SAIRAALAKASSIN SISÄLTÖ

19/06/2018

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – POLARN O. PYRET

Lähestyvä synnytys käy mielessä päivä päivältä useammin ja päässä pyörii jatkuvasti myös ne asiat, joita ennen vauvan saapumista olisi kiva saada valmiiksi. Rattaat meillä odottaa kellarissa kasaamista ja pikkuisia vaatteita on tullut hamstrattua, mutta siinä se sitten onkin. Onneksi minulla on selkeä visio siitä, mitä tarvikkeita tulee vielä hommata, joten eiköhän se käy sitten nopeasti. Ja onneksi pieni vauva ei vielä paljoa tarvitse.

Ennen lähestyvää synnytystä on hyvä alkaa miettimään myös sairaalakassin pakkaamista. Sitten on ainakin yksi murhe vähemmän, kun tietää että valmiin kassiin voi napata mukaan kun lähtö synnyttämään koittaa. POPin sivuilta löytyy tosi hyvä vinkkilista siitä, mitä sairalaakassiin kannattaa pakata mukaan. Etenkin kaikki vauvan tarvikkeet, eli lähinnä vaatteet, voikin pakata sinne jo hyvissä ajoin.

Viime synnytyksen jälkeen voimme vauvan kanssa niin hyvin, että saimme pyynnöstäni luvan lähteä kotiin jo heti seuraavana päivänä. Silloin en siis paljoa mitään tarvikkeita tarvinnutkaan tai ehtinyt kaivata. Pidin vauvaa paljon ihokontaktissa, sekä käytin niin itselleni kun vauvallekin sairaalan vaatteita, jottei minun tarvitsisi tuoda mukanani kotiin pyykkiä. Ymmärän kuitenkin niitä, jotka tahtovat vauvalle päälle heti ihan omat vaatteet.

Itse pakkaan sairaalakassiin tälläkin kertaa vauvalle vain kotiutumisvaatteet, mutta varmuudeksi kaksin kappalein. Sillä ikinä ei voi tietää… Oma lista näyttää tältä:

– 2x kietaisubody (koska ne ovat vastasyntyneen kanssa parhaat)
– 2x housut
– 2x sukat (käytän toisia tumppuina)
– ensimmäinen unilelu
– myssy
– peitto

Kaikki vaatteet ovat kokoa 50, tiedän että ne käyvät nopeasti pieneksi, mutta en halua vauvan hukkuvan ensimmäisiin vaatteisiinsa. Ja ne pikkuisimmat ovat vaan niin suloisia! Vastasyntyneen kanssa kanssa kannattaa ehdottomasti suosia kietaisumallisia vaatteita, etenkin jos kyseessä on esikoinen ja vauvan käsittely jännittää aluksi. Kietaisumalliset vaatteet on helppo pukea ja riisua. Vaatteita ostaessa kannattaa myös kiinnittää huomiota saumoihin ja mahdollisiin selkäpuoella oleviin nappeihin. POPin monissa vauvanvaatteissa on erityisen pehmeät tasosaumat, jotka eivät paina pientä vauvaa. Muutenkin vaatteissa on suosittu erityisen pehmeitä luonnonmateriaaleja ja useimmilla vaatteilla on myös ECO-merkintä, joka tarkoittaa tiukkaa kemikaaliseulaa sekä luomupuuvillan käyttöä ja valmistusta kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Vauvan turvakaukalossa meillä on valmiina lämpöpussi, joten emme välttämättä tarvitse erikseen mitään haalaria kotimatkalle. Ostin kyllä kirppikseltä juuri POPin ohuen merinovillaisen haalarin, joten voi kuitenkin olla että napataan se varmuudeksi vielä kassiin mukaan, riippuen sen hetkisestä säästä.

Täytyy vielä kehua, näin kohta yhdeksän vuoden äityden kokemuksella, että POPin sukat ovat ihan parhaita! Pienet vastasyntyneen sukat kun putoavat helposti jalasta, mutta näissä on sen verran hyvä varsi (kuitenkaan painamatta liikaa), niin että ne pysyvät pikkuisenkin vispaavissa jalassa. Sen lisäksi pikkuisia ja pehmoisia sukkia voi mielestäni käyttää myös tumppuina, ettei vauva saa vahingossa raavittua itseään. POPin valikoimista löytyy tällä hetkellä todella paljon kauniita murrettuja ja pastellisia sävyjä vaatteiden lisäksi myös sukista. Ja POPin jarrusukathan ovat ihan klassikot!

Jos tulevan vauvan sukupuolta ei tiedä ennakkoon, tai tahtoo muuten pukea vauvan neutraalisti, löytyy POPilta tähän paljon hyviä vaihtoehtoja. Perinteiseen raitamallistoon on tullut sinisen ja punaisen rinnalle tuo kaunis harmaa, josta löytyy vaatteita aina koosta 44 alkaen. Harmaaraitaan on helppo yhdistää myös muita värejä. Nuo vaaleanvihreät housut ovat muuten pehmoisinta trikoota mitä olen ikinä kokeillut!

POPin vaatteet ovat myös ihanan ajattomia ja laadukkaita. Moni usein säästääkin vauvan kotiustumisvaatteet, vaikka muut menisivätkin kirppikselle myöhemmin kiertoon. Meillä nämä menevät säästöön ja kenties joskus saan sitten sylitellä lastenlastani näissä samoissa pikkuisissa vaatteissa.

