HASSUT HAKKARAISET JA LEMPIPURKKA

27/09/2018

Kaupallinen yhteistyö – Jenkki Pro Herra Hakkarainen
Postaus sisältää arvonnan!

Kaupallinen yhteistyö – Jenkki

Meillä on jossain kellarissa lehtileike lähes 30-vuoden takaa. Se on paikallislehtemme kannesta ja siinä kolmevuotias minä pesen päiväkodissa, ruokailun päätteeksi hampaitani itseäni pelilstä samalla katsellen. Silloin ei lapslle suunnattuja ksylitolipastilleja tai purkkia taidettu olla vielä markkinoilla, mutta hienoa että lasten hamapiden hoitoon kiinnitettiin jo tuolloin huomiota. Meillä kävi päiväkodissakin jo hammashoitaja sellaisten jättikokoisten hampaiden kanssa näyttämässä miten ne oikeaoppisesti pestään ja siitä asti mieleeni on jäänyt myös sana: happohyökkäys.

Nykyisin päiväkodeissa ja kouluissa ei enää pestä harjalla hampaita, vaan monessa paikassa käytäntönä on ruokailun jälkeen annettavat kätevät ksylitolipastillit. Näin ainakin meidän lasten päiväkodissa. Purkan kanssa on taas vaihtelevemmat säännöt, kuten että Elviksen koulussa repussa saa kantaa joko ksylitolipastillia tai purkkaa ja sellaisen saa syödä aina ruokailun jälkeen omassa luokassa. Tämä on minusta mahtavaa, oman koulutaipaaleni aikana kun purkka oli täysin pannassa ja sen syömisestä saattoi saada jopa jälki-istuntoa!

Toisin kun ehkä monessa muussa lapsiperheessä, meillä ksylitolipurkka on aina ollut lastenkin suosikki, enemmän kun pastillit. Luulen sen johtuvan ihan omasta esimerkistäni, minulta kun löytyy lähes poikkeuksetta purkkaa jokaisen takintaskun ja laukun pohjalta. Näin ollen pojatkin ovat pienestä saakka olleet kiinnostuneita purkan syömisestä ja ovat sitä ehkä noin parivuotiaasta saakka valvotusti saaneet. Pitkään heille on maistunut jopa ne aikuisten väkevimmätkin maut, mutta jos on valinnanvaraa, niin lapsille suunnatut hedelmäpurkat menevät kyllä edelleen niiden ohi.

Suomalaisten lasten purukumin ja pastillien käyttö on hyvällä tasolla, mutta niiden käyttö alakouluikäisillä on laskenut huomattavasti. Tämä on mielestäni vähän huolestuttavaa, sillä kuten minäkin joka ilta hampaiden pesun yhteydessä lapsille sanon: teillä on todella hienot hampaat, mutta rautahampaita vain yhdet – muistakaa pitää niistä aina hyvä huoli!

Herra Hakkaraisen ksylitolipastillit ovat varmasti tuttuja ihan kaikille lapsiperheille ja nyt tuttu unissakävelijä seikkailee myös Jenkin uudistetuissa lasten purukumeissa. Näin vanhemman näkökulmasta on ihanaa että terveystuote kuten ksylitolipurkka, on meidän lasten suuressa suosiossa. Ruokailun jälkeen otettava purukumi on heille vielä enemmän jälkiruoka vaikka he toki jo ymmärtävät sen tekevän hyvää hampaille. Jenkki Pro Herra Hakkarainen ksylitolipurkkapaketista löytyy sekoitus kolmea hyvää makua: mansikka, tuttifrutti sekä banaani. Kaikkien purkkien maku ja värit tulevat suoraan luonnosta. Molemmat pojat kertovat suosikkimaukseen tuttifrutin ja täytyy myöntää, että kyseiset hedelmäpurkat ovat usein eksyneet myös omaan suuhuni.

