SIEMENRAPEAT – TERVEELLISET HERKUT

23/01/2020

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Rosten Siemenrapeat & Indieplace kanssa
Sisältää tuotepaketin arvonnan!

Meillä koko perhe tykkää syödä simennäkkäreitä, mutta eritysesti sekä miestäni että vanhimpaa lastani voisi kutsua niiden suurkuluttajiksi. Näkkärit toimivat meillä niin aamu -ja iltapalapöydässä että ihan välipalanakin.

Hyvien ja terveellisten tuotteiden ei tarvitse maistua terveystuotteille ja siitä hyvänä esimekkinä ovat Turussa valmistetut, kotimaisen perheyrityksen Rostenin Simenrapeat-tuotteet. Tuoteperheeseen kuuluu monta eri makuista siemennäkkäriä (osa myös täysin gluutenittomana!) sekä siemenlastut (vähän kuin sipsejä).

Siemenrapeat ovat hyvin ravintorikkaita ja sisältävät paljon vatsalle hyvää tekevää kuitua, joten ne sopivat hyvin etenkin silloin, kun pitää saada pitkäkestoista energiaa – kuten juuri aamuisin tai koulupäivän jälkeen. Pellavan,- auringonkukan, -kurpitsan, seesamin -ja cihansiemeniä sisältäviä näkkäreitä voi helposti kutsua superfoodiksi.

Itse tykkään syödä simennäkkäreiden päällä herkullisia hummuksia ja avocadoa. Mieheni herkuttelee niillä taas useinmiten iltaisin, juustojen ja joskus viinilasillisen kanssa. Lapset taas tykkäävät rouskuttaa näkkäreitä joka välissä ihan sellaisenaan tai viikonloppubrunsseilla sitten vähän hienommin maapähkinävoin, banaanin ja mustikoiden kanssa. Siemennäkkileivät ovat tosi hyvä vaihtoehto myös gluutenitonta sekä FODMAP ruokavaliota noudattaville.

Maistoimme viime viikolla ensimmäistä kertaa noita Simenrapeat lastuja ja täytyy sanoa, että varmasti tullaan niitä ostamaan jatkossakin, kun kaivataan jotain pientä naposteltavaa esim leffaan tai vaikkapa reissun päälle. Minusta on ihana, että lapsille voi hyvillä mielin tarjota jotain terveellistä snäksiä, jota he itse pitävät suurena herkkuna (ja ahmivat lähestulkoon kaksin käsin). Poikien lempimauksi näistä lastuista valikoitui Paahdettu Sipuli & Seesami, oma suosikkimakuni on ehkä tuo Merisuola & Rosmariini.

Siemenrapeat-siemennäkkäreitä on jo niin monta eri makua, että niistä on tosi vaikea nostaa yhtä suosikkia yli muiden. Näitä hummus -ja avocadoleipiä söin aamupalan ja lounaan yhdistelmäksi viimeksi Kurpitsansiemen & Pellava näkkärin päällä ja se oli ainakin nappivalinta. Tässä näkkärissä on 72 % siemeniä, mikä sopii omaan ruokafilosofiani, enemmän on enemmän, kanssa hyvin yhteen. Ei todellakaan ala hetkeen nälkä vaivaamaan tälläisen setin jälkeen!

Yhdellä leivällä minulla oli puolikas avocado viipaloituna, sesaminsiemeniä sekä ripaus suolaa ja pippuria. Toisella leivällä punajuurihummusta jonka päällä Seame & Chia Lastumurusia sekä korianteria. Kolmannella leivällä muussattua avocadoa ja rapeita ituja. Neljännellä chilihummusta, kikherneitä sekä ripaus paprikajauhetta. Nam!

Kuten tästäkin näkee, ruoassa voi oikein hyvin mennä niin terveys että hyvä maku edellä – toinen ei rajaa toista pois. Siemennäkäreiden kanssa voi keksiä vaikka minkälaisia erikoisiakin makuyhdistelmiä – makeita ja suolaisia, ja ne toimivat hyvin koko perheelle, nopeiksi välipaloiksi tai täyttävämmäksi kokonaisuuksiksi.

