VOIKO LASTEN KANSSA KÄYDÄ HIENOSSA RAVINTOLASSA?

25/01/2017

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Kuten otsikko jo kysyy, voiko lasten kanssa käydä hienossa ravintolassa? Voi toki ja kannattaakin! Miten sitä muuten lapsi oppii ravintolakulttuuria? Samalla tulee varmasti tutustuttua myös vähän erilaisiin makumaailmoihin mitä kotona.

Itse en välttämättä menisi ravintolaan kuitenkaan esimerkiksi kovin myöhään, ainakaan viikonloppuna. Pitkän kaavan mukaan syötäessä on hyvä huomioida etukäteen se, ettei lapsi pääse väsymään liikaa jos vaikkapa illallinen venyy kovin myöhään. Siksi on hyvä, ainakin pienempien lasten kanssa, ajoittaa ravintolakäynnit hieman aikaisempaan ja rauhallisempaan aikaan. Tapauskohtaisesti tietysti! Varmasti on sellaisiakin yksivuotiaita jotka jaksavat hienosti kukkua dinnerillä vielä lähempänä keskiyötä kun pikkukakkosta.

Olen aiemminkin kirjoittanut siitä, miten lapsilla on yhtälainen oikeus käydä muuallakin kun pikaruokapaikoissa syömässä. On vanhempien vastuu opettaa ja toimia itse esimerkkinä siinä, miten ravintolassa kuuluu olla. Koska aina välillä mediassa tätä asiaa puidaan, ja sieltä saa lukea aika tyrmääviäkin mielipiteitä puolesta ja vastaan, voi kynnys vähän hienompaan paikkaan (kun sinne Rosson perälle, leikkipaikan viereen) menemiselle kasvaa. Muistakaa kuitenkin, että lapsilla on yhtäläinen oikeus syödä ravintolassa kun aikuisillakin. Yhdessä syömisen on myös useasti tutkittu liittyvän suorasti perheen hyvinvointiin.

Kynnyksen madaltamiseksi, asenteiden muuttamiseksi ja ennenkaikkea ihan vaan siksi että kaikki saisivat pitää hauskaa, Helsingin keskustassa olevaan Rosteriin järkätään tulevana kahtena viikonloppuna lasten oma pop up ravintola HopLopster.

Leikkipaikka HopLopin yhdessä lasten kanssa suunnittelemassa ravintolassa pääsee maistelemaan huippukokkien tekemiä annoksia lapsenmielisesti. Me kävimme testaamassa ravintolan muutaman muun perheen kanssa ennakkoon ja voin luvata, että menu maistuu myös aikuisille. Vai miltäs kuulostaisi  esimerkisi merhenpohja, rapeat toukat, musta laava tai kesä? No, voin kertoa, että tosi hyvältä.

HopLopsterissa on huomioitu ennenkaikkea lapset ja heidän viihtyvyytensä. Mahtavasti pojat jaksoivat, ja ennenkaikkea nauttivat, kolmituntisesta neljän ruokalajin illalisestaan. Savun keskeltä paljastuvan jälkiruoan jälkeen tosin sokerihumala valtasi molemmat, mutta eipä se paljoa haitannut kun kyseessä oli illan viimeinen suupala. Ja pojat jatkoivat iltaa isänsä luokse, hahah.

Lasten omaan huippuravintolaan on vielä muutamia paikkoja jäljellä ja tuotot lahjoitetaan Lastenklikinoiden Kummit ry:lle. Meiltä ainakin suositus tälle!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “VOIKO LASTEN KANSSA KÄYDÄ HIENOSSA RAVINTOLASSA?”

 1. Itse liputan lasten ravintolasyömisten puolesta. Minulla on kaksi toivetta ravintolaan mennessä lasten kanssa. Toivon, että ravintolasta löytyisi esimerkiksi piirrustusarkki ja kyniä lapsille ja toivon, että lasten ruokalistalla olisi jotain houkuttavampaa kuin nauravat nakit.
  MUTTA minulla riittää ymmärrystä myös lapsivapaalle konseptille. Minusta on ihan fine, että jos ravintola päättää olla vain ruokapaikka aikuisille, enkä oikein ymmärrä joidenkin ihmisten tuohtumusta siitä.

  HopLopster kuulostaa muuten aivan mahtavalta. Ja kyllä, maistaisin mielelläni haarukallisen kesää juuri nyt.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Jep! Ja hei, kannattaa ihmeessä kysyä jos listalla olevista annoksista saa puolikkaan ”lastenannoksen”! On onnistunut yleensä kaikkialla, etenkin niissä ravintoloissa, missä erillistä lasten listaa ei ole 🙂 Ne nakit ja ranut yms-lastenlistat on kyllä maailman ankeimpia.
   Kesä oli ihanaa, kyllä sitä pian taas saa 🙂

 2. Johanna sanoo:

  Hei!
  Herkullisia kuvia jälleen.
  Palaisin vielä Freskan alekoodiisi. Yritin tilata heiltä säännöllistä siivousta, mutta systeemi ilmoitti virhettä alekoodisi kohdalla. Oliko siinä jokin viimeinen voimassaolopäivä? Mainoksestasi on kuitenkin vasta pari viikkoa. Yst.terv. Johanna

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moikka Johanna! Selvitän asian ja palaan sinulle pian uuden toimivan koodin kanssa! 🙂

   • Johanna sanoo:

    Hei! Selvisikö Freskan alekoodiasia?

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

     Hei! Kyllä! Tässä uudet koodit, anteeksi kun sait odottaa!

     20gogo ( 20€ alennus kertasiivouksesta)
     50gogo ( 50% alennus ensimmäisestä siivouskerrasta, edellyttää säännöllistä tilausta)

     Molemmat ovat voimassa 30.4 asti 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei!! Pahoittelut vielä ettei enää toimineet, tässä vielä varmuudeksi uudet:

   20gogo ( 20€ alennus kertasiivouksesta)
   50gogo ( 50% alennus ensimmäisestä siivouskerrasta, edellyttää säännöllistä tilausta)

   molemmat ovat voimassa 30.4 asti 🙂

Kommentoi