Ja siinä missä lasten hampaista pitää huolta, niin pitää ehdottomasti muistaa toki myös se oma suu! Hampaiden pesussa ja ksylitolin käytössä esimerkin voima on suuri, mutta kariesbakteeri tarttuu vanhemmasta lapsen suuhun helposti vaikkapa samaa lusikkaa käyttessä tai suukotellessa. Reikiintymistä aiheuttavan karieksen tarttumista voi tehokkaasti estää käyttämällä myös itse ksylitolituotteita. Minä aina ylpeänä kerron, ettei minulla ole ollut elämässäni yhtään reikää hampaissani ja toivon että lapsenikin voisivat joskus sanoa samaa. Hampaiden ja suun hyvinvoinnin lisäksi purkan syönnin on tutkittu vähentävän korvatulehduksia!

Tiesittekö muuten että juurikin Jenkki kehitti ja toi markkinoille maailman ensimmäisen ksylitolipurkan vuonna 1975? Nykyään Xylitol-Jenkki on saanut Eu:n terveystuotetunnuksen sekä Suomen hammaslääräriliiton suosituksen. Kansainvälisessä hammaslääketieteellisessä purukumitutkimuksessa Jenkki Professional -täysksylitolipurukumin säännöllisellä käytöllä saavutettiin kaikkein suurin teho hampaiden reikiintymistä vastaan.

Happohyökkäys tulee suuhun käytännössä aina syömisen jälkeen ja ksylitolituotteita suositellaan käytettäväksi päivässä vähintään kolmen syöntikerran jälkeen. Suositeltu ksylitoliannos päivässä on noin 5 grammaa ja se saadaan esimerkiksi 6 purkasta. Purkkaa pitäisi syödä vähintään 10-15 minuuttia kerralla.

Toivottavasti jaksoitte lukea tänne asti, nämä ovat tärkeitä juttuja mutta onneksi helppoja ja maukkaita toteuttaa!

Syödäänkö teillä ksylitolituotteita? Kommentoi alle niin olet mukana ISON Jenkki Pro Herra hakkarainen -tuotepaketin arvonnassa! Tästä paketista riittää purkkaa ja pastilleja isollekin perheelle pitkäksi aikaa.Arvonta päättyy 3.10.2018.


111 Responses to “HASSUT HAKKARAISET JA LEMPIPURKKA”

 1. Avatar Saija sanoo:

  Kyllä syödään purkkaa ja joskus(eli tänään) siitä tehtiin myös slime

 2. Avatar Eija sanoo:

  Joka kauppareissulla saa ostaa purkkaa ja hakkarais-pastilleja.
  Kolme isompaa lasta käyttävät ahkerasti purkkaa ja perheen pienin, kohta puolivuotias liittyy pastillin käyttäjäksi myös. Että kyllä olis hieno voittaa tälle sakille palkinto.

 3. Avatar kukka sanoo:

  Jotenkin tuo ksylitoli tuppaa usein unohtumaan. Pitäisi varmaan petrata :)

 4. Avatar Noora sanoo:

  Kyllä syödään! Jopa pienin 1-vuotias osaa vaatia ruoan jälkeen pastillin suuhunsa. :) Herra Hakkaraisen purkka on myös meidän isompien lasten suosikki.

 5. Avatar Anniina sanoo:

  Syödään! Herra Hakkaraiset on mieluisimmat.

 6. Avatar Miia sanoo:

  Kyllä syödään, purkkaa ja pastilleja joka ruuan jälkeen :)

 7. Avatar Mari sanoo:

  Todellakin syödään! Ja jos ei vanhemmat muista antaa, niin 2- ja 4-vuotiaat kyllä muistuttavat

 8. Avatar Tuija sanoo:

  Meilläkin tuttuja tuotteita sekä hra hakkaraistabletit ja -purkat. Pojat tykkää,, ja pyytää niitä itsekin.

 9. Avatar Lilas sanoo:

  Purkkaa ja pastilleja kuluu tässä 5-henkisessä perheessä, jossa 2 koululaista ja pienin päiväkoti-ikäinen. Myös vanhemmat purkan kuluttajia.

