MITEN SELÄTTÄÄ KEVÄTVÄSYMYS?

3/05/2019

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Bioteekin kanssa
Postauksen lopussa arvonta!

Minusta on jo pitkään tuntunut, että tarvitsen vähän lisää vireyttä arkeeni. Odotin valon lisääntymistä kuukausi kaupalla ja kun sitä vihdoin alkoi tulemaan, tunsin kuitenkin uupuvani siitä vielä enemmän. Tunnistaako joku muukin saman ilmiön?

Tuntui että koko muu maailma heräsi taas pimeän talven jäljiltä eloon, mutta itse jatkoin vain sen saman säästöliekkini kuluttamista. Väsymyksen ja stressin vuoksi muistikin alkoi pätkimään ja tukka lähti päästä. Toki raskauden jälkeisillä hormoneilla on edelleen myös osuutta asiaan. Siksi otinkin muutama viikko sitten avuksi vitamiini-cocktailin, josta ehkä tärkeimmäksi koen B-vitamiinit.

B-vitamiineja tarvitaan monessa tärkeässä kehon toiminnossa, kuten energian tuottamisessa, hermoston toiminnan tukemisessa, valkuaisaineiden rakentamisessa, hormonitoiminnan huollossa sekä verisolujen muodostumisessa. B-vitamiinit ovat vesiliukoisia ja siksi niitä tarvitaan päivittäin. Eri B-vitamiinit edistävät myös aineenvaihduntaa, vastustuskykyä sekä auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Vitamiinilisistä juurikin Bioteekin Super B-12 vitaamini onkin itselleni entuudestaan tutuin. Sitä suositellaan syötäväväksi varsinkin silloin, jos liha ei kuulu omaan ruokavalioon, sillä kasvikunnan tuotteista tärkeää B-12 vitamiinia ei saa tarpeeksi. B12-vitamiini ylläpitää normaaleja psykologisia toimintoja ja tukee keskushermoston normaalia toimintaa. Siksi sen puutos voi aiheuttaa muistiongelmia ja keskittymishäiriöitä sekä käsien ja jalkojen puutumista tai pistelyä.

Raskausaikana kärsin erittäin voimakkaasta pahoinvoinnista joka tietytti oli todella uuvuttavaa ja myös silloin tuli syötyä B-vitamiinia superannoksin. Juurikin se oma jakaminen mielessä. Muutenkin B9-vitamiini, eli tutummin foolihappo, on lähes välttämätön etenkin alkuraskauden aikana ja sitä suositellaan syötäväksi jo ennen raskaaksi tuloa.

Ravintolisät eivät tietenkään korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota tai elämäntapoja ja siksi olenkin viime viikkoina kiinnittänyt erityisen paljon huomiota myös syömisiini, säännölliseen ruokarytmiin ja siihen, että ulkoilisin ainakin kerran päivässä – säällä kuin säällä. Kuitenkin minusta tuntui, ettei tämä yksin auta, vaan nyt tarvitsisin järeämiä apuja energisen kevätfiiliksen saavuttamiseen. Tähän minulle suositeltiin Bioteekin Super B-vitamiinilisää.

Super B-vitamiini on vahva ja monipuolinen lisä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä väsymyksen vähentämiseen. Se sisältää  runsaasti kaikkia B-vitamiineja, eli Tiamiinia (B1) Riboflaviinia (B2) Niasiinia (B3) Pantoneenihappoa (B5) B6-vitamiinia, Bioteenia (B7) Folaattia (B9) B12-vitamiinia sekä Koliinia ja Inosetolinia. Kaikkien näiden yhdessä pitäisi vähintäänkin auttaa jaksamaan – toivon parasta.

Koska tosiaan hiusteni lähdölle ei myöskään näy loppua, aloitin syömään Super B-vitamiinin lisäksi myös erillisen kuurin  Super Biotiinia. Biotiini edistää hiusten ihon ja limakalvojen pysymistä normaaleina. Näin lyhyellä käytöllä ei oikein voi vielä sanoa mitään, mutta vaikka hiuksia lähtee, niin näyttää sieltä kovasti puskevan uusiakin haituvia. Raportoin tuloksia myöhemmin!

Heräilevän vauvan ja ylipäätään tämän aamusta iltaan täysillä kulkevan lapsiperhearjen tohinassa on tärkeä muistaa pitää myös itsestään ja omasta jaksamisestaan huolta. Myönnettäköön, että se on jäänyt tässä vähän taka-alalle, osittain juuri siksi kun on tuntunut ettei jaksa enää siihen satsasta. Ja oravanpyörä on valmis. Itse uskon että oikenlaisilla (ja tarpeeksi isoilla määrillä) vitamiineilla on varmasti suotuisa vaikutus siihen energiseen oloon ja fiilikseen.

