HASSUT HAKKARAISET JA LEMPIPURKKA

27/09/2018

Kaupallinen yhteistyö – Jenkki Pro Herra Hakkarainen
Postaus sisältää arvonnan!

Kaupallinen yhteistyö – Jenkki

Meillä on jossain kellarissa lehtileike lähes 30-vuoden takaa. Se on paikallislehtemme kannesta ja siinä kolmevuotias minä pesen päiväkodissa, ruokailun päätteeksi hampaitani itseäni pelilstä samalla katsellen. Silloin ei lapslle suunnattuja ksylitolipastilleja tai purkkia taidettu olla vielä markkinoilla, mutta hienoa että lasten hamapiden hoitoon kiinnitettiin jo tuolloin huomiota. Meillä kävi päiväkodissakin jo hammashoitaja sellaisten jättikokoisten hampaiden kanssa näyttämässä miten ne oikeaoppisesti pestään ja siitä asti mieleeni on jäänyt myös sana: happohyökkäys.

Nykyisin päiväkodeissa ja kouluissa ei enää pestä harjalla hampaita, vaan monessa paikassa käytäntönä on ruokailun jälkeen annettavat kätevät ksylitolipastillit. Näin ainakin meidän lasten päiväkodissa. Purkan kanssa on taas vaihtelevemmat säännöt, kuten että Elviksen koulussa repussa saa kantaa joko ksylitolipastillia tai purkkaa ja sellaisen saa syödä aina ruokailun jälkeen omassa luokassa. Tämä on minusta mahtavaa, oman koulutaipaaleni aikana kun purkka oli täysin pannassa ja sen syömisestä saattoi saada jopa jälki-istuntoa!

Toisin kun ehkä monessa muussa lapsiperheessä, meillä ksylitolipurkka on aina ollut lastenkin suosikki, enemmän kun pastillit. Luulen sen johtuvan ihan omasta esimerkistäni, minulta kun löytyy lähes poikkeuksetta purkkaa jokaisen takintaskun ja laukun pohjalta. Näin ollen pojatkin ovat pienestä saakka olleet kiinnostuneita purkan syömisestä ja ovat sitä ehkä noin parivuotiaasta saakka valvotusti saaneet. Pitkään heille on maistunut jopa ne aikuisten väkevimmätkin maut, mutta jos on valinnanvaraa, niin lapsille suunnatut hedelmäpurkat menevät kyllä edelleen niiden ohi.

Suomalaisten lasten purukumin ja pastillien käyttö on hyvällä tasolla, mutta niiden käyttö alakouluikäisillä on laskenut huomattavasti. Tämä on mielestäni vähän huolestuttavaa, sillä kuten minäkin joka ilta hampaiden pesun yhteydessä lapsille sanon: teillä on todella hienot hampaat, mutta rautahampaita vain yhdet – muistakaa pitää niistä aina hyvä huoli!

Herra Hakkaraisen ksylitolipastillit ovat varmasti tuttuja ihan kaikille lapsiperheille ja nyt tuttu unissakävelijä seikkailee myös Jenkin uudistetuissa lasten purukumeissa. Näin vanhemman näkökulmasta on ihanaa että terveystuote kuten ksylitolipurkka, on meidän lasten suuressa suosiossa. Ruokailun jälkeen otettava purukumi on heille vielä enemmän jälkiruoka vaikka he toki jo ymmärtävät sen tekevän hyvää hampaille. Jenkki Pro Herra Hakkarainen ksylitolipurkkapaketista löytyy sekoitus kolmea hyvää makua: mansikka, tuttifrutti sekä banaani. Kaikkien purkkien maku ja värit tulevat suoraan luonnosta. Molemmat pojat kertovat suosikkimaukseen tuttifrutin ja täytyy myöntää, että kyseiset hedelmäpurkat ovat usein eksyneet myös omaan suuhuni.

Ja siinä missä lasten hampaista pitää huolta, niin pitää ehdottomasti muistaa toki myös se oma suu! Hampaiden pesussa ja ksylitolin käytössä esimerkin voima on suuri, mutta kariesbakteeri tarttuu vanhemmasta lapsen suuhun helposti vaikkapa samaa lusikkaa käyttessä tai suukotellessa. Reikiintymistä aiheuttavan karieksen tarttumista voi tehokkaasti estää käyttämällä myös itse ksylitolituotteita. Minä aina ylpeänä kerron, ettei minulla ole ollut elämässäni yhtään reikää hampaissani ja toivon että lapsenikin voisivat joskus sanoa samaa. Hampaiden ja suun hyvinvoinnin lisäksi purkan syönnin on tutkittu vähentävän korvatulehduksia!

