VALMIINA AKTIIVISEEN VÄLIKAUTEEN

6/04/2017

Oletteko ikinä miettineet, että kuinka paljon lapsenne päivässä liikkuu? Suositushan olisi ainakin kaksi tuntia reipasta liikuntaa, jonka lisäksi paljon muuta aktiivista tekemistä päivän mittaan. Meillä vanhemmilla on jo monilla käytössä erilaisia aktiivisuusrannekkeita ja appeja, ja nyt sellainen on nyt myös lapsille! Kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa otimme käyttöön ReimaGo-sensorit ja testasimme samalla myös uusia liikumiseen sopivia välikausivaatteita.

ReimaGO – aktiivisuussensori on pieni pyöreä lätkä, jonka voi sujauttaa vaikka takin taskuun tai pitää tarranauhan kanssa ranteessa, kuten meidän lapset tykkäävät tehdä. Sensori mittaa käyttäjän aktiivisuutta, jota voi seurata kätevästi iPhoneen tai (ihan pian) Anroid-puhelimeen ladattavalla aplikaatiolla. Appiin tehdään jokaiselle käyttäjälle oma profiili, johon voi asettaa liikkumiseen liittyviä tavoitteita sekä lisätä erilaisia palkintoja kun tavoitteet täyttyvät. Vanhempi voi sitten seurata päivän aikana tapahtunutta aktiivisuutta tunti kerrallaan ja lapsi saa aktiivisuudesta pisteitä, joilla pääsee liikkumaan apissa eteenpäin, erilaisiin maailmoihin ja tasoihin.

Me ollaan yhdessä lasten kanssa sitten asetettu niitä palkintoja. Päätettiin että laitetaan mielummin kerran viikossa joku vähän isompi palkinto, kuten uusi lelu tai leffaan meno, sillä tuo kahden tunnin liikuntatavoite täyttyy joka päivä hyvin. Itseasiassa joka päivä molemmilla pojilla päivän aktiivisuus on ollut sellaista seitsemän-kahdeksan tunnin luokkaa. Eron päivien välisillä aktiivisuustasoilla huomasi hyvin, kun Kaapolla oli tässä yksi päivä iltapäiväkerhossa pelipäivä. Eli silloin koulun jälkeen kerhossa saa pelata puhelimilla. Aktiivisuudessa oli parin tunnin ero muihin päiviin! Lapsia nämä sensorit motivoivat toki liikkumaan myös enemmän. Täällä ollaan juostu vielä illallakin asuntoa ympäri, jotta pääsisivät uudelle tasolle ennen nukkumaanmenoa.

Se, että lapsi pääsee liikkumaan ja leikkimään kunnolla pitää myös huomioida lastenvaatteissa. Reiman tärkein ideologia onkin suunnitella tuotteet niin, että lapset voivat leikkiä ja liikkua ulkona kaikissa sääolosuhteissa. Vaatteiden pitää siis olla malliltaan sellaisia, että niissä on hyvä ja helppo olla, niiden pitää kestää kovaa kulutusta, ne eivät saa hiostaa liikaa, mutta niiden pitäisi myös kestää kosteutta. Nämä ovat samoja asioita joita myös minä itse lastenvaatteilta vaadin. Niin ja lisäksi niiden pitää myös näyttää kivoilta!

Lapsilla näkyy kuvissa Reiman kevätmallistosta valitsemamme tuotteet. Ihan ekaksi pakko kertoa noista farkuista, sillä ne eivät olekkaan mitään ihan tavalliset farkut! Joustavaa ja hengittävää denim-kangasta olevat housut siirtävät kosteutta iholta. Kankaassa käytetty kuitu on kudottu niin, että ihon pinta tuntuu raikkaalta vaikka kuinka hiki leikkiessä tulisikin, aivan kuten aikuisten teknisissä urheiluvaatteissa. Niistä löytyy myös ihan oma tasku aktiivivisuussensorille. 

Takit valitsin sen mukaan, että niitä voi käyttää pitkin kevättä ja kesää eri tilanteissa. Ne sopivat hyvin päiväkotiin ja kouluun, mutta myös ihan kaupungilla liikkumiseen tai vaikkapa futistreeneihin ja mökille. Pickle-välikausitakissa on hengittävä verkkovuori sekä kestävä veden- ja tuulenpitävä päällismateriaali jonka saa myös pesun jälkeen rumpukuivata. Ehdoton juttu takissa on tietenkin huppu sekä hihoissa kiristystarrat. Kylmemmällä säällä takkiin saa neppareiden avulla kiinnitettyä välikerrosasun. Tai pukea tuon lämpöisen Pursi-fleecen, joka Kaapolla on kuvissa päällä. 

