TWISTED CITY – TUNNELMIA AMSTERDAMISTA

25/04/2016

Processed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with g3 presetProcessed with VSCO with 6 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 preset

Vihdoin sain käytyä läpi kaikki toissa viikonlopun Amsterdam-reissun kuvat. Miten parissa päivässä voikaan ehtiä napata yli tuhat kuvaa! Toisaalta taas, ei mikään ihme, niin paljon ihanaa kuvattavaa sieltä löytyy. Kaupunki on henkeäsalpaavan kaunis, ihmiset kiinnostavan näköisiä. Toivoin että olisin saanut kuvattua enemmän pyöräilijöitä, mutta kun kaikki ajoivat niin kauhean kovaa!

Pyöräilykultuuri(kin) on tuolla ihan(an) erilainen kun meillä täällä. Jokaisella asukkaalla on varmaan vähintään kaksi pyörää. Yksi arkeen ja toinen vähän parempi sunnuntaiajeluille. Pyöräilijöillä on etuoikeus, paljon tilaa ja pyörällä pääsee minne vaan. Pyöräilykypäriä ei juurikaan näy ja tarakalla tai ohjaustangolla on ihan ok kuljettaa niin lapsia, koiraa tai vaikkapa isoa jukkapalmua.

Kaiken kauneuden vastapainona hämmensi, lähinnä turisteille mainostetut, kannabis-tuotteet ja pornojutut. Punaisten lyhtyjen alue myöhään lauantai-iltana oli aika ahdistava ja surullinen kokemus.

Reissussa olin siis Rajalan toimesta, Kilroyn lennättämänä kuvaamalla testissä olevalla Olympus OM-D EM-5 Mark II kameralla. Meidän kaikkien Ambassador-kisaajien kuvat ovat nyt äänestettävänä, aiheena  Twisted City. Jota tuo kaupunki todellakin on.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

6 Responses to “TWISTED CITY – TUNNELMIA AMSTERDAMISTA”

 1. K sanoo:

  Aivan ihania kuvia! Tuonne täytyy joskus itsekin päästä 🙂

 2. Laura sanoo:

  Ihania kuvia! 🙂 Amsterdam on ehdottomasti yksi lempikaupungeistani, voi kun tekisi mieli lähteä sinne kevätlomalle… Mielenkiinnosta kysyn: miten suhtaudut tuntemattomien ihmisten kuvaamiseen ja kuvien julkaisuun heistä ilman lupaa? Kirjoitit, että olisit halunnut kuvata enemmän pyöräilijöitä. Miten luulet tuntemattomien ihmisten suhtautuvan siihen, että otat heistä kuvan ja julkaiset sen blogissasi? Esim. tuo kuva, jossa äiti kuljettaa lastaan pyörän perässä? Haluaisin kuulla tähän bloggaajan mielipiteen, sillä itse en ainakaan haluaisi joutua kenenkään blogiin ilman lupaa. Olen varmasti ihan hirveä niuhottaja, mutta en pidä trendistä, että kaikesta mahdollisesta otetaan kuvia ja julkaistaan. Ok, jos ihminen on taustalla, mutta ei ok, jos nimenomaa ihmisestä otetaan tunnistettava kuva ja julkaistaan, kuten tuo ottamasi äiti-lapsi kuva. Mielenkiinnolla jään odottamaan mielipidettäsi jos jaksat vastata! 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos, todellakin ihana ja kaunis paikka ja ehdottomasti pitää vielä mennä uudestaan! 🙂
   Ja kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä, sitä saikin hetken pohtia vähän enemmän.

   Ihmisten kuvaaminen julkisella paikalla tai kuvien julkaiseminen ei ole kiellettyä, mutta en tietenkään julkaise kuvia tai otan ne pois, jos niin pyydetään. Mielestäni on toki hyvän tavan mukaista kysyä silti lupa kuvien julkaisuun vaikka mikään laki ei sitä vaadikaan, mutta kuitenkin juuri esimerkiksi tällaisissa tilanteissa kun joku pyyheltää pyörällä ohi, on se aika mahdotonta. Ihmisiltä saa niin paljon aidompia ja kauniimpia kuvia silloin kun he eivät huomaa tulevansa kuvatuksia. Juuri sellaiset kuvat ovat suuri osa blogiani. Ne välittävät fiilistä niin hyvin ja rakastan muutenkin kuvata ihmisiä. Ymmärrän silti ehdottomasti pointtisi ja on tietysti ok olla tässä asiassa eri mieltä. Omalta osaltani en koe että kyseessä on mikään trendi vaan enemmänkin yksi taiteenlaji 😀 Jos joku ottaisi musta vaikka juurikin lapsia kuskaillessa kuvan olisin siitä aika iloinen, olisi ihana saada sellainen arkinen hetki konkreettiseksi muistoksi. Paitsi tietysti jos näyttäisin siinä kuvassa mielestäni ihan kauhealta 😀 Sitten se ei olisi niin ihanaa, mutta itseäni ei silti kuvaaminen haittaisi 🙂

 3. Katariina sanoo:

  Voi että teet minut usein onnelliseksi hienoilla kuvillasi! Että sinulla on silmää ja yksityiskohtien tajua! Olen vieläkin vaikuttunut esim. kuvistasi viime kesän Sideways-festareilta 🙂 Taitava olet, todella! 🙂 Damin henki oli hyvin vangittu näihin kuviin!

Kommentoi