Ja sitten siihen arvontaan! Millaiselle Siemenrapeat-tuotteelle olisi mielestäsi kysyntää? Tuleeko valmiiden näkkäreiden että lastujen lisäksi mieleen jotain, joka teidän perheessänne voisi toimia? Kerro ajatuksesi kommentti-osioon, niin olet mukana herkullisen Siemenrapeat-tuotepaketin arvonnassa! Arvonta päättyy 30.1.2020.


31 Responses to “SIEMENRAPEAT – TERVEELLISET HERKUT”

 1. Sennu sanoo:

  Siemennäkkärit ovat kyllä minunkin mieleeni, pitäisikin ostaa niitä taas seuraavalla kauppareissulla. Yleensä laitan niiden päälle vain voita, mutta tuo maapähkinävoi + banaani kuulostaa myös herkulta. Jonkinlaiset siemenpatukat ja valmiit siemensekoitukset voisivat olla kivoja 🙂

 2. AnnaM sanoo:

  Nää on niin hyviä🤩. Välillä tulee tehtyä myös itse siemennäkkäriä.

 3. Ruusupuu sanoo:

  Siemennäkkäri on hyvä tuote, salaattiin laitettava Nacho tyyppinen(kolmion mallinen) siemen juttu voisi myös toimia,sopisi myös vaikka dipata johonkin kastikkeeseen

 4. Annie sanoo:

  Joku tulisempi, chilillä maustettu oisi ihanaa! :))

 5. Mia sanoo:

  Joku siemenpatukka olisi kiva. Siemennäkkärit on kyllä hyviä.

 6. Maria sanoo:

  Nää on niiiin hyviä. Mut lisäks eri tavoin maustetut sipsit ois aika jees !

 7. @sinisentalonsatu sanoo:

  Siemennäkkärit on lempparit mutta ehkä voisi kokeilla jotain suolaista maustettua siemen välipalapatukkaa!

 8. rimma sanoo:

  siemennäkkärit to the win!

 9. Anni sanoo:

  Joku välipalatyyppinen siemenpatukka olisi kiva lisä, siemennäkkärit on jo yksi lempiherkuista!

 10. Satuu sanoo:

  Oon aina syönyt näkkileipää ja PALJON!! Vaasan Maukas oli lemppari mistä sai taittaa levystä ite paloja. Keliakia todettiin 2012 ja oon tuskaillut näkkäri ongelman kanssa. Jokunen vuosi sitten löysin nämä gluteenittomat siemennäkkärit tältä valmistajalta ja vuosien kokeilujen jälkeen nousi lemppariksi kaura siemennäkkäri. Keliaakikkona oon kuskannut sitä myös ulkomaan matkoille mukaan niin ei oo tarvinu miettiä mitä leipää syö kohteessa. Peukatan isosti tälle tuotemerkillä!!

 11. Salla sanoo:

  Ah nää on parhaita! Vaikka kaikkia makuja en olekaan maistunut, ja noi lastut oli ihan uus juttu!? Ainakin näitä sais olla isommissa paketeissa että riittäisi pidemmäksi aikaa.. Myös joku kombo missä ois jotain kuivattua hedelmää vois olla
  mielenkiintonen ja sopia hyvin juustoille/jälkkäriksi!

 12. Mari sanoo:

  Siemennäkkärit on niin hyviä! Ehkä joku välipalapatukan tyyppinen vois olla kätevä napata mukaan treenin jälkeen tai kouluun välipalaksi.

 13. Sarkkuli sanoo:

  Juurikin kaikki täysgluteenittomat versiot ja maut kiinnostaa!!

