MIKÄ LIIKUTTAA?
VOITA 200 EURON LAHJAKORTTI REIMALLE

17/10/2017

Kaupallinen yhteistyö – Reima

Me olemme siinä mielessä aktiivinen perhe että liikumme lähes kaikkialle kävellen tai pyörällä. Kaapon jalkapalloa lukuunottamatta meillä ei kuitenkaan ole säännöllisiä liikunnallisia harrastuksia, mutta hyötyliikuntaa sitäkin enemmän.

Uusien suositusten mukaan lasten tulisi liikkua päivässä reippaasti vähintään kaksi tuntia, ja sen lisäksi päivässä tulisi olla vielä muuta aktiivista toimintaa. Pojat saivat Reimalta alkuvuodesta käyttöönsä aktiivisuussensorit, joilla voimme mitata lasten päivittäistä liikuntaa. Sensoreiden mukaan aktiivisuutta onkin ollut kuudesta kahdeksaan tuntiin päivässä, eli mielestäni oikein hyvin.

Lapsista huomaa kyllä jos vaikkapa sadepäivänä ollaan oltu liikaa kotona tai jos iltapäiväkerhossa on ollut pelipäivä. Lapset ovat silloin paljon levottomampia ja toisaalta samaan aikaan vaikuttavat väsyneiltä ja kiukkuisilta. Niinä päivinä kun itse ei huvittaisi lähteä poikien kanssa ulos, muistutan itselleni miten paljon paremmin loppupäivä kuitenkin menee kun lapset saavat purkaa ylimmäristä energiaansa ja itse taas saa lisää puhtia iltaan saakka. Siitä syystä jokapäiväinen ulkoilu onkin ihan ehdotonta. Pahimpiin rankkasadepäiviin ollaan kehitelty kotiin sitten erilaisia temppuratoja tai lähdetty vaikka sisäliikuntaleikkipuistoon.

Lapset saavat arkena ihan hyvin liikuntaa jo ihan vain eskari -ja koulupäivien aikana. Olen tosi iloinen että niihin ollaan kiinnitetty oikeasti huomiota. Koulussa harvoin pönötetään pulpetin ääressä, kuten meillä ennenvanhaan, vaan jopa tuolien tilalle on hankittu erilaisia keinuvia tai pomppivia istuimia ja palloja. Välitunteihin on keksitty paljon erilaista tekemistä, vanhemmat oppilaat leikittävät pienempiä ja isosta varastosta voi käydä lainaamassa erilaisia ulkovälineitä peleihin. Samoin eskarissa liikutaan paljon niin sisällä kun ulkonakin, sekä retkeillään paljon läheisessä metsässä.

Matkat kouluun ja kauppaan kuljemme kävellen ja matkalla saa ehdottomasti kiipeillä ja leikkiä. Onneksemme myös meidän piha soveltuu ihanasti erilaisiin leikkeihin, lapset on huomioitu siellä hyvin ja muutenkin tilaa riittää jos jonkinmoiseen leikkimiseen ja seikkailuun. Meidän läpitalon asuntoa taas pääsee juoksemaan ympäri ja lapsethan rakastavat sitä. Näistä syistä en siis pode syyllisyyttä säännöllisten liikuntaharrastusten puutteesta, sillä tiedän lasten olevan tarpeeksi aktiivisia ja saavan myös sitä vähän hikisempää liikuntaa päivittäin.

Aktiiviset lapset tarvitsevat tietysti myös sääoloihin sopivat vaatteet, jotka päällä on helppo kiipeillä, juosta ja remuta. Vanhempana sitä tahtoo vaatteilta myös laatua, sillä lapset tosiaan nuohoavat joka paikan. Kaupallisessa yhteistyössä saimme valita Reimalta talveen sopivat vaatteet.

Reiman ulkovaatteet ovat tunnetusti hyviä ja valikoima onkin niissä todella kattava. Päädyin tilaamaan pojille Reimatec+ untuvatakit. Parka-mallinen takki sopii ulkonäkönsä ansiosta kivasti myös kaupungille, mutta hyvien teknisten ominaisuuksiensa vuoksi se on ihan loistava kovempaankin talvikäyttöön. Hupuissa on irroitettava karvareunus, joka on tosi hyvä lumituiskussa. Tuulenpitävästä ja hengittävästä materiaalista valmistettu takki on myös täysin vedenpitävä. Elvikselle valitsin tuon kauniin murretun oranssin sävyn ja Kaapon takin taas tyylikkäässä mustassa värissä.

Pakkaskelejä odottelee myös tekniset toppahousut henkseleillä, mutta toistaiseksi ulkohousujen virkaa täyttävät nuo ihan mahtavat lämmittävät Trick-farkut. Meillä oli keväällä samalla Thermolite-tekniikalla valmistetut farkut päinvastaisella, viilentävällä ominaisuudella. Näissä lämmitävvissä farkuissa kankaan sisäpuoli tuntuu käteen samettisen pehmoiselta ja sen tekniikka siirtää kosteuden pois iholta pitäen sen lämpimänä. Farkkujen malli miellyttää kovasti vaativaa silmääni jonka lisäksi ne ovat joustavuutensa ansiosta mukavat jalassa.

Myös teknisiä kenkiä löytyy Reiman valikoimista erilaisia. Kaapon kengät ovat lämpimät ja vedenpitävät Wheater-tennarit, joiden päällinen on pääosin tyylikästä nahkaa. Kenkien vedenpitävä välikalvo ja tekstiiliturkisvuori pitävät jalat lämpiminä ja kuivina. Elviksen kengät taas ovat Reiman klassikot, Patter Washit, jotka nekin sekä veden -että pesukoneenkestävät. Tarrat helpottavat kenkien pukemista. Kuten kaikissa Reiman vaatteissa, myös kengissä on todella hyvät ja turvalliset heijastimet.

Lasten monipuolinen liikunta ja aktiivisuus on siis tärkeää kasvun ja kehityksen kannalta, mutta olisiko teillä antaa vinkkejä arkiliikunnan lisäämiseksi? Kertokaahan alle kommentteihin, miten teillä liikutaan ja osallistutte samalla 200 euron Reiman lahjakortin arvontaan. Palkinto arvotaan kaikkien kommentoijien kesken ja arvonta päättyy 24.10.

Reimalla on käynnissä myös ihan mahtava aktiivisuuteen kannustava Kidventure-liikuntahaaste. Haasteen tarkoituksena on kannustaa liikumiseen ilmoittamalla päivän liikuntatunnit ohjelmaan ja osallistumalla samalla viikkopalkintojen arvontaan. Pääpalkintona kaikkien osallistujien kesken arvotaan koko perheen seikkailuloma Rukalle.


245 Responses to “MIKÄ LIIKUTTAA?
VOITA 200 EURON LAHJAKORTTI REIMALLE”

 1. Heidi Pii sanoo:

  Meillä liikunnallisiin leikkeihin on ollut hyvä lisä simppeli kiipeilyteline, jonka mies rakensi kotipihaan. Leikkipuistoissa lapset eivät ole uskaltaneet testailla samalla tavalla temppuja, kuin kotipihassa, joten motoriikka on päässyt kehittymään hurjasti verrattuna aiempaan! Samaa asiaa auttoi kerrossänky, jossa ei ole tikkaita. Näppärästi kiipeävät ylös päätyä pitkin ja pieni arkillikunta-annos siitäkin tulee päivittäin moneen kertaan.

 2. A sanoo:

  Meillä autoton perhe liikkuu eniten ihan arjesta, pyöräillen ja kävellen.

 3. Päivi sanoo:

  Liikkuvat vanhemmat – liikkuvat lapset. Kun ei jäädä sisälle makailemaan sohvan nurkkaan, niin kaikki pysyy paremmalla fiiliksellä. Oikeilla varusteilla sadesääkin on ihan huippujuttu. Lyhyet matkat pyöräillään ja kävellään. Pakko myös myöntää, että Pokemon liikuttaa edelleen meidän lapsia ja aikuisiakin.

 4. Suvi sanoo:

  Koira <3 ja vanhempien esimerkki tietty!

 5. M sanoo:

  Kiellot minimiin: esimerkiksi sohvalla saa pomppia, sohvatyynyt saa heittää lattialle saariksi, joiden päälle hypitään 🙂 Ulkona saa kiipeillä puihin, hyppiä kuralätäköihin ja ulkovaatteet saavat kastua ja likaantua – nämä olivat meidän lapsuudessamme itsestäänselvyyksiä ja pitäisi olla vieläkin.

 6. tiitu sanoo:

  Iltasella koko lähitienoon lapset kokoontuvat yhdelle pihalle ja siinä leikitään milloin mitäkin, pollaa ja rollaa tai piilosta. Lopulta kaikki lapset hikimärkinä kotiin. Yöunta ei tarvi houkutella sen jälkeen. Tiitu

 7. Päivi sanoo:

  Meillä ollaan paljon omalla pihalla ja lapsillekin annetaan tehtäviä, joiden parissa liikuntaa tulee huomaamatta. Voimistelurenkaat roikkuu myös katossa ja niissä meidän molemmat pojat roikkuukin aina ohimennen.

 8. Maitoviiksi sanoo:

  Itse en käytä autoa lapsen kanssa, joten kävellessä tulee mukavasti liikuttua. Yritämme vielä monipuolistaa kävelyä milloin liikkuen kuin linnut, puput ym.. lisäksi kotona on temppumatto, jolla voi tehdä kuperkeikkoja sekä bobleshahmoja.

 9. Liitu sanoo:

  Paljoa ei tarvitse käskyttää, naapurin lasten kanssa temmellystä ulkona..onko koskaan ollut edes näkyä että tumput suorina pihalla seisoisivatkaan 😉

 10. Sirkku sanoo:

  Koko perhe mukaan liikkumaan ja ulkoilemaan ja yhdessä kaikkia mukavia pihaleikkejä yhdessä tekemään. Mm vaikka vanhaa leikkiä polttopalloa pelamaan!

 11. lilliputti sanoo:

  Hei, aikuisten esimerkki liikkua mahdollisuuksien mukaan arjessa matkoja pyöräillen,kävellen sekä kysyä lapsia mukaan ihan vaan seuraksi. Yhteiset ratket luonnossa ja näin marjakauden jälkeen on hauska muistella marjaretkiä. Myös mieluisat ja toimivat säänmukaiset vaatteet on kaikkien kannalta plussaa. Kun hoksauttaa lapsia ja nuoria kysyä kavereitaan ulos yhteisiä ulkopelejä pelaamaan, yllättäen ilta vierähtää nopsaan ja on ollut hauskaa.

 12. Jasmina sanoo:

  Frisbeegolf liikuttaa tällä hetkellä. Kivat ulkolajit ja asenne että ulos mennään vaikka ei ihan paras sää oliskaan!

 13. Sini sanoo:

  Mökillä tulee liikuttua tosi paljon, joten ehkä arkiympäristöstä irtautuminen estää sohvalle jymähtämisen. Lapset otan mukaan metsään jos menen itse marjaan tai sieneen, bonuksena oppii kaikenlaista – meillä ovat parivuotiaasta asti tunnistaneet kanttarellit sun muut sienet. Metsän epätasaisessa maastossa tasapaino kehittyy ja aika hurahtaa (ja mieli virkistyy). Toki lisäksi koulumatka normaalisti kävellään, kerran viikossa käydään uimahallissa uimassa ja muutenkin liikutaan paljon.

 14. Marjaana sanoo:

  Meillä liikutaan päiväkotimatkat pyöräillen, iltapäivisin käydään puistossa tai metsässä. Molemmilla lapsilla viikoittain temppujumppa.

 15. minttu47 sanoo:

  Lapset tykkäävät mennä sopivan matkan päässä olevaan leikkipuistoon. He saavat usein päättää, meneekö matkan pyörällä/potkulaudalla/kävellen tm. Tällöin matkatkin ovat liikuntaa, vähän erilaista kuin perillä puistossa.

 16. Anna sanoo:

  Pyöräily, kävely, uinti ja metsäretket.

 17. Maisku sanoo:

  Lasten kanssa ulkoillaan päivittäin sekä omalla pihalla että lähimetsissä retkeillen!

