1100 PÄIVÄÄ SINKKUNA

25/01/2016

Processed with VSCOcam with 5 presetProcessed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with hb1 presetProcessed with VSCOcam with 5 preset

Sain vihdoin päätökseen kauan mielenpäällä olleen kariutuneen ihmissuhteen, kävin pitkästä aikaa Tinder-treffeillä, harmittelin kun yhdestä mukavasta pojasta ei ole kuulunut ja päätin laittaa viestiä yhdelle toiselle kivalle pojalle. Kaikki tämä yhden päivän aikana.

Olen ollut yli kolme vuotta sinkku. Yhtä rakastumista, paria ihastumista tai kiinnostumisista ja kymmenistä treffeistä huolimatta, en voi sanoa edes tapailleeni kunnolla ketään tänä aikana. Näinä aikoina ei ole vaikeaa tavata ja tutustua uusiin ihmisiin. Se mikä on vaikeaa, on tavata sellainen ihminen jonka kanssa kiinnostumiset ja odotukset käyvät yksiin. Usein se menee niin, että se kenestä et ole kiinnostunut on kiinnostunut sinusta ja harmiksi myös toisinpäin.

Ei ole helppoa olla sinkkuna, joka tahtoisi löytää elämäänsä toisen ihmisen. Se ei nimittäin kuulemma löydy etsimällä, mutta toisaalta ei se tule kotoakaan hakemaan. Näin olen kuullut, etenkin monen niin kovin tietävän jo parisuhteessa olevan ihmisen suusta. Joten mitä sitten tehdä? Odotella? Entäs kun on odottanut kolme vuotta? Kannattaako odottaa vielä seuraavat kolme? Vai vaan lukittautua konvehtirasian ja viinipullon kanssa vaahtokylpyyn ja hyväksyä tuo karmea kohtalo yhteiskunnan hyljeksimänä ikisinkkuna?

Lisähaastetta omaan tilanteeseeni tuo kaksi lasta, koiranpentu sekä se etten ole laiha parikymppinen blondi. Okei, olen myös aika huono viestittelijä enkä tykkää pakeista, joten harvoin ehdotan edes mitään näkemistä kenellekkään. Miesmakuni on myös melko suppea, joten näistähän on sitten hyvä lähteä liikkeelle sinkkumarkkoille!

Siitä miten järkyttävää on, että niin monet miehet pelkäävät lapsia eivätkä anna eden mahdollisuutta näyttää millainen ihminen olen, sen jälkeen kun kuulevat että minulla on lapsia, en edes nyt jaksaa jauhaa. Siitä saisi yhden jos toisenkin (kiukkuisen) postauksen aikaiseksi.

Tylsä oletus on myös se, että sinkut ovat jotenkin epätoivoisia. Usein sinkkuus nähdään negatiivisena asiana. Miksi se että haluat parisuhteen ”sen oikean” ihmisen kanssa on epätoivoista? Mielestäni on enemminkin parempi ettei tyydy mihin tahansa. Ja jos saan nyt paljastaa, ei se sinkkuna olo ole kotona pieruverkkareissa jäätelönsyöntiä ja romanttisille komedioille itkemistä yksin sohvannurkassa. Se ei myöskään ole joka viikonloppu muiden sinkkukavereiden kanssa klubilla käymistä ja säätämistä yhden illan juttujen kanssa.

Vaikka yksinäisiä hetkiä on, ovat viimeiset kolme vuotta olleet yksiä elämäni parhaimpia. Minulla on ollut todella paljon aikaa itselleni. Tiedättekö, sille tyypille joka vain ja ainoastaan voi saada sinut onnelliseksi. Ollaan sen kanssa hengailtu tosi paljon ja tutustuttu entistä paremmin toisiimme. Ollaan tehty tosi paljon sellaisia juttuja mistä tykätään. Ollaan koettu, nähty ja ylitetty itseämme tavalla jota tuskin olisi tapahtunut jos siinä olisi ollut vielä joku toinen hääräämässä. Joka jolle pitäisi selitellä extemporejuttujaan, joku jonka tunteet ja halut pitäisi ottaa huomioon, jonka kanssa sovitella aikatauluja ja kinata että mistä tilataan sunnuntaipizzat.

