TULIHAN SE MEILLEKKIN

13/03/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAoksennustauti lapsella nesteytys

Saimmehan mekin vihdoin sen kylään, sopivasti viikonlopuksi. Oksennustauti, jee jee. Erityisen hauskaahan tästä tekee se, ettei uusi pyykinpesukoneemme ole vielä saapunut. Toisaalta, ei sillä kauheasti mitään tekisikään, sillä tänään on ollut talossamme vesikatko.

Ei mutta oikeasti, tämä on ollut ehkä iisein sairastelupäivä ikinä. Kaapo meni päiväkotiin, Elvis on nuutunut, mutta hyvän tuulinen, lähinnä katsellut leffoja ja nukkunut. Minä sain siivottua, ja juotua kahvini auringon lämmittäessä ikkunan läpi. Viikonlopun suunnitelman menivät uusiksi, en uskalla lähteä reissuun mihin piti, mutta tuleehan noita.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

25 Responses to “TULIHAN SE MEILLEKKIN”

 1. jope sanoo:

  sama tauti iski meihin aamulla..kerkesin olla 7min töissä kun tuli puhelu et isompi oksentaa..isimies lähössä risteilylle ja itellä kans kiertää mahassa..mikäs tässä sopivasti oiski ollu vapaa vkloppu töistä…GREAT….

 2. Jep, meillä kans. Nyt onneksi jo voiton puolella. Huoh.

 3. maissi sanoo:

  Ikävää.. Myös se, että toinen lapsi vietiin päiväkotiin. Tehokasta taudinlevitystä tilanteessa, jossa ei ehkä olisi ollut ihan pakko häntä viedä.
  Olen ehkä ikävä ihminen kun tämän sanon, mutta jospa joku muu ottaisi opiksi. Teidän kohdalla jo myöhäistä..

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Soitin aamulla päiväkotiin ja siellä opettaja oli sitä mieltä että että terve lapsi ON parempi tuoda hoitoon. Tällä on myös toinen puoli, se ettei hän sairastu. Asiat eivät ole noin mustavalkoisia.

   • Riina sanoo:

    Niin että jos viet lapsen muutamaksi tunniksi päiväkotiin niin ei sairastu kun kuitenkin asuu samassa asunnossa kun vatsatautia sairastava…?? Haloo!!
    Enkä kyllä ole koskaan kuullut, että henkilökunta kehottaisi viemään sairaan lapsen sisarusta hoitoon. Meidän lasten kerhossa nimenomaan painoitettiin, että mikäli joku perheenjäsen, olkoon sitten lapsi tai vanhempi, on vatsataudissa niin ei ole mitään asiaa sinne. Pitäisi olla ihan päivänselvää, mutta joillekin ei näköjään ole. Ja kannattaa myös miettiä sitä, että vaikka itse sen on jo sairastanut niin vastustuskyky säilyy vain hetken. Joten kun sen mahdollisesti laittaa omassa päiväkodissa eteenpäin niin saattaa saada sen itse uudestaan.
    Mutta pikaista paranemista kuitenkin!

    • jope sanoo:

     mä hain eilen oksentavan lapsen päiväkodista ni kysyttiin et haluunko jättää toisen sinne loppupäiväks et kerkeen käydä lääkärissä ym..nehän levittää sitä tautia jo ennen sairastamista joten levinnyhän se jo on..noi on niitä jossitteluita..viimekskään ei meidän perheessä ei edes jokaiseen tarttunu vaikka kaikki kotona oltiin

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

     Aika paljon epätodennäköisempää on sairastua jos on sen 7 tuntia päiväkodissa, eikä hyppimässä kotona seinille kun pikkuveli oksentaa 10 min välein. Ja ainakaan tähän mennessä ei ole oireita muilla ollut.
     Täytyy myöntää että itsekkin yllätyin päiväkodin kehoituksesta tuoda terve lapsi päiväkotiin, mutta tässä tilanteessa se tosiaan oli hyvä juttu.
     Ja tuohon vastuskykyyn sen verran, että ainakin norossa vastustuskyky säilyy vuoden, ja meillä ei onneksi ole vatsatautia sairastettu kuin korkeintaan juuri sen kerran vuodessa (kop kop). 🙂

     • Kolmen Äiti sanoo:

      Norossa vastutuskyky säilyy ainakin vuoden! Mistä ihmeestä olet tämän vetässy

     • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Lääkäri on näin minulle sanonut, siitä.

