TURVAVYÖ

29/05/2012
Huh, selvisinpäs!

Tänään jouduin tiukan paikan eteen. Lähdimme lasten kanssa keskustaan, lounas ja päikkäriaikaan. Ei siinä vielä mitään, mutta K joutui olemaan seisomalaudalla koko reissun ajan. Seisomalaudalla jossa hän ei tahtoisi olla ja josta hän karkaa heti kun vauhti vähänkin hidastuu.

Yleinsä pidemmillä reissuilla ja etenkin keskustassa molemmat lapset istuvat Donkeyssä, se on helpompaa ja turvallisempaa. Miellyttävämpää kaikille, etenkin kun Kaapo vielä nukkuu päikkäritkin. Cameleoneita (ja seisomalautaa) käytämme sitten lähialueella liikuttaessa. Kotikulmilla liikennekkin on rauhallisempaa ja K kuitenkin jaksaa ja haluaa kävellä/pyöräillä/skeitata joten se on taas niin kivempaa kaikille.

Koska yksi reissumme syy oli käydä ostamassa donkeyn puhjenneen kumin tilalle uusi ja Elviksen kantaminen repussa + Kaapon työntäminen rattaissa olisi ollut vielä rasittavampaa läksimme näin. Ja lähtö luonnollisesti viivästyi niin että keskustassa oli pakko suunnata ihan ensimmäiseksi lapsia syöttämään.

Mutta hei, kaikki meni hyvin. Sillä meillä oli upea, mahtava ja erittäin virallinen seisomalaudan turvavyö! Joustava vyö joka on lapselle mukava ja jonka ansiosta äidin ei tarvitse hermoilla kyydistä pois hyppivää ja ihmisvilinään/auton alle ryntäävää lasta. Joskus tälläkin kotiäidillä välähtää, heh heh!

Ihana pinkki ysäri(?)avaimenperä on kirppikseltä, maksoi 50 senttiä ja on siis hvinkin käytännöllinen ja moneen tarkoitukseen sopiva. (Vaikkakin vikan kuvan aikana lapsi oli jo karannut kyydistä pihalle leikkimään…)

Minttu


22 Responses to “TURVAVYÖ”

 1. Taikinanaama sanoo:

  Sä olet ihanan näkönen tuossa kuvassa! Niin hehkee! JA KOHTA MEILLÄKIN ON NE VIRALLISET BLOGIMUIJIEN DONKEYT! JIHUUUUUUU!

 2. Taikinanaama sanoo:

  Ja toi turvavyö oli hyvä keksintö.

 3. Onneli sanoo:

  Harmittaa niin kun ei ole tallessa mitään noita lapsuuden kierreavaimenperiä eikä niitä ihania muovisia rantakasseja. Niitäkin on nyt jossain näkynyt, en tiedä onko olleet aitoja ja vanhoja vai onko jossain uustuotantoa.

  Hyvä innovaatio 😀 Noin ylipäätään turvavyöt ihan näppärät, meinas laps tänään kiivetä ja pudota rattaista lastenhoitohuoneesta, kun en ollut vielä köyttänyt ja pakkailin kamppeita ja tyyppiä alkoi kiinnostaa alempana patterin termostaatti… Jatkossa siis ipana ensin vöihin ja sitten muu 😉

  • Oih, onneksi ei sattunut mitään. Ne on niin nopeita. Munkin oli pakko vaihtaa näissä cameleoneissa koppa isuimeksi kun en uskaltanut enään nukuttaa parvekkella. Olisi pitänyt ostaa koppaan omat valjaat.

 4. MIIU sanoo:

  Huikee keksintö 🙂 ja pinkki on just jees!
  …mä tääl pakkaan ja Valo jeesaa 😀

 5. Riina sanoo:

  Mietin, että näin teidät kävelemässä poispäin Narinkkatorilta kun olin itse menossa Kamppiin. 🙂 Yksi tuijottelija siis tunnustaa! 😀

 6. ONIA sanoo:

  Kotiäidit ON kekseliäitä 🙂

  Hei sanos nyt että onko ne Donkeyt ihan oikeasti tosi hyvät rattaat? Kulkiko ne talvella, onko niissä ollut mitään ongelmia? Suunnittelen tässä pankkiryöstöä että saatais meillekin ne, kaikissa muissa tuplissa on aina jotain vikaa..

  • Pakko välillä olla 😀 !

   No on ne oikeesti oikeesti tosi hyvät. Eli sukkikset päähän ja pankkiin! Jos jotain huonoa on etsittävä on ne ilmakumirenkaat joihin en ole tottunut yhtään. Eli silloin tällöin pitää pumpata lisää ilmaa ja nyt meillä puhkesi yksi rengas. Muuten ei kyllä mitään muuta kuin kehuja ja ylistystä! 🙂

 7. Anonymous sanoo:

  Millä ilveellä sen renkaan rikki sait :)? Mua väliin häiritsee, kun työntelen monona vaunuja melko haipakkaan, niin lukitsemattomat etupyörät alkaa vemputtaa. Oletko törmännyt samaan ”ongelmaan”? Nostalginen tuo turvavyöpatentti!

