MITEN SAIN TIETÄÄ OLEVANI RASKAANA

3/02/2018

Muutamaa päivää ennen raskaustestin tekoa Osku vitsiaili että olekohan raskaana, kun himoitsin kaupassa ihan ihmeellisiä juttuja. Olin itse aivan varma etten voisi olla, olihan lääkäri sanonut että tässä voi kestää pitkään ja olimme vasta ihan hiljattaen jättäneet ehkäisyn pois. En halunnut luoda itselleni yhtään liikoja toivonkipinöitä sen suhteen, että vauvasta kuuluisi vielä moneen kuukauteen mitään.

Luulin myöskin etteivät kuukautiseni olleet vielä edes myöhässä, sillä olin unohtanut että ne olivat alkaneet viime kuussa muutamaa päivää aikaisemmin. Kaiken piti olla siis ihan normaalisti.

Lauantaina 9.12 lähdin käymään aamusta kaupungilla hoitamassa yhtä työasiaa. Ratikassa matkalla keskustaan minulle tuli tosi outo huimaava olo. Sen jälkeen vatsani kiljui minulle että RUOKAA, NYT HETI! Jäin ratikasta ulos ja menin syömään lähimpään kahvilaan. Tämä oli vähän erikoista, sillä pystyn yleensä olla syömättä pitkiäkin aikoja.

Kahvilassa istuin ikkunapöydässä ja katselin ohi käveleviä ihmisiä. Raskaana olevia naisia, rattaita työntäviä naisia – joka kerta mieleeni hiipi Oskun heitto siitä, että olisiko raskaana. Ja joka ikinen kerta työnsin sen ajatuksen pois. Yrtin järkeillä että minullahan oli ollut ihan järkyttävät pms-oireet koko viikonkin, olin ollut ihan uskommattoman kiukkuinen, eihän nyt sellaisia tule raskaana ollessa.

Samalla reissulla minun piti käydä myös apteekissa. Muutaman sadan metrin matkalla kahvilasta apteekkiin bongasin kahdeksan raskausvatsaa. Apteekissa kävelin puolivahingossa raskaustestihyllylle. Pysähdyin siihen hetkeksi arpomaan, mutta taas yritin järkeillä että ei, en mä voi olla vielä raskaana, ja menin reseptitiskille.

Matkalla kassalle kävelin taas raskaustestihyllyn ohi. Ajattelin, että ehkä minun olisi parasta tehdä sitten testi, niin pääisisin näistä hölmöistä ajatuksista. Päädyin ostamaan tuplapakkauksen, sillä ajattelin näitä tilanteita tulevan jatkossa joka kuukausi. Niin olisi sitten kotona testi valmiina.

Päästyäni takaisin kotiin menin suoraan vessaan tekemään testin, en sanonut Oskulle vielä mitään. Pissasin tikkuun ja siihen piirtyi heti tarkastusviiva, mutta ei muuta. En siis ollut raskaana. Kuvittelin olevani helpottunut, mutta huomasinkin valtavan pettymyksen ja pienen surunkin leviävän kehoon.

Osku oli keittiössä ja kävelin häneen luokseen näyttämään negatiivista testiä. Kuitenkin matkalla huomasin että siihen alkoi imestymään haalealla myös toinen vaaleanpunainen viiva. En ollut muistanut että tulostahan täytyy odottaa hetki. Kysyin häneltä että monta viivaa hän testissä näkee. Kaksi, ihan selvästi kaksi.

Aloimme nauraa ja halasimme toisiamme. Osku oli niiiin onnellinen ja niin minäkin. Hetken päästä aloin kuitenkin itkemään. Itkin sitä miten kaikki oli käynyt niin nopeasti, eihän tämän pitänyt tapahtua vielä. Itkin koska pelkäsin mitä raskaus tekisi vastaleikatuille tisseilleni, itkin sitä miten onnellinen olin ja miten onnellinen tiesin Oskun olevan. Ja itkin jo valmiiksi sitä, miten nopeasti koko raskausaika menisi ja kohta se vauva jo menisi kouluun.

