MEILLE TULEE VAUVA

1/02/2018

Joulukuun kohokodista jäi mainitsematta yksi aika elämäämme mullistava juttu – meille tulee vauva! Raskauden ensimmäinen kolmannes on kohta takanapäin ja tulevan vauvan laskettu aika on elokuussa. Olemme todella innoissamme!

Kerroinkin muutama postaus sitten että meillä on ollut vauva-haaveita, mutta lääkäri varoitteli että raskaaksitulossa voi helposti mennä vuosi ja siihen tarvitaan todennäköisesti myös lääkitystä. Toisin sitten kävi, emmekä voisi olla tästä onnellisempia.

Myös pojat ovat innoissaan, etenkin Kaapo, joka on toivonut pikkusisarusta lähes päivittäin kesästä saakka. Elvis puolestaan ilmoitti heti, ettei hän aijo ainakaan vaihtaa yhtäkään vaippaa.

On jotenkin todella jännittävää lähteä tähän taas, sillä edellisestä kerrasta on kuitenkin kohta seitsemän vuotta aikaa. Seitsemän vuotta sitten aloitin myös tämän blogin, ja aloin aika pian sen jälkeen odottamaan Elvistä. Silloin oli tarkoitus kertoa raskaudesta heti, mutta kun sen aika koitti, tahdoinkin pitää sen salaisuutena ja kerroin siitä lopulta vasta paljon myöhemmin. Nyt minusta taas tuntui etten tahtoisi salailla tätä yhtään pidempään. Ja nyt alussa varmaan blogi täyttyykin raskausaiheisilla postauksissa, joita olen joutunut pitelemään sisälläni nämä kaksi pitkää kuukautta.

Kuten aiemmissakin raskauksissa, tässäkin olen sairastunut Hypermeesiin, eli hyvin rajuun pahoinvointiin, joka lähes aina vaatii sairaalahoitoa. Olen voinut siis hyvin hyvin huonosti ja oikeastaan ihan kaikki muu on jäänyt. Pahoinvointi ja oksentelu on niin fyysisiä ja henkisiä voimia vielää, että se lamauttaa ihan täysin. Pieni toivo alkaa olla kuitenkin vähän paremmasta voinnista, hirveä pahoinvointi on kyllä edelleen, mutta oksennan enää viidentoista kerran sijasta vain viisi kertaa päivässä.

Tiputuksessa käymisessä on onneksi se hyvä puoli nesteytyksen lisäksi, että ainakin täällä ultrataan myös aina pikaisesti. Joten olen päässyt näkemään vauvan jo ennen ensi viikolla koittavaa virallista nt-ultraa. Tässä ensimäisessä nt-ultrassa siis mitataan vauvan niskaturvotus, jonka perustella voidaan nähdä merkkejä Downin syndroomasta tai mahdollisesti muista kehityksellisistä häiriöistä. Ainakaan vielä ultra ei liikoja jännitä, todella kivaa päästä näkemään vauva yhdessä Oskun kanssa. Toki toivon että kaikki on hyvin, mutta en etukäteen stressaa mitään.

Jännittävä ja ihana vuosi siis edessä, lupaan etten muutu ihan pelkästään raskaudesta ja vauvasta höpöttäväksi mammaksi, mutta nyt alkuun tuolla postausluonnoksissa on kyllä aika paljon kaikkea raskauteen liittyvää. Ja saa laittaa myös postaustoiveita sen tiimoilta!


26 Responses to “MEILLE TULEE VAUVA”

 1. Jenna sanoo:

  Onnea Samaistun monestakin näkökulmasta katsottuna! Opiskelen itsekin tällähetkellä (kätilöksi tosin) ja meillä on lapsia myöskin jo entuudestaan Elikäs ikäeroa on tulossa ainakin 6vuotta kuopuksen ja tulevan kuopuksen välille! Lisäksi hyperemeesi… kaikissa aiemmissa raskauksissa on ollut läpi raskauden… olen yrittänyt etsiä nyt jo alustavasti keinoja sen kanssa pärjäämiseen! Ootko löytänyt apua/helpotusta jostakin? Onnea vielä

 2. AnneP sanoo:

  Oikein paljon onnea ❤️

 3. Annabella sanoo:

  Oi kun ihana uutinen! Onnea! ❤ Ja raskaus/vauva-aiheiset postaukset ei haittas yhtään, odotan innolla!

 4. Emmi sanoo:

  Paljon onnea ja tsemppiä pahoinvoinnin kanssa! ❤ vauvajutut kiinnostaa ainakin minua!!

 5. Marianne sanoo:

  Oi, paljon onnea!<3 Oon satunnaisesti seurannut sun blogia, enkä koskaan kommentoinut, mutta nyt taidan jäädä aktiivisesti seuraamaan. Mä nimittäin odotan myös meidän kolmatta, laskettu aika myöskin elokuussa. Tosi inhottavalta kuulostaa toi hypermeesi. Paljon voimia sinne!