Jos teillä on myös sairaalakassin kasaaminen ajankohtainen, kannattaa käydä kurkkaamassa parhaimmat vinkit sen kasaamiseen täältä. Olisi myös kiva kuulla, mitä tavaroita tai vaatteita te koitte tarpeellisiksi ja ei niin tarpeellisiksi sairaalakassissa. Itselläni jäi ainakin kaikki kirjat lukematta, kun halusin vain tuijottaa vauvaa. Hyvänä vinkkinä on myöskin kirjoittaa lista tarvikkeista, vaikka ei kassia vielä pakkaisikaan. Näin ollen joku muu voi pakata sen puolestasi jos vaikka lähtö sairaalaan tuleekin etuajassa tai nopeasti.


8 Responses to “SAIRAALAKASSIN SISÄLTÖ”

 1. Wendy sanoo:

  Mä luin aika monta ”sairaalakassi” postausta ennen omaa helmikuista synnytystä. Olen aika varma et mun laukku hipoi täydellisyyttä, kaikkea oli mukana ja tavarat olisi riittäneet varmaan viikolsi. Täysin turhia olivat meikit, suoristusraudat ym. Naistenklinikalle ei saanut tulla vieraita, eikä meikkaaminen olis muutenkaan tullu mieleenkään. Itse olin vuorokauden sängyssä, enkä saanut nousta. Vuorokausi synnytksen jälkeen kun pääsin suihkuun, se tuntui luksukselta. Olin kovasti päättänyt käyttää omia alusvaatteita. No en käyttänyt ja taisin käyttää niitä verkkoalushouja varmaan 2 viikkoa vielä kotona. En halunnut pilata omiani :D. Tärkein oli eväät ja täytettävä vesipullo sekä suihkutarvikkeet. Mielestäni on hyvä, että oot hankkinut tarpeeksi pieniä vaatteita. Mulla tais olla vaan pari 56 bodyä ja meidän vauva meinasi hukkua niihin.

 2. Elsa sanoo:

  Olipas kiva postaus! Sun sairaalakassilista näytti hyvin pitkälti samalta kuin miltä mun lista näyttää. Ainut ero taisi olla, että mulla heti listan etunenässä löytyy eväät (herkut…) 😀 Mä olen miehen kanssa käynyt listan läpi ja jokaisen kohdan jälkeen on vielä sulkeissa täsmäohjeet, jos joutuu kassin pakkaamaan/viimeistelemään itse. Voisinkin ehkä myös esitellä blogin puolella meidän sairaalakassin sisällön, kunhan saan viimeisenkin mukaan lähtevän vaatteen ommeltua valmiiksi 🙂

 3. Vs sanoo:

  Korvatulpat pakkaan ekana,että saan ees vähän nukkua. Kokemusta niistä huonekavereista,jotka höpöttää klo 04 valot päällä vauvalleen miettimättä yrittää toinen vieres nukkua.
  Ja suklaata! Muuten perus yksinkertasesti samaa tyyliä listasi kanssa.
  Yleensä pakkaan 56cm vaatteet,mutta vauva yllättikin olemalla lähes 5kg eikä omat vaatteet mahtunutkaan sairaalakassista kotiin lähtiessä niin lainasimme sairaalasta vaatteet 🙂

 4. jasmin sanoo:

  Itse jouduin vähän yllättäen käynnistykseen, ja silloin tuli sairaalakassin kirja ja lehdet kyllä tarpeeseen! Ikinä ei voi myöskään tietää, joutuuko lapsi esim teholle yllättäen useaksi päiväksi, vaikka suunnitelmana olisi ollut lähteä kotiin suoraan synnytyssalista. Mieluummin siis varaudun tälläkin kertaa ja pakkaan mukaan vähän liikaa enkä liian vähän.

 5. Majj sanoo:

  Kerta kerralta kassin sisältö on vaan typistynyt! 😀 vauvalle kotiutumisvaatteet (sairaalassa nakupellenä iholla), itselle pehmeät kotiutumisvaatteet: liivit (tässä suosinut pehmoisia yöliivejä, ne semmoiset toppimalliset), trikoopaita, löppäpöksyt ja kauden vaatimat mahdolliset ulkovaatteet.
  Kemppariosastolle mieto dödö, kasvopesu, yksi kasvovoide, hammasharja+tahna.

  Kassin sivutaskuun karkkia, koska herkut maistuu maratonrajan jälkeen aivan tai-vaal-li-sen hyvältä. Niin ja lakua, koska sitä ei saanut raskausaikana syödä!
  Näillä tuli pärjättyä enemmän kuin hyvin, ja mahtuivat pikkukassiin!

  Ihanaa odotusaikaa ja tsemppiä synnytykseen!

 6. Lotta sanoo:

  Yhden synnytyksen kokeneena pakkaisin ehdottomasti mukaan usemman harson (suihkuavan maidon ja puklujen varalle), enemmän liivinsuojia (niitä ei meidän sairaalassa ollut) ja itselleni kuivashampoon 🙂 itse en huimauksen takia päässyt suihkuun kolmena ekana päivänä ja synnytyskin kesti yli vuorokauden, joten alkoi tukka olla aika liimanen sen jälkeen. Ihan oman, edes vähän fressimmän olon takia se pääsee kassiin mukaan jos joskus vielä pääsen synnyttämään 🙂

Kommentoi