TESTISSÄ VEGME + VEGAANISET TACOT

26/01/2020

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarket & Indieplace kanssa

Minusta on ollut ihana huomata, miten kauppojen valikoimiin tulee jatkuvasti uusia kasvisvaihtoehtoja ja kasviperäisiä tuotteita. Proteiinihyllyn kasviperäisten tuotteiden kasvuun olen kiinnittänyt jo jonkin aikaa sitten huomiota ja ne tuntuvat vain valtaavaan kokoajan entistä enemmän tilaa.

Omalla kauppareissulla tulee harvemmin kuljettua eineshyllyn kautta, mutta joskus sieltäkin tulee napattua jotain nopeaa ja helpposti lämmitettävää välipalaa lasten harrastuspäiville. Nyt kuitenkin kävin lähi K-Supermarkettimme valmisruokahyllyn oikein ajatuksella läpi ja hymy nousi huulilleni. Valmiita kasvis -että täysin vegaanisia ateriakokonaisuuksia oli siellä ihan todella paljon. Niin tutuilta vanhoilta merkeiltä, että ihan pelkästään kasvipohjaiseen ruokaan panostavilta uutuuksilta.

Yksi näistä uusista tuttavuuksista on VegMe, joita saa vain K-ruokakaupoista. VegMe-sarjaan kuuluu erilaisia poikkeuksellisen maistuvia kasviproteiineja että valmisruokia ja -kastikkeita. VegMen tuotekehityksen taustalla onkin ajatus muuttaa ihmisten mielipiteitä kasvisruoasta ja tarjota herkullisia ja maukkaita vegaanisia proteiinivaihtoehtoja ruokapöytään – ihan kaikille.

Ei ole enää mitenkään erikoista, että myös sekasyöjät vaihtavat osan käyttämästään proteiinista kasviperäisiin tuotteisiin – ja sehän on aivan mahtavaa! Hienoa, että uusia, helppokäyttöisiä ja hyvän makuisia sekä koostumukseltaan erilaisia tuotteita löytyy pikkuhiljaa ihan pienimmistäkin lähikaupoista.

VegMe-kasviproteiineihin kuuluu rouhe, palat sekä pikkupullat, valmiista vegaanisista VegMe-aterioista löytyy pullat&muussi, tikka masala sekä thaipannu. Näiden lisäksi sarjaan kuuluu erilaisia kastikkeita. Tuotteet valmistetaan soijaproteiinista ihan erityisellä menetelmällä, jossa kasviproteiini maustetaan savustetun veden ja savustetun luomurypsiöljyn avulla. Prosessin ansiosta tuotteet saavat mehukkaan ja lihamaisen rakenteen. VegMen soija on vastuullisesti tuotettua ja peräisin valvotuilta tiloilta Euroopasta, joten tuotteiden koko toimitusketju tunnetaan viljelmille asti.

Me olemme maistaneet uutuuksista nyt sekä VegMe-pikkupullia että rustiikkisia paloja – jauhisrouhe myytiin kaupastamme heti loppuun. Nuo pikkupullat ovat ihan superhelppoja vaikkapa pastakastikkeeseen. Ne ovat maistuvia, pehmeitä ja todella mehukkaita. Meillä taapero syö niitä ihan sellaisenaan lämmitettynä.

Vegan bitesit eli rustiikkiset palat ovat myös todella ”lihaisia” ja maukkaita. Uskon että näistä tulee monen muunkin suosikki! Paloilla voi korvata lihaa ja broileria erilaisissa kastikkeissa ja padoissa, mutta maistuvat ne kylmänäkin vaikka salaatissa. Palat säilyvät sisältä ihanan mehukkaina vaikka niitä paistaisikin pannulla pitkään, koostumus muistuttaa mielestäni paljon kanaa.

Tällä kertaa me laitoimme rustiikkipaloja tacojen väliin. Meillä tulee syötyä tacoja aika usein. Ne ovat niin meidän aikuisten kun lastenkin mieleen, kun jokainen voi laittaa juuri niitä omia lempitäytteitään. Kuitenkin pitkään aina saman kaavan ja täytteiden mukaan mennessä alkoi tuntumaan, että kaipaamme jo vähän vaihtelua. K-Supermarketin sivuilta löytyikin aivan ihana, vähän erilainen resepti vegaanisiin tacoihin.

Tässä todella helpossa ja nopeassa ohjeessa VegMe-palat paistetaan pannulla chilin kanssa ja tehdään teryaki-kastikkeesta, limestä, soijasta ja seesaminsiemenistä sille ihana kastike. Reseptissä käytettävän punakaalin rapeus yhdistettynä pehmeään avocadoon teki tästä yhden tämän hetken lemppariruoistani. Ja lapsetkin tykkäsivät, etenkin juuri noista paloista, vaikkakin ohjeella aika tulisia olivatkin. Alkuperäinen resepti löytyy siis täältä

Lisää muita nopeita arkireseptejä löytyy K-Supermarketin sivuilta. Oletteko jo ehtineet tutustua uusiin VegMe-tuotteisiin? 


Kommentoi