhä tavallaan kunnioittavat keittiötä, eikä palovammoja tai muita onnetomuuksia ole tullut, eikä meillä ole koskaan tarvittu liesisuojia tai muitakaan vippaskonsteja edes lasten ollessa pieniä. 🙂
  Nytkin vanhin haki yhtenä vaihtoehtona kokiksi yhteishaussa. On sieltä äitin keittiöstä jotain siis jäänyt mukaan.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ihan totta, kiitos mieleipiteistänne! Mielummin sitä ihan oikeaa apua saa, kun leluja jalkoihin pyörimään. Pojilla vaan on niin kivoja leikki ruokia ja astioita ja ne Brion hella ja allaskaappi ovat vaan niin söpöjä… Mutta ei meillä aiemminkaan ole saanut keittiössä oikeastaan leikkiä, joten miksi nyt opettaa siihen.
   Radio meillä avataan aina aamulla ekaks ja sen paikka on ollut ja tulee aina olemaan keittiössä 😀

 4. Maria sanoo:

  Olen ihastellut uuden kotisi remontointia ja sisustusta, kaunista. Olen jäänyt vaan ihmettelemään sitä, että jos en väärin ole ymmärtänyt, asut vuokralla. Miten ihmeessä olet saanut vuokranantajalta luvan noihin remontointi juttuihin, kuten lattioiden maalaukseen ja nyt kirjoitit keittiön ovien ja tason muutos haaveista??? Asun itse vuokralla ja kaikki tuollainen on meillä kielletty, mikä onkin isoin syy miksi haluisin omistusasunnon, jonka voisi rempata omanlaiseksi.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Kai se niin paljon riippuu vuokranantajasta sitten. Joku ehkä myös ihmettelee että miksi vuokra-asuntoon laittaa omaa rahaa, tai tässä minun tapauksessani erityisesti aikaa, mutta itselläni on ainakin tarkoitus asua tässä pitkään ja haluan viihtyä. Meillä isännöitsijä siis sanoi näin että asunnon saa laittaa mieleisekseen, mutta toki sitten muuttaessa pitää huomioida että voi olla että pinnat pitää muuttaa entiselleen. Mutta eiväthän he ns. parempaa pistä takaisin huonommaksi vaihtamaan 🙂

Kommentoi