 18. Riikka sanoo:

  Pyritään liikkumaan kaikkialle kävellen ja puistoillaan paljon, kun kotona vietetään arkea. Pieni lapsi on vielä innoissaan auttamisesta, joten haravointi nyt syksyllä on ihanaa puuhaa ja niihin valmiisiin kasoihin voi mennä tuhlaamaan viimeisetkin energiat. Ja sisällä ehdoton on sohvalla myllertäminen sekä voimistelurenkaissa temppuilu.

 19. Ansku sanoo:

  Iso piha ja metsä innostaa lapsia liikkumaan ”ihan itsestään”!

 20. Me asumme paikassa, joka on niin kaukana ”kaikesta”, että autoon on turvauduttava usein. Kotimme hyvä puoli on heti takapihalta avautuva metsikkö ja tunturi, joten leikki- ja ulkoilumahdollisuuksia riittää. Myös meillä saa ulkona saa leikkiä niin kauan kuin haluaa, kiipeillä puissa ja pomppia lätäköissä. Vapaapäivinä teemme pitkiä retkiä, joille pakataan mukaan eväät ja silloin luonnosta nautitaan monta tuntia putkeen. Lapset ovat myös aivan ihanassa, pienessä maatilapäiväkodissa, jossa he ovat paljon mukana maatilan töissä ja liikkuvat todella paljon.

 21. Karoliina sanoo:

  Meillä ulkoillaan päivittäin ja harvoinpa nuo pojat paikoilkaan ovat eli liikkeessä kiko ajan. Lisäksi pojilla jalkapallo-harrastus ja toisella myös uimakoulu. Lyhyempiä matkoja kuljetaan kävellen/pyöräillen.

 22. Mari V sanoo:

  Ollaan paljon omalla pihalla, käydään kävellen kaupassa ja puistoissa ja kesäisin mennään kävellen myös uimarannalle.

 23. Emma sanoo:

  Pokemon GO ja koira liikuttaa meidän perhettä. Ja uimassa käydään joka viikko koko poppoo 🙂

 24. Äiti neljälle, kohta viidelle sanoo:

  Meillä liikutaan paljon sekä koko perheenä että muutoin. Kouluun ja kauppaan kävellään ja liikunta joka vuodenajassa on tärkeää. Talvella hiihdetään koko poppoon voimin, luistellaan ja pulkkamäkeillään ja kesäisin uidaan, pyöräillään ja retkeillään.
  Ulos kun päästään niin tekemistä löytyy. Lapsilla on ihanan vilkas mielikuvitus ja aikaa saada kulumaan tuntitolkulla..

  Liikunta ja etenki raitis ulkoilma auttaa jaksamaan tätä arkista aherrusta

 25. Suvi sanoo:

  Minua itseäni aikuisena eniten liikuttaa töissä tapahtunut työtuolin vaihto jumppapalloon, joutuu käyttämään keskivartalon lihaksia ihan eri tavalla ja tasapainokin kehittyy. Siitä oli myös apua paljosta istumisesta johtuviin selkäongelmiin.

 26. Johanna sanoo:

  9v käy palloilukerhossa ja harrastaa jalkapalloa. Muuten sitten lenkkeilyä ja pyöräilyä lasten kanssa vaunuissa kulkee vielä pienemmät.

 27. Stiina sanoo:

  Vähän huonosti liikutaan nyt kun oon raskaana. Tilanteeseen on kyllä tarkoitus saada muutos kunhan elämä taas normalisoituisi 🙂 Lapsonen ui ja tanssii.

 28. petra sanoo:

  Meillä liikunta 1v 4kk vanhan tyttären kanssa on ulkoleikkejä ja sisällä yhdessä touhuamista.

 29. AnnSua sanoo:

  Meillä auto käytössä, mutta myös siitä syystä ettei ihan keskustassa asuta ja julkiset kulkee tunnin välein. Ei estä meitä kuitenkaan liikkumasta lähiympäristössä ja miksei vähän kauempanakin. Asutaan melkein maalla, luonto ja metsä lähellä. Koululainen kulkee reilun kilometrin matkat pyörällä. Asutaan Kallioisella tontilla, joten lapset tykkää kovasti harrastaa myös kallioilla kiipeilyä. Silloin kun lähdetään pihalle, eväät on mukana. Vaihtelevasti liikutaan, joten joskus se on uimahallissa käynti ja joskus metsän luonnosta nauttimista. Syksyllä lehtikasa an hyppely on ihanaa. Olen myös huomannut pelaamisen ja lapsen väsymyksen välisen yhteyden, jonka syystä rajoitan pelailuja aika paljon ja lähdetään mieluummin vaikka pyöräilemään.

 30. Laura sanoo:

  Meillä lapsi liikkuu harrastustensa lisäksi kavereidensa kanssa hyvin paljon, milloin kävellen, milloin potkulautaillen, kaikki tyylit ovat käytössä. Paljon hyödynnetään hyötyliikuntaa monessa suhteessa; perheestä löytyy koira ja alle vuoden ikäinen rattaita kuluttava lapsukainen, joten liikkuminen on ihan päivittäistä ja kuuluu sen myötä arkeemme. Liikkuminen on siisti juttu ja siitä tulee todella hyvä fiilis!!

 31. Taija sanoo:

  Esikoisella on baletti ja uinti omana harrastuksena. Yhdessä perheen kanssa hiippailemme metsän siimeksissä nauttien. Vauvan kanssa käymme myös kärryttelemässä, esikoisen pinkoessa pyörällä edessä päin

 32. AK sanoo:

  Sisällä liikutaan esteratoja tehden, tanssien, sohvalla ja sängyllä pomppien sekä leikkien merkeissä juostaan karkuun mielikuvituksien ’pahiksia’ ympäri asuntoa. Ulkona pyöräillään, potkulautaillaan, kiipeillään puissa sekä kiipeilytelineissä, juostaan metsässä sekä pelataan ulkopelejä. Yhdessä perheen kesken tai kavereiden kanssa 🙂 kaikki liikkuvat ja vain mielikuvitus on rajana.

 33. annu sanoo:

  Meillä tanssitaan, temppurataillaan, juostaan hippaa, ulkoillaan metsässä ja kaupungissa yhdessä koko perheen voimin <3

 34. Maaria sanoo:

  Me kävellään, pyöräillään ja käydään puistoissa leikkimässä. Talvella on tarkoitus kokeilla miten luistelu sujuu. Lisäksi kerran viikossa lapsella on sirkusharrastus.

 35. Karoliina sanoo:

  Meidän liikunta koostuu myös melko pitkälti hyötyliikunnasta, kerhomatkat ja mummulareissut kuljetaan lähes aina itse kävellen, lapset pyöräillen. Lisäksi käymme mm. uimassa, pompimme trampoliinilla yms 🙂 Tämä voitto tulis meidän kolmilapsiseen perheeseen todella tarpeeseen!!

 36. Oona sanoo:

  Meillä on lupa sisällä peuhata. Juosta saa ja sängyllä sekä sohvalla on ok pomppia! Koko perheen peuhatessa ja rakennellessa temppuratoja esim olohuoneeseen, saavat kaikki mukavasti samalla myös läheisyyttä ja kehollisia kokemuksia, sekä sitä liikettä ja mahdollisuuksia purkaa energiaa. Kaikki hyötyliikkuminen on hyvä lähtökohta perusliikkumiselle. Kävellen tai pyörällä kauppaan, päiväkotiin, lähipuistoon jne. Hikiliikkuminen on siihen päälle plussaa!

 37. Tiina sanoo:

  Meillä poika harrastaa jalkapalloa ja tykkää käydä scoottailemassa kavereiden kanssa ja tytöt käy balettissa. Näiden lisäksi ulkoillaan ja puuhastellaan pihalla, leikkipuistoissa ja käydään urheilukentällä.

 38. Johanna sanoo:

  Meillä lapset olleet aina tosi aktiivisia, energisiä ja liikunnallisia, joten molemmilla on mieluisat liikunnalliset harrastukset, mutta sen lisäksi koitetaan liikkua paljon yhdessä ja erikseen: pyöräilyt, koiran lenkitykset, metsäretket ja yksi loistohankinta kotiin on ollut voimistelurenkaat! Siinä keikkuu tämän tästä ohimennen joku ja itsellekin toimistotyöläisenä renkaissa roikkuminen tekee tosi hyvää.

 39. Niina sanoo:

  Koira ”pakottaa” liiikkeelle.. Lasten kanssa hoidamme lenkitykset yhdessä. Vanhempien esimerkki on tärkeä, joka paikkaan ei tarvitse mennö autolla tai bussilla vaan kävellen/pyörälläkin pääsee!

 40. Marika sanoo:

  Olen huono antamaan neuvoja lisäliikuntaan, koska tunnen tässä kohtaa piston sydämessäni, mutta meillä esimerkiksi lähimetsässä liikkuminen tuo kivan lisän viikottaiseen uintiin ja muuhun ulkoiluun. Siellä lapsen mielikuvitus pääsee valloilleen ja liikkuminen tulee ihan huomaamatta.

 41. Julle sanoo:

  Meidän perheen liikkuminen lisääntyi huimasti kun minä(äiti) sain polkupyörän ja siihen lastenistuimen nuoremmalle lapselle. Isoveli pyöräilee pitkätkin matkat vieressä ja metsäretkiin ja puistoiluihin on matalampi kynnys kun pyöräily nyt vaan on minustakin kivaa ja paikkoihin pääsee ketterästi 🙂 Hissitön kerrostalo tai portaat kodin sisällä ovat olleet meillä myös pakollisia kunnonkohottajia ja treenanneet lapset ketteriksi itsestään!

 42. Hiisukas sanoo:

  Vanhimmalla lapsella on jo omat harrastukset jalkapallo ja uinti. Pienempien kanssa käydään temppukoulussa. Koko perhe liikkuu kävellen, pyöräillen, uiden… Talvella hiihtoa ja luistelua. Leikkipuistoon lähtee aina koko perhe mielellään.

 43. Ica sanoo:

  Me ulkoillaan 1v 4 kkn lapsen kanssa joka päivä, säällä kun säällä, puistoissa sekä metsässä. Sisällä tanssitaan, peuhataan ja lapsi ryömii/kävelee ylös alas portaissa!

 44. Teija sanoo:

  5 vuotiaat kaksosemme liikuttavat koko perhettä. Käydään uimassa, metsäretkillä, puistoissa ja pyöräilemässä. Nyt odotellaan ,että päästään luistelemaan ja laskettelemaan. Lapset nauttivat enemmän ulkona puuhailusta kuin leikkimisestä sisällä.

 45. Jutta sanoo:

  Kavereiden ja harrastusten parissa. Lisäksi mökillä koko perhe ulkoilee paljon.

 46. Linda Bruun sanoo:

  Minulla ei ole ajokorttia niin liikutaan eniten pyöräillen tai potkulautalla. Välillä myös ihan kävellen ja ihastellen ympäristöä. Ehtii paremmin katsella ympäriinsä kun kävelee. Kun pyörällä ei ehdi tehdä sitä.

  Metsä ja lasten kiipeilyyn suunnatut leikkipuistot ovat mieluisimmat paikat ja liikutaan joka säällä. Kotona löytyy jo voimistelu renkaat ja joulupukki tuo puolapuut ja jumppa maton. Talvisin myös hiihdetään ja luistellaan aina kun voi. Ja pulkkamäessä saa myös hyvää liikuntaa. Vaikka sitä luntakin olisi ihan vähän niin hyvin liukuu se pulkkka nurmikollakin.

  Käydään myös uimassa ja ohjatussa jumpassa. Eli liikutaan aika paljon.

 47. Sandy sanoo:

  Kotipihalla ja leikkipuistossa tai metsässä liikutaan yhdessä koko perheen kanssa.

 48. Sonja sanoo:

  Kaksi lasta pelaa jalkapalloa ja treenejä useasti viikossa. Arkiliikuntaa tulee kun siirrytään paikasta toiseen kävellen ja pyörällä. Vähintään kerran viikossa käydään uimassa. Tämä toteutuu helposti,kun taloyhtiössä uima- allas. Talvisin luistelu on yhteinen suosikkilaji.

