ITKU LYHYESTÄ ILOSTA

3/08/2018

Eilen alkoi 39. raskausviikko, eli ihan viimeisiä viedään. Toki odotan jo innolla uuden perheenjäsenemme tapaamista, mutta samaan aikaan raskauden päättyminen on yllättävänkin haikeaa. Taisin eilen jopa muutaman kyyneleen tirauttaa sen vuoksi.

Raskauteni on ollut rankka erityisesti alkuraskauden rajun pahoinvoinnin takia (joka on jatkunut aaltoilevana ihan tänne loppuun saakka), mutta myös tämän kuuman kesän ja loppuajan kolotuksien vuoksi. Silti en vaihtaisi päivääkään pois.

Muistan edelleen hyvin elävästi sen hetken, kun raskaustestissä oli kun olikin yhtäkkiä kaksi viivaa. Olin juuri heittämässä testiä roskikseen kun huomasimme sen yhdessä. Ensin nauroin ja sitten itkin. Itkin monia asioita, kuten sitä miten suunniteltu raskaus kuitenkin kävi niin kauhean nopeasti. Olin varautunut vähintään vuoden yritykseen ja yhtäkkiä kaikki muuttuikin. Eritysesti muistan itkeneeni kuitenkin sitä, että pian tämä kaikki on jo ohi. Yhdeksän kuukautta menee todella nopeasti ja etenkin järkyttävän pahoinvoinnin kanssa raskaudesta nauttimiseen jää loppupeleissä aika vähän aikaa.

Hormoonit toki ovat pinnalla nyt muutenkin, ja tätä kirjoittaessa kyyneleet taas valuvat vuolaina poskia pitkin. Olen niin ylpeä ja samaan aikaan hämmentynyt siitä, miten upea ja ihmeellinen naisen vartalo on. Että ihan oikeasti meidän kahden pienistä soluista kasvaa nyt ihan oikea ihminen sisälläni. Täysin valmis pieni vauva saattaa tupsahtaa tähän maailmaan nyt ihan mikä hetki tahansa tuosta ihan vatsanahkani takaa ja alkaa elää omaa elämäänsä juuri sellaisena kun on. Tiedän olevani todella onnekas saadessani kokea kaiken tämän.

Käsittämätöntä että me olemme saaneet aikaan uuden ihmisen tähän maailmaan. Jota olen kantanut sisälläni kaikkialle tämän koko kuluneen vuoden. Ja miten sanoinkuvaamattoman rakkaaksi tämä pieni ihminen on tullut koko perheelle, ennen kun olemme vielä edes tavanneet häntä. Vaikka on ihanaa saada perheeseen uusi vauva, on tästä raskausajasta luopuminen iso paikka.

Tässä kolmannessa raskaudessa raskausvatsakin alkoi näkymään jo melko aikaisin ja olemmekin koko perhe hyvin kiintyneitä siihen. Vatsaa on ihana silitellä ja tunnustella siellä liikkuvaa vauvaa. Ison mahan kanssa on välillä aika hankalaa, mutta samaan aikaan se on todella rakas ja kaunis. En melkein edes muista, että millainen se oli ennen.

Raskausaika on ollut myös siinä mielessä ihanaa, että minua ollaan todella huomioitu ja hemmoteltu. On ollut ihanaa olla ihailun kohteena näin ihanasta syystä. Olen eritysen kiitollinen rakkaalle perheelleni, joka kantaa puolestani kauppakassit, tekee ruokaa ja tuo aamupalaa sänkyyn. Kukaan ei ole kertaakaan väheksynyt pahaa oloani tai vaikkapa tarvettani päikkäreille. Kaikessa ollaan menty minun ehdoillani, eikä siltikään yhtään naama mutrulla.

Tuleva synnytys jännittää jo paljon enemmän kun vaikka kuukausi takaperin. Silti odotan sitä innolla. On jännää kun ei voi yhtään etukäteen tietää että miten se tulee menemään. Edelleen suurin toiveeni synnytyksen suhteen on vain, että pysyn rauhallisena ja löydän itsestäni energiaa ja ennenkaikkea luottamusta loppuun saakka. Eilen illalla tulivat myös tämän raskauden ensimmäiset vähän kipeät supistukset, mutta en usko synnytyksen silti alkavan vielä vähään aikaan.