 6. Oi onnea :)! Meillä viime elokuussa syntynyt pieni. Tsemppiä odotukseen, pahoinvointi on perseestä, toivottovasti pääset siitä eroon pian :). Itellä oli vaan jatkuva krapula olo toisen lapsen kohdalla, yökkimista mutta vain pari oksennusta..ajan kanssa lähti onneksi pois.

 7. Lurre sanoo:

  Ihanaa, onnea! ♥♥♥

 8. Miia sanoo:

  Onnea!! Ihan mahtavaa! Täällä kuopus täyttää keväällä vuoden ja on kyllä ollut ihana vauvavuosi. Vauva on niin kerta kaikkisen ihana, tyytyväinen ja helppo tapaus. Paljon voimia raskausajalle!

 9. Panda sanoo:

  Ihana uutinen, tosi paljon onnea teille!!! Kurja juttu toi pahoinvointi, mutta onneksi palkinto tulee taatusti olemaan kaiken kärsimyksen arvoinen! Mä odotan parhaillani esikoistani, häntä odotetaan saapuvaksi heinäkuussa. Ihanaa jos blogiin tulee paljon vauvajuttuja!

 10. Audrey sanoo:

  Paljon onnea! Tsemppiä hypermeesin kanssa. Itse kärsin myös samasta vaivasta, mutta nyt sylissä on ihana kahden viikon ikäinen pötkylä.

 11. Satunnainen lukija sanoo:

  Paljon onnea!

  Meillekin piti tulla elokuinen. Rv10 tammikuun alussa sain tietää että raskaus oli mennyt kesken jo rv6… olet jo toinen jonka ”tiedän” saavan vauvan elokuussa, jään lukemaan taivaltanne, koska se olisi voinut olla meidänkin tulevaisuus ❤

  Kaikkea hyvää teille, toivottavasti pahoinvointi helpottaa!

  • Jasmin sanoo:

   Meillä sama juttu, paitsi heinäkuun lopulla olisi ollut la ja jouluviikolla vuoti pois… Mutta pian alkaa uusi yritys!
   Tosi paljon onnea Minttu teille ja toivotaan, että voit jo pian paremmin! Ilolla odottelen myös paljon raskausjuttuja, toivottavasti itselläkin vielä tämän vuoden puolella nyytti sylissä. 🙂

 12. El sanoo:

  Paljon onnea! 🙂

 13. Hannavaan sanoo:

  Eikä, ihan mahtavaa, jee! Onnea paljon <3
  Tsemppiä pahoinvoinnin kanssa sitkuttamiseen, itselläni myös siitä runsaasti kokemusta kolmelta kerralta ja hyi että kun vieläkin muistan sen olotilan... raskauspahoinvointi on kyllä pahoinvointia ihan omassa luokassaan, huh! Toivottavasti loppua kohti helpottaa 🙂

 14. Liina sanoo:

  Vitsi, miten voi tuntemattoman ihmisen ilouutinen ilahduttaa! Ihana juttu, onnea kovasti 🙂

 15. suvi sanoo:

  Onnea ja voimia raskauteen!! Itsellä rv 10 meneillään, opiskelut kesken ja siis 4. tulossa! Juuri kun alkoi itellä pahin väsymys ja pahoinvointi mennä ohi, niin enköhän saanu ihan kauhean flunssan( toiv. ei ole influenssaa). Eiköhän se tästä! Toivottavasti sielläkin helpottaa…

 16. Onnea tuhannesti Minttu! Teillä onkin takana tosi tapahtumarikas vuosi ja vastaava ihan varmasti edessä 🙂 Eikö se Elvis vasta ihan just ollut pieni kiharapäinen vauveli?!

 17. Anni sanoo:

  Paljon onnea!!! Ihanaa!

 18. Kati / almiel sanoo:

  Paljon onnea ❤

 19. Veera sanoo:

  Paljon onnea koko perheelle ❤️

 20. Bianca** sanoo:

  Onnea ihanat!! <3 <3 Ja tsemppiä tuohon pahoinvointiin ja helpompaa loppuraskautta toivoen,
  Bianca**

 21. Hansu sanoo:

  Paljon onnea koko perheelle! 🙂

 22. Salla sanoo:

  Ihanaa! Onnea!

 23. Anna sanoo:

  Ihanaa onnea! ❤️
  Saanko kysyä oliko siihen joku erityinen syy kun lääkäri sanoi että voi mennä pitkäkin aika että tulet raskaaksi?

 24. Saana sanoo:

  Hei! Löysin äsken sattumalta blogiisi, onnittelut raskaudesta! Itselläni on sama tilanne, vauva tulossa elokuussa!:) itsekin kärsin raskauspahoinvoinnista, tosin oksentelen vain 1-3 kertaa päivässä enkä ole joutunut tiputukseen. Mutta painoa om lähtenyt tässä vaiheessa (rv 10+6) pari kiloa ja tiedän että jos tämä raskaus on samanlainen kuin esikoista odottaessani, oksentelu ja laihtuminen tulee jatkumaan viikolle 18 asti D: tsemppiä pahoinvoinnin keskelle, kyllä me täältä vielä noustaan! Jään seuraamaan blogiasi, vertaistuki on parasta!:D

 25. Paljon onnea ja tsemppiä odotusaikaan♡

Kommentoi