 49. Iris sanoo:

  Muutin neljän pojan kanssa

 50. Iris sanoo:

  Muutin neljän pojan kanssa kaupungista maalle vuosi sitten. Meillä liikutaan jo ihan siitäkin syystä että bussi kulkee kaksi kertaa päivässä kylältä Porvooseen joten hienoja joukkoliikenne mahdollisuuksia ei ole. Toisaalta varsinkin kouluikäiset ovat onnistuneet kuluttamaan tänäkin syksynä jo yhden vaatekerraston puhki, se kertoo varmasti aktiivisuudesta. 1,5 vuotiaan mielestä taas parasta liikuntaa on juosta ja rymytä pitkin metsää satoi tai paistoi. Ja tietysti koira liikuttaa tätä porukkaa kaksi kertaa päivässä säällä kun säällä 🙂

 51. Elise H. sanoo:

  Lyhyehköt matkat aina kävellen tai pyöräillen, ja hissin sijaan portaat käyttöön. Uimahallissa on kiva käydä yhdessä koko perheen voimin. Talvella laskettelua ja luistelua 🙂

 52. Saana sanoo:

  Metsäretket, voimistelurenkaat ja puolapuut lisäävät aivan vahingossa liikkumisen määrää.

 53. Silja sanoo:

  Olemme autoton perhe. Hyvät lastenvaunut ja sadesuoja plus tietty omat sadevarusteet pitää liikkeessä kaikista syksyisimmilläkin keleillä.

 54. Maiju sanoo:

  Meidän 1v tykkää ulkoilla leikkipuistossa kaikkea uutta ihmetellen. Välillä keinutaan ja tehdään hiekkakakkuja, välillä taas harjoitellaan liukumäessä laskua.

 55. Annikki sanoo:

  Kesällä liikuttaa uiminen luonnonvesissä sekä yhdessä puutarhassa puuhastelu. Yhteiset pyöräretket ja kävelyt metsäpoluilla ex-tempore kuuluvat jokaiseen viikkoon. Tällä hetkellä keppihevosharrastus on vienyt jälkikasvun niin mukanaan että piti rakentaa esteet ja niitä myös hypitään ihan joka päivä. Kunto kasvaa ja esteiden korkeus samalla 😉

 56. Nanna sanoo:

  Me muutettiin muutama vuosi sitten omakotitaloon ja häärätään täällä kuin mitkäkin talkkarit. Ulkona koko perhe haravoi, maalaa, nikkaroi ja rakentaa majoja. Meillä on pihalla mini, jossa lapset skeittaa, juoksee, lämii maaleja ja laskee mäkeä. Sisällä olkkari muuttuu jumpparadaksi lähes päivittäin. Ja ihan loistavia jääsekoiluja on Helsingin kaupungin yleisöluisteluvuorot!

 57. Xeveliina sanoo:

  Meidän perheessä liikutaan pyörällä tai kävellen aina, kun on mahdollista. Kelit eivät tietenkään aina suosi, mutta sehän on vain pukeutumis… tai asennoitumiskysymys! 😀

 58. Janina sanoo:

  Olen sattunut saamaan kombon, jossa 2/3 lapsesta on saanut valtavan liikkumisen, tekemisen ja tutkimisen geenin. He voisivat asua ulkona ja edes siinä iänikuisessa lähipuistossa ei ole koskaan tylsää. Siis milloinkaan. Toinen harrastaa milloin jalkapalloa joko seurassa tai pihan lasten kanssa taikka sählyä tai ihan mitä vaan missä saa liikkua. Toinen tanssii ja hyppii jokaisen askeleen. Rakentaa esteratoja ja kiipeää pitkin lipastoja ja hyppää laskuvarjohyppääjään lailla sieltä alas. Kolmas rauhallisempi kaveri nauttii pallottelusta ja keinumisesta. Vaikka fyysinen liikkuminen onkin hitaampaa ja harkitumpaa rakastaa tämä lapsi vauhtia. Ottaa mahdottomat vauhdit keinussa ja karusellissa. Rakastaa kun tukka hulmuaa. Näin meillä liikutaan

 59. Maaria sanoo:

  Kävellen tai pyörällä liikutaan paikasta toiseen. Leikin kautta saa meidän 3-vuotiaan liikkumaan paremmin, esim. seikkaillaan metsässä, etsitään lohikäärmeitä, napataan ritarimiekka kävelylenkille mukaan jne. 🙂

 60. Saara sanoo:

  Kaverit! Omalla porukalla on välillä suorastaan tylsää olla pihalla, mutta kavereiden kanssa keksii vaikka mitä 🙂

 61. Maisa sanoo:

  Ihania kuvia! 🙂
  Hyöty- ja arkiliikunta on parasta! Autoa käytetään vain pidemmillä matkoilla, mutta muuten se saa seistä parkissa. Hauskinta ja rentouttavinta on lähteä metsään nostelemaan koipia ja nauttimaan raikkaasta ilmasta, oli sää mikä tahansa – pukeutumiskysymys! Go Reima! 🙂

 62. Saara sanoo:

  Kävellen liikutaan 🙂

 63. Virpi sanoo:

  Vanhempien esimerkki toimii, kerran 6 v poika makasi lattialla jumppapatjalla ja jumppasi. Trampoliinilla pomppiminen on kivaa ja talvella kaikki lumileikit ovat superkivoja, jopa lumitöistä innostutaan kun pääsee kolan kyytiin ja kipataan hankeen. Syksyisin pienet retket luonnossa kävellen mm.karvamatojen, eriväristen lehtien bongailu.

 64. Rea Hallvar sanoo:

  Meillä käydään uimassa ja sisäleikkipuistoissa niinä sateisimpina päivinä. Tosin päiväkoti ja eskariliikunta on kyllä tosi monipuolista meilläkin täällä Espoossa.
  Olen ihastellut Reiman vaatteita jo pitkään. Kaunis väri pojalla tuo oranssi!

  -Rea

 65. Johanna R sanoo:

  Meillä lapsi liikkuu omalla pihamaalla, metsässä ja paljon myös vanhempien mukana lenkillä. Lisäksi uintia ja kesällä jalkapalloa. Leikkipuistoissa käy myös mielellään kiipeilemässä.

 66. Nella sanoo:

  Arkiliikun

 67. Nella sanoo:

  Lähti liian aikaisin.. siis arkiliikuntaa mahd paljon, kävellen ja pyöräillen joka paikkaan. Isän koira hoidossa meillä välillä, sen kanssa tulee silloin paljon lenkkeiltyä.

 68. Valpuri sanoo:

  Meillä hyväksi ratkaisuksi on tullut ottaa lapsi mukaan jumppaamaan kun itsekin jumppaan. Molemmilla on omat jumppamatot ja poikani esittelee mielellään omia jooga-asentojaan. Maltti ei välttämättä kestä koko jumpan loppuun, mutta lapsi pääsee mukaan toimintaan ja liikkuu samalla monipuolisesti.

 69. Hanna Paananen sanoo:

  Meiltä löytyy erittäin aktiiviset 5- ja 7-vuotiaat pojat. Pojat liikkuu päivittäin toki hoidossa ja koulussa, mutta päivittäin käydään myös lenkillä koiramme kanssa. Pojat yleensä kulkee lenkit pyöräillen. Molemmilla on kerran viikossa jalkapallo, kerran viikossa käydään myös uimahallissa purkamassa energioita. Talvet kuluu laskettelurinteellä, molemmat pojat laskettelevat jo itsenäisesti 🙂 Uskoisin, että nämä kaksi liikkuu kyllä suositusten verran, vaikka monta kertaa viikossa aikaa kuluu myös pleikkarin edessä. Säänkestävät ulkovaatteet ovat siis meillä ihan ehdottomat, koska ulkona ollaan joka säässä!

 70. Aila sanoo:

  Pojat 5 ja 3 ovat innostuneita jalkapallon ja sählyn pelaajia ja mummin mielestä tosi taitavia ikäisekseen. Myös pari koiraa juoksuttaa poikia.

 71. tiina sanoo:

  Meillä liikutaan usein lähi metsässä! Kesällä tuli paljon pyöräiltyä, mutta nyt se on vähän jo jäänyt.

 72. Heidi sanoo:

  Ei olla keksitty mitään uutta ratkaisua ongelmaan. Kouluun kulkevat pyörällä / kävellen ja kesäaikaan myös harkkoihin. Talvella on hankalampaa. En usko että lapsilla liikunta olisi liian vähäistä, kun liikkuvathan nuo välitunnit koulussa ja päiväkodissa yksi tai kaksikin pitkää ulkoilua. Ja tietysti ne harrastukset. Välillä käydään myös luonnossa liikkumassa (ja syömässä makkaraa). Liian vähäinen liikkuja meidän perheessä on se, joka löytyy täältä ruudun takaa 🙂

 73. Henna sanoo:

  Meillä on vielä pienet lapset 1- ja 3-vuotiaat. Mutta ulkoillaan omalla pihalla paljon ja nyt syksyllä lapset osallistuu pihatöihin. Haravoivat lehtiä omilla pikkuharavoillaan ja kantavat risuja. Käydään myös lenkillä, 1v on rattaissa ja isompi kulkee potkupyörällä. Lapset on innoissaan kun saa osallistua aikuisten hommiin! Myös meillä tehdään sisälle temppuratoja ja hippaa leikitään joka päivä!

 74. Ritva sanoo:

  Me pelataan Pokemon Go-peliä, liikumme luonnossa ,lähiössämme ja keskustassa ulkona ja kauppakeskuksissa kävellen. Käymme myös uimahallissa yhdessä.

 75. Nea sanoo:

  Mulla on 4- ja 6-vuotiaat lapset, joiden elämään on aina kuulunut liikunta. Ollaan käyty äiti&taapero-tanssissa, lastentanssissa, liikuntaleikkikerhossa, jumpassa…Ulkona pelataan ja leikitään, retkeillään ja pyöräillään/kävellään leikkipuistoon. Kuusivuotias harrastaa akrobatiaa ja neljävuotias tanssia.

 76. Linda sanoo:

  Hyötyliikunta, jos haluaa hyppiä lehtikasaan sellainen on ensin haravoitava.

 77. Leena sanoo:

  Mahdollisuuksien mukaan kävellään tai pyöräillään päiväkotiin. Kerran viikossa jumppaharrastus. Ulkoillaan mahdollisimman paljon kotipihalla tai muualla, tehdään retkiä. Nyt odotellaan kovasti lunta, että päästäisiin luistelemaan, hiihtämään, laskettelemaam ja laskemaan mäkeä.

 78. Kaisa sanoo:

  Kävellen kouluun, kauppaan ja mummolaan, kouluun ja harrastuksiin. Semipakollinen ”tunti pihalla koulun jälkeen”, yleensä siellä kyllä vierähtää pidempikin tovi. Mieluisat harrastukset, joita ei missään nimessä saa olla liikaa, vapaa leikki kun sopii ainakin omille parhaiten.

 79. Ee sanoo:

  Rappuset, kävelylenkit minne milloinkin ja puistoilu on meidän perheen suosikit! Ulkoilua vaan säällä kun säällä ja oikea asenne tarttuu aikuisesta hyvin lapseenkin 🙂

 80. Sarasa sanoo:

  Ulkona tehdään lenkkejä potkupyörällä, otetaan juoksukisoja, pelataan salibandya, käydään metsässä..
  Kerran viikossa käydään jumpassa sekä uimassa 🙂 Kerhoon kuljetaan kävellen/potkypyörällä.

 81. Saija Santavirta sanoo:

  Hyötyliikunta, erityisesti pyöräily. Myös metsäretket: sienestys, marjastus ja eväät houkuttelee lapset patikoimaan ja touhuamaan metsässä.

 82. Heta sanoo:

  Pyörällä liikkuminen ja puistoissa käyminen. Myös vanhemman oma malli liikkumiseen on tärkeä!

 83. Mari sanoo:

  Ehdottomasti tärkeintä on liikkumisen tekeminen helpoksi. Nukkamatto on loistava alusta kärrynpyörille ja kuperkeikoille, suoraan olohuoneessa. Puolapuut ja renkaat toimii aikuisenkin treeneihin ja omalla pihalla trampoliinilla saa hyvin menemään aikaa. Kummilapsiakin voi tavata vaikka pyörälenkillä tai sisäleikkipuistossa ja samalla kannustaa omalla esimerkillä liikkumiseen. Oikeasti väliä on myös sillä, että niissä vaatteissa on mukava ja helppo liikkua säällä kuin säällä, etenkin nyt, kun kerrosten määrä kasvaa.