En tiedä kauanko me seisoimme keittiössä sylikkäin, ehkä puolituntia, ehkä tunnin. Puhuimme vauvasta ja tulevaisuudesta ja kaikesta. Pikkuhiljaa aloin uskoa sen todeksi. Meille tosiaan tulee vauva. Vauva jota olimme molemmat halunneet ihan hirveästi. Huh, sen tunteen ajatteleminen saa vieläkin ihoni kananlihalle ja kyyneleet nousevat silmiin.

Vauvapäissämme kerroimme uutisesta heti muutamalle lähimmälle ihmisillemme ja lähdimme juhlistamaan tätä vielä kahdestaan lemppariravintolaamme. Ainakaan lähipöytien muille asiakkaille ei voinut jäädä epäselväksi mitä olimme juhlimassa, niin innoissamme me olimme.

Seuraavana iltana tein vielä toisen testin. Koska varmimman tuloksen saa tekemällä testin aamulla, ajattelimme että jos illalla tehty testi näyttää myös positiivista niin raskaudesta ei olisi mitään epäilystä. Ja niinhän se näytti. Aika uskomatonta.

Olisi ihana kuulla myös teidän tarinoita siitä, miten olette saaneet tietää olevanne raskaana ja minkälaisia tunteita se herätti?


15 Responses to “MITEN SAIN TIETÄÄ OLEVANI RASKAANA”

 1. Petu sanoo:

  Me yritettiin vauvaa yli vuoden ja olin jo tottunut joka kuukausi siihen pettymyksen tunteeseen, kun menkat alkoikin. Lokakuun ensimmäinen päivä aamulla tuli tunne, että testi on nyt tehtävä, vaikka kuukautiset eivät olleet edes myöhässä. Testiin piirtyi heti kaksi vahvaa viivaa. Lapsi nukkui ja mies oli omissa hommissaan. Join kahvia, tuijotin testiä ja mietin että mitä nyt. Soitin miehelle ja itkin puhelimeen tulevasta vauvasta. Testi on edelleen säilössä ja sitä on kiva ihastella vatsan kasvaessa. 🙂

 2. Heidi sanoo:

  Eka kerralla ei ollut oireita ja havahduin vasta raskauden ollessa noin viikolla 7, että menkkoja ei ole ollut aikoihin ja tein testin, ennen kuin piti korkata skumppapullo. Toisella kerralla heräsin yhtenä aamuna ja mieheni kysyi, että mitä sun tisseille on yöllä tapahtunut…? Todellakin näytin siltä, että olisin yöllä käynyt rintojen kohotuksessa tein samana päivänä positiivisen testin, vaikka kierukkani oli poistettu vasta reilu kaksi viikkoa aiemmin….minun ei pitänyt tulla raskaaksi mahdollisesti ollenkaan enää kiitos Endon, mutta onneksi näin kävi!

  Tuhannesti onnea teille Ja toivottavasti vointisi paranee pian!

  PS. Oireeton raskaus oli tyttö ja alusta saakka voimakkaasti oireellinen ultrien tyttöarvioista huolimatta poika

 3. Wendy sanoo:

  Meillä oli vaikeuksia tulla raskaaksi, sain yhden keskenmenon ja ehdimme aloittaa jo kevyempiä lapsettomuushoitoja. Olin todella stressaantunut jopa masentunut kun vauvaa ei kuulunut. Päätimme pitää kuukauden tauon hoidoista ja lähdimme häämatkalle. Lääkäri sanoi että matkalla täytyisi rentoutua, unohtaa vauvan teko, ovulaatiotestit jne. Matkalta palattuamme aloin odottamaan kuukautisia, jotta voisimme jatkaa hoitoja. Olo oli joka päivä sellainen että kuukautiset ovat alkamassa, tein testin kuitenkin heti jo kun kuukautiset olivat 2 päivää myöhässä. Mutta se olikin positiivinen! En olisi ikinä uskonut, koska sen piti olla lähes mahdotonta. Ja nyt tulos makaa kainalossani.

