IHAN HYVÄÄ, VÄHÄN HAIKEETA

8/03/2015

imageimageimageimageimageimageimageimageimage

Anteeksi blogi, tämä muutto on vienyt kaiken aikani. Tai niin ainakin uskottelen itselleni.

En tiedä onko se tämä kevät, tämä harmaa sunnuntai, naisena olo vai elämä ylipäätään. Mutta kaikki tuntuu taas niin epävarmalta. Mikähän siinä on, että vaikka hyvin asiat ovat, niin välillä sitä löytää itsensä murhetimasta. Istumassa tunti toisensa perään, tujottamassa ikkunasta ulos, katselemassa junia ja miettimässä elämää. Elämää jolla ei tunnu olevan mitään suuntaa. Jos nyt kirjaisin tulevaisuuden suunnitelmiani ylös lukisi siinä näin:

-kesällä puistopiknikille ja maauimalaan

Ei muuta. Ei työkuvioita, ei koulukuvioita, ei varsinkaan mitään rakkauskuvioita. Ei. Ei todellakaan. Sanoin juuri pojalle, kenestä tykkään kauheasti, että pidä paskas. Tarkoitin häntä itseään. Tuntuu aika pahalta. Tajusin että olen roikkunut hänessä yli puoli vuotta. Vähän liian kauan. On aika vaan päästää irti, ja ehkä siksi olokin on nyt haikea.

Vaikka muutto ja tämä lattioiden maalaus on vienyt paljon aikaani, on aikaa miettimiseen kuitenkin ollut. Ehkä vähän liikaa. Miettimien ei taida sopia minulle. Mielummin sitä vaan menisi tukka putkella, touhuaisi lasten kanssa ja näkisi kavereita. Lattioiden maalaaminen tyhjässä asunnossa on aika yksinäistä puuhaa nimittäin, siinä alkaa mieli vaeltaa.

Tavallaan tämä on myös juuri sitä mitä olen tarvinnut. Välillä pitää pysähtyä ja katsella elämäänsä eri suunnista. Aina ei vaan voi mennä ja pitää hauskaa. Jollain masokistisella tavalla tälläinen vellominenkin tekee välillä hyvää. Sitten ne kivat jutut tuntuu taas kivemmilta.

Mutta nyt lähden rautakauppaan. Laitan kuulokkeista soimaan haikeaa musaa ja katselen hiljaa ratikan ikkunasta harmaata Helsinkiä. Koska niin nyt vaan kuuluu tehdä. Ehkä taas huomenna aurinko paistaa ja tanssin liikennevaloissa vihreää valoa odottaessa.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

9 Responses to “IHAN HYVÄÄ, VÄHÄN HAIKEETA”

 1. Avatar Terhi sanoo:

  Paistaa se aurinko taas. Jos ei heti huomenna, niin pian kuitenkin.
  Itsekin huomaan, että tukka putkella viilettäminen olisi paljon helpompaa ja mukavampaa, silti on toisinaan on ihan hyväksi pysähtyä ja miettiä asioita, velloa siellä pohjamudassa asti. Sieltä noustessa huomaa, että mä selvisin ja pärjään kyllä. Ja aurinkokin paistaa taas.
  Kovin kauniilta näyttää teidän uudessa kodissa. Toivottavasti pääsemme kurkistamaan joskus lisää. :)
  Tsemppiä ja voimia! Ihanaa naistenpäivän iltaa!

 2. Avatar Teija sanoo:

  En tiiä miten tää kommentti pitäis kirjottaa, ettei kuulostaa joltain friikki stalkkerilta mut sä oot kyllä huikea tyyppi! Se on niin outoa, koska enhän sua tunne mut tosi usein tulee tunne, et olispa kiva tuntea :) ja ihan sama miten päin kirjottaa tollasen, se kuulostaa vähän hassulta. Mutta sun teksteihin on helppo samaistua ja siksi tykkään tästä blogista, et täällä on niin realistinen ja aito meininki! Tsemppiä tähän (kevät) loskaan (ja paskaan), just kohta on kesä :)

 3. Avatar taikku sanoo:

  moi,,,, sinä olet reipas ,muista sinä olet reipas ,,ja arki on sitä kaikkein parasta ja noi sinun ihanat vesselit, ,mutta välillä pitää panna pää pensaaseen ja huomata mitä sinulla oikesti on..olen seuranut sinun blogia jonkin aika ja voisin nottaa sinulle myssyä,,hattua,,peukaloa eli jatka samaan mallin sinulta se onnistuu,,,,tv mummo

 4. Avatar NOPPA sanoo:

  Voimia! Olet jo voiton puolella. Kesä ja maauimala lähenee…

 5. Sitä vartenhan ne valkoiset huoneet ja lattiat on, että saa otettua pienen välitsekkauksen elämäänsä. :D

 6. Avatar manteli sanoo:

  Moikka! Eka kommentti multa, mutta pakko kirjoittaa, kun tuntuu niin hyvältä ja todelta tuo sun kirjoitus mulle.
  Vaikka rakastan olla (ja olen yleensä) onnellinen ja aikaansaava, iloinen ja kupliva, tulee välillä se melankolisuus. Se on niiiin tarpeen joskus. Just toi, että sit asiat tuntuu taas paremmilta, kun on saanut käydä vähän matalemmalla. Ei kaiken tarttee (eikä voikaan) olla aina mieletöntä tai superia.
  Joku ihanan haikea musa korviin (Melissa Horn yks lemppareitani), ja omien ajatusten kanssa liikkeelle. Ratikkaan tai bussiin ja jotenkin usein tulee se haikea hymy huulille ja oudon hyvä olo mahaan, vaikka on niiiiin surullinen olo samaan aikaan, että tekee mieli itkeä..

  Sä vaikutat niin mielettömältä tyypiltä, et huh! Kiitos kirjoituksistasi ja rehellisyydestäsi. Inspiroit muita vain olemalla mitä olet.

 7. Avatar Jenny sanoo:

  Tsemppiä, ihanalta näyttää ainakin teidän koti, varmasti olette onnellisia siellä!!
  Ja OO, kuka tuo ihana komean näköinen mies on? ;D

 8. Avatar Annu sanoo:

  Luojalle kiitos sinusta ja sun blogista Minttu!!! Ompa ihanaa, että joku pukee sanoiksi niitä ihan tavallisia fiiliksiä, tunteita, ajatuksia mitä elämä tuo tullessaan! Aivan mahtavaa! Kiitos! Ja Aurinkoa teille! Ja Onnea uuteen kotiin ja tulevaan! :)

 9. Avatar Hanna sanoo:

  Ihana uusi koti teillä koti! En malta odottaa lisäkuvia, muuttokuume kasvaa. Ja kohta paistaa aurinko!