 10. Avatar Santra sanoo:

  Lapsilla on koulussa ja eskarissa omat pastillit mukana, kotona meinaa unohtua vaikka melkein aina on purkkaa kaapissa.

 11. Avatar Paula sanoo:

  Lapset osaavat itse hakea ”haksut” tai purkat keittiön vetolaatikosta ruuan jälkeen. Mä en todellakaan niitä aina muistaisi antaa…

 12. Avatar Anni sanoo:

  Ksylitolit käytössä. Herra Hakkaraisia löytyy aina keittiön pöydältä.

 13. Avatar Iiris sanoo:

  Me vanhemmat syödään useimmiten ruokaliun jälkeen. Pieni ei vielä, kun ei osaa imeskellä. Pian on kuitenkin ajankohtaista hommata pastillit hänellekin.

 14. Avatar Johanna sanoo:

  Pienin syö pastilleja niin paljon kuin vain annetaan syödä. Suurinta herkkua, jos häneltä kysytään. Ja se hymy kun saa pastillin suuhun.

 15. Avatar Emppu sanoo:

  Pastillit ollu käytössä n. 1-vee lähtien. Nyt on vajaan kuukauden lapsi halunnut mieluummin purkkaa. Olen iloinen, että ollaan päästy siirtymään purkkaan koska sitä pidetään suussa kuitenkin huomattavasti pidempään kuin pastillia.

 16. Avatar mammatuinen sanoo:

  Pastillit lapsille aterian jälkeen. Itse suosin enemmän purkkaa.

 17. Avatar Riika sanoo:

  Meillä syödään sekä pastilleja että purkkaa

 18. Avatar jasmin sanoo:

  Syödään pastilleja ja purkkaa. hyvänmakuinen pastilli eksyy usein omaankin suuhun, purkan käyttö on jäänyt vähemmälle.

 19. Avatar Mari sanoo:

  Purkkaa aina laukussa :) Pastilleja syödään säännöllisen epäsäännöllisesti, aina kun pastilleja on, niin niitä otetaan. Isolle poppoolle tämä olisi tervetullut voitto :)

 20. Avatar Linda sanoo:

  Meillä syödään sekä purkkaa että pastilleja. Itse suosin muuten purkkaa, mutta töissä syön pastilleja. Lapselle on tarjolla molempia, saa itse valita kumman ottaa. Useimmiten suuhun eksyy Herra Hakkarainen :).

 21. Avatar Hiisukas sanoo:

  Kyllä syödään, ihan pienestä pitäen on aloitettu hakkaraisilla. Nyt isommat lapset syövät jo purkkaakin, pienemmät erilaisia pastilleja. Vaihtelu virkistää!

 22. Avatar Marianne sanoo:

  Kyllä syödään, sekä purkkaa että pastilleja! Jopa 1,5v kuopus osaa jo syödä purkkaa.
  Täällä ei xylitolia anneta koulussa eikä liiemmin päiväkodissa,omat saa olla mukana toki koululaisilla kunhan tunneilla niitä ei syödä.

 23. Avatar Reez sanoo:

  Purkkaa menee ja paljon miehellä ja pojalla. Pienin kohta 1-vuotias joten saan pastilliporukkaan lisäystä.

 24. Avatar Maitoviiksi sanoo:

  ”Vauvani” sai eilen ensimmäisen kerran maistaa purkkaa, muutoin hakkaraispastilleja kuluu hurjat määrät.

 25. Avatar Anne sanoo:

  Vanhukset kuluttaa xylitol-purkkaa meillä melekoset määrät, pikkujäbä napsii ”Hella Hakkalaisiaaaaa”. Kyllä kelepais arvontavoitto!