Mistä sinä saat energiaa kevääseen ja miten selätät mahdollisen kevätväsymyksen? Vastaa alle kommentteihin ja olet mukana arvonnassa. Vastanneiden kesken arvotaan Bioteekin Super-sarjan B-vitamiinien tuotepaketti (arvo noin 50 eur)! Arvonta päätty 10.5.2019


58 Responses to “MITEN SELÄTTÄÄ KEVÄTVÄSYMYS?”

 1. Destemone sanoo:

  Voi sen kun tietäisi millä tän selättäisi! Tää on niiiiin mun arvonta!

  • Gerd sanoo:

   Erilaisia viher-, hedelmä- tai marjapirtelöitä aamuisin ja sitten lenkille säällä kuin säällä niin jaksaa. Lenkin jälkeen palauttava pirtelö. Lisäksi B12, D3, C vitaminiini, folaatti, zinkki, magnesium, kalcium, rauta ja multivitamiini koska olen vatsalaukkua leikattu (vain 10% jäljellä) ja suolistoa leikattu jokusen metri. En saa tarpeeksi ravintoaineita ruoasta, vaikka syönkin monipuolisesti ja lääkäreiden ohjeiden mukaan.

 2. Riina sanoo:

  Hyvä kysymys, yritän mennä päivä kerrallaan ja tässä perheessä priorisoidaan uni kyllä todella korkealle. 🙂

 3. Sarde sanoo:

  Yritän selättää syömällä terveellisesti ja juomalla vettä ja imemällä auringonsäteistä energiaa.

 4. Niksu sanoo:

  Nukkumalla niin paljon kun voi ja ehtii!

 5. MarjaKoo sanoo:

  Kevät on aina tosi kiireinen töissä, nyt haaveilen pitkistä viikonloppuvapaista ja kunnon palautumisesta. Metsässä liikkuminen ja pitkät yöunet antavat energiaa.

 6. Noora sanoo:

  Terveellinen ruokavalio ja säännöllinen ateriarytmi. Lisäksi käyn päivittäin lenkillä vauvan kanssa. Värikkäät tekstiilit sisustuksessa piristävät ja antavat energiaa kummasti, kun kotona tulee vietettyä normaalia enemmän aikaa näin äitiyslomalla. 🙂

 7. Piia sanoo:

  Syön paljon hedelmiä ja myös ulkoilu tuo paljon puhtia päiviin. Puutarhahommat on keväällä ihan parasta energiaterapiaa!

 8. Salli sanoo:

  Joo kyllä on ollut kevätväsymystä jospa toi aurinko auttaisi ja myös ulkoilu.

 9. HANNA sanoo:

  Auringosta tunnun saavan eniten energiaa. Kuitenkin nyt itselläkin vähän hakusessa tuo energinen olo, joten vitamiinit olisi varmasti tarpeen! Synnytän parin kuukauden päästä, joten toki vitskuja on nyt raskauden aikana käytössä, mutta lisäboosti ei olisi haitaksi, kun taloudellisista syistä vain tärkeimmät käytössä.

 10. Pipsa sanoo:

  Vitamiinit ja ulkoilu

 11. Veke sanoo:

  Liikkumalla ja syömällä terveellisesti.

 12. jasmine sanoo:

  säännöllisellä syömisellä ja puhtaalla monipuolisella ruokavaliolla

 13. Sarar sanoo:

  Liikunta ja lepo. Lisäksi käytössä kurkuma kapselit, B12 tipat ja omega-3 :3

 14. Mari sanoo:

  Riittävä uni ois tärkein. Ei vaan malta mennä ajoissa nukkumaan ja pieninkin heräilee muutaman kerran yössä vielä. Aurinko, valoisuus, omat harrastukset virkistävät. Vitamiinipaketti tulisi kyllä tarpeeseen!

 15. Piia sanoo:

  Mä ihan älyttömän väsyny ollut tänä keväänä eikä mikään oikein oo auttanu. Nyt mää sain tästä hyvän vinkistä ja marssin kauppaan.

 16. Marika sanoo:

  Nukkuminen ja liikunta 😊 lisä ravinteet olisivat tarpeen

 17. Kirsti Rämö sanoo:

  Kyllä ulkoilu piristää kaikintavoin ja illalla ajoissa nukkumaan, terveellistä ja monipuolista ruokaa , ei liian suuria aterioita jotka saavat aikaan vaan väsyneen olon.

 18. Lisbet sanoo:

  Tuttu ilmiö. Lisääntyvä valo uuvuttaa, ainakin kevään alussa. Kun valoisuuteen tottuu, helpottaa, toivottavasti! Vitamiinilisät, eritoten B, olisi paikallaan. Itseasiassa poretabletit käytössä, mutta uhkaavat loppua 🙂 Mukana arvonnassa!

