MAAPALLON TOISELLE PUOLELLE

11/12/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään se jotenkin iski, matkajännitys. Siinä samalla meinasi tulla myös matkastressi. Tajusin että tässä on enää kaksi arkipäivää hoitaa asioita. Kaapon uusi passi on kai kadonnut postissa, liian kalliilla tilaamani lippikset jumissa tullissa ja siinä samassa hötäkässä näitä selvittäessäni jouduinkin lähtemään pankkiin hakemaan uusia verkkopankkitunnuksia kadonneiden tilalle. Jännätään vielä että ehtiikö vedenalainen kamera tulla ennen lähtöä, tai tilaamani joululahjat, jotka pitäisi saada eteenpäin vielä ennen matkaa. Ja vaikka mitä muuta. Ja pitikö sinne pakatakkin vielä jotain? Että ei tästä ihan täysin stressitön joulu sitten tullukkaan.

Nopeasti sain onneksi käännettyä postiitivisemman moodin päälle (tätä saattoi edesauttaa iso kulhollinen ranskalaisia sekä lasi viiniä ystävän kanssa). Meille tulee varmasti aivan ihana loma, oli lippiksiä tai ei, kulmat ja ripset värjäämättä tai just niitä tietyn pinkin värisiä bikineitä. Passi-asiakin varmasti selviää vielä jotenkin.

On ihana nähdä myös kuinka paljon pojat reissua odottavat. Maapallon toiselle puolelle matkaaminen nimittäin jännitti aluksi aikalailla. Ollaan lennetty ja matkustettu paljon, pääosin isäni luona Espanjassa. Siellä onkin kaikki jo tuttua ja turvallista, mutta kun tuli puhetta sademetsistä, erilaisista eläimistä sekä vedenalaisen maailman tutkimisesta, meni lapsilla pupu pöksyyn. Onko siellä haita? Mitä jos sellainen hyökkää? Ovatko muut kalat ilkeitä, voiko merimakkara purra, entäs jos merisiili pistää? Äiti, et voi sukeltaa sinä kuolet – he sanoivat.

Nyt puheet ovat jo ihan toiset. Kaapo suunnittelee valvovansa koko yön lentokoneessa pelaten ja sitten vain uida, Elviskin aikoo heti perille päästyään mennä veden alle. Itse toivon että 12 tuntisen lennon aikana kaikki nukkuisivat kuitenkin mahdollisimman paljon, mutta sen takaan kun perille vihdoin päästään ei merestä tai altaasta nousta kun korkeintaan syömään.

Pitkä lento ei hermostusta yhtään. Tiedän että minulla on parhaat reissuseuralaiset. Olen ihan tyytyväinen että meillä on ollut mahdollisuus matkustaa, vaikka kieltämättä silloin ne ensimmäiset lennot muutama vuosi sitten yksin kahden uhmiksen kanssa olivat aikamoisia… Nyt minulla on vielä äitini ja veljeni apukäsinä, joten ainut murhe on, että miten MINÄ jaksan odottaa perille pääsyä.

Ehdottomasti päivittelen sitten matkakuulumisia myös sieltä Khao Lakin paratiisirannoilta, jos nettiyhteys vaan pelaa. Ja postausideoita reissusta saa ihmeessä esittää, olisiko teillä jotain tiettyä aihe-aluetta josta olisi kiinnostavaa lukea?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “MAAPALLON TOISELLE PUOLELLE”

 1. krista sanoo:

  Hei! Mistä olette löytäneet tuollaisen hauskan eläin version maapallosta?
  Olen kummipojalleni juuri miettinyt lahjaksi tuon tapaista 🙂

  Hauskaa matkaa teille Thaimaaseen!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moi! Tuo on Stockan paperiosastolta muutama vuosi sitten ostettu! Tosi kiva kyllä kun on joka maan eläimiä ja muita tunnusmerkkejä kartalla myös 🙂

 2. Linda sanoo:

  ihanaa matkaa!
  Olisi mielenkiintoista (joskin rankkaa) kuulla tsunamiin liittyviistä asioista sieltä.
  Nauttikaa lämmöstä ja yhdessäolosta ja muistakaa 50 rasva heti! Itse poltin itseni sairaalakuntoon juurikin matkalla lentokentältä lomakohteeseen ja se ainoa Thaimaanreissu Koh Changille pitikin sitten välttää aurinkoa loppuloman ajan.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Varmasti siitä aiheesta kirjoitan, aihe on meillekkin läheinen, lisäksi viedään jouluna lahjoja paikalliseen orpokotiin, jonka lapsista ja nuorista suurin osa on tsunamin takia orvoksi jääneitä <3

 3. Anna sanoo:

  Mun mielestä on kyseenalaista valittaa kiireestä, kun samaan aikaan ehtii ravata baarissa. Elämäsi vaikuttaa muutenkin todellisuudesta poikkeavalta. Yksinhuoltajana sinulla on paljon enemmän aikaa ilman lapsia, kun taas tavallisessa parisuhteessa elävä kahden lapsen äiti ei välttämättä pääse moneen vuoteen ilman lapsia mihinkään. Lisäksi mua mietityttää tosi paljon rahankäyttösi. Harvalla yksinhuoltajalla on varaa reissata jouluksi etelään. Hienoa, että blogihomma on näin tuotteliasta.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Se että elämäni on erilaista kun sinun ei tee siitä todellisuudesta poikkeavaa. Meitä on erilaisia. Se että tapaanko ystäviäni viinilasin äärellä tai menen vaikka katsomaan heidän keikkaansa, ei sulje pois sitä ettenkö saisi sanoa että kiirettä pitää. En ole myöskään yksinhuoltaja. Olen lähivanhempi ja lapset asuvat isällään noin 2-3 yötä viikossa. Vaikka olenkin ammatiltani bloggaaja ei se poissulje sitä ettenkö voisi säästää rahaa, kuten kukatahansa muukin kuolevainen. Ehkä minulla on myös isä ja äiti joilla on ollut mahdollisuus osallistua lasten lentojen maksuun.
   Iloista joulua, ei kannata katkeroitua kotiin vaan elää sitä ihan omaa elämää. P’s <3

 4. Linda sanoo:

  WORD Minttu!

Kommentoi