ARKI-OLKKARI

29/10/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olkkarissa on uusi järjestys. Kuten aiemmin kerroinkin, sain kolme ihanaa ystävää viime viikonlopuksi yökylään. Lopuksi meitä oli vielä sitäkin enemmän täällä yötä ja molempina iltoina myös muita ystäviä istumassa iltaa. Ajattelinkin että olisi kiva siirtää pöytää niin, että mahtuisimme kaikki sen ympärille. Aiemminhan pöytä oli ollut pitkää seinää vasten ja käytin sitä lähinnä työpisteenä.

No mutta siis, olin aikeissa kuvata tänään olkkaria, kunnes havahduin siihen, että täällähän on aika sotkuista. Hetken jo mielessä kävi alkaa siivota kuvia varten. Mutta sitten mietin, mitä hittoa. Kyllä ehdottomasti kauniit ja siistit kotikuvat saavat minut inspiroitumaan – eikä kuvien stailaamisessa blogia varten ole mielestäni mitään pahaa. Mutta se vain ei ole minun tyyliäni. Tykkään sistustusblogeja lukiessa kuitenkin myös siitä, että kuvista välittyy oikea aito elämä. Siis jotain täyden kliinisyyden ja likaisten kalsareiden väliltä. Sellaisia juttuja jotka sisutuksen lisäksi kertovat jotain ihmisestä. Pyykit siellä ja imuri täällä ovat varmasti kaikille muillekkin ihan normaalia arkea. Siksi ymmärrän, että blogeissa halutaan jollain tapaa paeta sitä tylsää arkea katsomalla kauniita kuvia. Niin minä ainakin. Omaa blogiani kuvataan usein elämänmakuiseksi, ja se on mielestäni ihana kohteliaisuus. Haluan kuvata arkeamme rehellisesti, ja on kiva kuulla että se oikeasti välittyy sinne saakka. En kuitenkaan halua esitellä likaisia sukkiani, ja tuskin se ketään kiinnostaisikaan.

Olen aiemminkin kertonut, etten ole varsinaisesti mikään siisteysintoilija. Toki kotikuvat tulee otettua useasti siivoamisen jälkeen, tai rajattua kaaoksen ulkopuolelta – mutta koskaan en ole blogikuvia varten siivonnut. Joten miksi tekisin sitä nytkään. Tässä siis arkinen olohuoneemme, keskiviikkona, noin kello 14.45. Ei hirveän sotkuista, nyt jo paaaaljon pahempaa. Useasti mietin, että olisipa ihanaa jos olisin siivousnatsi. Mutta alan jo hyväksymään sen, että näin 28 vuotiaana tuskin enää sellaiseksi muutun. Hyväksyn sen että meillä näyttää lähinnä aina tältä. Ja jokus aika paljon pahemmalta.

Millaisista kotikuvista te tykkäätte? Saako tai pitääkö elämisen näkyä? Itse tykkään myös siitä että asunnon asukkaita näkyy sistusjutuissa. Entä miltä nämä viimeaikoina paljon mediassa olleet ”sotkukuvat” vaikuttavat? Omasta mielestäni osa niistä ei ole tuntunut ainakaan yhtään aidoilta. Miten voi olla viikon siivoamatta ja ainut sotku sen jälkeen on yksi kippo sohvapöydällä ja vähän rytyssä oleva torkkupeitto…? Vai ollaanko me vaan tosi sotkusia :-D ?

Viimeaikoina olen myös ollut TODELLA HUONO vastaamaan nopeasti kommenteihinne. Luen ne kaikki kyllä heti ja muistan jokaisen. Odotan aina vaan rauhallista hetkeä jolloin pääsisin niihin rauhassa ja ajatuksella vastaamaan. Mutta nytkin kello on miljoona ja sain vihdoin linkin uusiin TWD jaksoihin – joten pakko mennä peiton alle ainakin eka jakso katsomaan. Palataan taas siis huomenna. Iltasella tulossa tosi kiva juttu, muuten paljasta vielä enempää! <3

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

12 Responses to “ARKI-OLKKARI”

 1. Avatar Nina sanoo:

  Ihanaa, muutkin laittaa kuvia paskasesta kämpästä. :D Mut mistä se johtuu, että kun kattoo kenen tahansa muun paskasen kämpän kuvia kun omiansa niin ne tultuu silti niin paljon siistimmiltä vaikkei varmaan ookaan?