 84. My ja mini sanoo:

  Meillä tehdään olohuoneen matolla kilpaa ”temppuja”, joita muut yrittävät matkia perässä (kärrynpyöriä, kuperkeikkoja,pyramideja…). Jopa pienin, 1-vuotias, tekee seisomistemppua, eli yrittää pysyä pystyssä pitämättä mistään kiinni. Hänkin on tajunnut temppumaton idean =)

 85. Annika sanoo:

  Lapsi oppii leikin kautta. Iloitsen kun lapset leikkivät ulkona/sekä sisällä vaikka siihen sisältyisi paljon pomppimista, kiipeilyä sekä juoksemista. Me vietämme paljon aikaa metsässä, jossa lapset mielellään kiipeilevät isojen kivien päällä ja samalla usein leikkivät olevansa jonkinlaisessa satu maailmassa. Koska olemme autoton perhe kaupungissa jossa julkinen liikenne ei ole kovin toimiva, kuljemme joka paikkaan kävellen tai pyöräillen. Lapsemme ovat myös osittain tämän takia tottuneet liikkumaan paljon ulkona, joten sisätiloissa lapset olivat ajoittain hieman levottomia ja liikkumisen tarve oli suuri. Sen takia olemme vuosien varrella hankkineet kotiin puolapuut, sekä renkaat joita käytetään aktiivisesti, mutta sanoisin kuitenkin, että sohvan päällä ja sohvan päältä hyppiminen on meidän lasten lempipuuha 🙂

 86. Tiisu sanoo:

  Meillä oli joskus tapana, että töiden jälkeen kun tein esim. ruokaa, lapsi istahti telkun ääreen katsomaan piirrettyjä siksi aikaa.

  Kerran lapsi keksi, ettei halua katsoakaan Pikku Kakkosta, vaan kuunnella musiikkia ja tanssia! Olipas virkistävää itsellekin tehdä ruokaa ja tanssia samalla pojan kanssa, laulaa yhdessä ja liikkua!

  Tästä tulikin vakiojuttu: nyt kotiin tullessa musiikki soi ja kaikki tanssii! Liikunta lisääntyi ja mieli on paljon virkeämpi hyvän musiikin siivittämänä kuin passiivisena telkun ääressä!

 87. Marle sanoo:

  Meillä liikutaan ihan liian vähän! Ja aikuiset myös. Onneksi iltiksessä on liikuntaa, mutta silti pitäisi kyllä nyt panostaa asiaan enemmän

 88. Alli sanoo:

  Meillä liikutaan moneen paikkaan arkena pyörällä ja kävellen. Kotona saa myös kiipeillä, hyppiä ja pomppia. 🙂

 89. Ane sanoo:

  Meillä tulee harrastettua paljon hyötyliikuntaa lasten kanssa päivittäin. Liikumme paljon julkisilla kulkuneuvoilla, joten käveltyä tulee väkisinkin. Kesällä innostumme pyöräilystä ja talvisin erilaisista talviurheilulajeista kuten luistelusta. Uintia harrastamme ympäri vuoden.

 90. Stina sanoo:

  Ihanat takit pojilla! Meillä lapset rakastavat sitä että kotona voi kiertää ympyrää huoneesta toiseen. Niinpä meillä juoksennellaan, hyppelehditään ja kontataan kaiket pimenevät illat ”kierroksella”. Siinä kertyy itsellekin kivasti askelia.

 91. maijis_ sanoo:

  Meillä lapsilla on liikunnallista harrastuksia, jalkapalloa, telinevoimistelua ja tanssia. Koululaiset menevät kävellen tai pyörällä kouluun ja kavereille. Tarvittaessa myös harrastukseen. Itse pyrin käymään lenkillä vähintään 3/viikko. Viikonloppuisin käymme leikkipuistossa joihin kävelemme/pyöräilemme. Nyt syksyn tullen olemme alkaneet käymään uimahallissa vähintään kerran kuukaudessa koko perheellä.

 92. Piiju sanoo:

  Meillä poika on yhdensortin ikiliikkuja 🙂 kotona temppuilee, kiipeilee, juoksee tai muutenvaan jumppailee vähänväliä.

  Koulussa on myös panostwttu liikkumiseen. Tuntien aikanakaan eivät istu paikoillaan 🙂

 93. Anna sanoo:

  Meillä liikutaan joka päivä hyötyliikuntana matkat päiväkotiin ja takaisin kävellen tai pyörällä. Esikoinen käy urheilukoulussa viikoittain kanssani, jolloin tulee liikuttua ja temppuiltua yhdessä. Sadekeleillä tehdään kuperkeikkoja tai temppuratoja sisätiloissa. Omat vanhempani vievät molempia lapsenlapsiaan säännöllisesti myös uimahalliin polskimaan.

 94. iida sanoo:

  Meillä touhutaan pihalla, haravoidaan ja kasataan polttopuita. Talvella kolataan piha ja tehdään lumilinnoja. Joskus käydään uimahallissa, toisinaan kävellään laavulle makkaranpaistoon. Koiraa lenkitetään päivittäin. Meilläkään ei ole varsinaista harrastusta, vaan päivittäinen liikunta koostuu ihan vaan arkisista jutuista. Uudet Reiman ulkovaatteet tulisi kyllä tarpeeseen 7-vuotialle sekä 1-vuotiaalle taaperolle 🙂

 95. anna s. sanoo:

  Lapsen ottaminen mukaan arkisiin puuhiin, kuten haravointiin ja puutarhan hoitoon on myös kivaa yhdessäoloa sekä lisää arkiliikuntaa kivasti. Käytämme myös koiriamme päivittäin metsässä ja poimimme samalla vähän puolukoita. Itsekkin siinä piristyy työpäivän jälkeen 🙂

 96. Paula sanoo:

  Viikonloppujen pitkät metsäretket

 97. Satu sanoo:

  Voimistelurenkaat sisällä keskeisellä kulkureitillä. Ne on lisänny meillä liikuntaa,kun lapset ohimennen jääkin niihin roikkumaan ja temppuilemaan.

 98. Piia sanoo:

  Aikuisten esimerkki ja innostus lasten harrastuksiin innostaa myös lapsia, meillä isommat voimistelua harrastavat lapset tykkäävät pitää kotona treenejä vanhemmille ja pienimmän kanssa ulkoillaan säällä kun säällä.

 99. Lilyyy sanoo:

  Meillä liikkuminen lähtee vanhempien esimerkistä. Mieheni on todella aktiivinen liikkuja (juoksee maratoneja, pelaa sählyä ym, HULLU!) 🙂 ja minä olen taas ehkä enemmän hyötyliikunnan kannattaja. Ulkoilutamme yhdessä koiraa ja käymme puistossa useampana päivänä viikossa. Mieheni ottaa 4v poikamme välillä juoksulenkeille mukaan, niin että poika pyöräilee tai sitten juoksemme vuorotellen lenkit niin että toinen on lasten kanssa pururadalla tutkimassa metsää. Käymme vähintään joka toinen viikko uimassa, se on koko perheemme lemppariharrastus. 3v tyttömme rakastaa potkulautailua, joten sillä mennään yleensä kauppaan/kirjastoon/kyläilemään. Kotona tehdään temppuratoja ja hypitään patjojen tai tyynyjen päälle pellehyppyjä 🙂 Poika harrasti yhden kauden jalkapalloa, mutta nyt pidetään ainakin hetki siitä taukoa.. aktiviinen arkiliikunta ja perheen yhteiset puuhat riittävät vielä hyvin kun päiväkodissakin tulee paljon liikuntaa.

  ps. meillä taitaa olla melkein pelkästään Reimaa ulkovaatteissa ja kengissä, ihan huippuja ja luotettavia tuotteita! <3

 100. Aino sanoo:

  Pyöräily on kaupungissa usein nopein liikkumiskeino. Koirien kanssa on ulkoiltava säällä kun säällä. Liikunta lisää energiaa ja hyvää fiilistä.

 101. Nina sanoo:

  Pihaleikkien voimalla! Esikoinen opettaa meille muille eskarista opittuja leikkejä- kivaa on ja hiki tulee joka ikiselle.

 102. Alise sanoo:

  Meillä on 1,5 vuotias lapsi, joka on liikkeessä koko hereilläoloaikansa. 😀 Hän jaksaa ulkona kävellä pitkiäkin matkoja ja yleensä rattaat onkin tyhjänä. Leikkipuistoissa lasketaan liukumäkeä, potkitaan palloa ja tutkitaan ympäristöä. Kotona kiivetään sohvilla ja hypitään alas. 🙂
  Toivottavasti arpaonni suosisi, Reima on osoittautunut hyväksi merkiksi.

 103. Kristina sanoo:

  Lapset harrastavat hyötyliikuntaa joka päivä. He kävelevät tai pyöräilevät koulumatkat, noin 1 kilometri suuntaansa. Olemme tietoisesti välttäneet lasten viemistä autolla kouluun. Koulumatkan kulkeminen omin voimin pitäisi olla jokaisen lapsen oikeus!

  Aikuisten ohjauksella olemme myös herättäneet vanhoja pihaleikkejä henkiin. Kirkonrottaa, rosvoa ja poliisia, tervapataa jne. Lisäksi lapset pelaavat keskenään jalkapalloa ja pesistä, pyöräilevät/scoottailevat ja talvella laskevat mäkeä. Liikuntatunteja tulee näissä touhuissa huomattavasti enemmän kuin ohjatuissa harrastuksissa!

 104. Riikka sanoo:

  Meillä pyöräillään. Lapsi on vasta 1-vuotias, joten hän istuu pyöräkärryssä äidin tai isän vetänänä. Hän tykkää, samoin kuin äiti ja isä.

 105. Ingrid sanoo:

  Meidän kaksivuotiaallamme ei ole vielä myöskään liikuntaharrastusta. Ulkoilemme, kävelemme yhdessä päiväkotiin ja juoksemme ! sisällä. Näin aktiivisuutta tulee jokaiseen päivään.

 106. Salla sanoo:

  Meillä muutaman viikon päästä 1 vuotias poika, tykätään leikkiä hiekkalaatikolla ja keinua päivittäin 🙂 Sadepäivinä kavereiden kanssa sisäleikkipuistoissa!

 107. Paula sanoo:

  Olohuoneen voimistelurenkaissa roikkuu ja temppuilee koko ajan joku.

 108. L sanoo:

  Liikuntaharrastusten lisäksi meidän lapsia liikuttaa: oma iso piha puineen ja kivineen, turvallinen tie pyöräillä ja potkulautailla, sisällä ovenkarmissa leuanvetotanko ja olohuoneen nurkassa jumppapallo. Sohvat ja sängyt ovat myös, valitettavasti ;), usein pomppupatjoina.

 109. Satu sanoo:

  Meillä kävellään, pyöräillään, käydään leikkipuistossa ja metsäretkillä, mitä milloinkin. Ulos mennään oli keli mikä hyvänsä eli säänmukaiset vaatteet on ihan ehdottomat!

 110. Mia sanoo:

  Meillä ei tällä hetkellä ”maksullisia” liikuntaharrastuksia. Tämä johtuu rehellisesti sanoen tän hetkisestä huonosta taloudellisesta tilanteesta. Kaikki niin hel****n kallista.. Suurperhe jossa toinen vanhemmista opiskelee, perheessä myös opiskeleva lapsi ja koululaisia. Kun yksi tienaa niin jostain täytyy karsia.
  Liikkumatta meillä ei kuitenkaan olla. Meillä ulkoillaan yhdessä vuodenajasta ja säästä riippumatta. Ihastellaan syksyistä luontoa, lasketaan pulkkamäkeä aina kun on lunta, kesällä ollaan ulkona lähestulokoon aamusta iltaan. Futista, luistelua, pyöräilyä, uintia, metsäretkeilyä.

