VAUVAN SYYSPUKEUTUMINEN

25/09/2018

Kaupallinen yhteistyö – Polarn O. Pyret

Kaupallinen yhteistyö – Polarn O. Pyret

En varmasti ole ainut jolla on jokapäiväinen syksyinen pulma – miten pukea lapset ulos? Kun välillä on kuuma ja välillä kylmä, välistä sataa vettä, sitten taas paistaa aurinko ja yhtäkkiä vielä tuuleekin kovaa.

Etenkin pienten lasten ja vauvojen pukeminen voi olla haasteellista, sillä he eivät juurikaan liiku tai osaa kertoa onko heillä kuuma tai kylmä. Paras tapa onkin pukea (kaiken ikäiset) lapset kerroksittain. Silloin vaatetusta on helppo lisätä tai vähentää tarpeen mukaan. Helpoin muistisääntö kerrospukeutumiseen on että 1. aluskerrasto pitää ihon kuivana, 2. välikerros pitää kehon lämpimänä ja 3. ulkovaatteet suojaavat tuulelta ja sateelta.

Lapselta toiselle kestävien ulkovaatteiden lisäksi Polarn O. Pyretin merinovillavaatteet kuuluvat vuosienkin jälkeen ehdottomiin suosikkeihini. PO.P Wool-mallisto onkin todella laaja – sieltä löytyy lähes 300 villaista tuotetta eri ikäisille lapsille. Kaikella PO.Pin villalla on myös vastuullinen ja eettinen Mulesing free -sertifikaatti.

Vauvaa pukiessa vaatteen materiaaliin ja pehmoisuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Merinovilla on pehmeää eikä kutita herkääkään ihoa ja se sopii siksi niin suoraan iholle kun välikerrokseksikin. Villa hengittää ja imee kosteuden tehokkaasti niin, että lapsen iho pysyy lämpimänä ja kuivana. Villa on hyvä materiaali erityisesti vastasyntyneille ja vauvoille, jotka eivät pysty vielä säätelemään kehonsa lämpötilaa, mutta sopii se toki myös paljon liikkkuvalle ja leikeissään hikoilevalle lapselle. Villa kannattaakin pukea aina suoraan ihoa vasten, sillä se lämmittää jopa märkänä, toisin kun vaikka puuvilla.

Villavaatteita ei tarvitse pestä kovin usein, yleensä vaatteiden tuuletus riittää. PO.Pin villavaatteissa on kuitenkin erityinen superwash-menetelmä, jonka ansiosta kaikki villavaatteet ovat pesukonepestäviä. Etenkin vauvan kanssa tämä on tärkeää, sillä tiedättehän ne yllättäen vuotavat vaipat sekä puklut…

Me olimme tässä eräs päivä kaupassa käymässä ja vauvalla oli päällään aiemmin ostamani PO.Pin harmaa merinovillainen haalari ja valkoinen myssy. Yksi myyjistä luuli vauvaa pojaksi, joten päätin että puen hänet jatkossa vastaisuuden varata yltäpäältä vain ja aioastaan pinkkiin. Hahha, no ei sentään, mutta mielestäni tämä vaaleanpunainen on vain todella nätti väri ja sopii ihanasti yhdistettäväksi tuohon harmaaseen. Vaaleanpunaisen ja harmaan lisäksi vauvalta löytyy myös tummansiniset merinovillaiset sukkahousut sekä body. Näitä nättejä perusvärejä on helppo yhdistellä toistensa kesken myös muiden kaapista löytyvien vaatteiden kanssa.

Kaikissa vastasyntyneiden aluskerraston vaatteissa on myös eritysen pehmeät tasosaumat, joten ei todellakaan tarvitse pelätä että vauvaa painaisi tai hiertäisi vaatteessa mikään. Välikerroksen villavaatteet ovat hieman paksumpaa, lämmitävää villafroteeta. Myös pikkuisia villasukkia löytyy ihan ohuina, paksuina ja siltä väliltä.

Näihin päiviin asti pieni vauva on mielestäni pärjännyt hyvin ulkona vaunuissa vielä hyvin merinovillaisilla sisävaatteilla sekä villahaalarilla, tumpuilla ja myssyllä. Kuitenkin nyt ilmojen kylmetessä, ja jos vaunuissa ei käytä makuupussia tai vauvaa tarvitsee nostaa vanun suojasta pois kesken ulkoilun, kannattaa miettiä myös vaatteiden tuulenpitävyyttä ja lisälämpöä ulkohaalarista.

PO.Pin vauvojen Windfleece-haalari on klassikko, jollainen myös molemmilla pojillamme on aikoinaan ollut. Muistaakseni Kaapolla oli se sinisenä ja Elviksellä punaisena – tai toisinpäin. Ja meidän uudella vauvalla sekin tietenkin nyt suloisena vaaleanpunaisena! Tämä hengittävä ja tuulenpitävä haalari sopii hyvin niin syysulkoiluun kun kauppareissullekin. Kovilla pakkasilla tätä voi käyttää myös toisen puvun alla välihaalarina. Meidän puku on kokoa 62, mutta reilun mitoituksen ansiosta toivon sen menevän vauvalle vielä ensi keväänäkin.

