LUNDIA ASTIAKAAPPINA

5/03/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostin viikonloppuna kaveriltani vanhan Lundian hyllykokonaisuuden. Sen hakemisesta voisi kirjoittaa ihan oman postauksensa, mutta kerron nyt vaan lyhyesti että siihen liittyi Kallio auttaa- nettiryhmä, tuntematon mies ja paku sekä vastapalveluksi sohvan kantamista. Hylly on melko vanha, aluperäisesti rakaa puuta, jota edellinen omistaja oli valkoisella sutinut sieltä täältä. Maalasin tikkaat ja hyllyt uudestaan muutamaan kertaan sekä kävin hakemassa tukitikaksen taakse, jottei hylly heiluisi niin kovasti. Kunnostettavana on vielä toisen puolen liukiovet, joihin on kivasti lakattu vihreät servetit kiinni… Voin kertoa että niiden repiminen ei ole lempipuuhaani. Laitan parempia kuvia kun homma on valmis!

Ajatus avonaisesta astiakaapista on ollut mielessä oikeastaan siitä saakka kun tämän keittiön ensimmäisen kerran näin. Tilaa täällä on noin viisi kertaa enemmän, kun edellisessä keittiössämme, joten tänne voisi oikeastaan keksiä mitä vaan. Halusin kuitenkin pitää keittiön vain keittiönä ja siitä syntyikin ajatus tästä astiahyllystä. Halusin myös että lapset ylettyisivät helposti astioihin, he voisivat auttaa pöydän kattamisessa, tiskikoneen tyhjentämisessä ja että se muutenkin tukisi heidän omatoimisuuttaan. Siitä taas tuli ajatus laittaa myös aamiasmyslit sellaiselle korkeudelle, että lasten olisi helppo myös käydä sieltä ne itselleen aamuisin kaatamassa. Ainut asia mikä noissa avohyllyissä mietityttää on se että kuinka nopeasti astiat pölyyntyvät. Onko jollain kokemusta?

Astioista puheenollen, Arabian Koko arvonta oli varmaankin koko blogihistoriani suosituin arvonta, huima määrä osallistuja, kiitos kaikille! Selvästi Koko on vienyt monen sydämen, kuten omanikin, jo heti silloin 10 vuotta sitten. Myös uudet värit olivat monen mieleen. Voittaja on arvottu ja 150euron lahjakortti menee: ”Riikka Tarvonen: Uusista ehdottomasti niitty on paras. Muuten toki suosikki on valkoinen, joka toimii hyvänä pohjana kaikille muille herkullisille väreille :)” Onnea!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

19 Responses to “LUNDIA ASTIAKAAPPINA”

 1. Elisa sanoo:

  hieno! Mä oon haaveillut vastaavasta, js meillä olisikin muutamat lundiat odottelemassa maalipintaa. Kuulen mieluusti, miten toimii jatkossa. Mietin nimittäin, et onko astiat ihan pölyssä jne..

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Ainakaan vielä eivät ole pölyiset, mutta raportoin vähän myöhemmin 🙂

 2. silja sanoo:

  Ah, ihana Lundia! Meillä oli aikoinaan avohyllyt keittiössä ja niissä astiat pölyyntyi ja rasvaantui tosi äkkiä :/ aina piti tiskata astiat uudelleen ennen käyttöä!siinä keittiössä ei kyllä ollut liesituuletinta, että sekin tietenkin vaikutti asiaan! 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   No pitää toivoa, tossa on kuitenkin suurimmaksi osaksi päivittäin käytössä olevia astioita. Lisäksi keittiö on suht suuri ja hylly on ihan toisella puolella hellaa yms. Katsellaan! 🙂

 3. Sanna sanoo:

  Ihana hylly ja ihanat astiat, jotka avohyllyssä pääsevät kivasti esille!
  Muutenkin uusi koti näyttää lupaavalta 🙂

  Käytännön vinkkinä avohyllyn kanssa, että ainakin kaikki juomalasit, viinilasit ja sen semmoiset kannattaa kääntää ylösalaisin, jolloin niiden sisälle ei pääse pölyä. Ja kun hyllytasoja kuitenkin joutuu pyyhkimään, ei pyyhkiessä pöly pääse laseihin.

  Onnea uuteen kotiin!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos!!! 🙂 Otin heti vinkistä vaarin ja käänsin kupit ja lasit toisinpäin 🙂

 4. Laia sanoo:

  Kupit ylösalaisin niin ainakin vähän vähemmän pölyä menee niihin! 🙂

 5. Marissa sanoo:

  Hyvältä näyttää. Mullakin Lundia haaveissa, tosin olkkariin. Saas nähdä jos siihen raaskisi vähän tuhlata, kun saa niin freshin ulkoasun 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Toi on kyllä tosi kiva! Hyvö heräteostos oli! Noita vanhoja löytyy varmaan edullisemmin käytettynä, itse maksoin tuosta koko höskästä vaan 120 e 🙂

 6. M sanoo:

  Näyttää hienolta, mutta en silti suosittele. Meidän kokemus on, että ne rasvaantuu ruoanlaiton kärystä ja sit pöly liimaantuu kiinni. Kuten joku aiempi sanoi, täytyy tiskata ennen käyttöä.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Pitää katsella ajan kanssa että miten tuossa keittiössä toimii. Hylly kun on melko kaukana liedestä yms 🙂

 7. Kauniisti pääsevät astiat esille Lundia-hyllyssäsi! Kerrohan jossain vaiheessa käyttäkokemuksia, että ovatko avohyllyt hyvä ratkaisu astioille!

 8. Neilikka sanoo:

  Hei,

  Pystyisitkö järjestämään taas bedit Zipit sängynpeitto lukijatarjousta? 🙂

 9. Riikka sanoo:

  Toi näyttää ihanalta, mutta avohylly keittiössä sopii siisteysintoilijalle tai vain päivittäisastioille. Kierron on oltava aika lyhyt, maksimissaan viikko jolloin astia joko pyyhitään tai otetaan käyttöön.

  Mulla oli hormiin kytketyllä liesituulettimella varustetussa keittiössä tavalliset String-hyllyt, joissa oli laseja, lautasia, viinilasit, maljakoita jne. Nykykeittiössä onkin sitten String-vitriinit, koska en jaksanut pyyhkiä harvemmin käytössä olevia astioitani riittävän usein ja niihin kertyi se kamala rasvainen pölytahma joka on inha pestävä.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Päivittäisastioita tuossa suurimmaksi osaksi onkin. Eikä hylly ole kovin lähellä liettä. Pitää ajan kanssa katsoa miten toimii 🙂
   Ja voi, string-vitriini olisikin aivan ihana 🙂

 10. Riikka sanoo:

  Sain tänään Firskarsilta sähköpostia ja täyttelen täällä parhaillaan KoKo-tilaustani. Kiitos mahtavasta arvonnasta! Nyt kun vaan osaisi päättää mitä astioita KoKo-kokoelman jatkoksi tuolla voitolla tilaisin 🙂

Kommentoi