PAKKOMUMMOUTUMINEN

11/04/2017

Mukavan valoisat kännykkäräpsyt makuuhuoneestani, eikö vaan? Tykkään kyllä valoisuudesta ja auringonpilkkkeestä, mutta nämä kuvat ovat otettu aamulla ennen kahdeksaa. Huom, lauantai-aamuna ennen kahdeksaa.

Koko viime vuoden menin ilman verhoja. Mutta jossain vaiheessa meni hermo, ja puoli kesää taisin asua pussilakana toisessa ja torkkupeitto toisessa ikkunassa teipattuna. Meninpä muutamana iltana aurinkolasit päässä nukkumaan, sillä ensimmäiset armaat auringonsäteet häikäisivät suoraan tyynylleni jo siinä heti viiden jälkeen.

Nyt olen toistaiseksi saanut herätä tästä valoa tulvivasta huoneesta vasta siinä seitsemän aikaan, mutta kokoajan tulee valoisampaa yhä aiemmin. Toisaalta luonnollisesti lisääntyneeseen valoon on mukavampi herätä, kun herätyskellon raivostuttavaan rinkutukseen. Silti en ihan vielä haluaisi mummoutua ja herätä joka aamu ennen kuutta. Varsinkaan niinä havoina vapaa-päivinä, kun kerrankin saisi nukkua pitkään.

Ongelmahan tässä on nuo vähän yli kaksi metriä korkeat ikkunat. Mistään ei tunnu löytyvät tarpeeksi pitkiä pimennysverhoja. Tahtoisin nimenomaan sellaiset rullaverhot. Yritin jo viime kesänä sellaisia etsiä, mutta löysin vain jotain sikakalliita mittatilausverhoja. Turhauduin ja teippasin lakanan ikkunaan. Tänä kesänä olisin mielummin vähän aikuisempi. Tuo yksi orpona roikkuva valkoinen pellavaverho ei ihan hirveästi auta.

Jos jollain on tiedossa, mistä saisi tarpeeksi pitkät pimennysverhot (ja keittiöön joku kiva kuultava laskosverho) niin nyt saa ilmiantaa! Tai jos tulee mieleen jotain muita hyviä vaihtoehtoja?


14 Responses to “PAKKOMUMMOUTUMINEN”

 1. Olga sanoo:

  Moi, meille tilasin mittatilaustyönä pimennysverhot. Meillä pienemmät 50-luvun ikkunat, maksoi reilu pari sataa € kaksi verhoa. Asennettuna. Musta ihan kelpo hinta siitä hyvästä, että saa aamulla nukuttua pidempään. T. Aamu-uninen

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kuulostaa suht edulliselta, ne mitä katsoin oli kaksi kertaa kalliimmat. Osalla ei taas ole hintoja ollenkaan ja turhauttaa laittaa jotain tarjouspyyntöjä. Mutta ei käy tässä muu auta, haluan nukkua myöhään 😀 !

 2. Nina sanoo:

  Adaina.com ja casahome on semmoiset josta mä olen tilannut. Joka pennin arvoista että saa nukuttua.

 3. Maiju sanoo:

  Täältä löydät hyvät pimennysverhot mittatilauksena, edullisesti ja asennetuna http://www.kaihdinlehtonen.fi
  Kannattaa kysyä josko vaikka lähtevät blogiyhteistyöhön:)!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos vinkistä, tuoltakin puuttui hinnat, en ole sellaisia jaksanut katsoa, nyt pitää perehtyä! 🙂

 4. manna sanoo:

  Mites noi unilaput? Itse käytän unilappuina mustaa, trikoista hiuspantaa, pysyy paikallaan ja on säkkipimeää keskellä kesääkin! Eikä tartte verhoja 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Olen yrittänyt sellaista, mutta kaikki tuntuu painavan ja silmät turvonneet sen jälkeen.
   Aurinko paistaa ihan suoraan sänkyyn aamusta, joten pelkkä maski ei auta, kun se myös lämmittää aika mukavasti 😀

   • Tiia sanoo:

    Heippa! Pakko oli kommentoida tähän, että unilaput on ihan hyvä lisänä, mutta silmien lisäksi myös iho reagoi valoon ja herättelee kehoa sitä kautta. Toivottavasti löydät hyvät ja toimivat verhot! Mä en käsitä, miten olen vielä 2 vuotta siiten nukkunut ilman pimennysverhoja, nykyään muurataan joka ilta ikkunat niin tiivisti kiinni, kun vaan voi ja unenlaatu on parantunut aivan hulluna.. Ikeasta ostettiin hyvään hintaan, kun on ihan normi ikkunakorkeus. Meillä on pimennysverhot jokaisessa huoneessa, keittiötä ja olkkaria myöten.. 😀

    Btw. Oli kiva tulla nyt pääsiäisen vapailla kurkkaamaan sun blogia piiiiiitkän tauon jlkn! Reilun parisen vuotta sitten olen lukenut sun jokaisen jutun, mutta sitten tuli sellaisia muutoksia elämässä, etten ole kerinnyt kenenkään blogia enää seurailemaan. Hassua, miten oot ollut kuitenkin niin usein mielessä, ihan kuin jotain vanhaa tuttua olisin miettinyt, että ”mitähän sille kuuluu nykyään”.. somemaailma on kyllä just siitä niin hassu. Mutta, pointti oli, että pimennysverhot on todellakin kuin laittais rahaa pankkiin! Ihanaa kevättä sulle ja pienille suloislle pojillesi! <3

 5. Jenni sanoo:

  Unimaski! Omani on Iberon ja ostettu Cittarista. Se toimii hyvin tällaisella päivisin nukkuvalla yötyöläisellä 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Aurinko tosiaan paistaa ihan suoraan sänkyyn, niin se pitää saada peitettyä, sillä viimeistään sitten kuumuuteen herää 😀

 6. Jeni sanoo:

  Ehdottomasti unimaski, en hennois peittää noita upeita ikkunoita. Itse nukun aina maskilla, alkuun tuntui hankalalta, mutta äkkiä tottui 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Niin, ehkä siihen tottuisi, yritin kyllä viime kesänä. Pitää vaan saada verholla myös se auringon lämpö blokattua 🙂

Kommentoi