Tiesittekö muuten että juurikin Jenkki kehitti ja toi markkinoille maailman ensimmäisen ksylitolipurkan vuonna 1975? Nykyään Xylitol-Jenkki on saanut Eu:n terveystuotetunnuksen sekä Suomen hammaslääräriliiton suosituksen. Kansainvälisessä hammaslääketieteellisessä purukumitutkimuksessa Jenkki Professional -täysksylitolipurukumin säännöllisellä käytöllä saavutettiin kaikkein suurin teho hampaiden reikiintymistä vastaan.

Happohyökkäys tulee suuhun käytännössä aina syömisen jälkeen ja ksylitolituotteita suositellaan käytettäväksi päivässä vähintään kolmen syöntikerran jälkeen. Suositeltu ksylitoliannos päivässä on noin 5 grammaa ja se saadaan esimerkiksi 6 purkasta. Purkkaa pitäisi syödä vähintään 10-15 minuuttia kerralla.

Toivottavasti jaksoitte lukea tänne asti, nämä ovat tärkeitä juttuja mutta onneksi helppoja ja maukkaita toteuttaa!

Syödäänkö teillä ksylitolituotteita? Kommentoi alle niin olet mukana ISON Jenkki Pro Herra hakkarainen -tuotepaketin arvonnassa! Tästä paketista riittää purkkaa ja pastilleja isollekin perheelle pitkäksi aikaa.Arvonta päättyy 3.10.2018.


111 Responses to “HASSUT HAKKARAISET JA LEMPIPURKKA”

 1. Saija sanoo:

  Kyllä syödään purkkaa ja joskus(eli tänään) siitä tehtiin myös slime

 2. Eija sanoo:

  Joka kauppareissulla saa ostaa purkkaa ja hakkarais-pastilleja.
  Kolme isompaa lasta käyttävät ahkerasti purkkaa ja perheen pienin, kohta puolivuotias liittyy pastillin käyttäjäksi myös. Että kyllä olis hieno voittaa tälle sakille palkinto.

 3. kukka sanoo:

  Jotenkin tuo ksylitoli tuppaa usein unohtumaan. Pitäisi varmaan petrata 🙂

 4. Noora sanoo:

  Kyllä syödään! Jopa pienin 1-vuotias osaa vaatia ruoan jälkeen pastillin suuhunsa. 🙂 Herra Hakkaraisen purkka on myös meidän isompien lasten suosikki.

 5. Anniina sanoo:

  Syödään! Herra Hakkaraiset on mieluisimmat.

 6. Miia sanoo:

  Kyllä syödään, purkkaa ja pastilleja joka ruuan jälkeen 🙂

 7. Mari sanoo:

  Todellakin syödään! Ja jos ei vanhemmat muista antaa, niin 2- ja 4-vuotiaat kyllä muistuttavat

 8. Tuija sanoo:

  Meilläkin tuttuja tuotteita sekä hra hakkaraistabletit ja -purkat. Pojat tykkää,, ja pyytää niitä itsekin.

 9. Lilas sanoo:

  Purkkaa ja pastilleja kuluu tässä 5-henkisessä perheessä, jossa 2 koululaista ja pienin päiväkoti-ikäinen. Myös vanhemmat purkan kuluttajia.

 10. Santra sanoo:

  Lapsilla on koulussa ja eskarissa omat pastillit mukana, kotona meinaa unohtua vaikka melkein aina on purkkaa kaapissa.

 11. Paula sanoo:

  Lapset osaavat itse hakea ”haksut” tai purkat keittiön vetolaatikosta ruuan jälkeen. Mä en todellakaan niitä aina muistaisi antaa…

 12. Anni sanoo:

  Ksylitolit käytössä. Herra Hakkaraisia löytyy aina keittiön pöydältä.

 13. Iiris sanoo:

  Me vanhemmat syödään useimmiten ruokaliun jälkeen. Pieni ei vielä, kun ei osaa imeskellä. Pian on kuitenkin ajankohtaista hommata pastillit hänellekin.

 14. Johanna sanoo:

  Pienin syö pastilleja niin paljon kuin vain annetaan syödä. Suurinta herkkua, jos häneltä kysytään. Ja se hymy kun saa pastillin suuhun.