 19. HeidiS sanoo:

  Itselläni on käytössä vitamiinit, biotiini ja runsaasti terveellisiä vihanneksia, kasviksia ja hedelmiä, ihana arvonta-osallistun, HeidiS

 20. Inkeri sanoo:

  D- ja C-vitamiinit käytössä, B jotenkin unohtunut. Riittävä lepo ja ulkoilu auttavat väsymykseen, vaikkakin välillä aikataulut aiheuttavat ongelmia. Hedelmät ja kasvikset keveyttävät ruokavaliota eivätkä aiheuta väsymyksen tunnetta.

 21. manna sanoo:

  Kevätväsymyksestä en kärsi, mutta talven jälkeen on sen verran rähjäinen olo että vitamiinikuuri tekisi hyvää:)

 22. Sarbba sanoo:

  Liikkumalla, syömällä terveellisesti, huolehtimalla unesta ja kertomalla itelleni että tää on vaa kevätväsymysyä, joka kohta helpottaa.

 23. Heinik sanoo:

  Liikun, syön monipuolisemmin ja lisään etenkin kasvisten ja marjojen määrää ruokavaliossa. Lisäksi apuna on erilaiset vitamiinit 🙂

 24. Annak sanoo:

  Voi kunpa osaisin vastata. Tuntuu just tuota, että valon määrä ja muiden virkeys lisääntyy samalla, kun itse vaan väsyy entisestään. Koitan kuitenkin huolehtia ruokavaliosta ja riittävästä veden juonnista, ulkoilua pitäis lisätä vielä 🙂

 25. anna s. sanoo:

  Ulkoilemalla keväisessä ilmassa, pihahommilla ja ruokavaliolla 🙂

 26. Teija sanoo:

  Lenkkeilemällä koiran kanssa keväisessä luonnossa.

 27. Joliel sanoo:

  Joka kerta kevätväsymys meinaa hukuttaa alleen, joten valitettavasti en tiedä mitään taikatemppuja tämän asian suhteen. Yritän väsymykseltäni saada ulkoiltua ja lenkkeiltyä ja pyrin syömään terveellisesti.

 28. Marine sanoo:

  Alkukevään ihmettelin kun olin todella väsynyt, saatoin nukkua koko lauantain ihan tuosta noin vaan. Kunnes selvisi että olen raskaana ❤. Minulla on ollut myös alkuraskaudessa kovaa pahoinvointia ja ruoka ei maistu. Vitamiinilisät tulisi enemmän kuin tarpeeseen. D-vitamiinia ja foolihapppa jo syön mutta täytyisi vähän laajentaa kirjoa etenkin juuri kun ruoka ei nyt maistu.
  Ihanaa kevättä sinulle ja perheellesi.

 29. klaara sanoo:

  Pitkin talvea syön paljon marjoja ja hedelmiä. En tiedä vaikuttaako se, että en ole koskaan potenut kevätväsymystä mutta auta armias kun tulee marraskuu. Silloin haluaisin nukkua maaliskuulle asti. Kaikkein inhottavin aika vuodesta. Syön hyvin vähän lihaa, joten syön myös B 12 -vitamiinia. Mukana arvonnassa.

 30. Sennu sanoo:

  Itsekin kärsin tällä hetkellä kevätväsymyksestä, sillä työssäni lastentarhanopettajana kevät on kiireistä aikaa. Viime aikoina olen myös herkutellut normaalia enemmän ja mennyt nukkumaan liian myöhään. Nyt kun valon määrä on lisääntynyt huimasti ja ilmatkin toivottavasti lämpenevät pian uudestaan, olen tehnyt itselleni lupauksen lisätä ulkona liikkumista, vaihtaa herkut johonkin laadukkaampaan ja mennä ajoissa nukkumaan. Lisäksi jatkan monivitamiinien käyttöä!

 31. Mira sanoo:

  Ulkona liikkuminen piristää aina 🙂

 32. Sari P sanoo:

  Terveellistä ruokaa, riittävästi lepoa ja piristäviä harrastuksia. Sitten vain odottaa auringon lämpöä ja tulevia lomia 🙂

 33. Anna sanoo:

  Yritän syödä mahdollisimman monipuolisesti, ulkoilla luonnossa ja nukkua tarpeeksi. Vitamiinikuurille olisi tarvetta.

 34. Suvi sanoo:

  Monivitamiini ja ulkoilu.

 35. Mammatuinen sanoo:

  Ulkoilulla ja värikkäästi syömällä.