Kengissä on mielestäni ehdottoman tärkeää toki se, että ne kestävät kovaakin kulutusta. Lisäksi niiden on pidettävä vettä, ja tärkein, lapsen on saatava ne itse jalkaan! Näissä Wetter-kengissä on nauhat, mutta ne ovatkin joustavaa kumpparia, eikä niitä tarvitse erikseen avata tai solmia, joten lapsi saa ne itse sujautettua hyvin jalkaan. Kengät kestävät myös pesukonepesun ja irroitettava pohjallinen Reiman Happy Fit -kuvioinnilla auttaa oikean koon valinnassa. 

Näissä vermeissä lapset saavat olla lapsia, remuta ja liikkua, kiipeillä puissa, hyppiä lätäköissä ja mitä nyt ikinä keksivätkään. Vanhempana tämän lisäksi tärkeää on, että vaatteet voi huoletta heittää aina tarvittaessa pesuun ja silti luottaa siihen, että ne säilyvät hyvänä myös seuraavalle käyttäjälle.

Käytättekö te itse jotain aktiivisuusranneketta tai aktiivisuutta mittaavaa aplikaatiota? Kerro alle, niin olet mukana ReimaGO -aktiivisuussensorin arvonnassa! Arvon sensorin kaikkien 13.4. mennessä vastanneiden kesken. Takemmat arvonnan säännöt löydät täältä.


37 Responses to “VALMIINA AKTIIVISEEN VÄLIKAUTEEN”

 1. Ella sanoo:

  Minulla on Garminin kello, joka on harmittavan vähällä käytöllä. pitäisi aktivoitua 🙂
  Ostin 8v pojalle valmiiksi Reimago toppatakin, mutta vk-takkikin pitäisi hommata. Reimaa on meillä pidetty 2 lapsella uskollisesti.

 2. minttu47 sanoo:

  Ei ole vielä käytössä, mutta olisi kyllä mukava.

 3. Hiisukas sanoo:

  Meillä ei ole. Olisipa kiva kokeilla. Reiman tuotteita on lapsilla käytössä.

 4. Alisa sanoo:

  Ei käytetä, mutta olisi kiva kokeilla tätä.. vaikuttaa mielenkiintoiselta. 🙂

 5. Heini sanoo:

  Sykemittari käytössä!

 6. Heta sanoo:

  Ei käytetä,mutta alkoi kiinnostamaan kyllä. ☺ liikuttua tulee kyllä paljon kahden pojan kanssa mutta ajallisesti ei ole tietoa kuinka paljon liikkuvat ☺

 7. Jope sanoo:

  Ei käytetä.tommonen sensori ois kätevä koululaiselle ni vois valvoa millon on pelattu liikaa

 8. Johanna sanoo:

  Sykemittari löytyy, mutta käyttö jäänyt aika vähälle vaikeakäyttöisyyden takia. Tuollainen ReimaGo sopisi itsellekin.

 9. Kristiina sanoo:

  Meillä ei ole vielä käytössä – mutta todella toivottu!! Ihanaa kevättä!

 10. Päivi sanoo:

  Sykemitrari on hautautunut laatikon pohjalle, pitäisi varmaan kaivaa se esiin.

 11. Jenni sanoo:

  Itselläni on kännykässä, jokin sieltä valmiiksi löytyvä sovellus, joka laskee askeleet ja kilometrit ja kulutetut kalorit. Askeleita on kiva seurata. Toki koska puhelin ei koko ajan ole mukanani, niin askeleita jää kirjaamattakin. Reima on meidän perheen ulkovaate lemppari ja reimago kuulostaa tosi mielenkiintoiselta juttusi perusteella:) Aiemmin en ole siitä niin innostunut, mutta nyt kyllä tuli polte saada (varsinkin kun meidän poika on kiinnostunut aina yhteisen lenkin jälkeen minun askelistani puhelimessani – reimago olisi hänelle varmasti mieluinen).

 12. T.J sanoo:

  Polarin aktiivisuusranneke jossa samassa sykemittari eli mittaa myös sykkeen 🙂

 13. Laura niemi sanoo:

  Itsellä käytössä polar loop sekä sykemittari, niin saa omaa aktiivisuutta seurattua. Pitkään ollut haaveissa tytölle hommata tämä Reima go, jotta pääsisi tytön kanssa yhdessä seuraamaan hänen altiivisuuttaan päivän aikana 🙂

 14. Sadu sanoo:

  Olen pitkään harkinnut hankkivani itselleni aktiivisuusrannekkeen. Olisi seurailla omaa aktiivisuutta niin normaalissa arjessa kuin treenrissäkin. Omalle ikiliikkujalle tuo reima go olisi ihan huippu.

 15. Petra sanoo:

  Itsellä Polarin kello, lapsilla ei vielä mitään.

 16. minna sanoo:

  Ei ole mitään mittaria käytössä. Pojille tuo Reimago olisi varmasti mieleinen, mutta ainakin nyt Android versio pitää odottaa.