 15. Emppu sanoo:

  Pastillit ollu käytössä n. 1-vee lähtien. Nyt on vajaan kuukauden lapsi halunnut mieluummin purkkaa. Olen iloinen, että ollaan päästy siirtymään purkkaan koska sitä pidetään suussa kuitenkin huomattavasti pidempään kuin pastillia.

 16. mammatuinen sanoo:

  Pastillit lapsille aterian jälkeen. Itse suosin enemmän purkkaa.

 17. Riika sanoo:

  Meillä syödään sekä pastilleja että purkkaa

 18. jasmin sanoo:

  Syödään pastilleja ja purkkaa. hyvänmakuinen pastilli eksyy usein omaankin suuhun, purkan käyttö on jäänyt vähemmälle.

 19. Mari sanoo:

  Purkkaa aina laukussa 🙂 Pastilleja syödään säännöllisen epäsäännöllisesti, aina kun pastilleja on, niin niitä otetaan. Isolle poppoolle tämä olisi tervetullut voitto 🙂

 20. Linda sanoo:

  Meillä syödään sekä purkkaa että pastilleja. Itse suosin muuten purkkaa, mutta töissä syön pastilleja. Lapselle on tarjolla molempia, saa itse valita kumman ottaa. Useimmiten suuhun eksyy Herra Hakkarainen :).

 21. Hiisukas sanoo:

  Kyllä syödään, ihan pienestä pitäen on aloitettu hakkaraisilla. Nyt isommat lapset syövät jo purkkaakin, pienemmät erilaisia pastilleja. Vaihtelu virkistää!

 22. Marianne sanoo:

  Kyllä syödään, sekä purkkaa että pastilleja! Jopa 1,5v kuopus osaa jo syödä purkkaa.
  Täällä ei xylitolia anneta koulussa eikä liiemmin päiväkodissa,omat saa olla mukana toki koululaisilla kunhan tunneilla niitä ei syödä.

 23. Reez sanoo:

  Purkkaa menee ja paljon miehellä ja pojalla. Pienin kohta 1-vuotias joten saan pastilliporukkaan lisäystä.

 24. Maitoviiksi sanoo:

  ”Vauvani” sai eilen ensimmäisen kerran maistaa purkkaa, muutoin hakkaraispastilleja kuluu hurjat määrät.

 25. Anne sanoo:

  Vanhukset kuluttaa xylitol-purkkaa meillä melekoset määrät, pikkujäbä napsii ”Hella Hakkalaisiaaaaa”. Kyllä kelepais arvontavoitto!

 26. Anna sanoo:

  Nautimme säännöllisesti. Joskus olen makeanhimossa syönyt lapsen xylitol-pastillit. Uutuus maku Spice boost 5/5

 27. Kati sanoo:

  Kyllä syödään! Välillä pastillit maistuisi myös makeanhimossa, mutta onneksi muutama kerta vatsaväänteiden kanssa on opettanut tietämään paremmin.

 28. Hanna sanoo:

  Purkkaa syödään päivittäin, ja sitä on 8- ja 6-vuotiaat pojat syöneet myös noin 2-vuotiaasta saakka. Xylitol-pastilleja tulee vähemmän käytettyä, kun jostain syystä niitä ei niin helposti muista ostaa. Mutta onneksi on purkka, jota löytyy aina Tarpeeseen tulis kyllä tämä paketti!

 29. Milla sanoo:

  Syödään kyllä 🙂 varsinkin pastilleja; joita itsekin napsin melkein mielummin kuin purkkaa, varsinkin töissä 1,5 muistaa ruoan jälkeen aina pyytää ”kuukan” (?!) ja 4v myös

 30. Satu sanoo:

  Kyllä syödään aina kun muistetaan, jotenkin se on hirvittävän vaikea saada rutiiniksi! Auttaiskohan jos olisi läjäpäin ksylitolia kotona 😀

 31. Anni sanoo:

  Meillä syödään tosi tunnollisesti pastillit ja purkat. Nyt pastillinsyöjiä on kohta jo kaksi, nuorempi just yksivuotias. Hän ei vielä oo päässyt hakkaraisten makuun.
  Kelpaisi kyllä voittosaalis!

