KAMERA JOLLA KUVAAN

9/12/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAkuv meandi-naisten-mallisto-neule-sydän-boatnek-heart-knitOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAkuva kaisu-pojan-huone-turkoosi-työpöytäOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen saanut paljon kyselyitä kamerasta jolla kuvaan blogiin. Kyseessähän on kesällä alkuun testiin saamani, ja lopulta näille teille jäänyt, Olympuksen O-MD E-M10 mikrojärjestelmäkamera. Se siis toimii samalla perjaatteella kuin tavallinenkin järkkäri, erona kuitenkin että se on paljon paljon pienempi ja kevyempi. Erilaisia objektiiveja siihen on saatavilla myös vaikka kuinka. Useita ihmisiä pieni koko hämää ja monesti saankin epäilijöille vakuutella että kyllä, tämä on ihan kun mikä tahansa järkkäri.

Kompaktin kokonsa lisäksi suosikkiominaisuuksiani tässä kamerassa on huippunopea automaattitarkennus (etenkin vilkkaita lapsia kuvatessa ihan ehdoton) sekä sisäänrakennettu wifi, jonka avulla kuvia saa jaettua nopeasti. Wifi mahdollistaa myös kaukalaukaisun kännykän kautta, joka on etenkin meille bloggarille erittäin hyödyllinen ominaisuus. Jos joskus olette ihmetelleet miksi poseraan puhelin kädessä, se johtuu tästä. Kännykän näytöltä voi säätää asetuksia, valita tarkennuspisteen ja siitä tietysti että näkee onko asettelu hyvin, ja sitten vain räpsimään! Ainut miinus on se, ettei yhteys puhelimen välillä kanna kovin monen metrin päähän. Mutta noin kymmenen ainakin.

Lempilinssikseni on ehdottomasti valikoitunut tuo 45mm (1:1.8) kiinteä objektiivi, jota oikeastaan käytän ihan kokoajan. Se ei ehkä ole paras mahdollinen esimerkiksi sisustuskuvaamiseen, sillä se kuvaa niin lähelle. Mutta henkilökuvaamiseen se on ihan huippu! Se saa ihmiset kauniisti erottumaan kuvasta samalla kun tausta on epätarkka. Tykkään kovasti myös sen valovoimaisuudesta. En pidä kuvaamisesta keinovalossa, mutta täällä kotonakin olen saanut oikein kivan valoisia kuvia vaikka päivä olisikin jo hämärtynyt. Sitä ei kuvista huomaa mitenkään. Vai mitä sanotte näistä, lähestulkoon pimeässä keittiössä otetuista kuvista?

Vaikka lähes pari vuotta olen eri järkkäreillä kuvannut, ei manuaalisäädöt ole edelleenkään täysin hallussa. Ja kai se niin on, että aina voi oppia uutta. Järjestelmäkamerassahan valotukseen vaikuttaa kolme tekijää; aukko, valotusaika ja herkkyys (ISO). Jokainen näistä asetuksista vaikuttaa suoraan toisiin. Täysmanuaalina en oikeastaan kuvaa ikinä, vain asetuksilla joissa itse säädetään esimerkiksi vain valotusaika.

Sellainen kamera täällä kuvien takana! Toivottavasti tästä oli hyötyä esimerkiksi uutta kameraa miettivielle, en voi kuin suositella. Vai onko ko kamera jo jollekkin teille tuttu?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

6 Responses to “KAMERA JOLLA KUVAAN”

 1. Piia sanoo:

  Vaikkei manuaalisädöt olis hallussa, niin kuvaussilmää on senkin edestä! Rakastuin siihen, kuinka näihin kuviin on tallentunut oikeasti hetki ja tunnelma on melkein käsin kosketeltavissa.

 2. Anne sanoo:

  Voi miten ihana tunnelma näissä sinun kuvissa! Tykkään todella paljon.Mulla on sama kamera sekä objektiivi, aivan huiput ovat. Kamerankäytön opiskelu on ollut ala-arvoisen vähäistä, mutta jos jossain välissä sitäkin tekisi.. Lähinnä kuvailen paljon ja samalla kokeilen erilaisia säätöjä, siinähän sitä oppia tulee 🙂

 3. Jossu sanoo:

  Juuri tuota kameraa olen kuolannut jo pitkän tovin.. En vain ole raaskinut ostaa korkean hinnan takia 🙁 Nyt olen vuoden verran pärjännyt ihan vain iPhonen kameralla, jos on pitänyt ikuistaa jokin.. Mutta nyt jouluna kun saamme esikoisemme maailmaan, pitäisi oikeasti ostaa joku kamera! Valinnat ovat vain aina niin hankalia..

  • Jonna sanoo:

   Tuohon tarkoitukseen sopii hyvin myös ihan perus nikon tai canon 🙂 mä kuvasin alkukuukaudet ihan pokkarilla, sittemmin ostin nikon D3100 🙂

 4. jenna sanoo:

  Ihastelen aina instagramissa sun kuvia! Sun lapset on supersöpöjä ja itse oot kuvan kaunis!

 5. Piia sanoo:

  Kuvat on tässä postauksessa ihan mainioita! Hyvä kuulla että pienestä pokkarin kokoisestakin kamerasta lähtee tehoja kun käyttää sitä oikein. Mulla on nikon d3100 ja siinä kans tuollainen lähiobjektiivi mutta käytän lähes yhtä paljon sitä kameran mukana tullutta jolla saa juurikin niitä laajemman näkymän kuvia aikaan. Vaatekuvauksessa kuitenkin ehdoton on tuo ensimmäisenä mainittu. Yksityiskohdat pitää saada hyvin näkyviin. Sisustusjutuissa taas käytän sitä toista. Pyrin ottamaan kuvat aina valoisaan aikaan, sillä lasten kanssa kuvatessa vaikka kuinka manuaalista säätäisi niin ei saa kuvia hyvin onnistumaan ainakaan meidän kotona. Harmi vaan että päivänvalo on tosi niukilla nykyään. Onneksi voi kuvata myös ulkona, vaikkakin ei kovin kauaa…

Kommentoi