PIENET OPPIJAT JA APUA KESKITTYMISEEN

13/10/2017

Kaupallinen yhteistyö – Minisun Omega Junior

Tiedättekö miksi kutsutaan D-vitaamiinia? No aurinkovitamiiniksi! Entäs, miksi kutsutaan Omega-3 vitamiinia? Tietysti aivovitamiiniksi! Entä arvaattekos miksi kutsutaan vitamiinia jossa on näitä molempia samassa? No, aivoauringoksi! Ainakin jos meidän pojilta kysytään.

Lasten keksimä aivoaurinko onkin hyvin kuvaava nimi tälle oranssin geelipalan muodossa olevalle Vermanin Minisun Omega Juniorille, joka sisältää 10 mikrogrammaa D3- vitamiinia sekä 600 mg korkealaatuista kalaöljyä. Pureskeltava geelipala on valmistettu kestävän kehityksen periaattein tuotetusta kalaöljystä ja se maistuu appelsiinille, vadelmalle ja sitruunalle.

Miksi tällaisia vitamiineja meillä sitten syödään? Tänä syksynä havahduin yllättäen siihen, ettei perheessämme ole enää yhtäkään päiväkoti-ikäistä lasta. Esikoinen meni toiselle luokalle ja kuopus aloitti esikoulun. Muutos on ollut valtava.

Eskari vaihtuikin lennosta paikkaa päivän varoitusajalla tutussa päiväkodissa tapahtuneen vesivahingon takia läheisen koulun tiloihin, joten uuden opettelu alkoi jo heti siinä. Kaikki paikat, tavaroiden järjestys ja rutiinit piti oppia uudestaan – niin eskarilaisten kun henkilökunnankin. Toki myös suurin osa kavereista oli uusia. Eskarilaisten pitää myös huolehtia itse kaikista tavaroistaan, kantaa reppua kaikkialle mukaan – naulakko pitää tyhjentää kokonaan aina ulos mentäessä.

Uutena juttuna eskarissa ton tietysti myös tehtävät. Esikoulussa harjoitellaan numeroita, kirjaimia, kirjoittamista, lukemista ja kaikkia muita tärkeitä taitoja. Vastapainona tälle kaikelle eskarissa harjoitellaan myös mindfulnessia. Väritetään hiirenhiljaa mandalaa ja harjoitellaan sisäistä rauhaa. Silti oppiminen ja keskittyminen kaipaavat tukea myös muualtakin, jota Minisun Omega Junior tuo. Rasvahapot tukevat tutkitusti oppimista, sillä ne tehostavat ja tukevat aivojen toimintaa.

Entäs sitten toinen luokka! Voi jestas mikä harppaus on taas tapahtunut vuodessa. Koulureppu painaa jo monta kiloa, kirjoja ja vihkoja on vaikka kuinka monta ja läksyjä välillä niin paljon että olen itsekin ihan poikki niiden tekemisen jälkeen. Nolottaa ehkä vähän myöntää, mutta tarkistaessani Kaapon matikanläksyjä pitää minun itse turvautua välillä lunttaamiseen – niin vaikeita ne ovat jo nyt!

Kaapo on luonteeltaan todella rauhallinen tyyppi, mutta hänellä on taipumusta välillä uppotua omaan mielikuvitusmaailmaansa. Olemme siitä onnekkaita, että myös tällaista oppilastyyppiä osataan koulumaailmassa nykyään arvostaa ja kaikille oppilaille pyritään löytämään ne ovat toimivat tavat oppia. Uskon että monipuolinen ruokavalio ja oppimista tulevat vitamiinit auttavat myös rauhallista lasta keskittymään olennaiseen.

Lapset ottavat oikein mielellään aivoaurinkonsa joka aamu ja he muistuttavat kyllä jos minä meinaan unohtaa antaa sen! Kätevää on se, että molemmat tärkeät vitamiinit löytyvät yhdestä samasta palasta, joita riittää yksi päivässä. Syön itsekin välillä itse geelipalan, ne maistuvat oikeasti hyvältä!  D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja kalaöljyn sisältämä DHA-rasvahappo ylläpitää normaalia aivotoimintaa ja näkökykyä. Vitamiineja voi ostaa apteekista.

Mihin asioihin lapsesi kaipaa erityistä apua keskittymisen osalta? Vastaa alle ja voita vuoden vitamiinit! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Minisun Junior – vitamiinipaketin, jonka arvo on 60 euroa. Arvonta päättyy 20.10.


