PIENIÄ TEKOJA JA PAREMPAA LEIPÄÄ

15/02/2017

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Nykyään tulee jo melko automaattisesti tehtyä arjessa sellaisia pieniä ratkaisuja, jotka vaikuttavat omaan ja perheen hyvinvointiin. Viime vuonna löysin Fazerin uudet juuresleivät ja olinkin tosi innoissani kun minua kysyttiin tekemeään niistä nyt myös kaupallinen yhteistyö blogiin.

Leipä on ollut aina yksi ”paheistani”, siihen kun tulee helposti himo ja yhden palan jälkeen pitää ottaa toinen, sitten kolmas, neljäs… Juuresleipien myötä olen kuitenkin huomannut, että leivän laadulla on tosi paljon väliä. Valkoinen höttöleipä koukuttaa ja heilauttaa verensokeria, laadukkaasti valmistettu leipä taas täyttää, pitää verensokerin tasaisempana ja nälän paremmin poissa.

Fazer Juuresleipien uusin tulokas on Kaura, Batatti & Linssi, joka siis leivotaan 100% kaurasta ja joka sisältää 34% kasviksia, eli linssejä ja batattiia. Proteiinia tässä leivässä on huimat 16%, joka saadaan luontaisesti kotimaisesta viljasta, palkokasveista ja siemenistä. Leivän koostumus on herkullisen kauraleivän perhmoinen ja pinnalla oleva palsternakkarouhe kruunaa kokonaisuuden. En rehellisesti uskoisi, että leivästä 34% on kasvista, eikä jauhoja.

Nämä ovat juuri niitä sellaisia helppoja tapoja lisätä ja edistää terveyttä sekä hyvinvointia. Eli kasvisten lisääminen ruokavalioon sekä laadukkaat ja puhtaat raaka-aineet. Muita hyväksi havaittuja tapoja on säännöllinen ateriarytmi, jossa itselläni ainakin näistä leivistä on ollut siihen apua. Välillä kun ateriavälit tuppaavat venymään, kun en oikein keksi mitään helppoa, hyvää ja nopeaa syötävää. Niin ja vedenjuonti, sitä yritän myös itselleni aina muistutella!

Lapsien kanssa kasviksia on helppo lisäillä etenkin erilaisiin kastikkeisiin, uunivuokiin, laatikoihin ja patoihin. Mitä pienempänä, sitä helpommin ainakin meillä maistuu. Nämä leivät olivat ilokseni meillä lastenkin kesken ihan hitti. Vaikka paketissa onkin kuvia myös niistä ei niin suosikkikasviksista, rohkenivat lapset maistamaan leipiä ja yllättyivät kai itsekkin miten hyviä ne olivat.

Tämän uuden Kaura, Batatti & Linssin lisäksi makuja on myös Ruis, Bataatti & Tomaatti (34% kasviksia), Palsternakka & Porkkana (38% kasviksia), Punajuuri & Porkkana (34% kasviksia), Ruis, Kesäkurpitsa & Porkkana (34% kasviksia). Kaikki leivät ovat saaneet myös Parempi Leipä-symbolin, joka tarkoittaa sitä, että symbolilla varustetut leivät ovat tutkitusti terveellinen valinta tasapainoiseen ja monipuoliseen ruokavalioon. Merkillä varustettu leipä on parempi valinta esimerkiksi siksi, että se on leivottu käyttäen vähemmän suolaa, vehnää tai jauhoja, mutta enemmän vihanneksia tai proteiinia.

Tässä on siis yksi helppo ja terveellinen vaihtoehto tekemään arjesta vähän terveellisempää. Me meinataan korvata juuresleivillä jatkossa myös esimerkiksi hamppareitten sämpylät. Jos ette ole vielä testanneet näitä leipiä, niin suosittelen!