Silti olisi pikkuhiljaa kiva että olisi joku jonka kanssa vaikka pyöriä leffavuokraamossa, joku joka valitsisi ihan outoja irtiskarkkeja yhteiseen pussiin ja joku jonka paidalle kuolaamiseen havahtuisi leffan lopputekstien aikana. Jotain muuta kun pelkkää netflixiä ja chillaamista, pliis.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

17 Responses to “1100 PÄIVÄÄ SINKKUNA”

 1. SK sanoo:

  Joskus parikymppisenä otti pattiin sinkkuus (olin pitkään) ja pakkien saaminen yms mitä myöskin luettelit tekstissäsi. Toisaalta sinkkusaikana opin sen, että oma onnellisuus ei ole parisuhteesta kiinni eikä todellakaan toisessa henkilössä. Lähdin matkustelemaan yksin ja sain upotettua paljon aikaa omiin harrastuksiin. Uskon että oppiminen olemaan onnellinen yksin auttoi sen oikean ihmisen löytämiseen. 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Se on juurikin ollut hyvä tajuta, että kukaan muu ei voi saada onnelliseksi kun vaan sinä itse. Olen samoin, kun sinä, tehnyt ja kokeillut kaikenlaisia juttuja ja reissanut pari kertaa ihan yksikseni, aika avartavaa! 🙂

 2. Iina / MouMou sanoo:

  Tuo on kyllä aikamoista, kun ei saisi etsiä, mutta ei myöskään odottaa toimettomansa ”sitä oikeaa”. Ydinfysiikka on lastenleikkiä verrattuna deittailuun! 😀

 3. Mira sanoo:

  Suosittelen kokeilemaan e-kontaktia! ;D

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hmm, kiitti vinkistä, mutta luulen että ei oo ihan mun eikä mun tulevan poikkiksen juttu 😀

   • Mira sanoo:

    Niin minäki aina sanoin, kunnes kokeilin, ja heti toisesta juttukaverista siellä tuli mun poikakaveri 😀 nyt seurusteltu jo vuosi 🙂

   • Hemppe sanoo:

    Itse löysin oman nykyisen poikaystäväni Tinderistä. Edelleen taivastellaan, että miten tässä nyt näin kävikään. :’DD Ainakin on sitten lähipiirille ”ikimuistoinen” tarina jaettavaksi ! Ja tosiaan päälle vuosi ollaan nyt seurusteltu, enkä vaihtais hetkeäkään (näin siirappisesti sanottuna :D). 🙂

 4. Mimosa_ sanoo:

  Haastan sinut ottamaan kontaktia, tutustumaan tai vaikka juttelemaan kahdelle sellaiselle miehelle, jotka eivät vastaa miesmakuasi. Voi tuntua turhalta, mutta itse olen oppinut näin paljon itsestäni ja siitä että mitä toisessa todella arvostan. Ja löytyihän se elämänkumppaninikin näin 😉

 5. h.m sanoo:

  Voi miten hyvä teksti! kiitos kun jaat näitä ajatuksia, ainakin täältä pystyy fiilaamaan 🙂

 6. sanna sanoo:

  Särähti korvaan tuo, että miehet pelkää lapsia… Ei välttämättä! Entä jos mies vaan tiedostaa, ettei tahdo ”toisen lapsia” hoitaa. Parempi sanoa se heti, entä kun tutustua ja särkeä sydämiä. Itsekkin sinkkuna ollessa tutustuin kivaan mieheen, mutta miehellä oli lapsi. Tiesin, etten ala äitipuoleksi, etten halua mahdolliselle tulevalle lapselleni mitään sisarpuoli kuviota, tiesin, ettei uusperhekuvio kiinnosta. Ehkä sitten pelkäsin lasta, mutta ainakaan minusta ei koskaan tullut paskaa äitipuolta.