 111. Veera sanoo:

  Meillä lapsia liikuttaa iso piha, läheiset skeittiparkit ja puistot sekä koko perheen yhteiset maastöpyöräretket Lapin tuntureilla .

 112. Sara sanoo:

  Käydään kävellen kaupassa, vaunulenkillä, ulkoillaan metsässä tai omassa pihassa, joskus lenkkeillään mummolan koirien kanssa. Hyötyliikuntaa tulee paljon pienten lasten kanssa:)

 113. Sari sanoo:

  Meillä lapset liikkuu koulumatkat, harrastuksissa ja kavereiden kanssa. Liikuntamuodot ovat muuttuneet esiteiniyden myötä, nykyään liikutaan mielummin kavereiden kanssa esim. sählyä, korista tai fudista pelaten. Myös isolla jengillä uimahallissa käynnit ilman vanhempia on mieleen.

 114. Noella sanoo:

  Päiväkotimatkat taittuvat potkupyörällä (3km päivässä). Pihalla ja puistossa puuhaillaan kavereiden kanssa. Viikonloppuisin käydään metsäretkellä ja perhefutiksessa.

 115. Minnea sanoo:

  Meillä liikutaan paljon ihan arkisten asioiden siivittämänä, pyöräillään päiväkotiin, käydään kävellen kaupassa ja touhuillaan takapihalla. Poika on niin energinen, että päivittäin on ulkoiltava, jotta saa enimmät energiat käytettyä 😀 Tämän kesän hitti oli trampoliini takapihalla. Pääsi äitikin hyppimään 😀

 116. Leena S. sanoo:

  Kävellään paljon, tehdään metsäretkiä, puistoillaan ja ollaan ulkona. Etenkin pienten lasten kanssa nämä tuntuu riittävän

  Sisällä pojat saavat juosta ja pomppia sängyilläkin ja tehdä temppurataa. Aktiivista lasta kun ei pysäytä mikään

  Hyvää syksyä Minttu ja pojat <3

 117. Pii sanoo:

  Meillä koiran takia on ”pakko” ulkoilla paljon! Lisäksi kaksivuotiaamme rakastaa ulkoilua, eikä ikinä malttaisi takaisin sisälle. Siinä kaksi hyvä syytä ulkoilla, puistoilla, pyöräillä ja vaunutella paljon 🙂 Tämä arvonta olisi mahtava voittaa! Hyvää jatkoa teille!

 118. kerttu sanoo:

  meillä liikunnat liian vähissä tällä hetkellä, varsinkin äidillä. siksi kiva lukea näitä muiden kommentteja. toisella lapsilla omia haasteita, joten tänä vuonna harrastuksen asemesta meillä on toimintaterapiaa, lisäksi oli 8 x uimakoulua. toinen lapsista on luonnostaan tosi tosi touhukas, kotona liikkeessä koko ajan. toinen on minuun enempi tullut, vaikka tykätään perusliikkumisesta, niin rakastetaan myös uppoutua kirjoihin. sen lisäksi haasteena, että jaksamisen lisäksi pitäisi yrittää petiin saada toinen jo seiskalta, toinen kukkuisi yli ysiin. krooninen aikatauluongelma siis…

  ps. miten teillä on kestänyt nuo kengät? itse olen juuri lähettämässä palautetta reimalle, muutaman viikon käytön jälkeen pohjissa on REIÄT.

 119. Essi sanoo:

  Hyppien lehtikasoissa, pyöräillen kaikkialle, tanssien <3

 120. Astavaan sanoo:

  Meillä liikutaan pihalla säällä kuin säällä. Lapset nauttivat liikkua metsässä ja muualla luonnossa, myös leikkipuistoissa viihdytään viikoittain. Pesukone laulaa, mutta ei haittaa, raitis ilma on ihanaa

 121. M.paa sanoo:

  Sanoin kuin teillä, meillä kuljetaan koulu- ja työmatkat pyöräillen ja kävellen. Meillä myös harrastetaan aktiivisesti ja pyritään kannustamaan lapsiakin liikkumiseen omalla esimerkillä ja yhdessä tekemällä (esimerkiksi metsäretket ym). Hetki sitten laitoimme kotona leuanvetotangon ja voimistelurenkaat, niillä on tullut kovasti lisättyä arkiliikuntaa viime viikkoina. Saattaa olla, että alkuhuuman jälkeen ne unohtuvat 😉

 122. Sannamarianna sanoo:

  Meillä se on aika paljon arkiliikuntaa, kun ei oo autoa. Eli kävellään rattaiden kanssa ja taapero ajaa joskus pyörällä vieressä. Puistossa ollaan päivittäin ja toisinaan päästään retkelle metsään.

 123. Satu sanoo:

  Meillä liikutaan joka päivä jossain muodossa; isommat lapset kulkevat kouluun kävellen tai pyörällä, samoin pienet päiväkotiin ja äiti töihin. Perheen kaikki 4 lasta harrastavat liikuntaa, mutta myös vapaa-ajalla lapset leikkivät ulkosalla hyppien, juosten, kiipeillen… Keppihevosten parissa puuhaaminen lisää liikunnan määrää entisestään 🙂

 124. Sanni sanoo:

  Olen, kuten moni muukin, arkiliikunnan puolesta puhuja 🙂 Kävellen, pyöräillen, potkutellen, stigalla, pulkalla… Vuodenajasta riippumatta jalat kuljettavat meitä 🙂 Olen myös iltapäivän väsymyksen tueksi kehitellyt lapselle erilaisia leikkejä kotimatkan jaksamisen tueksi. Välillä leikitään että ollaan kaahailevia ralliautoja, välillä laukkaavia hevosia ja välillä kuljemme ”satumetsän” läpi kauppaan ja takaisin!

 125. Noora P. sanoo:

  Meidän touhutaapero rakastaa metsää ja vähintäänkin lähimetsässä käydään joka päivä. Pienen mielestä on parasta kiipeillä jokaikiselle kivelle ja kannolle, ihan parasta! Kantoreppulenkit on pienen kanssa hyviä, pääsee nopsaan metsän siimeksiin ja hetkeksi päästä pieni temmeltämään.

 126. omppupomppu sanoo:

  Päiväkotimatkat kuljetaan pyörällä ja kotona saa pomppia sohvalla ja sängyllä. Viikonloppuisin jos on huono ilma käydään Hoplopeissa yms, muuten leikkipuistoissa ulkona tai metsässä.

 127. JenniJ sanoo:

  Meillä lapset ovat niin pieniä (4kk, 1v8kk ja 3v), että harrastuksia ei vielä ole. Ulkoillaan kotipihassa ja tehdään välillä metsäretkiä. Esikoinen alkaa selvästi kaipaamaan haastetta liikkumiseen, niin ollaan joululahjaksi hankkimassa puolapuut, renkaat ja bobleseja arkea ilostuttamaan. Muuten kyllä arki on yhtä painimista ja juoksemista energiaa kyllä kuluu!

 128. sallamm sanoo:

  Meillä kohta 1,5v liikkuu päiväkodissa ulkoillen ja muuten puuhaten ja kotipäivinä sitten lähdemme joko leikkipuistoon tai juoksentelemme ihan vaan omassa pihassa 🙂

 129. Maria Y sanoo:

  Meillä liikuttaa potkupyörät, polkupyörät, leikkipuistojen kiipeilytelineet, myös puihin kiipeillään. Koko ajan juostaan pompitaan ja touhutaan. Tehdään sisällä jumppapatjalla tai sohvalla kuperkeikkoja. Käydään uimassa, Hoplopeissa ja vastaavissa sisäliikuntapuistoissa. Metsässä käydään kävelemässä ja liikkumassa. Talvella lasketaan mäkeä pulkalla, myös hiihtoa on vanhemman kanssa testattu. Monella tapaa liikutaan, sillä meillä on todella energiset pojat nyt melkein 5 v ja 2,5 v, joita ei ole luotu olemaan pelkästään paikoillaan vaan heidän pitää päästä liikkumaan monella eri tapaa 🙂

 130. Terhi sanoo:

  Meidän 7v on innokas liikkuja. Pelaa jalkapalloa ja treenien lisäksi pelaa kentällä paljon kavereiden kanssa. Tykkää todella liikunnasta ja kaikista lajeista. Meidän vinkki liikuntaan on että puhelimella ym pelaaminen on rajoitettu ihan minimiin

 131. Niina L. sanoo:

  Meillä liikutaan päiväkotiin pyörällä tai potkupyörällä ja talvella kävellen. Matkaa on alle kilometri, mutta reippaaseen tahtiin mennään. Arkisin ulkoillaan iltaisin päiväkodin ja koulun jälkeen. Ollaan puistossa tai omassa pihassa. Puistoon mennä pyörällä, potkupyörällä, potkulaudalla tai kävellen. Poika usein ajelee siellä edestakaisin ja välillä kiipeilee ja tyttö keskittyy kiipeilemään ja temppujen tekemiseen. Välillä myöskin pelaillaan jalkapalloa tai polttopalloa ja mennään hippaa. Talvella lasketaan mäkeä ja luistellaan ja ehkäpä hieman hiihdetään. Asumme kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Esikoinen yleensä menee portaat ylös ja alas. Kuopuksen kanssa vähän vaihdellen(enemmänkin voisi vielä portaita käyttää. Ja allekirjoitan kyllä sen, että, jos ei tule ulos lähdettyä esim. arki-iltana, niin lapset tappelevat ja riehuvat sitten kotona ja juoksevat keittiöä ja olohuonetta ympäri. Meillä poika muutenkin haluasi aina ulkoilla ja tuntuu, että hänellä menee päivä pilalle, jos ei jostain syystä pääse ulos :).

 132. Hannah sanoo:

  Liikuntajarrastusten lisäksi teemme lasten kanssa
  Paljon retkiä metsään tai merenrannalle niin että kävelemme ensin jonkin patikointi polun ja siellä syödään välipalaa. Lapset ovat uskomattomia liikuntataitureita luonnossa kun hyppivät polkujen vieressä olevien kivien päälle ja kiipeilevät puihin ja tasapainottelevat puunrungoilla.

 133. Ninna sanoo:

  Koko viisihenkinen perhe liikkuu yhdessä: paljon hyötyliikuntaa, liikuntaleikkejä kotona, yhteiset liikuntaharrastukset puistoilut, koriksen peluut, sieniretket.. Kesällä isompien kanssa nautimme uutena juttuna useaan kertaan kiipeilypuistoissa yhdessä tekemisestä ja liikunnasta. Tsemppaamme myös toisiamme yrittämään ja kokeilemaan liikkuessa uusia asioita. ☺️

 134. pöllö sanoo:

  Me asutaan metsässä joten liikumme metsässä kallioilla, männikössä ja epätasaisessa maastossa päivittäin. Parasta!

 135. Henna Siponen sanoo:

  Sängyssä pomppiminen, rakennustelineillä kiipeily, sporaan juokseminen, puistossa hanhenkakkaan astumatta hyppely, kilpajuoksu hissin nappulalle, pituushyppy keinusta, puussa roikkuminen, kärrynpyörän opettelu, pokemonien metsästys, päiväkotiin skuuttailu, mihin tahansa kävellessä edestakaisin säntäily, eli matkan taittaminen muutamaan kertaan.. elämä:D

 136. Veera sanoo:

  Jos ei mitään muuta jakseta tehdä niin temppuillaan ihan kotona. Perhesirkusta ja temppuratoja touhutaan useana iltana viikossa. Metsä löytyy takapihalta eli sielläkin liikutaan aika paljon.