  Söpö kuva ja juttu lehdessä tänään :).

  Hanna

  • Hehee, en yhtään tiedä miten tai missä se meni! Eikä saatu sitä millään paikattua vaikka oli niinkin ammattilaiset vehkeet kun 10 vuotta vanha ilmapatjan paikka ja jesaria… ;D

   Tommoseen vemputtamiseen en kyllä ole törmännyt. (oonko mä ainut jota tämä vemputtaminen naurattaa?..) Joskus etupyörä jää sillätavalla poikittain, mutta se nyt johtuu varmaan vaan omasta säätämisestä.

   Kiva kuulla, ite en ole vielä juttua tai kuvaa ehtinyt näkemään!! Vähän jännittää näytänkö ihan pölähtäneeltä kun just 10 min ennen kuvan ottamista tulin lapsi-messuilta jossa olin pyörinyt koko päivän.. 🙂

 8. Kati sanoo:

  Hauska turvavyö ja mahtavan värinen. Muistan, että itselläni oli joskus lapsuudessa vastaava kirkkaan punaisena… tosin sitä ei käytetty tuohon tarkoitukseen 😀 Hihi!

 9. Heidi sanoo:

  heippa! tosikivat vaunut teillä! ja hauska tuo turvavyö!
  Mie kävin eilen helsingissä (asun itte maalla, ja vierailen hesassa 2krt vuodessa) kiinnitin huomioni siihen,että melkein jokaiset vaunut jotka vastaan tulivat, oli näitä bugaboo vaunuja. Täällä mun kotikylässä, ei yhdelläkään vauvalla ole bugaboo vaunuja, emmaljungat ja Briot on in täällä! Yllätyin,että niinkin monella on sellaiset vaunut Yhdet tai kahdet Donkeytkin tuli vastaan!. Ja väri oli aika useasti valkonen tai musta!:)

  Myydäänkö Bugaboota suomessa ja jos myydään, minkä hintaisia ne ovat?
  Ajattelin kommentoida, vaikka tämä ei mitenkään mihikään liity:)

 10. Anonymous sanoo:

  Aivan huippu keksintö! 🙂 Meillä lojuu seisomalauta käyttämättömänä juuri noista syistä, jotka mainitsitkin. Ainut vaan, et meillä heittäydytään jalattomaksi. Tuo sun innovaatios ei ehkä siinä auta, pitäisi kai kehitellä jotain valjaita, joissa roikkua työntöaisassa vuorikiipeilijän tyyliin. 😀

 11. Anonymous sanoo:

  Olen tykännyt lukea blogiasi, ja loppujen lopuksi pitänyt sinua ja juttujasi ihanan ”tavallisina”, eli uskallat olla oma itsesi. Sano siis PLEASE ettet ole tökerösti photoshopannut käsivarttasi kapeammaksi. En kyllä keksi mitä muuta tuo voi olla…
  Kiitos kivoista kirjoituksistasi 🙂

  • aahaha, apua! no en! tuossa jakussa on TODELLA kireät hihat ja varmaan sen takia näyttää noin oudolta. käivarsi jatkuu aivan varmasti jotenkin leveyssuunnassa 😀
   kiitos aamun paniikkinauruita ja kivoista sanoistasi!

 12. Anonymous sanoo:

  Jee!! En ole koskaan kommentoinut blogiisi, vaikka on monesti ollut jotain (kivaa) sanottavaa, mutta tää oli mulle niin suuri kriisin paikka, että oli pakko 😀
  Ihanaa että olin väärässä 😉 Mua hämmensi haukkari, joka on kapeampi kuin tuo kyynerpään ja ranteen välinen alue 😀

  Mutta joo, jatka samaan malliin niin minä jatkan näiden vanhojen postausten kahlaamista. Kiva blogi!!

 13. […] TOUKOKUUssa uskallettiin jo Stadikalle uimaan, käytiin Lintsillä, puistoiltiin paljon ja tavattiin kavereita. Oli Ravintolapäivää, kirppistä, Marimekon tehdaskierrosta, korvatulehdusta, parvekehengailua ja lisää jäätelöä. Lempipostaukset: JOTAIN VIHREÄÄ, PYÖRÄ, KESÄPARTSI, TUOTEPERHE, TURVAVYÖ. […]

 14. adsasd sanoo:

  onko kellää tietoa mistä saisi ostettua noita kierreavaimenperiä? tarvisin tusinan

Kommentoi