 26. Avatar Anna sanoo:

  Nautimme säännöllisesti. Joskus olen makeanhimossa syönyt lapsen xylitol-pastillit. Uutuus maku Spice boost 5/5

 27. Avatar Kati sanoo:

  Kyllä syödään! Välillä pastillit maistuisi myös makeanhimossa, mutta onneksi muutama kerta vatsaväänteiden kanssa on opettanut tietämään paremmin.

 28. Avatar Hanna sanoo:

  Purkkaa syödään päivittäin, ja sitä on 8- ja 6-vuotiaat pojat syöneet myös noin 2-vuotiaasta saakka. Xylitol-pastilleja tulee vähemmän käytettyä, kun jostain syystä niitä ei niin helposti muista ostaa. Mutta onneksi on purkka, jota löytyy aina Tarpeeseen tulis kyllä tämä paketti!

 29. Avatar Milla sanoo:

  Syödään kyllä :) varsinkin pastilleja; joita itsekin napsin melkein mielummin kuin purkkaa, varsinkin töissä 1,5 muistaa ruoan jälkeen aina pyytää ”kuukan” (?!) ja 4v myös

 30. Avatar Satu sanoo:

  Kyllä syödään aina kun muistetaan, jotenkin se on hirvittävän vaikea saada rutiiniksi! Auttaiskohan jos olisi läjäpäin ksylitolia kotona :D

 31. Avatar Anni sanoo:

  Meillä syödään tosi tunnollisesti pastillit ja purkat. Nyt pastillinsyöjiä on kohta jo kaksi, nuorempi just yksivuotias. Hän ei vielä oo päässyt hakkaraisten makuun.
  Kelpaisi kyllä voittosaalis!

 32. Avatar K sanoo:

  Kyllä syödään ehdottomasti :)

 33. Avatar Hanna sanoo:

  Heippa,
  Meillä syödään pastilleja aina aterian jälkeen ja kaksi vee muistaa huomauttaa jos meinaa unohtua!
  Laukussa ei kyllä ole omaa Hakkarais- rasiaa, se pitäisi hommata, että saisi sitten kaupunkireissullakin useammin pastillin! :)

 34. Avatar Taru sanoo:

  Purkkapussi löytyy keittiöstä, eteisestä ja autosta, purkka kuuluu omiin rutiineihini. Mieskin alkaa hiljalleen oppia :)

 35. Avatar Maiju sanoo:

  Kyllä säännöllisesti joka päivä, hakkaraiset maistuu hyvin :-)

 36. Avatar Annabella sanoo:

  Syödään! Poika syö pastillit aina ruuan jälkeen, viime aikoina alkanut syömään myös purkkaa. Itse syön vaihtelevasti pastilleja/purkkaa :)

 37. Avatar Elizza sanoo:

  2,5vee alkoi harjoittelemaan purkan syömistä juurikin näillä uutuus purukumeilla. Muuten muistaa aina pyydellä pastilleja ruuan jälkeen ja automatkoilla.

 38. Avatar Salla sanoo:

  Kyllä, nykyään enimmäkseen purkan muodossa.

 39. Avatar Johanna sanoo:

  Jep ja hyvä että koulussa annetaan pastillit ruokailun jälkeen.

 40. Avatar Venla sanoo:

  Todella tärkeetä asiaa. Meillä on Hakkaraisen kovassa käytössä. Ja kolmevuotias haluaa aina kaupassa käydessä että ostetaan ”äkästä” purkkaa. Siis oikeesti tykkää niistä esim. airwaves-purkista missä itellä alkaa jo pelkkä näkeminen tekee sellasta irvistys ilmettä :)

 41. Avatar Äiti viidelle sanoo:

  Kyllä vain, ksylitolit käytössä :) lapsilla koulussa/ eskarissa ja kotona myös

 42. Avatar Sarde sanoo:

  Purkkaa kuluu PALJON

 43. Meillä on opetettu kaikki lapset pienestä asti syömään ksylitoli tuotteita. Pastillia ihan pienenä ja sitten vähän isompana purkkaa

 44. Avatar Riikka sanoo:

  Näitä menee paljon ja purkka on meillä suosikki, vaikka pastillejakin kuluu!