 137. Suvi Haapalahti sanoo:

  Meillä liikutaan yhdessä lenkkeilen/pyöräillen, puistoillen, harrastuksissa ja liikuntailtapäiväkerhossa:)

 138. Elina S sanoo:

  Pyöräillään kaikki arjen matkat

 139. Jenni sanoo:

  Meillä arkiliikutaan pyörällä, potkupyörällä kirjastoon, kauppaan ja leikkipuistoihin. Koko perhe käy yhdessä pururadalla kävelyillä ja lapsi tykkää potkupyöräillä sielläkin. Lapsi tykkää käydä metsässä metsämörrin retkillä. Ihan parasta hupia metsäretkillä on, kun metsämörrin kirjeistä (maasta löytyneet kaarnanpalat) tulee tehtäviä esim. hypi 10 kertaa, juokse kolmen puun ympäri yms. Lapsi käy kerran viikossa kiekkoilemassa. Talvisin hiihdämme ja laskettelemme fiiliksen mukaan. Meillä on myös lapsen päiväkotiporukan kanssa kerran viikkoon peli-ilta, jolloin pelaillaan sählyä tai jalkapalloa (aikuiset menossa mukana). Liikunta on parasta yhdessä hyvällä sykkeellä. 🙂

 140. Mira sanoo:

  Asumme kaupungin keskustassa ja meillä ei ole autoa, kävelemme siis paljon. Vietämme myös paljon aikaa puistoissa ja oman kerrostalon pihalla

 141. Anniina sanoo:

  Meillä liikuttaa arkiliikunta, voimistelurenkaat ja jumpat. 🙂

 142. Katjushka sanoo:

  Meillä on vihdoin oma piha ja sitä kuntoon laitellessa tulee liikuttua huomaamatta. Lapset innolla mukana pihahommissa. Itseltäni puuttuu ajokortti joten senkin vuoksi liikuntaa tulee päivittäin paljon

 143. Leenu sanoo:

  Omakotitalossa riittää puuhaa niin sisällä kun ulkona. 3poikaa takaa sen että vauhtia(ja vaarallisia tilanteita) riittää vaikkei erikoista tekemistä keksikkään. Samaa mieltä että edes hetki ulkoilua päivässä niin päivä on kaikille parempi

 144. Kati sanoo:

  Meillä liikutaan kyllä suht paljon ja 2-vuotiaan taaperon kanssa meno on useimmiten aika vauhdikastakin 🙂 Ainakin itse muistutan itseäni leikkipuistoissa lapseni kanssa ollessa siitä, että en lysähdä puistonpenkille tai hiekkalaatikon reunalle istumaan, vaan voin sen sijaan olla aktiivinen ja liikkua senkin ajan. Niinhän lapsenikin tekee 🙂 Lapsille liike tulee niin luonnostaan, mutta itse myönnän vähän laististuneeni viime vuosina. Hyviä keinoja kuitenkin lisätä arkiliikuntaa on jättää auto aina kotiin, kun se on vähänkään mahdollista ja pitää ohjenuorana se, että joka päivä liikutaan ulkona ja ollaan muutenkin aktiivisia.

 145. Susanna sanoo:

  Meillä liikutaan omassa pihassa leikkien ja trampoliinilla hyppien. Mamman luona tehdään metsäretkiä ja leikkipuistot on myös niin kivoja ulos pakko päästä joka päivä!

 146. Eveliina sanoo:

  Tykkään ulkoilla paljon lasten kanssa ja jos on hyvät varusteet niin ulkonakin voi olla säällä kuin säällä. Siellä sitä liikuntaa tulee lapsille joka on useinkin aika monipuolista:)

 147. JenniiI sanoo:

  Meillä tulee pyöräiltyä ja käveltyä paljon! Lisäksi kun lumet tulee niin päästään koko perheellä luisteleen ja hiihtään 🙂

 148. Mini sanoo:

  Meillä ollaan vähän huonoja hyötyliikkumaan, kun itse aina palelevana ajan lyhyen työmatkani autolla ja lapsetkin kuskataan hoitoon, mutta muuten sitten ollaankin liikunnallisia. Lapset harrastavat monipuolisesti, pyöräilevät mukana äidin lenkkeillessä ja viihtyvät ulkona ja leikkipuistoissa päivittäin. Sadepäivinä seinät kaatuvat päälle

 149. Miiu sanoo:

  Meillä on metsää ihan vieressä ja siellä on hyvä mennä ja kiipeillä, maastokin on hieman haastavampaa kuin tasainen asfaltti.

 150. Tuula sanoo:

  Tällä hetkellä lähinnä hyötyliikuntaa harrastetaan. Metsässä samoilut ja nyt syksyllä haravointi ja lehtikasaan hyppiminen on lapsen mielestä kivaa!

 151. Mirka sanoo:

  Meillä liikutaan ulkona päivittäin säässä kuin säässä. Liikkujina on kolme vauhdikasta lasta ja oma kotipiha tarjoaa kalliota ja metsää leikkipaikoiksi.

 152. Heidi sanoo:

  Aikuisten innostunut asenne liikkumiseen on tärkeintä. Syksyllä parasta on pakata pientä evästä ja lähteä metsään retkelle. Haastavampi maasto kehittää liikkumista ja metsässä on aina uutta ihmeteltävää kaiken ikäisille.

 153. Virva sanoo:

  Meillä ei ole autoa ja näin ollen pyöräily/kävely on monesti paras tapa liikkua paikasta toiseen. Näin liikuntaa tulee ns.huomaamatta.

 154. Jennaan sanoo:

  Asutaan maalla suurin osa vuodesta ja meillä on iso piha piiri, joten ulkoilu on todella helppoa. Meillä on ovelasti saatu lapset pihahommiin keksimällä leikkejä ja tarinoita niiden ympärille. Haravoidaan esimerkiksi lehdistä pesä siileille 😀 Kotona liikutaan puolapuilla, mahtava keksintö ja siinä saa lapset aikaa kulumaan paljonkin! Kaupungissa ollessa läheiset leikkipuistot on kovassa käytössä ja niistä löytyy myös paljon leikkiseuraa! 🙂

 155. Miilu sanoo:

  Pieni kilpailuhenkisyys; kuka eka portaita pitkin ylhäällä, kuka nopein ovella…Toimii väsyneinä hetkinäkin (ainakin jos aikuisella on pelisilmää tietyissä tilanteissa olla se vika/häviäjä). Lisäksi tylsiin odotushetkiin voi salaa hivuttaa haarahyppyjä, kyykkyjä, muuta sykettä nopeasti nostavaa.

 156. Leikkimyrsky sanoo:

  Nelivuotiaan kanssa juuri nyt parasta liikuntaa on pyöräily leikkipuistoon, siellä riehuminen ja sitten pyöräily kotiin. Toimii!

 157. Hanna sanoo:

  Lasten kanssa ulkoilu ja puiatoilu jonne mennään tietenkin kävellen tai pyörällä. Lähimetsässä retkeily on loistavaa liikuntaa ja lapsille samalla oma huvipuisto

 158. Satu sanoo:

  Meillä lapset ovat eloisia ja tuntuu että ovat kyllä jatkuvasti liikkeessä. Ulkoilu päivittäin on ihan ehdoton juttu, muuten meno kiihtyy liiankin vauhdikkaaksi sisällä. Meillä paras keino lisätä liikuntaa ja ulkoilua on ollut trampoliinin hankkiminen pihalle! Ihan loistava keino purkaa energiaa ja saada kunnon liikuntaa, lapset saattavat pomppia jopa monta tuntia päivässä. Talvella sen tilalta voi laskea mäkeä, hiihdellä yms. (edellyttäen että on lunta).

 159. teija sanoo:

  meidän arkiliikunta vinkki on että mahdollisuuksien mukaan he kulkevat fllarilla harrastuksiin, talvella ulkoilevat/ rakentavat lumesta kaikenlaista.

 160. Pia Nyholm sanoo:

  Lapset liikkuvat mieluiten ulkona ja sisällä hyvien kavereiden kanssa. Hyvä seura saa keksimään porukassa tekemistä ja leikit sujuu luonnostaan.

 161. Pia sanoo:

  Lapset liikkuvat mieluiten ulkona ja sisällä hyvien kavereiden kanssa. Hyvä seura saa keksimään porukassa tekemistä ja leikit sujuu luonnostaan.

 162. SAMP sanoo:

  Perheessämme molemmat vanhemmat liikkuvat aktiivisesti päivittäin, joten lapset vähän kuin vahingossa seuraavat mukana. Kovin liikunnallisia ovat, mutta itseäni ihmetyttää, että siitä huolimatta paikasta A paikkaan B kävely on heille vastenmielistä Muuten sitten juostaan, kiipeillään ja puuhastellaan jatkuvasti.

 163. Ostimme pihalle trampan, siinä hyppiminen saa hien pientaan. Talvella sitten lasketaan pulkalla mäkeä. Siinä tulee ravattua mäkeä ylös-alas.

 164. Arle sanoo:

  Meillä liikutaan ulkona, sisällä, hyppien, pomppien, kiikkuen, keinuen, tasapainoillen, roikkuen, venytellen, vanutellen… joskus tuntuu ettei 6v oli hetkeäkään paikallaan. Leikkipuistot ja sisäleikkipuistot on ihan parhaita 🙂

 165. NinnA sanoo:

  Jos ääneen sanon lähteväni lenkille, tulee eteiseen heti innokkaita mukaan lähtijöitä. Lapset saa kyllä parhaiten ulos lähtemällä sinne itsekin.

 166. Malaika sanoo:

  Ihan parasta liikuntaa on metsäretket, siellä voi monipuolisesti kiivetä kannolle, hyppiä ja pomppia, lapset rakastaa 🙂

 167. Meri sanoo:

  Siskonpoikani on oikea elohiiri ja pelaa, juoksee ja kiipeilee jatkuvasti, kun ei ole harrastuksissaan. Välillä liikuntamäärä tuntuu hurjalta, mutta sadepäivinä hyppelee kyllä seinille, kun ei pääse ulos juoksemaan

 168. Päivi sanoo:

  Lastenlapseni ulkoilevat päivittäin ja ovat kyllä kovin liikunnallisia. Välillä sitä ihmettelee, mistä energiaa riittää, mutta aina yhtä innoissaan lähtevät harrastuksiinsa ja ulos puistoon tai kavereiden kanssa juoksentelemaan!

 169. Erika sanoo:

  Ulkoillaan paljon läheisessä metsässä ja näytetään lapselle esimerkkiä liikunnasta. Juoksulenkillä lapsi tulee pyöräillen kaveriksi ja käy omissa tanssitreeneissä.

 170. limppu sanoo:

  Ulkoilen kahden tyttäreni ja koiran kanssa 2krt päivässä. Koira pakottaa ulkoilemaan säästä huolimatta ♡ useimmiten kotona on ne leikit ja ulkona kävellään tutkien. Bussilla kuljetaan vain pakosta, muuten kävellään !

 171. KCP sanoo:

  Kaikki millä pääsee lujaa on jees, pojan mielestä siis. Ei minun, kun en perässä meinaa pysyä. Pyörä, potkulauta jne 🙂 Toki myös liikutaan juosten ja hyppien, ulkona ja sisällä. Sählyä ja kuralätäköissä pomppimista

 172. Jonna sanoo:

  Pyörällä ja kävellen kuljetaan paikasta toiseen. Siinä saa kyllä parhaiten purettua energioita ja samalla ladattua niitä.

 173. Emmi sanoo:

  Kävellen tai pyörällä liikutaan mahdollisimman paljon. Esikoisen jalkapalloharrastus innostaa myös pikkusiskoa juoksentelemaan kentän laidalla ja potkimaan palloa 🙂

 174. Peace sanoo:

  Parhaiten liikuttaa kaverien seura ja ulkoleikit. Tuntitolkulla voisi ulkona leikkiä, säällä kuin säällä, jos vaan on ystäviä

 175. Minan sanoo:

  Pyöräillään, käydään koiran kanssa lenkillä, retkeillään metsissä ja luontopoluilla. Pojalla sirkusharrastus ja temppuilee, hyppii ja heittää kärrynpyörää kotonakin jatkuvasti 🙂

 176. Jutta sanoo:

  Meillä liikutaan arjessa mielestäni paljon.. Itse koitan omalla esimerkkilläni näyttää mallia liikunnan tärkeydestä. Meidän perheelle tärkeäksi yhteiseksi liikuntamuodoksi ovat tulleet metsäretket. Niistä nauttivat niin vanhemmat kuin lapset 🙂

 177. Peikonlehti sanoo:

  Meillä liikutaan tosi paljon. Fudista, fudista ja fudista. Ja väliajat scoottailua, fillarointia, kiipeilyä, talvella laskettelua, luistelua ja murtsikkaa.

