4 H + K – MEIDÄN KODIN POHJAPIIRUSTUS

5/08/2018

Moni teistä on kysellyt meidän uuden asunnon pohjapiirustusta ja ylipäätään ollut utelias meidän kodista. Me tosiaan muutimme isompaan asuntoon jo alkuvuodesta, mutta blogissa uutta kotia ei ole edelleenkään ihan hirveästi näkynyt. Meillä on vielä aika isoja juttuja kesken, kuten makuuhuoneemme vaatesäilytys, uusi sohva, molemmat ruokapöydät, muutaman seinän maalaaminen sekä poikien huoneen seinähyllykkö, joten minusta ei ole tuntunut luontevalta esitellä ns. keskeneräistä kotia.

Kun muuttaa toisen ihmisen kanssa asumaan yhteen, kodin sisustaminen on vähän hitaampaa. Ainakin meillä. Kahden kodin tavaroiden yhdistäminen ja molempien makujen mukaisten huonekalujen löytäminen ottaa aikansa, emmekä ole myöskään halunneet tehdä mitään hätiköityjä ratkaisuja. Toisaalta osa näistä hankinnoista on venähtänyt valmistajien pitkistä toimitusajoista johtuen. Ja yksi ruokapöytä meillä kävikin jo pyörähtämässä, mutta se ei ollutkaan täydellinen joten pistin sen jo eteenpäin.

Meidän uusperheen koti on kooltaan 93 neilömetriä, asunto sijaitsee 50-luvulla valmistuneen kolmikerroksisen talon ylimmässä kerroksessa ja kulkee koko talon läpi. Makuuhuoneita täällä on yhteensä kolme, joista kaksi ihan normaalikokoista ja yksi pienempi. Uutta kotia etsiessä ehdoton kriteeri meillä oli se, että siellä tulisi olemaan kaksi vessaa – jotka meillä nyt siis on.

Asunnossa on valmistunut juuri ennen muuttoamme kylpyhuone -sekä keittiöremontti. Keittiö meillä on melko kapea käytävän mallinen, jonka perällä on tilaa vain pienelle pöydälle. Isompi ruokapöytä onkin meillä sitten olohuoneessa josta löytyy myös takka sekä kulku pienelle parvekkeelle.

Meidän makuuhuone on olohuoneen yhteydessä ja omaa rauhaa saa sulkemalla pariovet. Edellisessä kodissa makkari oli ihan kylpyhuoneen vieressä ja nyt onkin ihanaa kun ei herää siihen jos joku käy yöllä vessassa.

Kotimme sijaitsee puiston laidalla, eikä lähellä ole ollenkaan autoteitä, joten korkeintaan täällä välillä häritsee ulkoa kantautuva puudelin haukunta tai sunnuntaisin pauhaavat kirkonkellot. Tykkään myös kovasti asuntomme valoisuudesta ja siitä, että kaikista ikkunoista näkyy lähinnä vain puita. Olemme kaikki viihtyneet tosi hyvin uudessa kodissa ja kaupunginosassa. Naapurit tulivat nopeasti tutuiksi ja mikä parasta, lapsille täällä on paljon saman ikäisiä kavereita.

Saas nyt nähdä mikä huone saadaan ensimmäisenä siihen kuntoon, että viitsin tehdä siitä ihan oman postauksensa. Toki nyt kotia on näkynyt pitkin vuotta täällä blogissa kuvien taustalla, mutta kyllä jo sormet syyhyäisi päästä vihdoin tekemään ihan rehellisiä sisustuspostauksiakin.


4 Responses to “4 H + K – MEIDÄN KODIN POHJAPIIRUSTUS”

  1. Nelli sanoo:

    Ompa kivan näköinen pohja teidän kodissa! Juuri sellainen, minkä itekin haluaisin joskus tulevaisuudessa. Järkevästi suunniteltu ja vaatehuone on aina (ainakin itselleni) iso plussa!

  2. Ellu sanoo:

    Rakastan tutkailla pohjapiirrustuksia ja miettiä, miten itse kunkinlaisia ratkaisuja sisustaisin ja miten järjestäisin huonekalut! Teidän koti näyttää kyllä todella toimivalta, eikä hukkaneliöitä varmaan kauheasti jää. Kiinnostaisi tietää, millaisessa käytössä tuo keittiön ”takana” sijaitseva pikkumakkari on? Vauvan huoneeksi siitä ei ehkä hankalan sijaintinsa vuoksi ole, mutta ainakin meillä murkku tykkäisi varmasti olla noin ”eristyksissä” ja vielä keittiön vieressä 😀 Innostuukohan Kaapokin omasta rauhasta sitten kun alkaa kunnolla murkuttaa… 😀

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Samoin! Ja kyllä tämä toimivalta tuntuukin!
      Pikkumakkari on miehen teinipojan käytössä ja hyvin mieleinen kun pääsee sinne kunnolla rauhaan 🙂

Kommentoi