Arvonkin vielä reilun Fazerin tuotepaketin! Kerro kommentteihin, mitä pistäisit juuresleivän päälle, niin osallistut arvontaan! Tarkemmat arvonnan säännöt täältä, arvonta päättyy 22.2. Onnea!

LIFIE kaupallinen yhteistyö FAZER


68 Responses to “PIENIÄ TEKOJA JA PAREMPAA LEIPÄÄ”

  1. destemone sanoo:

    Näitä en leipähulluna olekaan maistanut vielä! Leivän päälle tykkään laittaa tomaattipyrettä ja avokadoa ja tomaattia, nam!

  2. Anskuri sanoo:

    Jaahas, täytyykin tutkia, löytyykö näitä myös meidän leipäosastolta! Tuorejuusto, tomaatti ja mustapippuri taitaisivat päätyä omien leipieni päälle ensimmäisenä.

  3. pppp sanoo:

    Laitan leivän päälle avokadoa ja juustoa. Myös hummus ja tomaatti leivän päällä on niin hyvää!!

  4. Reetta sanoo:

    Avokadoa, juustoa, salaattia ja kurkkua. Menisi jo kevyestä lounaasta 🙂

  5. Lotta sanoo:

    Kaikki ne sellaiset espanjalaiset tapasleikkeet on herkkuja, parmakinkku ja chorizo nam! Sit vähän basilikaa 🙂

  6. Pikku-iia sanoo:

    Juustoa ja suolakurkkua…=)

  7. Roaa sanoo:

    Ah juuresleivät on kyllä parhaita, semmosia sopivan pehmeitä ja ”kosteita”, kuiva leipä kun on ällöä. Itse laittaisin leivän mikroon, päälle oivariinia ja oltermannia sekä sitten ehkä salaattia ja tomaattia. Ihan perus setti, mutta ah niin hyvää!

  8. Chui sanoo:

    Mä laittaisin leivän päälle hummusta, avokadoa ja kurkkua. En oo vielä kokeillutkaan noita juuresleipiä. Pitää muistaa seuraavan kerran kaupassa napata mukaan.

  9. iituliina sanoo:

    Juuresleivän päälle laittaisin hummusta ja tomaattia tai paprikaa, aivan paras aamupalaleipä!

  10. lilianna sanoo:

    Näitä pitääkin maistaa myös meidän perheessä. Laittaisin avocadoa, tomaattia ja kylmäsavulohta vaikkapa. Useimmiten syön leipää kyllä ihan juustolla tai tuorejuustolla + erilaisilla kasviksilla.

  11. Minnu sanoo:

    Pestoa, tomaattia ja mozzarellaa. Ja päälle vielä basilikaa. Nam!

  12. Tiina sanoo:

    Juustoa,avokadoa, raakaa sipulia,rucolaa ja tomaattia.

  13. Noora sanoo:

    Perinteisellä juusto ja metukka linjalla mennään.

  14. hanna sanoo:

    Samalla päällisillä menisi kuin äskeinen ruikkari.
    Rasva, juusto, avocado-viipaleet ja päälle ripaus yrttisuolaa.
    Nam 🙂

  15. Kati sanoo:

    Tämä uutuus ei ole vielä tullut vastaan kaupassa! Ehdottomasti menee kokeiluun. 🙂 ..Luulempa, että päällinen koostuis voista ja juustosta, ehkä kurkkusiivut päälle…tai sipulirenkaita ja kalkkunaleikkele…tai avokado, sitruunamehu jaripaus mustapippuria…tai tai 😀

  16. J sanoo:

    Itse tehtyä valkosipulilevitettä ja tomaattia.

  17. Maiju sanoo:

    Juustoa ja keitettyä kananmunaa! On herkkua 🙂

  18. Emma V. sanoo:

    Hmmm.. Juustoa ja tomaattia! Täydellinen yhdistelmä 🙂

  19. Liisa A. sanoo:

    Nuo leivät kuulostaa niin mielenkiintoisilta – hyvällä tavalla! Mutta vastauksena kysymykseen: Kinkku, juusto, kurkkua. Tai sitten kananmunaa ja voita. Aika perussetti.

