KESÄPÄIVÄ LAATIKKOPYÖRÄN KYYDISSÄ

2/07/2015

laatikkopyörä 2imagelaatikkopyörä 8imageimagelaatikkopyörä 4imagelaatikkopyörä 3imageimagelaatikkopyörä 5

Ollaan nyt muutama viikko päästy kulkemaan vihdoin uudella kulkupelillämme, laatikkopyörällä! Vihdoin siksi, että pyörä lähti tilaukseen jo helmikuussa, mutta laatikkopyörien suosion kasvun räjähtäminen näkyi sitten tuotantovaikeuksina. Itse olen laatikkopyörästä haaveillut jo ties kuinka monta vuotta, ja vihdoin tämä kesä oli nyt kun sellainen saatiin. Aluksi meille oli tarkoitus tulla kalssinen Cristiania bike, mutta koska kysyntä oli sen verran suuri, olisimme saattaneet joutua odottamaan pyörää vielä syksyyn. Classic bike pyöräkaupan varastosta meille sitten löytyiki onneksi täydellinen kulkupeli, nimittäin tämä TrioBike Boxter, jonka saimme bloginäkyyvyttä vastaan.

Tämä on TrioBiken pyörästä tuollainen isompi versio, ja tilaa me todellakin tarvitsemme, sillä se toimii meillä täysin auton korvikkeena. Lasten lisäksi kun kyytiin on mahduttava uimakamat, kauppakassit ja heräteostokset kirppikseltä. Niin ja toivottavasti myös se koira joskus lähitulevaisuudessa. Tuo pyörä on meille lopulta paljon parempi myös siksi, että se on markkinoiden turvallisin laatikkopyörä. Olen aika tohelo – noin niinkuin kaikessa, mutta tätä pyörää ei onneksi saa kovinkaan helposti kumoon. Nuo laatikkopyörät kun saattavat liian kovaa kurveihin ajaessa keikata.

Meidän pyörämme on myös varusteltu sähköavusteella, joka tarkoittaa sitä että painavankin lastin kanssa pääsen kuin pääsenkin myös mäet ylös. Aluksi luulin että sähköavuste tarkoittaa sitä että voin vaan istua kyydissä ja pyörä surruttaa mopon tavoin meitä eteenpäin. Mutta eihän se ihan niin mene. Se on nimensä mukaan vain avuste, eli kyllä sen ollessa päällä täytyy silti myös polkea ja lihaksia käyttää 😀 Enkä tosiaan käytä sitä kun vain mäissä, kun oma kunto meinaa loppua.

Aluksi pyörällä ajo oli aika pelottavaa, se on tuntumaltaan melkein kun perus fillari, muttei sitten kuitenkaan. Sillä ei ihan yhtä näppärästi pujotella ja sen kokoa on aluksi vaikea arvioida. Olen myös aina ennen pelännyt liikenteen seassa ajamista. Mutta täytyy sanoa että muutamassa viikossa oma ajo on muuttunut kokoajan varmemmaksi ja varmemmaksi. Enää ei tarvitse panikoida. Ja tähän mennessä olen vain kerran törmännyt aitaan (kop kop).

Pyörällä ajo on toki myös mitä mainiointa liikuntaa. Itse nautin kuitenkin eniten siitä, että pyörällä liikkuessa saa kokoajan olla ulkona. Myös lapset tykkäävät tosi paljon olla sen kyydissä. Tarvittaessa siellä voi ottaa vaikka nokoset. Nyt kun lämpimämmät ilmat alkoivat, otin vielä tuon kuomun pois, jotta pojatkin pääsevät nauttimaan auringosta kunnolla. Laatikkopyörässä on myös se kiva juttu, kun lapset istuvat edessä näkee heidän touhut kokoajan ja pystyy jutella paremmin.

Tänään nukuttiin vähän liian myöhään, mutta nyt pakataan uimakamat mukaan ja hypätään taas pyörän kyytiin. Ihana ihana kesä, vihdoin!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

22 Responses to “KESÄPÄIVÄ LAATIKKOPYÖRÄN KYYDISSÄ”

 1. Zirp sanoo:

  Olipa kiva juttu kulkupelistä 🙂
  Pisti vaan vähän silmään että äidillä ei ole pyöräilykypärää… Pojilla on kyllä hienot kypärät

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiva kuulla 🙂
   Ja juu, tiedän, olen tyhmä ja säilytän kypärääni eteisen komerossa vaikka ihan yhtä hieno sekin on…

 2. Voi vitsi kun sulla on tälläinen ihana pyörä 🙂
  Kun kävin Tanskassa sitten joka toisella äidillä oli sellainen Kööpenhaminassa 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo niimpä, samaa minäkin ihastelin vuosi sitten siellä käydessäni <3 ja ne täydelliset pyörätiet myös! 🙂

 3. Epe sanoo:

  Hieno pyörä ja varmasti näppärä!

  Mutta kuten aikaisemmallakin kommentoijalla, pisti heti silmään ettei äidillä ole kypärää? Sinuunhan sitä eniten kolahtaa jos pyörällä kaadut. Nyt kipinkapin ostoksille!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Ja ihan totta, ei se paljoa kotona kaapissa hyödytä jos jotain käy.

