HIUSPÄIVITYS HARMAISTA, HIUSTEN LÄHDÖSTÄ SEKÄ ÄRSYTTÄVISTÄ PIKKUHAITUVISTA

24/01/2020

Viimeisimmät hiuspostaukseni ovat käsitelleet aihetta hiusten lähtö, mutta onnekseni tämä postaus käsittelee päinvastaista aihetta – hiusten runsan lähtö on nimittäin loppunut ja uusia vauvahaivenia puskee (kuten kuvistakin voitte havaita) vähintään kaikkien pudonneiden tilalle.

Hiustenlähtö raskauden jälkeen on normaalia ja se tapahtuu lähes poikkeuksetta melkein jokaiselle synnyttänneelle. Myös minulle, kuten edelliskerroillakin, mutta tällä kertaa huomasin jotain olevan vialla, kun minulle normaalin kolmen kuukauden sulkakadon sijasta hiuksia irtosi tuppoina vielä puolen vuoden jälkeenkin.

Jo tuolloin epäilin syynä olevan minulle ensi kertaa asenetun hormonikierukan, vaikka jotkut muut syytä epäilivätkin. Koska koin kierukan aiheuttavan minulle muitakin vaivoja, otin sen viime toukokuussa pois ja kaskummaa – hiustenlähtö loppui myös siihen paikkaan! Jo muutama päivä kierukan poiston jälkeen huomasin suihkussa ja hiuksia harjatessa ison eron. Käteen jäikin kahdenkymmenen hiuksen tupon sijaan vain kaksi hiusta.

Onneksi minulla on paksut hiukset ja vaikka hiuksia lähti hirvittävältä tuntuva määrä, niitä myös kasvoi kokoajan lisää. Ikävintä hiustenlähdössä siis kaljuuntumisen pelkoakin enemmän oli se, että niitä hiuksia oli kokoajan joka paikassa. Lattioilla, sängyssä, vaatteilla ja vauvan suussa… jonka lisäksi viemäri tukkeutui todella nopeasti. Tuolloin hiukseni olivat kaiken lisäksi vielä pitkät.

Vähän ennen kierukan poistamista leikkautin hiuksistani viimeisetkin, pari vuotta aiemmin vaalennetut raidat pois. Nyt olen siis ollut keväällä vuoden ihan omalla hiusvärillä – ensi kertaa sillen ala-asteen! Oma hiusvärini on kauniin ruskea, mutta kuten luonnollinen hiustenväri kuulemani mukaan tekee, huomaan sävyn vaihtelevan niin vuodenajan kun ties minkä tähtien asennonkin mukaan.

Aika tarkkaan kaksi ja puoli vuotta sitten bongasin päästäni myös ensimmäiset harmaat hiukset. Harmaita tuli todella malttiliseen tahtiin, kaksi syksyllä, yksi joulun alla… Varmasti niitä oli jossain alla enemmänkin ja ehkä niitä olisi voinut löytää päästä aiemminkin, jos en olisi värjännyt hiuksiani. Nyt, ehkä viimeisen puolen vuoden aikana, harmaitakin on alkanut löytymään entistä useammin, melkein viikottain.

Harmaat hiukset on helppo bongata värjäämättämöstä tummasta tukasta, etenkin kun ne usein ovat laadultaan vähän paksumpia – usein sellaisia törröttäviä jouhia. Tähän asti olen nyppäissyt harmaat yleensä pois, mutta muutama viikko sitten aloin pohtimaan, että tämä tapa on pakko varmaan jossain vaiheessa lopettaa. Mutta milloin? – kysyin instassani ja vastaukset olivat yksimielisiä: HETI!

Yksi sanoi ettei nyppäistyn harmaan tilalle kasva enää ikinä uutta, toinen sanoi että pois nyppääminen vain vahvistaa harmaita ja kolmas, että yhden nypätyn hiuksen tilalle kasvaa kolme uutta harmaata! Sitä jäin vielä miettimään, että ovatko vain uudet hiukset harmaita, vai muuttuvatko jo kasvaneet hiuksetkin itsekseen?

