AMMATTINA ME&I

30/10/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen tämän pienen blogiurani aikana päässyt tekemään yhteistyötä monen mielenkiintoisesen tahon kanssa. Yksi pitkäikäisimmistä näistä on ruotsalainen vaatemerkki Me&I. Ollaan meandin kanssa järkätty niin lukijailtaa, olen ollut heidän 10v juhlanäytöksessään mallina, tavannut merkin perustajat sekä käynyt tutustumassa heidän pääkonttoriinsa Malmössä. Muutama päivä sitten tapasin myös Sanna Lostedtin, joka on toiminut Meandin myyjänä kuusi vuotta.

Lasteenvaatteista kiinnostunut Sanna päätti hakea Meandin myyjäksi esikoispoikansa, Daneilin, ollessa puolivuotias. Netissä tekemän hakemuksen jälkeen Sannaa haasteteltiin puhelimitse ja hän pääsikin heti ensimmäisellä hakukerralla mukaan myyjäksi. Kotimyyjän työ sopi hyvin iloiselle ja avoimelle Sannalle ja kolme vuotta sitten, kuopuspoika Felixin ollessa vuoden ikäinen, hän irtisanoutui edellisestä liikunnanohjaajan työstään ja on tähän päivään saakka jatkanut kokopäiväisenä Meandi-myyjänä. Eikä loppua näy.

Kotimyyjänä Sanna siis kiertää asiakkaiden kotona esittelemässä uusien mallistojen vaatteita. Muutaman kerran vuodessa hän pitää kutsut myös omassa kodissaan, esimerkiksi siloin kun uusi mallisto julkistetaan. Myyjän työssä tapaa paljon erilaisia ihmisiä, joten luonteeltaan on hyvä olla ulospäin suuntautunut ja tulla hyvin toimeen monenlaisten persoonien kanssa. Myyjältä vaaditaan myös ahkeruutta sekä aitoa kiinnostusta vaatteisiin. Tällä hetkellä kutsuja olisi pidettäväksi vaikka joka päivä. Etenkin illat ja viikonloput ovat myyjillä työntäyteisiä. Hyvänä puolena taas päivät voi viettää kotona lasten kanssa.

Kaikki myyjät tapavaat vähintään pari kertaa vuodessa kick off-tapahtumissa, joissa myyjille esitellään uudet mallistot muutamaa viikkoa ennen niiden ilmestymistä. Lisäksi myyjillä on yhteinen facebookryhmä, sekä jokaisella myyntialueella vielä omansa. Yhteishenki on todella hyvä, eikä muutenkaan matalan hierarkian yrityksessä tarvitse jännittää, vaan kaikki ovat yhtä suurta perhettä. Sanna kertookin, että on saanut työnsä kautta ihania ja tärkeitä tosisytäviä elämäänsä. Enkä yhtään ihmettele, olen myös itse saanut sivusta nähdä meandin porukan lämpimät välit ja huikean yhteishengen.

Myyjien palkkaus on provisiopohjainen, jonka lisäksi myyjille on paljon erilaisia kannusteita ja kisoja. Palkinnot ovat tuotteista, kuten korusta, lähtien erilaisiin usean päivän palkintomatkoihin. Loppuvuodesta Sannakin matkustaa huippumyyjien kesken Köpenhaminaan ja Malmööseen. Tietysti meandin tuotteista saa myös hyvät alennukset, sekä myyjien on mahdollista ostaa erikoistuotteita, jotka eivät muuten olisi myynnissä. Sanna kertookin että sekä lasten että hänen oma vaatekkaappinsa koostuukin vain lähinnä meandin vaatteista. Ja juuri tuo naistenmallisto onkin nyt todella suosittu, ja sitä myydään Sannan arvion mukaan jopa enemmän kun lastenvaatteita.

Tällä hetkellä etenkin pääkaupunkiseudun alueelle palkataan lisää myyjiä, joten jos olet ulospäin suuntautunut, ahkera ja kiinnostunut vaatteista voi netin kautta hakemuksen lähettää. Kaikki blogini hakemuksessa maininneet saavat myös veloituksetta myyjien kassin, jossa vaatteet kutstuille kujeteteaan, seuraavaa myyntimallistoa tilatessaan.

Kuinka paljon meandi myyjiä muuten siellä lukijoiden joukossa on? Oliko teillä antaa vielä jotain neuvoja myyjän uraa miettiville? Kauanko te olette myyjinä toimineet ja mitä tykkäätte?

kassi

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

2 Responses to “AMMATTINA ME&I”

Kommentoi