 7. B sanoo:

  Minäkään en usko,että miehet välttämättä niinkään pelkäävät lapsia vaan se mikä mietityttää on ”uusperhekuviot”. Niistä saa lukea nykyisin todella paljon ja iso osa ei ole mitään positiivista. Olen itse ollut ”uusperhekuviossa” mukana useamman vuoden ja vaikka itse venyin joka suuntaan, rakastin kumppanini lapsia täydestä sydämestäni, kohtelin hänen lastensa toista vanhempaa kunnioittaen ja yritin todellakin kaikkeni niin itse sain osakseni todella satuttavaa kohtelua. Tällä aiemmalla kerralla lähdin suhteeseen todella avoimin mielin enkä pitänyt uuden kumppanini lapsia negatiivisena asiana, päinvastoin olin heistä todella iloinen. Mutta tämän kokemukseni myötä en aio enää ryhtyä uusperhesuhteeseen. Sydän on särjetty liian pahasti.

 8. Mia sanoo:

  Yksinhuoltajuus pitäisi laskea aina vahvuudeksi. Itsekin käynyt Tinder-treffeillä ja tuntuu jotenkin mielipuoliselta etsiä seuraa netistä 33-vuotiaana äitinä. No nyt kuitenkin vaikuttaa siltä että ”etsintä” on tuottanut tulosta.. aika näyttää 🙂

 9. B sanoo:

  Aiemmalla kommentillani en toki halua maalailla piruja seinille. Aivan varmasti ihminen, jolla jo on lapsia voi löytää uuden suhteen siinä missä lapsetonkin! Monille se voi olla plussaakin. Mutta varmasti tulee vastaan niitäkin jotka eivät omista syistään halua alkaa seurustella jo vanhemmaksi tulleen kanssa.

 10. Ca sanoo:

  To Minttu:
  Hi there, beautiful single mom!

  I am just a random girl wandering around and read your blog. I do speak Finnish but not native speaker. I tried to read ur blog as a way of making the Finnish language skills in my brain not frozen:P

  I was born by a single mom and coincidently, I am similar age to you and also being single for nearly 3 years. When I read this article, I have to say I really feel you. I saw smth my mom had to go through her life after reading this. She has been single for her whole life, exactly after i born till now. I always courage her going out, looking for someone but she only smiled. One day, I just heard the conversation between my mom and grandmom. Mom said ” when I was small, she could not find any man willing to open his heart for a divorced woman with a little daughter and more important that she was afraid that the guy cannot love her daughter truly as she did. So months by months, years by years pass, she lost interest in dating and kind of losing hope as well. I was crying alot when I knew her sacrifice for me.

  But Minttu, I just want to say this not gonna happen to you, for sure. Our mom’s generation was not so open- minded. You have two wonderful little boys

 11. Ca sanoo:

  (sorry I just hit the send button)
  So You have two wonderful little boys, I bet that they are your whole world now. I truly believe that one day you will find a good man, who is willing to hold firmly your hand to continue the life road, even with joy, or tears or pain. Kids are gifts and they are amazing, just forget bullshit guys who are scare of wonderful things. Cause in the end, Those Who Mind Don’t Matter, and Those Who Matter Don’t Mind.

  G’luck and hugs!

  R.Ca

 12. Veera sanoo:

  Jos tulis tilanne, että itse päätyisin takaisin ”sinkkumarkkinoille”, niin kyllä munkin täytyy sanoa, että olisin varmaan juuri sellainen tyyppi, joka sanois ”kiitos ei” heti kärkeen miehille, joilla olis lapsia.
  Kyllähän se on iso tekijä, eikä kaikki ole valmiita ottamaan seurustelukumppanin lisäksi paketissa tulevia mukuloitakin. Että eiks se oo toisaalta hyvä juttu, että ne tyypit karsiutuu jo heti, jotka ei pysty itseään uusperhekuvioihin kuvittelemaan.

Kommentoi