GOLDEN MILK
(TERVEELLINEN KURKUMA-MANTELIMAITO)

25/08/2016

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERAProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Lupailin jo viime viikolla, että jaan teille Indiedaysin ja Blue Diamondin kampanjan myötä muutaman mantelimaitoreseptin. Kerroinkin viimeksi, että molemmat reseptini ovat juomia. Viimeksi tehtiin siis Cold Brow kahvia ja tällä kertaa toista trendijuomaa, eli Kurkumamaitoa.

Kurkumalla on vahvoja tulehduksia estäviä ominaisuuksia, jotka toimivat yhtä hyvin kuin monet tulehduslääkkeet – ilman sivuvaikutuksia. Kurkuma on myös luonnollinen maksan puhdistaja ja siitä saattaa olla hyötyä rasva-aineenvaihdunnassa ja painonhallinnassa. Kiinalaisessa lääketieteessä kurkumaa on pitkään käytetty myös masennuksen hoidossa. Kurkuman kanssa yhdessä kannattaa nauttia mustapippuria, koska mustapippurin piperiini saa kurkuman sisältämän kurkumiinin imeytymään tehokkaammin. Myös hyvälaatuinen rasva vaikuttaa asiaan suotuisasti. 

Koska kurkuman avulla poistetaan tulehduksia, kurkumamaitoon pitää ehdottomasti käyttää kasvipohjaista maitoa, suosittelen itse Original mantelimaitoa. Lejos Blue Diamond Almond Breeze -mantelimaidot Original, makeuttamaton sekä Barista Blend ovat myös makutestien voittajia.

GOLDEN MILK

2,5dl mantelimaitoa
1tl kookosöljyä
0,6dl kurkumajauhetta
1/2tl mustapippuria
hunajaa makeutuksena.

Sekoita kaikki, paitsi hunaja, kattilassa. Käännä levy keskilämmölle, älä kuitenkaan kiehauta ja sekoittele koko ajan. Loppuvaiheessa lisää hunajaa makeutukseksi. Nauti lämpöisenä.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

7 Responses to “GOLDEN MILK
(TERVEELLINEN KURKUMA-MANTELIMAITO)”

 1. Elmi sanoo:

  Lisäisitkö juttuun lähteet terveysväittämille.

  (Kielipoliisitaipumukseni vuoksi huomautan myös siitä, että jo toisessa postauksesta kirjoitat originalin väärin. Siinä ihan oikeesti on ärrän ja geen välissä ii. Anteeksi nillitys, toi osuu kipeästi yliherkkään kirjoitusvirhehermooni…)

 2. HANNA sanoo:

  Pakko varmaan testata tätä vihdoin kun tota kurkumaa on jo jonkin aikaa hehkutettu joka puolella. Maistuukin varmaan tosi hyvälle!

 3. Q sanoo:

  Kuulostaa sen verran jännältä, että pitää ehkä jopa kokeilla… Almond Breezet on kyllä hyviä, ja ihanaa kun on tuo barista blend!

 4. sara sanoo:

  Voiskohan tän saman tehdä hasselpähkinämaidolla? Meinaan just loppu kaapista mantelimaito…

 5. Mestari sanoo:

  Aika tujua kamaa tolla kurkumamäärällä?
  ”Lehmänmaitohan vain lisää tulehdusriskiä suolistossa.” Miten niin?

  Jotenki tässä postauksessa haisee se että halutaan olla trendikkäitä, (ja varmaan ansaita lisää rahaa koska on yheistyöpostaus) mutta ei oikeesti ymmärretä asiaa. Heh ja tiedän kyllä itse lehmänamaidon riskit, mutta tän postausken argumentaatiossa asian ymmärtäminen ei näy mitenkään.

 6. Pompulainen sanoo:

  Ayurvedisesti golden milk tehdään nimenomaan lehmänmaitoon. Maitoa keitetään noin 5-10 minuuttia ja lisätään joukkoon erikseen kiehautettua kurkumatahnaa, noin 1 tl, ei ihan puolta desilitraa. Tokihan tämän voi tehdä myös kasvimaitoihin aivan hyvin, mutta ei se ole mitenkään oleellista kurkuman toiminnan kannalta. Nimenomaan keittämätön lehmänmaito lisää liman erittymistä, eli siten ei ole esim flunssaisena hyvä valinta, mutta keitettyyn maitoon tehty juoma toimii kyllä ihan siinä missä manteli-soija-pähkinämaitoihinkin tehdyt. 🙂

 7. Vili sanoo:

  Mistä helvetistä oot ton kurkumamäärän repiny!?

Kommentoi