 36. Ninni sanoo:

  Lepään kun väsyttää ja yritän ulkoilla ainakin työmatkojen verran,kesää kohden vireystaso onneksi kohoaa ja jaksaakin taas paljon enemmän.

 37. Ansku sanoo:

  Sama ongelma! Mikä siinä aina onkkn, että keväisin auringon ja valon lisääntyessä myös väsymys lisääntyy? Tiedän mikä auttaisi ja silti en saa sitä tehtyä – riittävä uni. Kun saan lapsen nukkumaan alkaa kuuluisa oma aika, ja nukkumaan tulee mentyä aivan liian myöhään aikaisesta aamuherätyksestä huolimatta. Liikunnasta saa energiaa (kun vaan saisi aikaiseksi lähdettyä..) 😀

 38. Kati sanoo:

  Auringonvalosta! Pyrin ulkoilemaan ja liikkumaan voinnin mukaan..

 39. Ee sanoo:

  Kyllä aurinko piristää, mutta jotain tarvis olla sen varalle ettei se aina paista, unta ei saa riittävästi tässä vauva-arjessa eikä kauheesti muutenka kerkee itseensä panostaa! Mutta kyllä se tästä, vitamiinit vois kyllä tosiaan auttaa

 40. Niina N sanoo:

  Saan energiaa luonnosta. Ulkoilusta. Terveellisestä ruokavaliosta sekä riittävistä yöunista.
  Lisä vitamiinit käytössä sillä kiireistä arki on.

 41. JoannaT sanoo:

  Taapero pitää liikkeessä 😀
  Välillä mennään kahvin voimalla
  Vitamiinit eivät olisi lainkaan huono idea!

 42. hilkka sanoo:

  Luonto on minun energianlähteeni 🙂

 43. NelliinaX sanoo:

  Joskus syön Berocca-kuureja, mutta nyt olis kyllä vitamiinisatsi poikaa.

 44. Airi sanoo:

  Liikun joka päivä, syön monipuolisesti ja nautin elämästä.

 45. Sanna sanoo:

  Yritän syödä monipuolisesti, ulkoilla ja tehdä mukavia asioita. Ja nukkua tarpeeksi. 🙂

 46. Sara Stenström sanoo:

  Yritän selättää syömällä terveellisesti ja juomalla paljon vettä, ja nukkumalla ja ulkoilemalla! 😎

 47. Xena sanoo:

  Liikunnalla ja päiväunilla

 48. Suvi sanoo:

  Mä saan energiaa kevääseen ulkoilusta! Se toimii mulla parhaiten myös väsymyksen selättämiseen, koska raitis ilma virkistää.

 49. Katriina sanoo:

  Ainakin tuo päivittäin ulos raahautuminen on tärkeää… Ja säännöllinen syöminen, riittävä veden juonti + uni. Tulis vitamiinit tarpeeseen. 👌

 50. Laura V sanoo:

  Väsyttää…. hyvä, että työpäivistä selviää. Kotiin kun tulen, niin kaadun sohvalle ottamaan pienen ”välikuoleman” ennen kuin pystyn hoitamaan ruoat, kodin ja koirien lenkittämisen. Olen yrittänyt pidentää yöuniani ja lisätä kasviksia ruokavalioon, mutta ei tunnu auttavan.

 51. Nappi sanoo:

  Auringosta, luonnossa kulkemisesta, lenkkeilystä ja kevään korvalla alan usein syömään enemmän hedelmiä, vihanneksia ja marjoja varsinkin nopeiden smoothieen ja salaattien muodossa 🙂

 52. JennaO sanoo:

  Tulin tänne varastamaan vinkkejä väsymyksen selättämiseen 😀 Se kun puskee päälle kuin yleinen syyttäjä. Salaatteja koitan popsia joka päivä, josko se auttaisi 🙂

 53. Tuija sanoo:

  Tankkaan ulkona auringonvaloa niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi pidän huolta vitamiinien saannista!

 54. Hiisukas sanoo:

  Lasten kanssa ulkoilu & hauskat puuhat kuten lautapelit. Enemmän unta ja rauhallisia omia hetkiä lukemiseen.

 55. Salla sanoo:

  Auringosta ja luonnosta saa kivasti energiaa. Eli vaikka kuinka väsyttäisi niin ulos on hyvä mennä edes hetkeksi. Uni on tietysti myös tärkeä, usein sitä tulee liian vähän kun iltaisin yrittää tehdä monta juttua ja ottaa sitä omaa aikaa…

 56. Minna sanoo:

  Liikunnasta ja terveellisestä ruoasta 🙂

 57. SannaV sanoo:

  Joogasta ja metsäretkistä, yritän myös kiinnittää entistä enemmän huomiota syömiseen ja jättää sokeripommit kauppaan.

Kommentoi