 4. Mari sanoo:

  Mä en voi käsittää miks viedään toinen lapsi hoitoon kun kotona on vatsatautia!!!! Ja sit ihmetellään et miten ne taudit kiertää. Vatsatauti on niin herkästi tarttuva ja tuollaisella toiminnalla se ainakin tarttuu eteenpäin.
  Sori avautuminen, mutta ärsyttää kun ei ajatella muita ollenkaan!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kuten tossa ylhäälläkin jo kirjoteltiin, ei ole kyse siitä ettei toisia olisi ajateltu. Päinvastoin. Toinen lapsi oli (ja on edelleen) terve ja päiväkodin puolesta kehoitettiin hänet tuomaan hoitoon.

 5. Epe sanoo:

  Täällä kanssa kesken työpäivän tuli puhelu että lapsella vatsatauti. Vielä (kop kop) ei ole oksentanut. Mutta suunnitelmat meni uusiksi. Tokikaan ei mitään erikoista ollut mututa kun keväisestä säästä nauttiminen ja grillikauden avajaiset. Mutta menee se leffoja katsellenkin viikonloppu. Voimia sinne sairastuvalle.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Tylsiä nämä, mutta kiitos samoin!:-) Täällä onneksi jo voiton puolella!

 6. iiriss sanoo:

  Miten olet saanut tehtyä oksennustaudistakin näin ihanan postauksen?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hahahha, ehkä se on tuo aurinko ja tuoreet tulppaanit 😀

 7. ansku sanoo:

  No voi hyvän tähen kai sitä nyt terveen lapsen voi viedä hoitoon jos ei oireita ole, Yrjön saa kylään kyllä mistä vaan tänä keväänä

 8. LL sanoo:

  Näin lääkärinä muutama kommentti; noroviruksen voi saada samankin epidemian aikana toistamiseen, vastustuskykyä ei tosiaankaan voi odottaa vuodeksi… Useimmissa päiväkodeissa on ohjeena oksennustaudin osalta pitää myös terveet sisarukset kotona, flunssien osalta eri ohjeet, silloin toki terveet sisarukset voivat päiväkotiin mennä. Omituinen kannanotto päiväkodin tädiltä viedä sisarusten hoitoon (ja oletettavasti sairastava lapsi oli mukana tuomassa..?). Näin nämä sitkeät epidemiat saadaan jatkumaan ja leviämään… :/

 9. Mirja sanoo:

  Noron kanssa asiat ”eivät todella ole niin mustavalkoisia”: virus muuttuu niin nopeasti että sen voi kyllä sairastaa vaikka kolmasti vuodessa jos käy huono säkä.

  Ja pakko sanoa: To-del-la itsekästä toimintaa viedä oksennustautikodista päivähoitoon. Sanoi opettaja sitten mitä tahansa. (Ehkä olisi hänellekin pieni opastus tautien tarttumisesta ja itämisestä paikallaan.)

  Kyllä Yrjön todella saakin mistä vaan, kun ihmiset eivät yhtään ajattele.

 10. Kolmen Äiti sanoo:

  Jostain syystä vaan kommentin alkuosa näkyy tuossa aiemmassa…mutta siis mulla oli yhtenä vuonna noro kolme kertaa, siks tuota hämmästelin?! Ja noinhan ne taudit leviää, viemällä oireeton lapsi hoitoon/kouluun…sitä ei kyllä kukaan suosittele.

 11. P sanoo:

  Hmm.. Näin suurperheen äitinä vaan mietin, että jos kuopus olisi oksutaudissa, niin jäisikö kerholainen, eskari ja liuta koululaisia kotiin siltä varalta, että hekin _saattaa_ sairastua?!

 12. misu sanoo:

  siis apua, kommentoin äsken magicpoksiin lähes saman kommentin mutta mikä ihme kevätkiima näillä kommentoijilla on. ilkeät anonyymit ryömineet esiin jostain talviunilta? 😀
  oon tässä aamupäivän selaillut blogeja ajantasalle ja on kyllä näkyvissä mun mielestä monessa blogissa. talouspaperi, ratapiha, oksutauti – mitä näitä nyt on 😀
  tsemppiä ja hyvää kevättä! 😉

 13. Santtu ruoho sanoo:

  missä päin suomea on ollu maaliskuussa vatsatautia liikkeellä??täällä Lounais-Suomessa Salossa ollut joulusta asti nyt on rauhoittunu helmikuun lopusta maaliskuun puoleen väliin oli pahin aika!!nyt ei oo ollu paljon!!oltiin pahin aika pois!!mulla käsien pesu auttaa!

Kommentoi