Vauvaa (ja pukijaa) ajatellen haalarissa on monta kätevää ominaisuutta, kuten tuplavetoketjut sekä käännettävät hihan -ja lahkeensuut. Tuplavetoketjut helpottavat siis huomattavasti pukemista ja ovat kätevät myös silloin kun vauva jatkaa ulkoilun jälkeen uniaan sisällä – puvun saa avattua hyvin vauvaa herättämättä, eikä vauvalle tule liian kuuma. Myös puvun vetoketjut on vuorattu niin, etteivät ne osu tai hankaa ikävästi vauvan kasvoja tai kaulaa. Haalari kuuluu ECO-valikoimaan, koska tuotteessa käytetty polyesteri on uudelleen kierrätettyä.

Eli tiivistetysti, vauvan syyspukeutumisessa kannattaa suosia pehmeää ja hengittävää villaa ja pukea vauva kerroksin. Vauvan ääreisverenkierto on vielä heikko käsissä ja jaloissa, joten parhaiten vauvan lämmön voi kokeilla niskasta. Jos se tuntuu kylmältä vaatteita tulee lisätä tai jos niska tuntuu hikiseltä niin vähentää. Koska vauva ei vielä liiku, vähän liian reilut vaatteet eivät häritse häntä – joten kannattaa ihmeessä ottaa jopa muutamaa kokoa reilummat vaatteet, jotka menevät sitten vielä muutamankin kuukauden päästä.

Kuvissa meidän vauvalla on päällään windfleecehaalarin lisäksi aluskerraston merinovillainen body, housut, sukat, välikerraston haalari, villasukat, tumput sekä hattu.


9 Responses to “VAUVAN SYYSPUKEUTUMINEN”

 1. Kulee sanoo:

  Hei, onpa ihania kuvia .
  Saanko udella mistä sinun ihana villapaita on?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moikka! Kiitos, olen ostanut sen kaveriltani, yritän muistaa katsoa merkin!

 2. Tiina sanoo:

  Tuo vauva on niin muru ja olet tosi kaunis äiti! Kauniita syksyisiä kuvia <3

 3. Sanni sanoo:

  Hei osaatko auttaa merinovillahaalarin koon valinnassa? Odotan esikoistani syntyvälsi kuukauden päästä ja tarve olisi tuollaiselle villahaalarille. Onkohan koko 56 kovin pieni, vai kannattaako ostaa suosiolla jo suoraan koko 62, että mahtuu hieman pidempään? Hankalia valintoja tällaiselle untuvikolle

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi! Ja onnea! 🙂
   Meidän vauvalla on koko 62 ja onhan se aluksi iso, mutta vauvat kasvavat niin nopeasti että ehkä kuitenkin suosittelisin ottamaan reilumman koon. Meidän 6 viikon ikäiselle vauvalle koko 56 alkaa olemaan nyt sellainen sopiva – eli jäisi pieneksi varmaan kuukauden sisään. Tuo 62 menee toivottavasti koko talven yli 🙂

   • Amanda sanoo:

    Meillä on juurikin toi sama vaaleanpunainen windfleece koossa 62, käytössä nyt puolivuotiaalla (jolla kk sitten mitattuna pituutta 67 cm) ja edelleen vaunuissa maatessa pystyy kääntämään hihan- ja lahkeensuut hyvin! Kantaessa tai kaukalossa en enää lahkeita käännä, ettei varpaat ois aivan lysyssä, mut menee varmasti vielä pitkään, eli on kyllä reilu koko ja mainio haalari!

 4. Kirsi sanoo:

  Kerrankin odotin, että postauksen lopussa olisi ollut kilpailu! 😀 en yleensä koskaan osallistu niihin, mutta juuri eilen käytiin POPin myymälässä ja siellä oli ihan mielettömän söpöjä vaatteita. Ne vaan oli niin kalliita ja kun kaikkea pitää ostaa kahdet, niin jäi ostamatta.
  Omia pienokaisia pian syntyväksi odotellessa näitä vauvajuttuja on ihana lukea ja fiilistellä miten kohta meilläkin päästään sylittelemään ja elämään näitä ihmeellisiä hetkiä.

 5. Petu sanoo:

  Moikka! Ja kiitos sun, oon ihan hulluna POPin vaatteisiin. Elän lapsen aikana en tutustunut koko merkkiin, mutta nyt tän kuopuksen kanssa sitten senkin edestä. Otettiin äitiyspakkaus, joten haalareita ei tarvitse ostaa meidän kesäkuiselle mutta sisähousut on ihan huippuja ja nuo sukat pysyy kyllä hyvin jalassa! Nyt tilasin nuo tumput ja ne on ihanat! Kiitos Minttu! 🙂 ja ai niin, teidän pikkutypy on niin ihana! ♡

Kommentoi