49 Responses to “PIENET OPPIJAT JA APUA KESKITTYMISEEN”

 1. Karoliina sanoo:

  Meiltäkin löytyy eskarilainen, joten keskittymistä tarvitaan erilaisiin tehtäviin. Pienemmätkin kaipaavat keskittymistä omiin hommiinsa.

 2. Riina sanoo:

  Meillä ekaluokkalainen kotona jolla tuppaa ajatus harhailemasn aina läksyjen teon lomassa ja ruokaillessa. Tosin, sellaista vitamiinia ei varmasti olekkaan joka saisi tän prinsessan keskittymään 😀 Mutta aina yritän tsempata! 🙂

 3. Johanna sanoo:

  Meillä jo vitosluokkalainen, mutta on niin nopea tekemään tunnilla tehtävät, että jos ope ei ole ehtinyt printata tarpeeksi extratehtäviä ja pääsee tulemaan tylsä hetki, alkaa keskittyminen olla haastavaa ja alkaa pölinä vieruskaverin kanssa jne. 😉

 4. Piia sanoo:

  Yläkoululainen uusien asioiden ja työtapojen omaksumiseen.

 5. nk sanoo:

  meillä poika aloitti 5v jo eskarin ja kävi myös 6v eskarin kun hänellä todettu todella laaja oppimisvaikeus.nyt poika on ekaluokalla ja tehtävät ovat todella haasteellisia.keskittyminen herpaantuu helposti kun poika turhautuu itseensä kun ei osaa.koulussa hankalaa keskittymisestä tekee pelleilevät ja häiritsevät luokkatoverit.en ole tullut edes ajatelleeksi että omega 3 rasvahapoista voisi olla apua joten olisi kiva kokeilla hyötyykö lapsi niistä

 6. Jeni sanoo:

  Meillä myös 2 poikaa, eskarilainen ja tokaluokkalainen sekä lisäksi 3 v tyttö.
  Tokaluokkalaisen tehtävät vaativat jo vähän pidempi aikaista keskittymistä ja malttia, joten suurin haaste on ollut se, että läksyt hoituisivat kerralla loppuun.

 7. tiia sanoo:

  Meillä keskittymiseen tarvitsisi eniten apua eskarilainen ja ekaluokkainen, molemmat ovat uusien haasteiden edessä. Eskarilaisella varsin keskittyminen herpaantuu usein, kun kaikki muu ympärillä tuntuu kiinnostavan enemmän kuin omat tehtävät. Numeroiden ja kirjainten muistamisessa on vielä haasteita.

 8. Henna sanoo:

  Meidän eskari poika ei oikein jaksa keskittyä useinkaan, piirtäminen ei tahdo sujua. Numeroiden ja kirjainten oppiminen on aika ajoin hankalaa, kaikki alkaa hyvin muuta ei hän sitten enää haluakaan opiskella. Näistä voisi olla apua.

 9. Airiina sanoo:

  Mummuna olen huolissani 4 vuotiaasta joka ei juo maitoa eikä syö juustojakaan, hedelmiä eikä vihanneksia mene juuri lainkaan pienelle miehelle, kala on ainoa jota hän söisi mutta sitäkin pitäisi olla sitten todella usein jotta Omega3.sta saisi tarpeeksi, hieno palkinto.

 10. Katja sanoo:

  Meillä yläaste ikäinen kaipaa tukea ja apua kokeisiin valmistautumisessa, muutoin nuori mies suoriutuu yllättävän hienosti koulutyöstä. Tokaluokkalainen elohiireni kaipaa tukea ihan kaikessa.. olemisessakin välillä. Meillä herätään yhdessä, tehdään aamiainen yhdessä, puetaan yhdessä, soitellaan aamulla useita kertoja ennen kouluun lähtöä. Koulusta tultua tehdään läksyt yhdessä, puhutaan koulupäivä läpi ja hoidetaan kaikki illan puuhat yhdessä.. 🙂

 11. Salla sanoo:

  Ekaluokkalainen siististi kirjoittamiseen ja 4v vuoron odottamiseen.

 12. Liitu sanoo:

  Poika 2luokkalainen tarvitsisi tosissaan läksyjen teko hetkeen..aikamoista ajatuksen juoksua aina just silloin päällä 😉

 13. tiitu sanoo:

  Välillä meinaa pikkukoululaisilla väsy painaa, etenkin viiden kilometrin koulumatkan pyöräilyn jälkeen, kun vielä pitäisi läksyihin alkaa keskittymään. Tarpeeseen olis vitamiinit!! Tiitu

 14. pöllö sanoo:

  Syömiseen keskittyminen on välillä aika heikonlaista!

