TAKAPIHALLA RATAPIHALLA

14/03/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ollaan tässä pikkuhiljaa tutustuttu uuteen asuinalueeseemme, lähialepa on löytynyt, omaa pihaa on tullut toki testailtua ja muutamaan naapuriin tutustuttua ja tänään laajensimme sitten tuohon aidan taakase takapihalle, eli VR:n vanhalle ratapihalle. Ratapihalla kävivät ennen veturit kääntymässä, ja se on todella hieno paikka vanhoine veturitallin rakennuksineen. Osassa rakennusta järjesteteään myös erilaista toimintaa, kuten joka sunnuntainen kirppis.

Tänään pyörittiin kuitenkin enemmän tuossa vanhoilla raiteilla jotka meidänkin olkkarin ikkunasta näkyvät. Lapset olivat tottakai aivan haltioissaan vanhoista, vähän erikoisemmista, junista. Oma jännitysmomenttini oli kuitenkin kokoajan se, että tuleeko vanhoja raiteita pitkin juna, vaikka käsittääkseni siinä ei mikään enää kulje.

Tuo kevätaurinko on vaan niin ihana. Sitä ei voi tarpeeksi hehkuttaa. Omat haastensa se tuo kuitenkin valokuvaukseen. En muista yhtään miten auringossa kannattaa kuvata, juuri kun oli oppinut hyvät asetukset ihan liian pimeisiin talvipäiviin. Ensimmäisen maailman ongelmia tosiaan! Kai se kuvauskin pikkuhiljaa alkaa taas auringossakin sujumaan, minulla on onnekseni kaksi erittäin innokasta apuria. Niin innokasta ettei minun oikeastaan tarvitsisi enää kuvata ollenkaan. Tämänkin postauksen suurimman osan kuvista otti Kaapo.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

22 Responses to “TAKAPIHALLA RATAPIHALLA”

 1. Annica sanoo:

  Heips!
  Olen uusi lukija blogissasi. Blogisi on tehnyt suuren vaikutukset. Se on siisti ja kaunis. Ja sinulla on erittäin suloiset pojat

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Heippa! Voi ihana kuulla, tosi kiva että olet löytänyt tänne ja tykkäät! 🙂

   • Annica sanoo:

    Niin se ei tuossa ekassa kommentissa näköjään näy mutta halusin vielä kysyä onko kaksi sinulle loistava lukumäärä vai haluaisitko lisää lapsia:)

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

     Tällä hetkellä kaksi lasta on oikein hyvä määrä, mutta jos oikea ihminen vielä kohdalle sattuu niin kyllä lapsia saa ehdottomasti tulla vielä lisää 🙂

 2. Merja sanoo:

  Turvallisuussyistä ratapihalla ja kiskoilla kulkeminen pikkulasten kanssa -siis se esimerkin voima, mun mielestäni huono juttu; vaikka toki mielenkiintoinen paikka. Saattaa kumminkin pikku kundilla päähän pälkähtää sinne ihan omin nokkinensa mennä.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ahahaha, et voi olla tosissasi? 😀 ihan yhtälailla heidän kanssaan ei voisi sitten käydä missään, sillä esimerkin voima. Mitäs jos nuo 5 ja 3 vuotiaat saavat päähänsä kipaista yksin uimahalliin, tai hengailemaan kaupalle tai kulkemaan yksin ratikalla jne. Oikeesti haloo!

 3. Kolmen Äiti sanoo:

  Täytyy vaan todeta, etten oo ikinä kuullu kenenkään vievän lapsiaan leikkimään junaraiteille!! Aikamoinen luotto poikiis, etteivät lähde sinne keskenään leikkimään. Mutta varmasti heille muistit sanoa ettei raiteilla leikkiminen ole oikeesti ok! Kaikenlaista

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Miksi 5 ja 3 vuotiaat lähtisivät ylipäätään yksin yhtään minnekkään?
   Ja raiteet ovat pois käytössä, eikä niillä liikkuminen ole kieletty, vaan tuolla tosiaan järjestetään myös paljon erilaista tapahtumaa.

   • Kolmen Äiti sanoo:

    En ajatellukkaan, että nyt lähtisivät keskenään. Mutta myöhemmin kun ulkoilevat ilman valvontaa. Jos muistavat että on ok leikkiä junaradalla…aina ei välttämättä hoksaa mikä on käytössä oleva ja mikä ei. Kauheita juttuja kun aina saa lukea…mutta kuten sanoin, hyvä että pystyt luottamaan poikiisi ja että he tietävät ettei radoilla kuulu leikkiä.

 4. mamselmi sanoo:

  Jäitä hattuun Merja ja Minttu! (Ei tällaisen kommentin takia tarvitse hernettä nessuun ottaa. )

  Osittain ymmärrän Merjan kommentin, etenkin itse ”kiskolapsena”. On kuitenkin hyvä opettaa ja kertoa missä kiskoilla saa olla ja kävellä ja missä ei. Etenkin jos tulee vieraita lapsia leikkimään. Kaikkialla suomessa kun ei ole näitä ns. hiljaisia raiteita 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   No tottakai kerrotaan missä saa leikkiä ja missä ei, eikä täällä päinn edes noille oikeille kiskoille pääse, vaan ne on kyllä hyvin aidattu.

 5. Merja sanoo:

  Poikasi siis osaavat erottaa todellisen vaaran, mutta olitko tietoinen tästä: http://www.rautatieturvallisuus.fi/usein_kysyttya.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Juu, mutta tuo on siis vanha ratapiha, siellä ei ole sähköjä eikä siinä kulje junia ollenkaan.

 6. Kallia sanoo:

  Missä sun skidien isukki luuraa??

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Mitä tarkoitat?

   • Kallia sanoo:

    Siis sitä että onko se kuvioissa yms?:-D eksyin vasta vähän aikaa sitten tänne blogiin ja kiinnostais tää aska!

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

     Ollaan erottu reilu pari vuotta sitten, ollaan hyvissä väleissä ja meillä on yhteishuoltajuus, joten kyllä on kuvioissa tiivisti mukana 🙂

 7. Helmi sanoo:

  Hei, sitten kun muistat taas ne hyvät kamera-asetukset, niin voitko kenties jakaa tänne bloginkin puolelle 😀 Sulla nääs on todella hyviä valokuvia aina!!

 8. Tayn sanoo:

  Siis aiva huippua et sul on toi pikku apuri kuvaamassa! Tosi uskottavia kuvia! Mul on hyvin saman ikäinen poika, joka kans tykkää kuvata, mut ei tasan kuvais sitä mitä käskettäis 😀 😀

 9. Miä sanoo:

  Tosi makeita kuvia! Kommentit avasin ihan sen takia, kun arvelin, että ihan varmana joku mollaa, kuinka on viety lapsia raiteile ja tsadaa. Ja p.s. näkeehän sen noista vaunuistakin, ettei ehkä ole käytössä ollut muutamaan vuoteen: För rökare, ha!

Kommentoi