  • Avatar elsa sanoo:

   Paskainen ei ole synonyymi sanalle sotkuinen! Anteeksi nillitys, mut särähti korvaan. Mielikuva paskaisesta kämpästä on hieman erilainen. ;)

  • Minttu MAMI GO GO Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Varmaan vaan siksi kun ne ei oo omia rojuja :D

 2. Hyvältä näyttää vaikka ei olekaan ihan niin justiinsa :)

  Mä kyllä olen mielessäni tehnyt eron tietynlaisten blogien ja blogikotien välille. Ymmärrän, mikä se totuus oikeasti on, mutten silti koskaan oleta näkeväni tietyissä blogeissa mitään muuta kuin siloteltuja seesteisiä kuvia – niitä tanskalaisia sisustuslehtityyppisiä kuvia. Ja se linja on ihan ok.
  Nämä kodit ja kuvat ovat erikseen. Erikseen ja eri lailla taas inspiroi ja on mielenkiintoista nähdä ja lukea blogeja, joissa elämisen jälki (ja värit) saavat näkyä.

  Meillä kyllä rehellisesti on aina sen näköistä, kuin kuvissa näkyy. Kotia kuvatessa en siivoa tai silottele paikkoja. Ne vaan on. Ja joudun myöntämään, että olen myös se henkilö, joka pahoittelee yllätysvieraiden tullessa kodin sotkuisuutta, mikäli näkyvillä on pyykkiteline tai muutama ylimääräinen tavara lojuu jossain :D

 3. Avatar Laura sanoo:

  Kivoja aitoja kuvia! :) Ja ihan normaalin näköistä, ainakin meillä on (lähes) aina ton näköistä, pahempaakin. ;)

  Mä kyllä yleensä siistin nurkkia ennen kuin kuvaan, mutta saapahan inspiraation siivota. :D

 4. Avatar misu sanoo:

  ah, ihanan lohdullista nähdä että muillakin.. meillä vaan sotkun lisäksi täällä on vielä noi kaks karvaista kaveria joista irtoaa karvaa aivan järkyttävästi, se on ehkä sellainen asia joka omaan silmään tekee kaikista rumimman näyn, siis kun karvaa on aivan joka puolella. ja se tapahtuu kyllä noin puoli tuntia imuroinnin jälkeen… lastenhuonehan imuroidaan niin että samalla leluja kerätään ja joku levittää niitä toisessa päässä mattoa mistä on jo imuroitu!

 5. Avatar monikamaryg@hotmail.com sanoo:

  No jo on aikakin ,ettei kuvat ole kuin asunnon myynti kuvissa !!!Voin kertoa sen että täällä ruotsissa on nyt alkamassa trendi,että koti on elävän näköinen …oli aikakin mielestäni se että kuvataan niin steelinä …minimaalisesti on p–

 6. Avatar Linda sanoo:

  Mä oon ihan varma että se että sietää sotkua on hyväksi mielenterveydelle :-)
  Itse huomaan ainakin itsessäni sen että kun kaikki muu elämässä on sekaisin niin koti on siisti (natsisiisti) ja kun asiat on hyvin niin se ei ole niin justiinsa. Uskon että siivoaminen, niin hululta kuin se kuullostaakin on tapa yrittää kontrolloida elämää.

 7. Avatar Riikka sanoo:

  Moikka! Upeita nuo teidän mustavalkoiset matot! Mistä olet mahtanut ne hankkia?

  • Minttu MAMI GO GO Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moikka! Toi olkkarin matto on Kodinykkösestä, en nyt muista nimeä mutta Anno-mallistosta viime talvelta :-)