PARI PERJANTAIRÄPSYÄ UUDELLA KAMERALLA

12/02/2016

mami go go kotona 12mami go go kotona 1mami go go kotona 13mami go go kotona 15mami go go kotona 4mami go go kotona 16mami go go kotona 17mami go go kotona 11mami go go kotona 6mami go go kotona 14mami go go kotona 18mami go go kotona 3mami go go kotona 2mami go go kotona 7mami go go kotona 5mami go go kotona 10mami go go kotona 19mami go go kotona 9

Perjantai on meillä perinteisesti siivouspäivä ja otinkin tänään muutaman räpsyn pyykkien viikkailun lomassa, ennen kun lähdin hakemaan poikia kotiin ja viikonlopun viettoon. Mälsästä säästä huolimatta on ihana huomata miten pikkuhiljaa päivät pitenee ja valo lisääntyy.

Sain muutama viikko sitten Rajalalta testiin uuden kameran, Panasonicin Lumix GX8:n. Tuossa sairastellessa testailu jäi melko minimiin, mutta nyt ajattelin perehtyä siihen paremmin. Olen kuvannut muutaman vuoden Olympuksen mikrojärkkkärillä josta olen tykännyt ihan tosi paljon. Täytyy myöntää, että tässä ajassa minusta on tullut aika merkkiuskovainen. Päätin kuitenkin antaa tälle uudelle kameralle mahdollisuuden, mutta huomaan vertaavani sitä kokoajan vanhaan kameraani.

Merkkinä Lumix ei ole entuudeestaan minulle yhtään tuttu. Yllätyinkin aika paljon kun huomasin tämän kyseisen kameran maksavan kaksi tonnia (!!!), ei siis ihme, että kyseinen merkki on jäänyt itselleni vähän vieraammaksi. Ihan tuon hintaluokan kameroita kun ei ole tullut katseltua. Kamerassa on ihan hirveästi erilaisia toimintoja (ja nappeja), joista suurinosa on jäänyt itselleni vielä vieraiksi. Lähinnä olen nyt aluksi vain yrittänyt saada ihan perus kuvaa vaikkapa koirasta. Homma saattaa kuulostaa suht yksinkertaiselta, mutta voin kertoa ettei näin ole. Kun on pari vuotta tottunut päivittäin kuvaamaan yhdellä ja samalla kameralla, menee nyt aikaa jo sen miettimiseen että mistäs tämä uusi kamera laitettiinkaan edes päälle.

Asioita mistä tykkään Lumixissa on ympäri ämpäri kääntyvä kosketusnäyttö sekä todella tyylikäs ulkonäkö. Kamera tuntuu tosi hyvältä kädessä ja laadukkuuden kyllä huomaa heti. Asioita mistä en tykkää on se etten meinaa mitekään saada liikkuvasta kohteesta tarkkaa kuvaa ja että jokaikinen nappi kääntyy eri suuntaan tai löytyy ihan eri paikasta mihin olen tottunut. Eli alku ei ole ehkä ihan mitä lupaavin, mutta minulla on kyllä kutina että tällä kameralla saa huikeita kuvia, kunhan sitä vaan tottuu käyttämään.

Ja niinhän se muutenkin on valokuvauksessa, pitää vaan kuvata ja kuvata ja kuvata. Ei tätä kameraakaan opi manuaalia lukemalla vaan vaan räpsimällä ihan hulluna. Ja se on nyt alkanut.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

12 Responses to “PARI PERJANTAIRÄPSYÄ UUDELLA KAMERALLA”

 1. Jenni sanoo:

  Heiii mikä on nauluakossa riippuva musta takki\neuletakki? Näyttää kivalta. Ja hei raikkaita kuvia 🙂 <3

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei, henkarissa oleva on vuoden vaihteessa COSilta ostettu takki ja naulassa roikkuva villatakki samsoe&samsoen 🙂

 2. Iisa N. sanoo:

  Moikka! Mistä on tuo ihana intiaaniteltta peräisin? Olen miettinyt moista rakentavani pojalle heinäseipäistä itse, mutta valmis vaihtoehtokaan ei olisi pahitteeksi 🙂

 3. Minttu MAMI GO GO sanoo:

  Moi, se on granitista 🙂

 4. Lilli sanoo:

  Ihania kuvia! Tykkään sun tyylistä tosi paljon. 🙂 Meillä just meneillään lastenhuoneen uudelleenstailaus/järkkäys, kun kesällä neljäs (!!) lapsi tulossa. Mietin kovasti, miten saan raikkaan, pirtsakan, ilmavan ja niin minimalistisen kuin nyt lastenhuone voi olla, kivasti toteutettua. Pari Ikean Kura-kerrossänkyä jo ostettuna tuunattavaksi 😉 Teidän poikien huone on tosi kivan näköinen. Muutenkin teillä on ihanan ilmavaa ja valoisaa kämpässä! Itsekin mietin tota parketin valkoiseksi maalaamista, täytyy vaan saada mieskin innostumaan (pelkää, että pilataan koko lattia) 😀

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Voi ihana kuulla, kiitos 🙂 Ja onnea uudesta tulevasta perheenlisäyksestä! Ei kai siinä auta muu kun karsia ja karsia ja karsia tavaroista. Raikas yhteinäinen värimaailma varmasti auttaa myös. Suosittelen kyllä lattan maalaamista jos valoa avaruutta ja juurikin sitä raikkautta hakee. Jos minäkin osasin ihan yksin koko asunnon lattiat maalata, niin kyllä tekin varmasti onnistutte ;-D

 5. Jenni sanoo:

  Olipa valoisia kauniita kuvia! Ihana idea nuo maatuskat hyllyllä. Samoin oli kiva idea nuo pakkauslaatikot. Kiva asetelma keramiikkaesineen kanssa osui myös silmääni, kun olen nyt keramiikkakurssilla:).
  Tyylisi miellyttää:)

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! 🙂 Kaikki keramiikkajutut kiinnostaa myös itseäni. Ostin tuon pienen keraamisen suitsukekepidikkeen espanjasta paikalliselta tekijältä jostain torin laidalta. Olisi tehnyt ostaa vaikka mitä, mutta vaikea sieltä saakka raahata 🙂

 6. Livia sanoo:

  aivan ihanan ihanaa teillä <3 Maalasin juuri yhden huoneemme laminaatin valkoiseksi ohjeillasi, kiitos niistä 😉

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Jes mahtava kuulla että ohjeista oli hyötyä, toivottavasti tykkäätte !! 🙂

 7. Jappitappi sanoo:

  Heippa!

  Mistä tuo olohuoneen tv-tason yläpuolella oleva seinähylly/avohylly on? Näyttää ihanan ilmavalta ja kuitenkin vähän vaihtelua String Pocketille 😉

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moikka! Joo tuo on Ikeasta, mutta viimeksi kun katsoin niin ei enää ollut valikoimissa :/ Ekby gallö (tai jotain sinne päin) oli muistaakseni nimi 🙂

Kommentoi