UUTTA PYÖRÄÄ HANKKIMASSA

26/04/2016

SONY DSCPelago_Capri_heroSONY DSCPelago_Saimaa_webSONY DSCPelago_Brooklyn_heroSONY DSCPELAGO_STOREPelago_Rasket_lr

Keväinen pyöräkuume ei ota laantuakseen, eikä tuo Amsterdamin reissu totisesti ainakaan auttanut asiaa. Meillä on vuoden verran ollan käytössä nyt laatikkopyörä, jota ilman en enää varmaan osaisi elää, mutta olen pitkään kaivannut myös ihan tavallista pyörää sen rinnalle. Nimittäin silloin kun en kuljeta lapsia tai viikon ruokaostoksia, olisi kiva rullata menemään ihan perusfillarilla. Siinä missä laatikkopyörä on tosi kätevä juurikin asioiden kuljettamiseen, ei sillä ole kovinkaan kiva ajella laatikko tyhjänä.

Vanha pyöräni, 70-luvun alkuperäinen Jopo, olisi pitänyt luovuttaa pyörien hautausmaalle jo muutama vuosi sitten. Se kaipaisi niin ison ja kalliin remontin, etten nää mitään järkeä kunnostaa sitä. Jos se nyt ylipäätään olisi edes mahdollista. Eikä sen ulkonäkö myöskään oikein miellytä. Niinpä olen alkanut katselemaan ihan uusia pyöriä.

Uudelta pyörältä ei kaipaa ihmeellisyyksiä. Tai no itseasiassa vaadin. Sen lisäksi että uuden pyörän pitäisi näyttää kivalta, pitäisi sen ehdottomasti olla myös laadukas. Valitettavan monesta kivan näköisestä pyörästä luin kuitenkin huonoja kokemuksia pyöräilijöiden keskustelupalstoilta. Pienellä budjetilla on siis mahdollista löytää kivan näköinen markettipyörä, mutta jos haluaa sen myös kestävän vuosien käyttöä, ei kannata valita sitä halvinta. Hyvin monessa keskustelussa ja kavereilta kysellessä yksi kehuttu merkki pompahteli jatkuvasti esiin, nimittäin kotimainen Pelago.

Pelago valmistaa toimivia ja laadukkaita polkupyöriä ja pyöräilytarvikkeita niin kaupunki-, työmatka kun harrastuskäyttöönkin. Kestävyys, käytettävyys, kauneus ovat pääosassa pyöriä suunnitellessa. Pelagon perustajat, Hyppösen veljekset, aloittivat koko homman kasaamalla ja hitsaamalla roskalavoilta löytämiään pyöränrunkoja. Nykyään pyörissä käytetään pääasiassa eurooppalaisten toimittajien osia ja jokainen pyörä viimeistellään Suomessa. Kaikki pyörät on suunniteltu käyttäjälähtöisesti, suunnittelussa on huomioitu pyöräilijän kaupunkiympäristö: mäet, mukulakivet ja paikoin puutteelliset pyörätiet.

Valikoimista löytyisi itseasiassa muutamakin sopiva malli omiin tarpeisiini. Uudella pyörällä tulisi harrastettua lähinnä leppoisia kaupunkiajoja. Koska olen laatikkopyörän kanssa tottunut raahaamaan mukana myös välillä paljonkin tavaraa haluan uuteen pyörääni myös taka -sekä etutarakan. Etutarakalle voi tarvittaessa laittaa vielä korin. Sinne saa sitten kätevästi niin pienet ruokaostokset kun vaikkapa kesäpäivän rantapiknikin eväätkin. Pakkarilla voi taas kyysätä kaveria kesäyönä. Ah, nään jo itseni ajavan heräilevän kaupungin läpi kotiin nukkumaan illan riennoista.

Ykkösvaihtoehto pyöristä on erityisesti lyhyeen kaupunkiajoon suunniteltu Brooklyn. Muista Pelagon pyöristä kaupunkiajoon suunnitellut pyörät eroavat muunmuassa pystystä ajoasennosta, minkä uskoisin olevan minulle mieluisin. En myöskään koe tarvitsevani pyörään kun yhden vaihteen. Mitä yksinkertaisempi ja helppohoitoisempi, sen parempi minulle. Brooklyn on myös ehkä yksi kauneimmista näkemistäni pyöristä. Klassinen ja simppeli. Myös sen värivalikoima miellyttää kovasti, voipi olla että päädyn jopa johonkin muuhun väriin kun mustaan!

Käyn vielä Pelagon Kalevankadun myymälässä koeajamassa muutaman mallin, kerron sitten mihin päädyin! Päädyimme myös Pelagon kanssa tekemään yhteistyötä, josta olen todella innoissani. Sillävälin olisi ihana kuulla kokemuksianne ja ajatuksianne Pelagoista ja toki myös muista laadukkaista pyöristä!

Kuvat Pelago ja Daily Bicycle

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “UUTTA PYÖRÄÄ HANKKIMASSA”

 1. Tuulia sanoo:

  Pelago Brooklyn on minustakin kaunein pyörä mitä olen nähnyt! Rakastuin siihen messuilla ja nyt ollut minulla ja tyttärellä ajossa vuodesta 2012 saakka. Ei valittamista, pelkästään rakkautta & kehumista vuosien jälkeenkin!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei ihana kuulla, se on kyllä tosi kaunis ja ihana että olette tykänneet! 🙂

 2. Juttayy sanoo:

  Mulla ei oo kokemusta hyvistä normipyöristä mutta halusin sanoa että ymmärrän ihan täysin että laatikkopyörän rinnalle kaipaa toisen, kevyemmän.
  Rakastan laatikkopyörääni varsinkin nyt kun löysin huippukorjaamon, jossa pyörän huollon lisäksi opastettiin minua pyöräni käyttöön ja ominaisuuksiin.
  Silti mietin usein, miten helppoa olisi pyöräillä keskustassa niin ettei tarvitsisi pelätä jokaista katukiveystä tai miettiä mahtuuko tielle ylipäätään. Lapset kuljetan jatkossakin Babboella, mutta oma aikuisten pyörä olisi kyllä ihana!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hienoa että löysit hyvän huoltopaikan! 🙂 Ja tosiaan, olen nyt viikon verran ajellut ihan ihka omalla aikuisten pyörällä ja se on ihanaa !!!

 3. jenniii sanoo:

  Saat varmasti ilmaiseksi pyörän Pelagolta.
  Upean näköisiä fillareita ja hirmu kalliita myös.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo kyllä sovimme yhteistyöstä kuten tekstissä kerroinkin 🙂 Rehellisesti, ilman tätä yhteistyötäkin Pelago olisi silti ykkösvalintani. Vaikka alkusijoitus on suurempi verrattaessa markettipyörään, on laadukas menopeli silti pidemmällä tähtäimellä kannattavampi hankinta 🙂

 4. Alva sanoo:

  Itsekin tässä vähän Pelagoja kuolannut. Olisi kyllä melkose herkku vaihtoehto…

Kommentoi