 45. Avatar Mirkku sanoo:

  Kyllä syödään säännöllisesti :)

 46. Avatar Sade sanoo:

  Kyllä syödään! Ja aina täysksylitoli :) tosin pitäisi vielä petrata tuossa että tarkasti aterioiden perään aina tai vähintään kolmen aterian jälkeen

 47. Avatar Helena sanoo:

  Kyllä purkkaa jokapäivä tulee purtua.

 48. Avatar R sanoo:

  Kyllä syödään ksylitolituotteita, purkkaa päivittäin ja pastilleja varmaan viikottain :)

 49. Avatar Mia sanoo:

  Kyllä syödään! Ja varsinkin joka ruokailun jälkeen nyt raskaana ollessa!

 50. Avatar Jarna sanoo:

  Kyllä syödään juuri noita Hakkarais- tuotteita kaikkein mieluiten. Lapset ahkerammin kuin äiti, pitäisi siis itsekin skarpata ;)

 51. Avatar Silja sanoo:

  Syödään ksylitolia! 1-vuotiaallemme maistuu mansikan makuiset Hakkaraiset :)

 52. Avatar eerika sanoo:

  Kauhean usein ei tule itse purkkaa napsittua, paremmin ehkä toimisi jotkut pastillit. Täytyy seuraavalla kauppareissulla ostaa! :-)

 53. Avatar Maria sanoo:

  Ksylitoli on ahkerasti käytössä. Kerrankin kiinnostava arvonta! :) enkä ole muistanut ekaluokkalaiselta kysyä, onko koulussa pastillit

 54. Avatar Jenni sanoo:

  Purkat ja pastillit käytössä lapsilla! Itse en voi syödä niiden allergisoivien aineiden vuoksi. Kouluajoilta on jäänyt kaksi ikävää muistoa itselleni hampaiden hoitoon liittyen ja se vaikuttaa edelleen omiin hammaslääkäri käynteihini kammona ja itkun sekaisena paniikkina. Ensimmäinen oli se kun siihen aikaan järjestänsä testattiin hampaiden pesu punaisella värjäävällä pastillilla hammashoitolassa ja sen jälkeen piti katsoa hampaitaan peilistä hoitajan paasatessa vieressä kuinka kamalaa. Samoin ikävä muisto on jäänyt koululla vierailevasta hammashoitajasta joka pakotti allergiasta huolimatta pesemään jollain omenan makuisella tahnalla hampaat. Onneksi nykyään osataan allergiat ja kammot ainakin paremmin huomioida, kehittämistä silti piisaa vielä. Omista lapsistani kaksi on perinyt kammon ja kaksi antaa tehdä reippaasti.

 55. Avatar Jenni sanoo:

  Hakkaraisia kuluu älytön määrä meidän 6 hengen perheessä. Välillä mietin syökö joku niitä karkkeina kun ovat aina loppu!?

 56. Avatar Minna sanoo:

  Meillä joka aterian jälkeen ksylitol-pastillit suuhun, sen verran herkullisia makuja nykyään että käyvät samalla pienestä jälkkäristä!

 57. Avatar Pauliina sanoo:

  Meillä pojat 2 ja 4 v käyttävät pastilleja, mutta ainakin vanhemman kanssa voisi alkaa kokeilemaan purkkaa!

 58. Avatar Ansku sanoo:

  Kyllä syödään ja paljon! Pastilleja myös.

 59. Avatar Milli sanoo:

  Purkkaa syödään päivittäin. Pastilleja on maisteltu joskus.

 60. Avatar Onerva sanoo:

  Herra Hakkaraisia kuluu joka aterian jälkeen ja niitä on syöty pienestä lähtien.
  Itse suosin purkkaa mutta myös lapset tykkäävät.

 61. Avatar Johanna sanoo:

  Ksylitoli on käytössä. Hyvä, suomalainen keksintö!