 15. Tötterö sanoo:

  Vitosluokkalainen, joka tarvii muistutusta läksyistä, vaatteista, kukkarosta jne. ⭐️

 16. Riina sanoo:

  Kakkos- ja kolmoskuokkalaisen keskittymiskyky kovilla kun koulupäivän jälkeen väsyttää mutta läksyihin pitäisi jaksaa keskittyä. 5-vuotias päiväkotilaisen keskittyminen häiriintyy useassa asiassa ruokailu menee pyörimiseksi, tv:n katselun aikana pitää hyppiä ja pomppia, väritys hommissa tuskastuttaa kun ei onnistu jne. 3-vuotiaan keskittyminen leikkeihin välillä hankalaa ja siitä seuraa itkua ja hammasten kiristystä kun mikään ei tunnu auttavan! 🙂 Tälle sakille vitamiinit tulisi tarpeeseen!

 17. Sennu sanoo:

  Kotitehtäviin keskittyminen on meillä usein vaikeaa pitkien koulupäivien ja -matkojen jälkeen. Väsymys painaa päälle ja läksyjen sijaan muut jutut kiinnostavat.

 18. Satu sanoo:

  Kakkosluokkalainen tarvitsee ihan konkreettisesti aikuisen viereen istumaan läksyjen teon ajaksi, koska muuten ei meinaa jaksaa keskittyä niiden tekemiseen. Hän haluaisi vain leikkiä ja touhuta kavereiden kanssa 🙂

 19. sikkuralla sanoo:

  Ruokapöydässä pysymiseen ja itse syömiseen keskittyminen 🙂

 20. Sandy sanoo:

  Ekaluokkalaiselle oppimisen tueksi.

 21. Laura sanoo:

  Hei. Koululaiselle jaksamiseen!

 22. Ninna sanoo:

  Eskarin ja kolmasluokkalaisen jaksamista opiskelussa tukemaan. ☺️

 23. JenniKoo sanoo:

  Mun pojat, eskarilainen ja tokaluokkalainen tarvis todellakin palasen jaksamisaivoaurinkoa päiviinsä.☀️

 24. Hantsu sanoo:

  Meillä opetellaan odottamista ja pieniin asioihin keskittymistä (esim pukeminen), ei vielä pieni taaperoni ymmärrä, ettei kaikki voi olla valmista HETI. <3

 25. 3lla sanoo:

  2 lk poika on reipas ja taitava koululainen. Kotona tekee tehtävät hyvin, mutttei open mukaan malta olla paikallaan ja hiljaa luokassa, etenkin jos on vapaampia tehtäviä esim käytävällä. Syyslomalla tsempataan virkkauksessa, että malttaisi virkata luokassakin. Mamma joutuu opettelemaan ensin kertaamaan virkkauksen perusteet YouTubesta, niin ei tekisi tabletit pahaa minullekaan.

  Eskari tyttö on aika rauhallinen neiti Näpsä, mutta varmasti nämä tekisivät hyvää hänellekin.

 26. Johanna sanoo:

  Kaksi koululaista kaipaavat välillä aika paljon tsemppiä jotta koulupäivän päälle jaksaisi vielä läksyt. Meillä läksyjä tehdään monesti useammassa erässä pitkin iltaa.

 27. Henni sanoo:

  Keskittymistä vaatii välillä pitkän koulupäivän jälkeen läksyjen tekoon asettautuminen. Kavereiden kanssa leikkimiseen on usein kova kiire ja läksyt halutaan saada vain nopeasti valmiiksi. Kiva ja tarpeellinen arvonta tämä 🙂

 28. Mintttu sanoo:

  3-luokkalainen täydellinen taivaanrannan maalari ja samalla pelle peloton. Sekä kotona, että koulussa keskittyminen herpaantuu, ja kaikkea ”erikoista” keksitään, tai sitten vain tapahtuu

 29. Hanna sanoo:

  4 – vuotiaalle päiväkotilaiselle antaisin ja kokeilisin kyllä itsekin! Aivoaurinkoenergia tekisi hyvää 🙂

 30. Petra sanoo:

  Ruokapöydässä ei meinaa peppu pysyä penkissä kun olisi niin paljon muutakin tekemistä. Harjoitellaan, harjoitellaan.

 31. Henna sanoo:

  Keskittymiseen! Meillä eskarilainen ja kolmasluokkalainen. Molemmilla menee koulussa hyvin, mutta kotona keskittyminen herpaantuu tämän tästä.

 32. P sanoo:

  Koulutehtävien tekoon.

 33. Jasmina sanoo:

  Ekalla luokalla keskittymiseen ja ylemmillä luokilla uusiin oppiaineisiin tutustumisessa ja aikaisiin aamuherätyksiin.