 32. K sanoo:

  Kyllä syödään ehdottomasti 🙂

 33. Hanna sanoo:

  Heippa,
  Meillä syödään pastilleja aina aterian jälkeen ja kaksi vee muistaa huomauttaa jos meinaa unohtua!
  Laukussa ei kyllä ole omaa Hakkarais- rasiaa, se pitäisi hommata, että saisi sitten kaupunkireissullakin useammin pastillin! 🙂

 34. Taru sanoo:

  Purkkapussi löytyy keittiöstä, eteisestä ja autosta, purkka kuuluu omiin rutiineihini. Mieskin alkaa hiljalleen oppia 🙂

 35. Maiju sanoo:

  Kyllä säännöllisesti joka päivä, hakkaraiset maistuu hyvin 🙂

 36. Annabella sanoo:

  Syödään! Poika syö pastillit aina ruuan jälkeen, viime aikoina alkanut syömään myös purkkaa. Itse syön vaihtelevasti pastilleja/purkkaa 🙂

 37. Elizza sanoo:

  2,5vee alkoi harjoittelemaan purkan syömistä juurikin näillä uutuus purukumeilla. Muuten muistaa aina pyydellä pastilleja ruuan jälkeen ja automatkoilla.

 38. Salla sanoo:

  Kyllä, nykyään enimmäkseen purkan muodossa.

 39. Johanna sanoo:

  Jep ja hyvä että koulussa annetaan pastillit ruokailun jälkeen.

 40. Venla sanoo:

  Todella tärkeetä asiaa. Meillä on Hakkaraisen kovassa käytössä. Ja kolmevuotias haluaa aina kaupassa käydessä että ostetaan ”äkästä” purkkaa. Siis oikeesti tykkää niistä esim. airwaves-purkista missä itellä alkaa jo pelkkä näkeminen tekee sellasta irvistys ilmettä 🙂

 41. Äiti viidelle sanoo:

  Kyllä vain, ksylitolit käytössä 🙂 lapsilla koulussa/ eskarissa ja kotona myös

 42. Sarde sanoo:

  Purkkaa kuluu PALJON

 43. Meillä on opetettu kaikki lapset pienestä asti syömään ksylitoli tuotteita. Pastillia ihan pienenä ja sitten vähän isompana purkkaa

 44. Riikka sanoo:

  Näitä menee paljon ja purkka on meillä suosikki, vaikka pastillejakin kuluu!

 45. Mirkku sanoo:

  Kyllä syödään säännöllisesti 🙂

 46. Sade sanoo:

  Kyllä syödään! Ja aina täysksylitoli 🙂 tosin pitäisi vielä petrata tuossa että tarkasti aterioiden perään aina tai vähintään kolmen aterian jälkeen

 47. Helena sanoo:

  Kyllä purkkaa jokapäivä tulee purtua.

 48. R sanoo:

  Kyllä syödään ksylitolituotteita, purkkaa päivittäin ja pastilleja varmaan viikottain 🙂

 49. Mia sanoo:

  Kyllä syödään! Ja varsinkin joka ruokailun jälkeen nyt raskaana ollessa!

 50. Jarna sanoo:

  Kyllä syödään juuri noita Hakkarais- tuotteita kaikkein mieluiten. Lapset ahkerammin kuin äiti, pitäisi siis itsekin skarpata 😉

 51. Silja sanoo:

  Syödään ksylitolia! 1-vuotiaallemme maistuu mansikan makuiset Hakkaraiset 🙂

 52. eerika sanoo:

  Kauhean usein ei tule itse purkkaa napsittua, paremmin ehkä toimisi jotkut pastillit. Täytyy seuraavalla kauppareissulla ostaa! 🙂

 53. Maria sanoo:

  Ksylitoli on ahkerasti käytössä. Kerrankin kiinnostava arvonta! 🙂 enkä ole muistanut ekaluokkalaiselta kysyä, onko koulussa pastillit

 54. Jenni sanoo:

  Purkat ja pastillit käytössä lapsilla! Itse en voi syödä niiden allergisoivien aineiden vuoksi. Kouluajoilta on jäänyt kaksi ikävää muistoa itselleni hampaiden hoitoon liittyen ja se vaikuttaa edelleen omiin hammaslääkäri käynteihini kammona ja itkun sekaisena paniikkina. Ensimmäinen oli se kun siihen aikaan järjestänsä testattiin hampaiden pesu punaisella värjäävällä pastillilla hammashoitolassa ja sen jälkeen piti katsoa hampaitaan peilistä hoitajan paasatessa vieressä kuinka kamalaa. Samoin ikävä muisto on jäänyt koululla vierailevasta hammashoitajasta joka pakotti allergiasta huolimatta pesemään jollain omenan makuisella tahnalla hampaat. Onneksi nykyään osataan allergiat ja kammot ainakin paremmin huomioida, kehittämistä silti piisaa vielä. Omista lapsistani kaksi on perinyt kammon ja kaksi antaa tehdä reippaasti.