 62. Avatar Jesper sanoo:

  Kyllä syödään ksylitoli tuotteita, pastilleja ja purkkaa. Toivottavasti arpaonni suosisi tällä kertaa.

 63. Avatar Liisa sanoo:

  Kyllä, xylitol on päivittäin käytössä. Isossa perheessä kulutus on välillä hurjaa Mutta hampaiden hoito on niin tärkeää, ettei siitä halua tinkiä.

 64. Avatar Saars sanoo:

  Pastilleja syödään kyllä. Purukumin syöntiä voisi pari vuotiaan kanssa alkaa pian harjoittelemaan.

 65. Avatar Ee sanoo:

  Kaytösdä on

 66. Avatar Ee sanoo:

  Pastillit on käytössä, purkkaa olis kiva kokeilla!

 67. Avatar Jessica sanoo:

  Syödään säännölisesti pastilleja ja purkkaa silloin tällöin :)

 68. Avatar Virveli sanoo:

  Tänään kaupassa olisi tarkoitus taas täydentää pastillivarastoja. Purkka taasen maistuu minulle ja lapsille vähän liiankin hyvin.

 69. Avatar Anni sanoo:

  Syödään! Purkat ja pastillit käytössä.

 70. Avatar Mua sanoo:

  Meillä otetaan joka ruokailun jälkeen purkka tai xylitabletti!

 71. Avatar Minna sanoo:

  Purkkaperhe osti tänään kaikille omat purkkapussit.

 72. Avatar Marjo sanoo:

  Xylitoli tuotteita syödään aina aterioiden jälkeen

 73. Avatar Noora sanoo:

  Päivittäin syödään purkkaa ja ksylitolipastilleja

 74. Avatar Emmaliinanen sanoo:

  Hakkapastilleja!

 75. Avatar mummo sanoo:

  moi mummokin pesee omat hampaat, vielä ja syö purkkaa ja sylitölipastilleja , … :)

 76. Avatar annu sanoo:

  Juu, koko perhe käyttää joko pastilleja tai purkkaa :)

 77. Avatar Saida sanoo:

  Kyllä, 1-, 5- ja 7-vuotiailla on Hakkarais-pastillit käytössä, ja tänään lähti kaupasta mukaan myös tuo uusi purkka testiin. Ihan parhaita tuotteita ovat!

 78. Avatar Lilja sanoo:

  Itse syön purkkaa ja 2-vuotias haluaa joka päivä ”hakkaran” :)

 79. Avatar Sara sanoo:

  Meillä syödään purkkaa sekä Herra Hakkarainen -pastilleja:)

 80. Avatar Marle sanoo:

  Kyllä, kyllä :)

 81. Avatar Hanna-Mari sanoo:

  Kyllä vaan! Ksylitolit ovat päivittäisessä käytössä ja lapset muistavat muistuttaa, jos Hakkaraisten pohja häämöttää näkyvissä.

 82. Avatar Sennu sanoo:

  Tärkeä aihe! Itselläni xylitol-pastillit ovat päivittäisessä käytössä, erityisesti maistuvat vadelma ja muut marjaisat ja hedelmäiset maut :) Oma äitini on ammatiltaan hammashoitaja, joten hampaiden hyvä hoitaminen on ollut itsestään selvää lapsuudesta saakka.

 83. Avatar Liisa sanoo:

  Kyllä syödään, herra hakkaraisia varsinkin!

 84. Avatar Nina sanoo:

  Kolmevuotias muistaa vaatia pastillinsa, vanhemmat voisi petrata ksylitolin syönnissä…

 85. Avatar Hanna sanoo:

  Siskon lasten kautta ovat tulleet xylitol-pastillit myös osaksi aikuisten arkea.

 86. Avatar Margareta sanoo:

  Perheen aikuiset syövät purkkaa ja kaksivuotias saa aterioiden päätteeksi xylitolpastillin.