 178. Mari sanoo:

  Sisäliikunnassa aivan ehdoton hitti on ollut voimistelurenkaat ja bosupallo. Lapset roikkuvat renkaissa ja pomppivat pallon päällä joka välissä, kun kulkevat huoneesta toiseen. Ulkoliikunnassa parasta on läheinen metsä, jossa on aina uutta nähtävää ja koettavaa. :j

 179. Hanna sanoo:

  Tänä syksynä olemme liikkuneet paljon metsissä.
  Samalla on tullut kerättyä paljon marjoja ja sieniä…
  Metsä on niin rauhoittava paikka niin lapsille kuin aikuisille että siellä kuluu helposti useampi tunti päivässä

 180. Matilda sanoo:

  Arkiliikunta on parasta liikuntaa. Meidän perhe pyöräilee paljon, ja lapset nauttii siitä! Päiväkodissa ja eskarissa liikkuvat myös paljon, joten en pode huonoa omaatuntoa jos en arki-iltaisin jaksa lähteä huonolla säällä enää ulkoilemaan.
  Itselleni ja miehelleni oli lapsena kilpaurheiluharrastus tärkeä, ja halutaan suoda lapsillekkin se mahdollisuus. 6v harrataa 3x viikossa 2h kerrallaan tavoitteellista urheilulajia, 3veelle riittää 1x viikossa ohjattua liikuntaharrastusta. Jotkut kauhistelee 6-vuotiaan treenimäärää, mutta laji vaatii aikaisen aloitusiän, ja lapsi nauttii ja intoa on kuin pienessä kylässä, joten mikäs siinä 🙂

 181. Jennipa sanoo:

  Meillä tehdään kaikki pikkumatkat kirjastoon, kauppaan, kavereille jne pyörällä, potkulaudalla tai kävellen. Nyt jo kovasti odotetaan lunta jotta saataisiin ottaa snowkick ja pulkat esille. Arkiliikuntaa joka väliin siis Piristää niin lapsia kuin aikusia!

 182. Camilla sanoo:

  Liikutaan paljon kävellen ja pyöräillen, pihassa ja puistoissa touhuten!

 183. Pipsu sanoo:

  Vanhemmat Kyllä koen, että meidän vanhempien vastuulla on varmistaa, että lapset liikkuu tarpeeksi. Päiväkodissa tulee tietenkin lasten liikuttua, mutta lapsen kiinnostuksen mukaan lisänä harrastukset ja arkiliikunta! Meillä lähdetään vielä päivästä riippuen illalla uimaan, pyöräilemään, hoploppiin yms. Mutta väsypäivinä myös muistetaan levätä!

 184. Katja sanoo:

  Yhteiset kävelyretket illalla, lähimetsään,puistoon.. mukavia juttelu hetkiä, raitista ilmaa ja huomaamatta tulee liikuttua. Arki liikunta pienet välimatkat kävellään,pyöräillään kolmen lapsen kanssa

 185. Mari sanoo:

  Meillä pienimmät lapset liikkuu koko ajan, juoksee, hyppii, roikkuu voimistelurenkaissa ym. Pihan trampoliini myös kovassa käytössä kesäisin. Tänä syksynä hoksittiin uutena juttuna varata läheisen koulun liikuntasali koko perheelle 1x vk, niin siellä voi pelata monenlaista ja mikä parasta kaikki liikkuu pienimmistä teineihin 🙂 ja aikuiset myös!

 186. Mia sanoo:

  Oma esimerkki liikkumisen ilosta on paras tapa liikuttaa lapsiakin. Nykyään käymme kaiken muun ohella kuntoportailla. Jokainen liikkuu ne omalla tavallaan ja on ihanaa nähdä kuinka kaikki lapset nauttivat!

 187. Lottta sanoo:

  Arjessa hyötyliikuntaa tulee väkisinkin, koska en omista autoa. Kävelyä bussipysäkille ja juna-asemalle sekä kauppaan en erityisesti miellä liikunnaksi, mutta siitä kertyy yllättävän paljon askelia. Eniten liikuttaa kyllä koira, jonka kanssa on ulkoiltava joka säässä ja useamman kerran päivässä. Lihaskuntotreeniin minua kannustaa salikortti, jossa on kuukausimaksu, koska mitä enemmän käyn salilla tai jumpissa, sitä halvemmaksi kertakäyttöinen tulee.

 188. mandi sanoo:

  Meillä on suuressa osassa hyötyliikunta. yhdessä pyöräillään kauppaan jne.
  Lisäksi lenkkeillään koko perhe yhdessä.
  Oispa ihanaa voittaa tämä, tarvetta olisi uusille talvivaatteille mutta taloudellinen tilanne on tiukka!

 189. Kaisa sanoo:

  Paljon hyvää hyötyliikuntaa tulee silloin, kun auto jää parkkiin ja päiväkoti- ja koulumatkat liikkuu kävellen tai pyöräillen. Tai kotimatkan varrella metsäseikkailulle piipahtaen!

 190. hilkka sanoo:

  Metsäretket, haravointi, marjojen poimiminen, kasvien istututs. On paljon hyödyllisiäkin asioita, mihin lapsen voi ottaa mukaan ja saada samalla hyötyliikuntaa. Lapsi tuntee olevansa hyödyllinen. Lisäksi täytyy välillä tehdä myös lapselle mieluisia asioita, kuten pyöräilylenkkejä ja puistossa käyntejä 🙂

 191. Tuija sanoo:

  Meillä ei vanhempien työmatkoja niiden pituuden vuoksi voida toimittaa muutoin kuin omalla autolla, mutta onneksi lasten päiväkoti löytyy kävelymatkan päässä. Muutoin meillä kaikki kolme alle kouluikäistä ulkoilee päivittäin, oma piha rajoittuu metsään missä kevät-syysaikana liikutaan paljon. Nyt on pop piheleikit, kuten jäämies, banaanihippa ym. Esikoinen on oppinut pyöräilemään, pienemmät perässä potkupyöräilleen ja myös potkulauta on pop. Vanhimmalla on sählyharrastus. Lapset liikkuvat päivän aikana varmasti tarpeeksi, mutta ruuhkavuosissa (seli,seli;) oma liikunta jää turhan usein vähäiseksi. Itsellä vielä istumatyö :S

 192. Ellu sanoo:

  Meillä tärkeä osa arjen liikuntaa on pyörällä taittuvat matkat töihin/kouluun ja esimerkiksi kauppaan. Vain kaikista kirpakimmilla pakkasilla saatetaan käyttää bussia, mutta muuten poljetaan kesät talvet.

 193. Anskari sanoo:

  Loistoaihe jo ihan ajankohtaisuuden vuoksi! Miks yhtäkkiä lasten liikunnallisuus laskee, eikö sen pitäisi olla luonnollista? Meillä tehtiin koulun vanhenpainyhdistyksessä kampanja yhdessä lasten kanssa, puhelinkielto välkällä, erilaisia rasteja kehitettiin ulos, lähimetsään saa mennä, vanhempainyhdistys keräsi rahaa ja mm. tarjoaa jokaiselle pallon ym välineitä. Ip kerhon ohjaajat innostui mukaan, nyt iltapäivisin on ilmaisia kerhoja mm. luontokerho, sporttikerho, valokuvauskerho jne. Ei vaadi juurikaan investointeja vaan ajatusten muuttamista.

 194. Mary Ann sanoo:

  Puutarhatyöt: haravointi, kottikärryt, lehtikasoissa hyppiminen yms., koirien ulkoilutus, lumityöt ja majan rakennus lumesta, Musarullaa-ohjelmaa katsoessa pidetään tanssitalkoot, ulkona leikkiminen… Kun lapset kasvavat, kuvioihin tulee erilaiset hyppynaruleikit ja twist-narut yms

 195. Terhi J. sanoo:

  Iso piha ja metsä innostavat liikkumaan, leikkejä, pelejä useita tunteja päivässä. Pyöräily on myös suosittua. Jalkapalloa potkitaan myös päivittäin.

 196. Johanna sanoo:

  Meillä liikutaan tällä hetkellä taukoamatta, kun pienin opettelee kävelemään. Ylös alas edestakas. Päivittäiset ulkoilut kuuluvat kuvaan ja siirtymiset hoidetaan kävellen tai pyöräillen.

 197. T sanoo:

  Liikutaan usein tekemällä pitkä metsäretki! Lapset jaksaa kävellä ja pomppia metsässä vaikka kuinka paljon. Eväät mukaan myös 😉 Kauppaan pyörällä tai kävellen auton sijaan.

 198. Henna sanoo:

  Meillä käydään lähikaupoissa kävellen joka päivä, kirppareillakin ja kerhoon mennään samoin kävellen.

 199. Petri sanoo:

  Teemme lasten kanssa metsäretkiä ympäri vuoden, siellä intoudutaan usein piilosille ja hippasille.

 200. Appa sanoo:

  Olen aina harrastunut itse liikuntaa ja se on luonnollinen asia ollut lapsillekin, tosin pienin on vielä vasta vuoden ikäinen mutta jalkapalloa ja kävelylenkkejä tehdään usein, 4 vuotias käy urheilukoulussa kerran viikossa näin aluksi.

 201. Aikku sanoo:

  Portaita noustaan joka päivä useaan otteeseen, kävelyllä käydään katsomassa lampaita. Talvella jos on lunta niin pulkkamäessä ja luistellaan. Kesällä uidaan paljon järvessä ja meressä.

 202. Susq sanoo:

  Meillä käydään tanssitunnilla sekä tanssitaan kotona päivittäin! Pyöräillään, potkulautaillaan, ulkoillaan ja lenkitetään koiraa. Puhumattakaan hyötyliikunnasta 🙂 Reima-ulkovaatteet tulisivat enemmän kuin tarpeeseen kahdella tyttärellä!

 203. AnniM sanoo:

  Meillä pyöräillään, suunnistetaan, geokätköillään ja retkeillään luonnossa.

 204. Anu sanoo:

  Hyvä ilma saa liikkumaan ja silloin tekee mieli liikkua.

  Meillä on tullut tavaksi ottaa pientä evästä ja lähteä pyöräilemään, eväiden voimalla menee pidempikin matka huomaamatta. Luonnon keskellä maaseudulla tulee tosi helposti lähdettyä metsään, metsä maasto on kiva paikka liikkua.

 205. Annabella sanoo:

  Meidän 3v on jatkuvassa liikkeessä koko ajan, eli liikuntaan ei kauheesti tarvitse erikseen kannustaa 😀 kaupungissa kun asutaan niin leikkipuistot ja siellä etenkin kiipeilytelineet on kova juttu. Potkupyörällä potkuttelee jo pitkiäkin matkoja. Liikuntaharrastuksen aloittamista päätin sii vielä ainakin vuodella. Äitiä kiinnostaisi laittaa poika tanssiin ja taekwondoon, mut katsotaan mikä alkaa kiinnostamaan 😉

 206. Anni sanoo:

  Geokätköily on ihan parasta! Olen itse vähän huono ulkoilemaan tai liikkumaan pelkästään niiden ilosta, mutta kun niihin yhdistää aarteenetsinnän, niin on lystiä niin äidillä kuin pojallakin 🙂

 207. Anna sanoo:

  Meidän autoton perhe liikkuu paljon hyötyliikunnalla eli kävellään ja pyöräillään paljon. Kesällä skeitataan ja talvella viihdytään laudalla mäessä.

 208. Marjo sanoo:

  Meillä on omalla pihalla kesäisin tramppa ja sisällä puolapuut ja voimistelurenkaat joihin saa purkaa energiaa ja leikin ohessa lapset liikkuvat ja kehittävät kehonhallintaa. Leikin lomassa sitä liikuntaa tulee monessa muodossa, mutta kyllä monet taidot esim pyöräily tai luistelu vaatii pienemmän muksun kanssa aikuisen panostusta jotta lapsi saa mahdollisuuden oppia uusia taitoja.

 209. Ansku sanoo:

  Meillä liikunta on osa arkea. Ei tarvitse miettiä, tuleeko ulkoilua tarpeeksi vai ei. Aamu alkaa sillä, kun ekaluokkalainen saatellaan pyörällä taksille. Päivän aikana ulkoillaan ja harrastetaan. Isompien lasten yksi lemppareista on lamppuhippa. Kun pimeys ottaa vallan, kaivetaan taskulamput esiin ja lähdetään vielä iltajuoksulle kotipihaan. Siinä saa vanhempikin liikettä.