 4. Anna sanoo:

  Voi miten itselläkin kyynel tuli silmäkulmaan kun luin teidän onnesta! Täällä ollaan jo vuosi kaudet luettu sun blogia ja täytyy hehkuttaa, että yksi päivä jotain postausta lukiessa totesin vain itsekseni että teidän tarina saa kyllä taas uskomaan rakkauteen ja siihen että elämässä kaikki järjestyy! Hurjasti onnea teille ja ihanaa odotusaikaa 🙂 Täällä jäädään innolla odottamaan vauvahypetyspostauksia ja kaikkea siihen liittyvää

 5. Äiti sanoo:

  Onnea♡♡ voimia raskauteen! Itellä alko nippailemaa alavatsaa muutama pv ennen ku menkkojen olisi pitäny alkaa ja arvasin heti, puhuttiin miehen kanssa ja oltiin ihan varmoja mitkä tilanne on. Menkat ei alkanu ja viikon vielä odottelin ennen ku tein positiivisen testin. Olin ihan onnesta pyörällä, steppasin olohuoneen matolla ja halattiin miehen kanssa, ”meistä tulee isi ja äiti♡” Toisen kohdalla alko pahoinvoinnit ihan yllättäen ja taas odotin muutaman päivän ennen ku tein testin. Menkat oli ollu tosi epäsäännölliset enkä osannu yhtään aatella et oisin raskaana, mutta iloinen yllätys.:)

 6. kata sanoo:

  Hui miten ihana teksti! Onnea valtavasti! <3 <3

 7. Ella sanoo:

  Meillä yritystä oli jonkun aikaa takana ja epäsäännöllisen kierron takia en voinut epäillä että vihdoin olisi tärpännyt. Illalla oli ystävän juhlat ja ajattelin että parempi tehdä raskaustesti varmuuden vuoksi ja suureksi onneksi piirtyi kaksi viivaa! Toki tein monta testiä putkeen kun en meinannut millään uskoa. Juhlissa sepitin ihmisille että en voi juoda töiden takia 😀 vielä kuukausi ja hänen pitäisi olla täällä <3

 8. pipi sanoo:

  Meillä oli vauvaa odotettu jokunen kuukausi ja vaikka se aika ei oikeastaan näin jälkeenpäin mietittyä ollut kovinkaan pitkä, niin kyllä se siltä tuntui! Matkaan ehti kertyä jo useampi negatiivinenkin testi. Erään iltana olin kuitenkin töissä saanut moneen kertaan sellasia ns huomauskohtauksia kun nousin ylös nopeasta ja ruokahalukin tuntui erityisen suurelta. Seuraavana aamuna menin taas töihin ja kävin matkalla ostamassa raskaustestin prismasta samalla kun ostin eväät. Tein sen sitten heti ennen työvuoron alkua ja positiivista näytti! Uskomattoman ihana hetki kyllä tajuta, että sisällä kasvaa uusi elämä <3

 9. Fiia sanoo:

  Onnea raskaudesta <3 ensimmäisen positiivisen testin tein toukokuussa, tein sen myös yksikseni miehen tietämättä. Menin sitten herättämään miehen ja iskin testin hänelle käteen, olimme molemat iloisia. Samana iltana kuitenkin alkoi verenvuoto ja kesken meni. Marraskuussa plussasin uudestaan, mies oli jo epäillyt että olenko raskaana kun tissit olivat turvoksissa ja nälkä oli myös melkoinen. Tein testin kun mies vei koiraa ulos ja kerroin vastauksen lenkin jälkeen. Ja kesäkuista esikoista täällä odotellaan 🙂

 10. Valo sanoo:

  Me oltiin reilu vuosi sitten päätetty jättää ehkäisy pois, mutta varsinaisesti helmi-maaliskuun vaihteessa annettiin lupa raskaaksi tulolle. Alkuun oli kovat pettymykset, kun meni useampi kuukaus ja testit näytti negstiivista. Sitä oli aina niin toiveikas juuri ennen kuukautisia. Heinäkussa sitten juuri kesälomalle jäädessä tuli olo, että voisko nyt olla onnistunut ja tällä kertaa en hätäillyt testin kanssa, vaan odotin, että kuukautiset todella oli myöhässä (vähän vaihteleva kierto). Mökillä oltiin ja ulkohuussissa positiivisen testin tein, voi sitä hymyä, mikä kasvoille piirtyi Nyt jäin äitiyslomalle ja reilun kuukauden päästä meitä on kolme <3 tsemppiä alkuraskauteen, itselläkin vaikka pahoinvoinnit oli lievää, niin se väsymys silloin oli pahinta ja loppua kohden olen voinut hyvin