 87. Avatar Tiina P sanoo:

  Syön ksylitolipurkkaa joka päivä.

 88. Avatar Ida R sanoo:

  Kyllä syödään, pastilleja ja purkkaa!

 89. Avatar Liisa sanoo:

  3-vuotias syö pastilleja ja itsekin syön mielummin pastilleja, kuin purkkaa. Ei purkassakaan mitään vikaa..

 90. Avatar Annak sanoo:

  Hauska arvonta! Ei syldä kuin harvakseltaan, vähän tuntutuvat turhan kalliilta, jos oikeasti päivittäin niitä käyttäisi.. toki silloin tällöin tulee ostettua :)

 91. Avatar Piritta sanoo:

  Meillä syödään erityisesti pastilleja ja niitä eskarilaisella ja koululaisella myös mukana repussa.

 92. Avatar Ulla sanoo:

  Ennen tuli syötyä purkkaa päivittäin, viime aikoina se on vähän jäänyt. Olisi hyvä ottaa taas tavaksi.

 93. Avatar Katja sanoo:

  Syödään pääsääntöisesti pastilleja, mutta purkkaakin menee.

 94. Avatar Miia sanoo:

  Meidän 2- ja 4-vuotiaat syövät Herra Hakkaraisen pastilleja päivittäin. Ne toimivat hyvänä jälkkärinä. :)

 95. Avatar Tuija sanoo:

  Kyllä käytän xylitolia päivittäin, nimenomaan Herra Hakkarainen -pastillit ovat suosikkejani :)

 96. Avatar Henriikka sanoo:

  Kyllä vain! Pastilleja ja purkkaa päivittäin.

 97. Avatar Sannamarianna sanoo:

  Syödään purkkaa ja pastilleja.

 98. Avatar Ellu sanoo:

  Syödään molempia, pastilleja ja purkkaa. Herra hakkaraiset nimenomaan suosikkeja!

 99. Avatar Hipsu sanoo:

  Hakkarais-pastillit on ahkerassa käytössä meilläkin

 100. Avatar Anna J sanoo:

  Syödään säännöllisesti!

 101. Avatar Airi sanoo:

  Käytetään joka päivä purkkaa jokainen.

 102. Avatar -----almis----- sanoo:

  Päivittäisessä käytössä xylitoltuotteet. Pitääpä napata Halkarais-purkka mukaan seuraavalta kauppareissulla.

 103. Avatar Ansu sanoo:

  Meillä syödään ksylitolipastilleja aina ruuan jälkeen!

 104. Avatar Petu sanoo:

  Ruuan jälkeen otetaan aina ksylitolpastilli. Lisäksi likka oppi tekemään purkkapalloja, joten purkkaakin kuluu.

 105. Avatar Marjaana sanoo:

  Xylitolituotteita käytetään perheessämme paljon ja sen takia oiskin mahtava voittaa tämä palkinto.

 106. Avatar Sanna sanoo:

  Herra Hakkarais pastilleja käytetään meillä. Samat pastillit on myös päiväkodissa. Purkkaa en ole vielä lapselleni antanut, mutta syön kyllä toisinaan itse.

 107. Avatar Nina sanoo:

  Kyllä syödään, ruuan jälkeen on aina lasten pastilli saatava =).

 108. Avatar Henna sanoo:

  Kyllä käytetään paljon pastilleja ja purkkaa, 2 ja 5 vuotiaat sekä me vanhemmat.

 109. Avatar Petri sanoo:

  Aikuiset ja isot lapset ottaa purkkaa ja taaperolle pastilleja melkein joka ruokailun jälkeen, Herra Hakkarainen on paras merkki.

 110. Avatar Tiia H sanoo:

  3 Hakkaraisen äitinä noita ksylitoli tuotteita kuluu ihan mukavasti ;) eli mukana!

 111. Avatar Jenni sanoo:

  Syödään kyllä, mutta äiti vois syödä useamminkin. Kuhan muistais.

Kommentoi