 4. Mintze sanoo:

  hieno pyörä, todellakin!

  ihmettelen vaan, että miksi pojilla on lakit kypärien alla? Mulle ainakin pyöräliikkeessä opastettiin, ettei kypärän alle saa laittaa mitään pipoa/lakkia/huppua. Ei ole kypärästä mittään hyötyä, jos se on noin huonosti päässä.

  Mukavaa kesää

  T: Mintze

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi! Aijjaa, en ole ikinä tuollaisesta kuullutkaan mutta pikaisella googlailulla löytyi parista (vauva.fi) paikasta sama ohje – muttei mitään perusteluja missään sille että miksi ei saisi olla? Pitää kyllä vähän säätää tosiaan noita kypärän muita säätöjä paremmin kohdallee, tässä vuoden aikana kun päät ovat näköjään vähän kasvaneet 🙂

   • tiuku sanoo:

    Hei, mulle on ainakin opetettu, että näin siksi, jos sattuu osumaan juuri lippa edellä maahan (tai mihin sitä ikinä osuukaan), niin se lippa toimii vähän niinkun vipuna, joka keikauttaa kypärän takaraivolle eikä enää suojaa päätä siitä edestä. Jos kypärä on kovin tiukalla, niinkun sen pitää olla, niin sillon lapsella on myös kuristumisvaara lippiksen lipan takia. Nämä tietysti ihan hypoteettisia, mutta kuitenkin mahdollisia tilanteita.

 5. LPP sanoo:

  Ihana pyörä ♥
  Mä haaveilen tuollaisesta, mutta rehellisesti sanottuna meidän tarpeisiin riittänee edelleen se istuin siellä takana 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos, eikös ookkin <3 ! Mutta hei, teillä on auto.. ;-D

 6. Laikka sanoo:

  Ihana, kätevä pyörä ja kesäisen iloisia kuvia! Kuten aiempienkin kommenttien kirjoittajien myös minun silmääni pisti, ettei äidin päästä kypärää löytynyt. Siihen olen alkanut kiinnittää entistä enemmän huomiota nyt, kun olen itsekin alkanut lasten kanssa pyörillä kulkea.

  Yllättävän paljon liikenteessä näkee perheitä, joissa lasten suojavarusteista asiallisesti huolehditaan, mutta vanhempien hauraat päät ovat suojaa vailla. Vanhemmathan ovat lastensa tärkeimpiä roolimalleja, ja olisi hyvä pienestä pitäen lapsille opettaa, että myös aikuisen on suojauduttava. Muuten heille muodostuu helposti sellainen ajatusmalli, ettei heidänkään ”isona” tarvitsisi kypärää käyttää.

  Täytyy myöntää, ettei minunkaan päästäni kypärää löytynyt, ennen lapsia ja heidän kanssaan liikkumista. Enää en osaisi pyörän selkään noustakaan ilman kypärää.

  Ihanaa kesää teidän pesueelle ja turvallisia kilometrejä! 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Kyllä nyt teidän kommentienne ansiosta pitää viimeistään kaivaa se kypärä kaapissa ja päähän tulevaisuudessa pistää. Juuri noinhan se on kun kirjoitatkin, erimerkin voima ! 🙂
   Ihanaa kesää!

 7. Jenna sanoo:

  Taitaa tosiaan pojilla olla vääränkokoiset kypärät tai huonosti kiinni? Kannattaa tarkistaa, muuten kypärä ei suojaa :). Ja äidille kans kypärä päähän, soosoo 😉

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Juu, pitää vähän säätää kypäriä. Ihme päät kun eivät pysy vuodesta toiseen saman kokoisina 🙂

 8. Sirpa sanoo:

  Oi vitsit! Menis tollanen pyörä oikein kivasti! Katoin, et lisävarusteena saa jopa vauvalle oman istuimen ja sehän passais 🙂 Hienon pyörän ootte hommannu!

 9. Tiinakaisa sanoo:

  Ihana, ihana pyörä!

 10. Annu sanoo:

  Kommentti Festarietkot-postaukseen: Ylläsi tosi kaunis musta mekko! Mistäköhän sellainen löytyisi..:-)

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Voi kiitos! Ja anteeksi kun vastaan näin viiveellä! Mekko on Asokselta ja löytyy varmasti scuba dress haulla 🙂

 11. Lillipantteri sanoo:

  Kiitos Minttu tästä postauksesta! Tuli niin tarpeeseen, koska laatikkopyörä on meilläkin ostoslistalla. Vielä kun tajusin, että tälläkin mallilla voi kuljettaa kolmea lasta! Mut yksi juttu jäi uupumaan; missä alennuskoodi? 😉 😛 Ps. Seuraavassa postauksessa sitten äidilläkin kypärä päässä, eikö? 🙂

 12. Mia sanoo:

  Olispa minullakin varaa tollaiseen fillariin, ihana! Mikä pyyhe teillä on kuvassa, valkoinen jossa tähtiä? Tahtoo samanlaisen… Kiitos kivasta blogista ja hauskaa kesää teille!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei! Tuo pyyhe on H&M homesta, lasten puolelta 🙂 Kiitos ja samoin, ihanaa kesää!!

Kommentoi