 14. Mimi sanoo:

  Meilläkin tykätään siemennäkkäreistä 😍

  Se ois kiva jos kaupoissa myytäisiin ”perhepakettina” siemennäkkäriä, paperipaketin sisällä isoina levyinä joista voi taittaa paloja. Ulkoasu olis sama kuin Wasa Sport näkkärissä. Nyt on niin pieniä pakkauksia, että ne loppuu meillä hetkessä.

  Lempimakuni siemennäkkärissä on: auringonkukan siemenet, pellavansiemenet ja merisuola 😊

 15. Saara sanoo:

  Kaikelle vegaaniselle on meillä menekkiä 🤪😍

 16. Johanna sanoo:

  Siemennäkkärit kyllä niin hyviä! Ei tule muuten mieleen mitään uutta tuotetta, mutta toki näkkäreissä voisi olla vielä useampia makuvaihtiksia vaihtelun vuoksi. 🙂

 17. T sanoo:

  Yrtti- tai ruohosipulimaustetut on aina hyviä.

 18. Miikku sanoo:

  Näitä aijon ehdottomasti testata.
  Joku välipalapatukan tyylinen juttu vois olla hyvä

 19. Kukka sanoo:

  Itselle maistuisi jokin yrttinen siemennäkkäri. Esim. ruohosipuli-chian siemen voisi olla hyvä uusi makuvaihtoehto!

  Välipalasiemenpatukka, jota muutkin ovat ehdottaneet, voisi olla myös kiva uutuus!

 20. Mariel sanoo:

  Tykkään siemennäkkäreistä ja nyt pitääkin tutustua uusiin makuihin hetinmiten! Mietin, että voisikohan joku muro/mysli -tyyppinen tuote toimia, mene ja tiedä.

 21. Laura sanoo:

  Meillä tykätään näistä myös. Koska perheessä on keliaakikko, uudet gluteenittomat maut olisivat kivoja.

 22. Riikka sanoo:

  siemennäkkärit on herkkua! etenkin tykkään kauraisista siemennäkkäreistä, mut kaikki uudet maut olisivat tervetulleita. Myös siemengranola maistuisi!

 23. Salla sanoo:

  Itse tehdään silloin tällöin perussiemennäkkäriä, joka on tosi herkkua 😊 tykkään itse kotitekoisesta ulkonäöstä ja näkkärilevystä halkaistut siivut näyttävät omaan makuuni nätimmältä kattauksessa kuin yhtä suuret palat. Joten ehkä kaupastakin voisi löytää enemmän näitä itse halkaistavia näkkäreitä.

 24. Annnsku sanoo:

  Siemennäkkärit on best! Itselle ei kyllä äkkiä tule mitään tuoteryhmää mieleen mitä kaipaisin.

 25. pöllö sanoo:

  Siemen rapea mysli!!

 26. Jenna sanoo:

  Joku välipalapatukka olisi kätevä, tai sitten rapea mysli! 🙂

 27. typy sanoo:

  kaurapatukka, tai kokonaan kaurasta näkkäri, joku nacho tyyppinen maku tai suklainen näkkäri

 28. Tuija sanoo:

  Siemennäkkäreitä tulee usein ostettua kaupasta. Jonkinlainen makea, hunajaa sisältävä patukka voisi olla kiva.

 29. Satu sanoo:

  Sokeriton siemen rapea mysli olis kiva tai sitten lisää erilailla maustettuja pikku snackseja, esim. sour cream & onion, mikä on mun lempparimaku myös ruislastuissa 😛

 30. Minttu-Maaria sanoo:

  Valkosipulin makuinen siemennäkkäri tai siemensipsit ois ihan huippu 😀

 31. Maria sanoo:

  Makuja onkin jo monta erilaista saatavilla, ja vaihtelemalla näkkärin päällisiä saa näistä vaikka minkälaisia herkkuja!
  Jokin makea vaihtoehto ( esim hunajalla, taateleilla, muilla kuivatuilla hedelmillä makeutettu) ”mysli tyyppinen”, kuten on jo ehdotettukin, voisi olla kiva. Makeannälkään terveellisempi vaihtoehto.

Kommentoi