 34. Kati sanoo:

  Meillä nelosluokkalaisella on ADHD, joten keskittymisessä ja muussakin arjessa on erityisvaikeuksia. Jo varhaisessa vaiheessa huomasin, että omega-3 -valmisteet saattavat helpottaa omalta osaltaan. Ihana tuo poikien keksimä aivoaurinko nimitys näille hyvää tuoville geelipaloille. Saadaan varmaan ottaa nimitys käyttöön meilläkin?

 35. Tiia sanoo:

  Meillä on 10,8 ja 4 vuotiaat lapset. Kaikki ovat , noh, ”vähän toheloita” eli keskittyminen tahtoo helposti herpaantua. Lapset ovat vilkkaita ja innokkaita, joten touhua riittää eikä aina jakseta kuunnella ohjeita tai istua paikoillaan tai asiat jäävät kesken. Olisi mielenkiintoista kokeilla, miten tuollainen valmiste vaikuttaisi tähän, vai vaikuttaisiko ollenkaan..

 36. petraps sanoo:

  Erityisesti kolmosluokkalainen huolellisuuteen ja perinteiseen kynällä kirjoittamiseen.

 37. Sannamarianna sanoo:

  Oma vauva ei vielä mihinkään, mutta vitamiinit tulis käyttöön veljenpojalle. 🙂

 38. Elina sanoo:

  Kyllä se on ihan se paikallaan pysyminen 😀

 39. Hannnna sanoo:

  Meillä ekaluokkalainen osaa keskittyä läksyihin ihan kivasti, mutta neljäsluokkalaiselle näistä voisi olla hyötyä juurikin keskittymisessä. 🙂

 40. Minna sanoo:

  Kumpikin ala-aste ikäinen läksyihin keskittymiseen. 🙂

 41. Marle sanoo:

  Siihen ettei kädet rummuttaisi koko ajan vaan voisi keskittyä ”hiljaisestikin”

 42. minttu47 sanoo:

  Eskarilainen vaatisi erityisesti aamuihin keskittymistä. Ei ole erityisen aamuihminen, joten herääminen, syöminen, pukeminen kestää ja usein se pienikin virkeys ja mielenkiinto mitä siihen aikaan päivästä on, kohdistuu johonkin muuhun. Esim. syödessä samaan aikaan tv:stä näkyvä lastenohjelma vie helposti liikaa huomiota.

 43. Hiisukas sanoo:

  Meillä 3-vuotias ei tietysti vielä kovin moneen asiaan jaksa keskittyä. Viime aikoina ovat palapelit alkaneet kiinnostaa. Siinähän keskittymistä on hyvä harjoitella. Sen sijaan 6-vuotias keskittyy aika hyvinkin kaikenlaiseen rakenteluun ym. Mutta toki hänkin voisi vaikka ruokapöydässä keskittyä enemmän syömiseen, välillä huomio kiinnittyy muualle ja syömisestä ei meinaa tulla mitään. 1-vuotiaan keskittymisestä ei kannata mainitakaan :).

 44. Mini sanoo:

  Meillä on eskarilainen, joka on kyllä varsin keskittymiskykyinen, mutta toki tarvitsee oman rauhansa tehtävien tekemiseen. Onneksi tehtäviä on toistaiseksi melko vähän…

 45. SAMP sanoo:

  Eskarissa oleva esikoiseni jaksaa hyvin keskittyä tehtäviin ja esim. satujen kuunteluun, mutta 5v pikkusisarensa on vähän eri maata. Mielellään lähtee kesken sadun omiin puuhiinsa, mutta toisaalta, kun tekeminen on mielekästä, jaksaa ihan hyvin keskittyäkin

 46. Myy sanoo:

  Ruokapöydässä rauhassa istumiseen

 47. Päivi sanoo:

  Lapsenlapseni jaksavat kyllä kivasti keskittyä askarteluihin, satuihin ja muuhun kivaan, mutta ruokapöydässä olo on yhtä hulinaa, kun kaikki pyörivät penkeillään!

 48. Henna sanoo:

  Lapseni ovat melko lyhytjänteisiä, joten keskittymistä vaadittaisiin tokaluokkalaisen läksyihin ja pikkuveljen osalta esim. ruokapöydässä rauhassa istumiseen!

 49. Salla sanoo:

  Meidän ekaluokkalainen todella kaipaa apua koulussa keskittymiseen. Hän ei millään malttaisi keskittyä oppimiseen; hän kun tykkää niin paljon leikkiä.

Kommentoi