 210. Nuu sanoo:

  Me ollaan myös autoton perhe, joten hyötyliikuntaa tulee ihan itsestään. Meidän lähellä on myös metsässä hienot kalliot, missä käydään kiipeilemässä ja seikkailemassa.

 211. Ansku sanoo:

  Vanhempien ja muiden esimerkki liikuttaa! Kun muut on aktiivisia, on lapsikin aktiivinen helpommin ja helpommin innostettavissa mukaan ja keksimään myös omia juttujaan.

 212. Katri sanoo:

  Valitse poikkeuksetta portaat hissin sijaan – mieti kuinka paljon liikunnan määrä lisääntyy vuodessa jos olet ahkera hissin käyttäjä. Varsinkin työssä paljon istuvalle oiva tapa taukoliikkua.

 213. Virpi sanoo:

  Meillä kävellään päiväkotimatkat ja jatketaan rapussa vielä portaat seitsemänteen kerrokseen.

 214. Hanski sanoo:

  Ulkoilua on päivittäin vähintään kahdesti. Liikunnat kertyvätkin pääasiassa ulkoilujen yhteydessä: pyöräilyä, kävelyä, pallopelejä ja muita leikkejä, talvella tietysti talvilajeja 🙂 Aivan totaalisella koiranilmalla rakennetaan olohuoneeseen temppurata, joka tuntuu aina olevan menestys.

 215. Teija sanoo:

  Meillä liikutaan ihan liian vähän, varsinkin syksyllä kun tulee töistä ja ruoan laitto hommat odottaa, sen jälkeen tuntuu ylivoimaiselta tosinaan liikuttaa omaa ruhoaan läheiselle leikkikentälle! Mutta sitten kun sinne jaksaa, ai hitsi kun tulee hyvä mieli ja olo! Ja ulkoilun päälle maistuu sumpit ja kaakaot! Kun leikkikentällä on muitakin vanhempia muksuineen, on paljon mukavampaa! Ehkä vois joskus ottaa eväät mukaan syksylläkin, termariin lämmintä juomaa ja leivät, se saattaiskin auttaa mammaakin innostumaan liikkumaan ulkona! Eväät rules <3

 216. -OnneliAnneli- sanoo:

  Kun lapsenlapset tulevat mummilaan, niin mennään kävellen Andry puistoon. Siellä kaikenlaisia liikuntamahdollisuuksia. Sieltä tullessamme vielä kävellään liikuntapuistoon, sielläkin lapsille kaikkea kivaa. Jos lapsukaiset yökylässä, silloin vielä uimahalliin uimaan. Siinäpä liikuntaa niin lapsosille kuin mummillekin yhdellä iskulla. Nyt kun talvi tulossa niin hiihto ja luistelu on kova sana.

 217. Tildu sanoo:

  Perinneleikit kunniaan. Luonnossa liikkuminen on kivaa. Lapset leikkivät mielellään myös vanhoja leikkejä, kuten Rosvoa ja poliisia ym. Lapset keksivät myös keskenään uusia leikkejä. Perinteinen hippa on tosi hyvää liikuntaa. Siinä saa juosta.
  Koiran ulkoiluttaminenkn on liikuntaa. Lapset pyöräilevät koulumatkat. Meillä liikkuu koko perhe. Aktiivisuus tarttuu.

 218. Hennas sanoo:

  Meillä liikutaan perinteiseen lapsiperheen tapaan eli leikkien sisäleikkipaikoilla, ulkoillen leikkipuistoissa, pyöräillen, metsässä kävellen… Kaikenlainen arkiliikkuminen on nyt siis in!

 219. Vilma sanoo:

  Ihana arvonta! Meillä on koira, joka huomaamattaan vaikuttaa paljonkin meidän päivärytmiin varsinkin niinä sadepäivinä kun on jokatapauksessa vietävä se ulos,niin samalla pukemisella ulkoilee pidempäänkin. Ja lasten ilo metsästä ja puistoista, en taida itsekään kyllä olla oikein sisällä olija. Ihanaa syksyä!

 220. Paula sanoo:

  Joka paikkaan kävellen tai pyörällä, satoi tai paistoi. Retki mäelle, rantaan tai liikuntapuistopn ulos.

 221. Anna-Maria sanoo:

  Esimerkki, vanhempi tai vanhemmat tekee liikkumisesta osan elämää, ei irrallista osaa siitä. Yhdessä liikkuminen lasten kanssa ja siitä nauttiminen;)

 222. Soile sanoo:

  Kesällä uitiin ja pyöräiltiin paljon. Syksyllä on tehty metsässä kävelyretkiä. Talvella hiihto ja luistelu sään mukaan. Jäähallissa käydään kiekkokoulussa, uimahallissa tykkäämme käydä talvella.

 223. S sanoo:

  Arkiliikuntaa harrastetaan mahdollisimman paljon. Harmi, että pyöräilykelit alkavat olla ohi tältä vuodelta, varsinkin kun nuorempi on saamassa uuden pyörän synttärilahjaksi.

 224. Petra sanoo:

  Aktiivinen poika tekee temppuradalla ihan vaan portaikosta ylä- ja alakerran välillä. Pyöräily, jalkapallo ja kiikkuminen on ulkolemppareita!

 225. Elina sanoo:

  Meillä koira liikuttaa koko perhettää: 1v 9kk tyttö juoksee innolla koiran perässä metsässä ja äiti siinä mukana. <3

 226. Emilia sanoo:

  Meillä liikkumaan aktivoi niin lasta kuin meitä aikuisia ihan vaan se, että vaivaudumme ulos! Poika tykkää juosta pallon perässä ja tutkia puiston läpikotaisin, joten ei me vanhemmatkaan pystytä jäämään paikoilleen. Myös metsään meneminen on hyvä väylä aktivoinnin lisäämiseen. 🙂

 227. Eppe sanoo:

  Meillä liikutaan ulkoilemalla, retkeilemällä ja pallopelien kautta. 🙂

 228. Laura sanoo:

  Pyöräillen ja kävellen:)

 229. Sanna sanoo:

  Meillä ei ole autoa, joten pyörillä tai kävellen/potkulaudalla kuljetaan paikasta toiseen. Kerran viikossa on lätkätreenit ja poika viettäisi kaiken vapaa-aikansa kotipihalla naapureiden lasten kanssa.
  Jos meillä olisi kotona enemmän tilaa, hommaisin lapsen huoneeseen puolapuut ja renkaat.

 230. Emma sanoo:

  Meillä liikutaan monipuolisesti. Lapset itse harrastavat eri liikuntalajeja. Lisäksi yhdessä leikitään pihalla, kiipeillään, keinutaan, hypitään trampalla ja ulkoilutetaan koiraa.

 231. Pia sanoo:

  Arkiliikuntaa huomaamatta, lenkit koiran kanssa metsässä, pyöräily, leikkipuistot ja pihatouhut. Lisäksi kerran viikossa jumppa harrastus.

 232. Heidihei sanoo:

  4v lapsen äitinä mielestäni parhaita yhteisiä liikunta hetkiä on ne mihin yhdistyy hauskuus ja yhdessäolo eli metsäretket, patikointi ja kaupunkiseikkailut.

 233. Laika sanoo:

  Leikkipuistojen sijaan metsään, luontopoluille tms. Puihin kannattaa opettaa kiipeämään ja aina kun mahdollista, jättää auto parkkiin ja kävellä sen sijaan.

 234. Emppu sanoo:

  Metsäretket, kävelyt, jumppa sekä jalkapallo. Välillä pyöräillään myös.

 235. Emppu sanoo:

  Meillä liikutaan päivittäin niin sisällä kuin ulkona. Lapsi on vielä kotihoidossa, joten yritetään ulkoilla 2 tuntia päivässä. Käydään useasti viikossa lähimetsässä. Lapsella kaikki liikkuminen tulee aika luonnostaan. Sisällä kaivetaan välillä ryömimistunnelli ja rakennetaan temppurata.

 236. Suvi sanoo:

  Päivittäiset ulkoilut ja aikuinen mukana leikeissä tarpeen mukaan innostamassa, hippaa, temppuratoja, hepparatsastusta tai mitä nyt ikinä keksitään. Arkiliikuntaa kauppamatkoilla yms. Lisäksi käydään lasten kanssa uimassa, luistelemassa, metsäretkillä ja yritetään välittää positiivista fiilistä liikuntaan. Silloin tällöin lapset pääsee myös vanhempien omiin harrastuksiin mukaan, isän kanssa judosalille painimaan ja riehumaan.

 237. Nina sanoo:

  Meillä liikutaan ulkona kävellen tai pyöräillen!

 238. LauraK sanoo:

  Meillä lapset leikkii, juoksee, pyöräilee, pomppii trampalla kavereiden kanssa ja aikuiset hommaile pihahommia samalla 🙂

 239. Hanna sanoo:

  Meillä kyllä huomaa jos ei ole liikuttu tai ulkoiltu tarpeeksi. Yksi vinkkini laiskalle vanhemmalle: älä sano ei! Kun lapsi pyytää ulos hippaa/pyöräilemään/lenkille tm niin pylly sohvasta ja menoksi!

 240. Satu sanoo:

  Arki/hyötyliikunta mahollisimman paljon liikutaan omilla jaloilla paikasta toiseen, ja liikunta tulee vähäniiku ihan perustoimintona ettei mieti sitä että nyt liikutaan vaan kaikki liike on liikuntaa esimerkkinä juostaan eestaas keittiöstä olohuoneeseen sekin on liikuntaa 🙂 ja vanhempien esimerkki ja lapsi mukaan kaikkialle! 🙂 mutta jos nyt yhen liikuntaharrastuksen mainihen niin frisbeegolf on yks tosi hyvä koko perheen harrastus (saa raitista ilmaa, hauskaa yhdessäoloa ja liikuntaa! :)) kannattaa kokeilla! 🙂

 241. titti sanoo:

  Pyöräily on meillä mieleistä puuhaa. Talvella lumen kolaaminen ja lumesta rakentelu. Ylipäänsä vuoden aikojen vaihtelu innostaa eteenkin lapsia ulkoilemaan. 🙂

 242. Noora sanoo:

  Meillä on myös kaksi reipasta poikaa, jotka liikkuvat arjessa tosi paljon. Jos ei pidetä vanhemmille break dance esityksiä niin joko painivat tai pelaavat pihalla futista. Tärkeintä, että lapset ovat kasvaneet ajatukseen, että liikunta on HAUSKAA! Kummallekin on löytynyt omanalaisensa laji liikkua. Koskaan ei ole pitänyt patistaa pienempää jäkikseen ja isompi on onnessaan break dancesta, koska siellä oppii uusai temppuja, kuunnellaan hyvää musaa ja saa esiintyä. Yhdessä perheen kesken käydään vähintään kerran viikossa lenkillä: pojat polkee ja vanhemmat kävelee/ hölkkää yrittäen pysyä vauhdissa mukana. Pojille yhteiset lenkit on viikon kohokohta. <3

 243. Kati sanoo:

  Parasta liikkumista on luontoretket, siellä viihtyy koko perhe. Ja arjen hyötyliikunta 😉

 244. Eija sanoo:

  Meillä liikutaan päivittäin omassa pihassa ja välillä lähdetään metsäretkille. Lapset ovat aina valmiita lähtemään pyöräilemään, uimahalliin, luistelemaan ja frisbeegolfiin.. liukuritkin kaivettiin jo varastosta esiin ja oman pihan mäkeä (rinnetontti) on jo laskettukin.

 245. Piia Keto-Aro sanoo:

  Meillä pienimpiäkin matkoja kutsutaan seikkailuiksi. Seikkailu sinänsä voi pitää sisällään kaupassakäynnin ja sieltä tietyn asian etsimisen, päiväkotimatkalla kuvitteellisen olennon bongaamisen tai vaikkapa vuorikiipeilyä kivien ja aitojen päälle.
  Matkat kuljetaan fillarilla.
  Koko perhe käy toisinaan yhdessä skeittaamassa.
  Iltaisin on ihana rauhoittua nukkumaan väsyneenä ja keuhkot raitista ilmaa täynnä.

Kommentoi