Meidän elämä muuttuu ja mullistuu ihan pian, siihenkin on jotenkin vaikea etukäteen varautua. Pieni vauva tulee muuttamaan perheessämme kaiken. Tämä on tosi iso juttu meille kaikille ja dynamiikalle johon olemme vasta vastikään muutenkin tottuneet ja opetelleet. Yhtäkkiä se kaikki huomio kirjaimmelisesti minun navastani onkin toisaalla vauvassa, ja myös isommat lapset joutuvat taas jakamaan saamaan huomiotaan.

Raskaana olo on samaan aikaan niin ihanaa ja kamalaa. Jatkuva huoli ja kummalliset tuntemukset kuluttavat ihan hirveästi henkisiä ja fyysisiä voimavaroja. Raskaus ja synnytys on myös siitä ihmeellistä, että aika nopeasti ne ikävät asiat unohtuvat. Olen moneen kertaan vannonut etten halua enää ikinä olla raskaana, ja tässä sitä silti vaan silti pillitetään sitä kun se pian päättyy.


11 Responses to “ITKU LYHYESTÄ ILOSTA”

 1. Minski sanoo:

  Siis toi maha on valtava!! 😀 en oo koskaan nähnyt yhtä isoa, mut en siis missään nimessä tätä pahalla tarkoits! Mun mielestä toi on älyttömän ihana!<3 varmasti tukalaa liikkua mut en millää jaksais odottaa syntymää! Tuleeko teille tyttö vai poika? Vai tiedättekö edes? Iik kuinka kivaa :D!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Siellä on kokonainen valmis vauva ja vähän muutakin. Eikä se nyt mikään ihan mini ollut ennenkään raskautta. Useimmilla vatsa on iso loppuraskaudessa, vaikka toki jokaisella meillä just omanlaiset 🙂
   Tosi ihanaa kyllä ja tähän mahaan on kyllä kiintynyt koko perhe, kiva silti saada vauva pian syliin <3

  • Sara sanoo:

   Mun mielestä sun vatsa näyttää tosi sirolta. 🙂 Siihen nähden että siellä tosiaan on se täysin valmis vauva ja mitä kaikkee 😀
   Siis aivan ihania kuvia, luoja miten kaunis oot!

   Ps. Mä en ois tykännyt varsinkaan vikoilla raskausviikoilla tosta ylläolevasta kommentista vaikka ei pahalla päivitellytkään mielestään valtavaa vatsaa.

 2. nadjastrange sanoo:

  Aivan ihania kuvia ❤️

 3. Alli sanoo:

  Olet aivan uskomattoman kaunis! ❤️ Onnellista loppuraskautta.

 4. Ellu sanoo:

  Olet todella, todella kaunis. Odotus sopii sinulle.
  Näin ajattelee keski-ikäinen, lapseton nainen.

 5. Anku sanoo:

  Pitkään olen blogiasi lukenut, harvemmin kommentoinut. Mutta nyt oli ihan pakko, olet kyllä Super kaunis ja hehkuva!! Onnea loppuraskauteen ja lähestyvään synnytykseen!

 6. Laura sanoo:

  Olet kyllä niin kaunis! Niin kliseistä kuin se onkin niin sä aivan hehkut. Onnea hurjasti <3

 7. Ihastuttavat kuvat! Viimeisiä hetkiä viedään, toivottavasti synnytys sujuu hyvin. Se on ihmeellistä, miten voikaan kiintyä pieneen ihmiseen, jota ei ole edes nähnytkään. Kun sain kolmannen vauvan rinnalle synnytyksen jälkeen ajattelin, että aivan kuin olisimme tunteneet aina. Mukavaa päivää teille ja ihania hetkiä masun kanssa ❤️

 8. Kuha sanoo:

  Ihanaa odotuksen loppuaikaa ja onnea synnytykseen! ❤️

 9. Api sanoo:

  Kaunis kirjoitus ja kaunis äiti Onnea ja iloa tulevaan!

Kommentoi