 55. Jenni sanoo:

  Hakkaraisia kuluu älytön määrä meidän 6 hengen perheessä. Välillä mietin syökö joku niitä karkkeina kun ovat aina loppu!?

 56. Minna sanoo:

  Meillä joka aterian jälkeen ksylitol-pastillit suuhun, sen verran herkullisia makuja nykyään että käyvät samalla pienestä jälkkäristä!

 57. Pauliina sanoo:

  Meillä pojat 2 ja 4 v käyttävät pastilleja, mutta ainakin vanhemman kanssa voisi alkaa kokeilemaan purkkaa!

 58. Ansku sanoo:

  Kyllä syödään ja paljon! Pastilleja myös.

 59. Milli sanoo:

  Purkkaa syödään päivittäin. Pastilleja on maisteltu joskus.

 60. Onerva sanoo:

  Herra Hakkaraisia kuluu joka aterian jälkeen ja niitä on syöty pienestä lähtien.
  Itse suosin purkkaa mutta myös lapset tykkäävät.

 61. Johanna sanoo:

  Ksylitoli on käytössä. Hyvä, suomalainen keksintö!

 62. Jesper sanoo:

  Kyllä syödään ksylitoli tuotteita, pastilleja ja purkkaa. Toivottavasti arpaonni suosisi tällä kertaa.

 63. Liisa sanoo:

  Kyllä, xylitol on päivittäin käytössä. Isossa perheessä kulutus on välillä hurjaa Mutta hampaiden hoito on niin tärkeää, ettei siitä halua tinkiä.

 64. Saars sanoo:

  Pastilleja syödään kyllä. Purukumin syöntiä voisi pari vuotiaan kanssa alkaa pian harjoittelemaan.

 65. Ee sanoo:

  Kaytösdä on

 66. Ee sanoo:

  Pastillit on käytössä, purkkaa olis kiva kokeilla!

 67. Jessica sanoo:

  Syödään säännölisesti pastilleja ja purkkaa silloin tällöin 🙂

 68. Virveli sanoo:

  Tänään kaupassa olisi tarkoitus taas täydentää pastillivarastoja. Purkka taasen maistuu minulle ja lapsille vähän liiankin hyvin.

 69. Anni sanoo:

  Syödään! Purkat ja pastillit käytössä.

 70. Mua sanoo:

  Meillä otetaan joka ruokailun jälkeen purkka tai xylitabletti!

 71. Minna sanoo:

  Purkkaperhe osti tänään kaikille omat purkkapussit.

 72. Marjo sanoo:

  Xylitoli tuotteita syödään aina aterioiden jälkeen

 73. Noora sanoo:

  Päivittäin syödään purkkaa ja ksylitolipastilleja

 74. Emmaliinanen sanoo:

  Hakkapastilleja!

 75. mummo sanoo:

  moi mummokin pesee omat hampaat, vielä ja syö purkkaa ja sylitölipastilleja , … 🙂

 76. annu sanoo:

  Juu, koko perhe käyttää joko pastilleja tai purkkaa 🙂

 77. Saida sanoo:

  Kyllä, 1-, 5- ja 7-vuotiailla on Hakkarais-pastillit käytössä, ja tänään lähti kaupasta mukaan myös tuo uusi purkka testiin. Ihan parhaita tuotteita ovat!

 78. Lilja sanoo:

  Itse syön purkkaa ja 2-vuotias haluaa joka päivä ”hakkaran” 🙂

 79. Sara sanoo:

  Meillä syödään purkkaa sekä Herra Hakkarainen -pastilleja:)

 80. Marle sanoo:

  Kyllä, kyllä 🙂

 81. Hanna-Mari sanoo:

  Kyllä vaan! Ksylitolit ovat päivittäisessä käytössä ja lapset muistavat muistuttaa, jos Hakkaraisten pohja häämöttää näkyvissä.

 82. Sennu sanoo:

  Tärkeä aihe! Itselläni xylitol-pastillit ovat päivittäisessä käytössä, erityisesti maistuvat vadelma ja muut marjaisat ja hedelmäiset maut 🙂 Oma äitini on ammatiltaan hammashoitaja, joten hampaiden hyvä hoitaminen on ollut itsestään selvää lapsuudesta saakka.