 17. jonna sanoo:

  Ei ole käytössä vielä, mutta olen himoinnut tuota Reima go:ta jo pitkään. Reiman vaatteita on ollut meillä käytössä koko 18 vuotta, kun perheessämme on ollut lapsia:)

 18. Marle sanoo:

  Ei ole vielä mitään, työterveydestä tehtiin Firstbeat-mittaus ja sen jälkeen alkanut kiinnostaan itsensä mittailu.

 19. Jonna sanoo:

  Ei ole vielä mitään käytössä, mutta haaveissa kyllä!

 20. Helinä sanoo:

  Oma aktiivisuus täyttyy melko hyvin ja säännöllisesti, lapsen liikkumisen määrää olisi tosi mielenkiintoista päästä seuraamaan. Reimaan luotettu vuosia ja nuo kengät aivan huiput.

 21. anna s. sanoo:

  Itseltä löytyy Fitbit, mutta olisi kyllä mielenkiintoista seurata myös lapsen aktiivisuutta 🙂

 22. Laura sanoo:

  Ei ole käytössä mitään mittaria. Puhelimen oman askelmittarin kautta tulee kyllä seurattua paljon askelia päivässä tulee.

 23. Minttu-Maaria sanoo:

  Ei ole aktiivisuusranneketta käytössä, mutta askelia ja kilometrejä mittaavaa sports trackeriä on tullut käytettyä 🙂
  Tämä tarra kuulostaa mielenkiintoiselta, ois hauska testata.

 24. Riina sanoo:

  Sports tracker on puhelimessa mutta harvoin päällä. Lapsille ois kyllä kiva testata tämmöstä 🙂

 25. Non sanoo:

  Ei mitään tällä hetkellä käytössä, sykemittaristakin varmaan patterit loppu. Lapselle tuo ReimaGO voisi olla oiva motivaattori, äitikin saattaisi samalla innostua. 😀

 26. Hilma sanoo:

  Käytän tällä hetkellä vain iPhonen terveysaplikaatiota(jos sen voi tähän laskea). Seurailen päivittäin askelia/kilometrejä. Jokin ”oikea” aktiivisuusranneke kiinnostaisi niin pääsisi tsekkaamaan myös töissä tulleet askeleet! 🙂

 27. hilkka sanoo:

  Ei ole itsellä vielä mitään, monesti olen harkinnut ostamista 🙂

 28. Nea sanoo:

  Ei ole käytössä, mutta olisi kyllä mielenkiintoista nähdä kuinka paljon lapset oikeasti päivänaikana liikkuvat.

 29. Lellu sanoo:

  Mulla on noin vuoden päivät ollut käytössä joku halpis aktiivisuusranneke. Ihan toimiva askelten laskemiseen ja kellona. Mittasi myös aluksi sykkeen ranteesta, mutta se ominaisuus lakkasi toimimasta ja ilmeisesti sen myötä myöskään unen laadun seuranta ei toimi. Siitä oli kyllä hyvä katsoa kuinka paljon syvää unta tuli yön aikana nukuttua tai montako kertaa lapset herätti 😀 Tuollainen ranneke lapsille olis kyllä huippu!

 30. pöllö sanoo:

  Ei ole kokemusta, mutta olisi kiva kokeilla!

 31. Sanna sanoo:

  Itsellä polar M400. Olisi huikea testata tuota Reiman sensoria! Hmm, tuo IP:n peli-iltapäivä kuulostaa erikoiselta, osa lapsista pelaa vapaa-ajalla jo niin paljon, että koulun jälkeen voisi patistaa vain leikkimään ja liikkumaan!

 32. Nina sanoo:

  Polarin aktiivisuusmittarin on ollut käytössä, mukava seurata omaa aktiivisuutta. Myös lapset ovat olleet kiinnostuneita, joten varmasti tulisi innokkaaseen käyttöön.

 33. Hanna sanoo:

  Ei ole ollut mitään aktiivisuusmittaria käytössä.

  6V sai mummilta jonkun lehden tilaajalahjan rannekkeen, innostus loppui kyllä lyhyeen kun laite on niin surkea, ettei osaa mitata esim hiihtoa ollenkaan askeliksi ja 6km hiihto meni pojan mielestä hukkaan 🙂

 34. Marikahen sanoo:

  Polar Loop löytyy oman laatikon pohjalta.. sinne unohtunut. Tämä menidi kyllä lapsen käyttöön, tykkäisi varmasti.

 35. Sini sanoo:

  Ei ole meillä käytössä lapsilla, itsellä polari ranteessa kylläkin päivittäin. Pitänee tutustua tähän laitteeseen paremmin.

 36. Joliel sanoo:

  Ikivanha askelmittari löytyy, mutta olen haaveillut aktiivisuusmittarista. Synnynnäisenä sohvaperunana tarvitsen sisäisen motivaation lisäksi myös paljon ulkoista tsemppausta liikkumiseen, ja aktiivisuusmitttari olisi tässä hyvä apuri! 🙂

Kommentoi