SYNTTÄRIT

7/10/2015

lasten synttarit 2lasten synttarit 5lasten synttarit 1lasten synttarit 3lasten synttarit 7lasten synttarit 8lasten synttarit 14lasten synttarit 6lasten synttarit 4lasten synttarit 9lasten synttarit 12lasten synttarit 10lasten synttarit 11lasten synttarit 15lasten synttarit 13

Viikonloppuna vietettiin poikien synttäreitä. Koska molempien syntymäpäivät ovat alle kuukauden päästä toisistaa, ollaankin alusta saakka vietetty niitä sitten yhtäaikaa. Tänä vuonna oltiin oikein tehokkaita ja järkättiin vielä samana päivänä bileet ensin päiväkoti -ja eskarikavereille ja sitten vielä lähisuvulle ja parille kaverille. Olipahan aika hulinaa täysi päivä, mutta samalla kiva että yksi päivä ja se oli siinä.

Molemmat pojat saivat kutsua synttöreilleen yhteensä kymmen parasta kaveriaan. Koska juhlat pidettiin tällä kertaa kotonamme, oli tuo määrä aika maksimi. Ei siinä muuten mitään, mutta se metakka mikä heistä lähti! Jotenkin myös ihan käsittämätöntä miten noihin pikkumasuihin mahtui niin paljon karkkia, donitseja ja popparia. Suolaiset, kurkkuleivät ja pinaatti-feta pannari, eivät sitten taas ollenkaan.

Mitä tulee piirros -ja muihin supersankarihahmoihin, olen tässä asiassa aikamoisen tiukkapipo. Suoraan sanottua inhoan kaikkia niiden ympärille tehtyjä teemajuhlia. Olen kauhea, tiedän. Mutta vaikka spidermansynttärit olisivatkin tosi päheät, ei pojat oikeastaan ikinä ole sellaisia toivoneet. Vähän niinkuin vaatteissakin, he tietävät että ostan korkeintaan sarjishahmoin koristeltuja kalsareita. Heille on synttäriteemaa tärkeämpää sitten vaikuttaa tarjoiluihin ja niiden valitsemiseen sekä yhdessä tekemiseen.

Kuten jo aiemmin kerroin, en todellakaan ole mikään jauhopeukalo vaan jätän leipomiset mieluiten muille. Kaveribileissä kakkuna olikin Kaapon ja minun huikea taidonnäytte, jäätelökakkulinna. Vähän onneton, mutta lasten mielestä superhieno. Iltapäiväksi sitten väkersin valmispohjista kuitenkin myös Kaapon toivoman jalkapallokenttäkakun. Osaan minä sentään täytteet ihan hyvin valita ja laittaa…

Elviksen oikea juhlapäivä on vielä sunnuntaina, sitten voidaan taas taputella nämä synttärimeiningin vuodeksi. Onhan se kätevää että meillä kaikilla, myös poikien isällä, on synttärit kuukauden sisään – mutta sitten taas toisaalta, ehtii tässä aina tulla tällainen pieni synttäriähky. Lapsille syntymäpäivät ovat kuitenkin niin hurjan tärkeät, että mielellään niitä sen takia juhlistaa useampaankin otteeseen.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

5 Responses to “SYNTTÄRIT”

 1. neito sanoo:

  Meillä on synttäri / joulu / uusi-vuosi ähky vielä tulossa. Meidän perheessä on yhdet synttärit marraskuun lopulla, yhdet jouluaattona, yhdet uudenvuodenaattona ja yhdet tammikuun lopulla. Sitten kun tammikuu on ohi, huokaisemme helpotuksesta et ohi on. Seuraava kerta sitten vajaan vuoden päästä. 🙂

  Jotenkin tuo joulu-aatto ja uudenvuodenaatto synttäreiden osuminen samaan perheeseen on jotenkin hupaisaa. Tosi moni alkaa huokailemaan jo kuulleessaan toisen noista, ja sitten kun lisää ei siinä vielä kaikki kommentin, niin vastapuolen ilme alkaa olla aika mielenkiintoinen. 🙂

 2. Ella sanoo:

  Tarjoilen lasten synttäreillä ensin suolaiset ja laitan vasta sitten makeat pöytään. Varrastikut (esim nakki-kurkku-rypäle-juusto) on varmin hitti. Yksi vuosi vartat loppuivat kesken, joten suostuin väkertämään lisää, kun paloteltuja aineksi löytyi valmiina jääkaapista. Juhlamaailmasta (ja muualtakin) saa miekkavarrastikkuja, joten pojat kisaa aina, kuka jaksaa syödä eniten miekkoja. Siinä menee kisatessa paprikat, kurkut yms lapsilla, jotka ei norm suostu syömään kotona juuri mitään vihanneksi. Lidl pikkupizzat toimii myös joku vuosi, mutta olen satsannut nyt vaan vartaisiin. Näitä miekkoja tarkoitan http://www.juhlamaailma.fi/cocktailmiekkatikku-nuolenpailla-250-kpl-pkt.html

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos vinkistä 🙂 Halusin tarjoilla kasvisruokaa, enkä jaksanut pilkkoa mitään, niin näin nuo leivät ja suolaisen pannarin helppona vaihtoehtona joka maistuisi aikuisillekkin. Mutta ehkä ensi vuonna sitten jotain muuta 😀

 3. Ella sanoo:

  Laitoinkin väärän linkin http://www.juhlamaailma.fi/cocktailmiekkatikku-50-kpl-pkt.html Toki nuo nuolenpäätkin varmasti hyvät 🙂

Kommentoi