 83. Liisa sanoo:

  Kyllä syödään, herra hakkaraisia varsinkin!

 84. Nina sanoo:

  Kolmevuotias muistaa vaatia pastillinsa, vanhemmat voisi petrata ksylitolin syönnissä…

 85. Hanna sanoo:

  Siskon lasten kautta ovat tulleet xylitol-pastillit myös osaksi aikuisten arkea.

 86. Margareta sanoo:

  Perheen aikuiset syövät purkkaa ja kaksivuotias saa aterioiden päätteeksi xylitolpastillin.

 87. Tiina P sanoo:

  Syön ksylitolipurkkaa joka päivä.

 88. Ida R sanoo:

  Kyllä syödään, pastilleja ja purkkaa!

 89. Liisa sanoo:

  3-vuotias syö pastilleja ja itsekin syön mielummin pastilleja, kuin purkkaa. Ei purkassakaan mitään vikaa..

 90. Annak sanoo:

  Hauska arvonta! Ei syldä kuin harvakseltaan, vähän tuntutuvat turhan kalliilta, jos oikeasti päivittäin niitä käyttäisi.. toki silloin tällöin tulee ostettua 🙂

 91. Piritta sanoo:

  Meillä syödään erityisesti pastilleja ja niitä eskarilaisella ja koululaisella myös mukana repussa.

 92. Ulla sanoo:

  Ennen tuli syötyä purkkaa päivittäin, viime aikoina se on vähän jäänyt. Olisi hyvä ottaa taas tavaksi.

 93. Katja sanoo:

  Syödään pääsääntöisesti pastilleja, mutta purkkaakin menee.

 94. Miia sanoo:

  Meidän 2- ja 4-vuotiaat syövät Herra Hakkaraisen pastilleja päivittäin. Ne toimivat hyvänä jälkkärinä. 🙂

 95. Tuija sanoo:

  Kyllä käytän xylitolia päivittäin, nimenomaan Herra Hakkarainen -pastillit ovat suosikkejani 🙂

 96. Henriikka sanoo:

  Kyllä vain! Pastilleja ja purkkaa päivittäin.

 97. Sannamarianna sanoo:

  Syödään purkkaa ja pastilleja.

 98. Ellu sanoo:

  Syödään molempia, pastilleja ja purkkaa. Herra hakkaraiset nimenomaan suosikkeja!

 99. Hipsu sanoo:

  Hakkarais-pastillit on ahkerassa käytössä meilläkin

 100. Anna J sanoo:

  Syödään säännöllisesti!

 101. Airi sanoo:

  Käytetään joka päivä purkkaa jokainen.

 102. -----almis----- sanoo:

  Päivittäisessä käytössä xylitoltuotteet. Pitääpä napata Halkarais-purkka mukaan seuraavalta kauppareissulla.

 103. Ansu sanoo:

  Meillä syödään ksylitolipastilleja aina ruuan jälkeen!

 104. Petu sanoo:

  Ruuan jälkeen otetaan aina ksylitolpastilli. Lisäksi likka oppi tekemään purkkapalloja, joten purkkaakin kuluu.

 105. Marjaana sanoo:

  Xylitolituotteita käytetään perheessämme paljon ja sen takia oiskin mahtava voittaa tämä palkinto.

 106. Sanna sanoo:

  Herra Hakkarais pastilleja käytetään meillä. Samat pastillit on myös päiväkodissa. Purkkaa en ole vielä lapselleni antanut, mutta syön kyllä toisinaan itse.

 107. Nina sanoo:

  Kyllä syödään, ruuan jälkeen on aina lasten pastilli saatava =).

 108. Henna sanoo:

  Kyllä käytetään paljon pastilleja ja purkkaa, 2 ja 5 vuotiaat sekä me vanhemmat.

 109. Petri sanoo:

  Aikuiset ja isot lapset ottaa purkkaa ja taaperolle pastilleja melkein joka ruokailun jälkeen, Herra Hakkarainen on paras merkki.

 110. Tiia H sanoo:

  3 Hakkaraisen äitinä noita ksylitoli tuotteita kuluu ihan mukavasti 😉 eli mukana!

 111. Jenni sanoo:

  Syödään kyllä, mutta äiti vois syödä useamminkin. Kuhan muistais.

Kommentoi