KYLMÄUUTETTU MANTELILATTE

18/08/2016

Processed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 presetProcessed with VSCO with 5 preset

Minua pyydettiin mukaan Indedaysin ja Blue Diamondin kampanjaan jakamaan muutama resepti, jossa käytetään yhtenä osana mantelimaitoa. Tiesin heti mitkä kaksi reseptiä haluan teille jakaa ja molemmat näistä ovat itseasiassa juomia! Toinen resepti, lämmin terveysjuoma, on tulossa sitten ensi viikolla. Ensin tämän kesän lempparini.

Olen ollut jo vuosikausia kahvin ystävä ja muutaman vuoden erityisesti mustan kahvin juoja. Tänä kesänä kuitenkin hurahdin kylmään kahviin. Tarkemmin sanottuna kylmäuutettuun sellaiseen. Cold brew kahvia tehdään nimensä veroisesti siis uuttamalla kahvia kylmässä, tai oikeastaan huoneenlämmössä, päivän ajan. Maultaan se eroaa hieman kuumalla vedellä uutetusta kahvista. Riippuen tietysti kahvilaadusta, mutta kylmäuuttamalla kahvin maku on hyvällä tavalla kitkerämpää, vähän jopa suklaisaa. Ja kahvi on tällöin myös paljon vahvempaa.

Ja vaikka olen tosiaan mustan kahvin juoja, jääkahvi kuuluu mielestäni juoda maidolla. Mutta ei millä tahansa maidolla, vaan mantelimaidolla. Olen muutaman vuoden aikana maistanut vain pari kertaa lehmän maitoa, enkä vain tykkää sen mausta tai koostumuksesta ollenkaan. Puhumattakaan ettisestä puolesta. Erilaisia kasvismaitoja testaillessa, koko perheemme suosikiksi onkin noussut mantelimaito. Aika vähän maitoa nykyisin missään käytetään, mutta välillä vaikkapa kaakaoon, myslin joukkoon tai juuri vaikka jääkahvin sekaan sitä ostetaan.

Mantelimaidosta kun saa samalla manteleiden terveellisiä rasvoja sekä kalsiumia ja mielestäni se vaan maistuu myös parhaalta. Lejos Blue Diamondin Almond Breeze -mantelimaitotuotteet ovatkin muuten saaneet useissa makutesteissä parhaat tulokset. Maitoja löytyy kolmea erilaista: makeuttamaton, Orginal sekä Barista Blend. Itse valitsinkin tähän kahvireseptiin tuon vaaleanpunaisen, eli makeuttamattoman version. Jos tykkää kermaisemmasta ja tilaa yleensä lattensa punaisella maidolla kannattaa kokeilla myös tuota Barista Blendiä. Tai jos on makeamman ystävä Orginal maistuu ehkä silloin paremmin. Mutta meille, jotka haluamme maistaa kahvin aromin kunnolla, tämä makeuttamaton on paras!

COLD BREW ALMOND LATTE

Tarvitset:
220g / 12 kahvimitallista karkeajauhettua kahvia (tavallinen sudatinkahvikin käy myös)
6 dl vettä
pressopannu tai suljettava pullo
suodatinpaperia
Blue Diamond Almond Breeze mantelimaitoa
jäitä

Mittaa kahvi ja kylmä vesi pressopannuun tai muuhun suljettavaan astiaan. Hauduta kahvia joko 14 tuntia huoneenlämmössä tai noin 20 tuntia jääkaapissa. Suodata kahvinporot hyvin pois. Laita lasiin noin 2/3 kahvia, jäitä ja loput maitoa (tai oman maun mukaan). Halutessaan kahvin joukkoon voi lirauttaa vähän myös makusiirappia. Nauti iltapäivän herkkuna tai aamun pisistyksenä!

Vinkki! Voit myös jäädyttää kahvia jääpalamuoteissa ja laittaa tavallisten jääpalojen sijasta, tällöin kahvi ei laimene kun jäät sulavat 🙂

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

3 Responses to “KYLMÄUUTETTU MANTELILATTE”

  1. iituliina sanoo:

    Mä oon muutaman vuoden juonut kylmäuutettua kahvia ihan mustanakin, herkutteluun sit mantelimaidolla ja vaniljalla, ooooh! Ja korvapuusti viereen, niin maailma on valmis. Pitääkin kokeilla tuonkin merkin mantelimaitoa, vaikka en tiedä onko niissä kauheasti eroja…

    Mutta siis kylmäuuttamalla kahvista nimenomaan ei tuu yhtään kitkerää, vaan ihanan pehmeää!

  2. Riina sanoo:

    Okei okei, mä myönnän et tää on ehkä pikkumaisinta ikinä, mutta. TOI EI OO LATTE! Latte vaatis espressoa ja maitovaahtoa (mistä tahansa maidosta) eli toi on vaan kylmäuutettu kahvi mantelimaidolla.

    Rant over. Carry on.

  3. No nyt näyttää ja kuulostaa ihan mielettömän hyvältä! Pakko kokeilla <3

Kommentoi