 11. Hannavaan sanoo:

  Hihii, joskus se elämä yllättää Meillä esikoinen tuli erittäin yllätyksellisesti ehkäisyn läpi, kakkosta taas tehtiin lapsettomuushoitojen kanssa. Olin saanut lekurilta jo ”mahotuomion”, mutta kakkosen ollessa vasta 10kk huomasinkin olevani sitten raskaana! Spontaaniin raskautumiseen oli todennäköisyydeksi arviointu 2-4%, joten emme todellakaan uskoneet luomuvauvan olevan mahdollinen. Olimme pylsineet sen 10kk ilman ehkäisyä ihan huoletta ja kuukautisiakaan ei ollut juurikaan tullut, niin tuntui raskauden mahdollisuus aika pieneltä.. mutta niin vaan tämä kuopus sitten päätti tulla ❤️ Erittäin olemattomista mahdollisuuksista ja kaikista epätodennäköisyyksistä huolimatta.

 12. Annu sanoo:

  Kaikkea hyvää raskausaikaan! Ihana uutinen!

  Olen kanssasi samanikäinen ja meillä on eskarilainen, 4v ja 1,5v ja edelleen haaveilen kokevani vielä jonain päivänä tuon saman tunteen kun tikussa on jälleen 2 viivaa.
  Meillä on joka kerta ilmestynyt ensimmäiseen testiin ihan tosi hentoinen viiva ja aina ei olla sitten syliin asti vauvaa saatu, mutta päivä kerrallaan ja nautitaan tästä hetkestä.

 13. Masc sanoo:

  Esikoista yritettiin melkein kolme vuotta. Oltiin juuri menty naimisiin, muutettu omaan taloon ja olin saanut työpaikan. Menkat oli varmaan kaksi viikkoa myöhässä. En sitä sillon ihmetellyt, kun kierrot heitti todella paljon. Olin kuitenkin tilannut testejä netistä ja pitkän työpäivän jälkeen tein testin kun ne postlaatikosta jo löytyi. Plussa tuli samantien näkyviin enkä meinannut uskoa sitä millään joten tein vielä toisenkin.

  Toisesta tein sitten, kun menkat ei alkaneetkaan odotettuna päivänä ja töissä himoitsin metvursti sämpylöitä ja olin siitä kierrosta ovulaationkin pongannut joten tiesin että hyvät mahdollisuudet oli, silloin kierto oli lähes kellontarkka. Kolmannesta haaveillaan, saas nähdä millon pääsee testailemaan.

 14. Kolmen äiti sanoo:

  Ihanaa,onnea teille! Jään seuraamaan mielenkiinnolla. Meillä on 3kk:n ikäinen tyttö, aiemmin nyt 6.5v.poika ja kohta 9v. tyttö, joten ikäeroa meilläkin..
  Mulla oli tästä kolmannesta heti alkuunsa ennen testin tekemistä jo juurikin kuvailemasi äkillinen huimaava olo, herkästi pohjaton nälkä/lievä pahoinvointi..
  Tiesin kyllä melko varmasti jo ovulaation aikaan, että raskaaksi tulen(hmm..miten näin voi sanoa, mutta siltä nyt tuntui vahvasti)
  Kahdesta tyttöraskaudesta on ollut kohtuullisen voimakasta pahoinvointia sieltä n.viikolta 6-7 alkaen, pojasta vain lievää kuvotusta silloin tällöin.
  Tsemppiä ja parempaa vointia!

 15. Ensimmäinen tulossa sanoo:

  Olipa ihana ja hyvin kirjoitettu 🙂 paljon onnea odotusaikaan ja tulevasta vauvasta ❤

  Itse sain tietää maanantaina että ensimmäistä odotan. 2alkuraskauden keskenmenoa takana ja nyt yritän pitää positiivisen asenteen että tämä raskaus menis hyvin. Vaikka koko ajan pelko onkin läsnä.
  Mulla oli kuukautiset 3pv myöhässä ja sit aloin uskaltaa toivoa että voisinko olla raskaana. Testin kävin ostaa ja hetihän se kaupan vessassa piti päästä tekemään

  Hurjasti onnea vielä koko perheelle

Kommentoi