Joka tapauksessa päätin, että jätän harmaiden nyppimisen – tuskin nyt kuitenkaan ihan lähi viikkoina muutun harmaahapseksi (eikä sekään olisi mikään maailmanloppu). Tavallaan aika kiinnostavaa nähdä, miten omat hiukset muuttuvat nyt kevään ja kesän tullen. Ja vaikka kovasti tykkkään omasta väristäni ja on ihanan helppoa kun ei tarvitse miettiä mitään juurikasvuja, niin en myöskään sulje pois mahdollisuutta että joskus vielä värjäisin – tai ehkä ennemmin vaalentaisin hiuksiani. Kaikenlaisia hiustyyjä on tullut vuosien mittaan kokeiltua, mutta vasta juuri ennen tätä oman värin kasvatusprojektia pääsin blondien hiusten makuun.

Ihan aluksi yritän nyt kuitenkin keskittää kaiken energiani noiden raivostuttavien hiushaiventen kasvattamiseen. Kaikenlaisista kuritoimenpiteistä huolimatta ne sojottavat ihan mihin haluavat. Ensihätään ajattelin ainakin vaihtaa hiusharjani luonnonharjaksiseen, jotten ainakaan tee mitään hallaa enempää hiuksille ja aiheuta niiden katkeilua liian vahvalla harjallani.

Minkä ikäisinä teille on alkanut tulemaan kunnolla harmaita hiuksia?


7 Responses to “HIUSPÄIVITYS HARMAISTA, HIUSTEN LÄHDÖSTÄ SEKÄ ÄRSYTTÄVISTÄ PIKKUHAITUVISTA”

 1. Raitu sanoo:

  Hei saanko kysya mita kameraa kaytat talla hetkella? Kiitos

 2. Mimi sanoo:

  Mä oon nyt 30 vuotta ja ei vielä harmaita hiuksia. Mun hiusten oma sävy on vaalea kullanruska, veikkaan että viim 50-vuotiaana alkais harmaita näkyä.

  Sulla on tosi kaunis tumma väri luonnostaan ja tummissa hiuksissa näkyy yleensä nopeiten harmaat hiukset, esim. Frendien Joey eli Matt LeBlanc. Ei kannata harmitella asiaa sillä tummissa hiuksissa näkyvät harmaat raidat näyttävät musta upeilta! Pikku hiljaa hiukset hopeoituu iän myötä, ja just luonnostaan tummissa hiuksissa hopeus näyttää parhaimmalta. Suosittelen että älä värjää hiuksia, anna harmaiden kohtien näkyä luonnostaan ja iäkkäämpänä sulla voi olla kauniit harmaanhopeiset hiukset 😊

  Mun mummolla oli tummat hiukset nuorena, ja 70 vuotiaana luonnostaan helmen hopeaiset, lähes valkoiset. Minusta ikääntyminen ja rypyt saavat näkyä ja ne ovat osa kauneutta! Vastustan nykyajan trendiä että kaikki ikään liittyvät muutokset pitäisi estää tai peittää.

 3. Sss sanoo:

  28-vuotiaana tuli ekat harmaat ja oon nyt 33v eikä koskaan värjätty hiuksia. Stressi aiheuttaa harmaita hiuksia tai niinku puhutaan, et jostakin asiasta tulee harmaita hiuksia. Ekat harmaat tuli erittäin hankalan eläntilanteen aikana.. Eikä ne siitä oo lähteny lisääntyy niin et olisin harmaahapsinen 😄 toki siis on 5vuodessa tullut enemmän, mut huomaan et lähinnä pari vauvaa tässä 5v ajassa ja vähät yöunet ja perus vauva-arki toi lisää harmaata ja sit taas tasottu harmaiden puskeminen, ku elämä normalisoituu.
  Kuulostaa pahalta harmaiden puskulta, mut aluks kans nypin ne pois ja sit tajusin et mitä sen on väliä. Ne on osa mua ja kertoo ok itsetunnosta et kannan ne enkä peittele värillä tai häpeä. En itekää kato kenenkään harmaita kauhistellen vaikka ois minkä ikäinen 😊

 4. Ebba sanoo:

  Olet upea!

 5. Marika N sanoo:

  Joskus vähän alle kolmekymppisenä muistan bongaaneni päästäni ensimmäiset harmaat, mutta nyt vasta 41v niitä alkaa olla niin että ihan selvästi huomaa. Minusta ne ovat ihan kivoja, enkä jaksaisi värjäysrumbaa.

 6. sanna ueb sanoo:

  Harmailla tai ilman : OLET UPEA !

Kommentoi