MEANDIN TOIMISTOLLA MALMÖSSÄ

16/09/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAmeandi kokoelmatOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten kerroinkin, olimme pienellä bloggaaja-porukalla käymässä reilu viikko sitten Meandin pääkonttorilla Malmössä. Mukana meitä oli siis Suomesta Emilia, Heidi ja Elisa sekä Meandin omat  vahvistukset Venla ja Anna, sekä lisäksi neljä perhebloggaajaa Saksasta.

Olen tehnyt blogin kautta Meandin kanssa yhteistyötä jo varmaan parin vuoden ajan, joten oli todella hienoa päästä tutustumaan sinne mistä kaikki alkaa. Todella hienoa oli tavata viime talven jälkeen uudestaan myös Meandin äiti Helen. Ihan jo siitä syystä että hän vain on niin energinen ja insporoiva tehopakkaus.

Ruotsalaisen Meandin tarina siis alkaa vuodesta 2004 jolloin kaksi kotiäitiä, Helen ja Susan, istuivat keittiön pöydän äärellä ja päättivät valmistaa pienen (ja vähän muista Ruotsalaisista lastenvaatteista erottuvan) erän vaatteita eräisiin joulumyyjäisiin. Ja kymmenen vuotta myöhemmin tässä he ovat edelleen! Yritys on kasvanut huimasti kymmenen vuoden aikana, mutta silti jopa pääkonttorillakin oli aistittavassa hyvin kotoinen tunnelma. Meandi onkin hyvin matalan hierarkian yritys, kaikki ovat kuin yhtä suurta perhettä ja toimiston valoisassa keittiössä tuoksuu tuore pulla. Tämä fiilis heijastuu myös erimeksi suomeen saakka, jossa meandin myyjillä on tiivis, läheinen ja lämminhenkinen porukka. Tämän sain itsekkin todeta alkuvuodesta, kun olin tapahtumassa jossa oli paikalla lähes 300 meandin kotimyyjää.

Kiinnostavan päivän aikana saimme tutustua muunmuassa printtien syntyyn sekä vaatteiden valmistusprosessiin ihan alusta saakka. Todella kiinnostavaa kuultavaa oli se miten luomupuuvilla lopulta valmistuu valmiiksi vaatteeksi, kotikutstuille esiteltäväksi ja kuluttajalle postitetavaksi. Etenkin kun siitä kerrottiin niin suurella intohimolla. Meandi todella kiinnittää huomiota valmistusprosessiin ja toimii hyvin vastuullisesti. Oli mielenkiintoista nähdä kuvia ja luulla tarinoita tehtaista, jossa ihmiset hoitavat suurimman osan työn, eivät koneet. Sielläkin kaiken takana on joukko ihmisiä. Ihanan inhimillistä.

Eilen julkaistiin myös Meandin syysuutuudet, jota me pääsimme tuolla jo etukäteen hipelöimään. Naisille ihanaa savunsinistä verlouria niin joogapöksyinä kun hameenakin ja lapsille uutuutena muunmuassa alusvaatteita ja yöpukuja. Etenkin ne olivat kovasti mieleeni. Ja tuo ihana traktoritunika työille, ah! Nämä kaikki uutudet tulevat myyntiin huomenna.

Jatkossakin meandi jatkaa samaa linjaansa, se haluaa erottua trendeistä väriensä sekä printtiensä ansiosta. Edeleen pääajatuksena on laatu, vaatteiden pitkä käyttöikä sekä toimivuus. Suurin osa vaatteista sopivat sekä työille että pojille. Naistenmallisto jatkaa kasvuaan ja siihen kiinnitetäänkin nyt erityistä huomiota. Värejä ja printtejä on mietitty nyt erityisen tarkkaan, niin että ne ennenkaikkea ovat aikuisten vaatteita. Tykkään!

Kyllä tuollainen kulissien taakse vilkaisu vaan saa arvostamaan entistä enemmän näitä tekijöitä, hienoja ja kunnianhinoisia naisia, ja silti jalat ihan maassa. Hienoa että miten tällainen yksi hassu idea työllistää nykyään niin monia ihmisiä ja antanut kotiäidille uuden kivan tavan päästä takaisinn työelämään ja kerryttää pankkitiliä perhe-elämän lomassa kotikutsuilla.

Onnea 10-vuotiaalle Me&I:lle!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

3 Responses to “MEANDIN TOIMISTOLLA MALMÖSSÄ”

  1. Alessia sanoo:

    Ihanan värikkäitä vaatteita!:>

  2. Zanne sanoo:

    Ketkä ne saksalaiset perhebloggarit oli? Olisko sulla heidän blogiosoitteita? Puhuiko he siitä onko Me&I myös Saksassa suosittu??

Kommentoi