  20. Leena sanoo:

    Juusto, paistettu kananmuna ja tomaatti tulis mun leivälle 🙂

  21. Iiris sanoo:

    No hyväksitodettu juusto, salaatti ja kurkku toimii aina!!

  22. Rimma sanoo:

    Voita, tomaattia & herkkujuustoa!

  23. HANNA sanoo:

    Punajuuresta tai avokadosta itsetehtyä hummusta! Noi juuresleivät on kyllä hyviä, oon itsekin maistanut muutamaa laatua. Pitäis joskus itsekin leipoa vaikka sämpylöitä, joihin kokeilis reippaasti joukkoon myös juureksia sen tutun porkkanan lisäksi.

  24. Nelli Tiilikainen sanoo:

    Leivän päällä parasta on avokado, tomaatti, kurkku sekä ripaus mustapippuria!

  25. Marianne sanoo:

    Tuorejuustoa, mozzarellaa, tomaattia, basilikaa ja mustapippuria :–)

  26. Marjuska sanoo:

    Halutessani ruokaisan leivän, paistaisin leivän päälle munan ja lisäisin kylkeen kasviksia.Mies laittaisi hummusta!

  27. tyipi sanoo:

    Laittaisin varmaan perus voi, juusto, tomaatti ja salaatti!

  28. Salla sanoo:

    Vain sipaisun levitettä tai kyllä nuo teidänkin leivät näyttää tosi herkullisilta!

  29. Johanna sanoo:

    Noi leivät on todella hyviä! Päälle menee voita, juustoa ja raejuustoa. Joulun jälkeen myös sinappi toimi voin ja juuston kanssa.

  30. Jasmine sanoo:

    Avokadoa ja kananmunaa. Ehkä tomaattia ja juustoakin.

  31. Minttu-Maaria sanoo:

    Fazerin bataatti ja linssi juuresleivän päälle laittaisin kylmäsavulohta,avokadoa ja tomaattia,kukkua, punasipulia ja hiukan pinaattia, basilikaa tai rucolaa. Päälle rouhisin mustapippuria. Näin täytetyt leivät menisivät jo ihan täyttävästä lounaasta tai tuhdista iltapalasta. 🙂 namnam

  32. b sanoo:

    pestoa, tomaattia, sipulia!

  33. Taru sanoo:

    Juustoa, paprikaa tai tomaattia ja avocadoa! 🙂

  34. Mia sanoo:

    Oivariinia ja juustoa

  35. Tiia sanoo:

    Nam, juuresleivät on kyllä hyviä.
    Juusto, kurkku, tomaatti tulisi mun leivälle. 🙂

  36. KirsiH sanoo:

    Leivän päälle laittaisin margariinia, juustoa, tomaattia ja kananmunaa.

  37. Suvi sanoo:

    Tämä leipä näyttää kerta kerralta herkullisemmalta, vaikka onkin vielä jäänyt testaamatta! Päälle laittaisin hifistelynä paholaisenhilloa ja vuohenjuustoa, arkisena eväänä juustoa ja paprikaa!

  38. Sennu sanoo:

    Olen suuri vaalean leivän ystävä, mutta terveyssyistä olen nyt pari vuotta syönyt ruisleipää. Hienoa, että nyt on olemassa myös terveellisempi vaihtoehto vaalealle höttöleivälle! Yhtä näistä Fazerin juuresleivistä olenkin testannut ja tämän uutuuden taidan napata koriin seuraavalla kauppareissulla.

    Juuresleivän päälle kasaisin tylsät mutta herkulliset vakkarini eli kalkkunan, juuston ja kurkun. Vielä kaakaota kyytipojaksi niin nautinto on taattu!

  39. Miiu sanoo:

    Perus voita ja juustoa. Yksinkerraista ja hyvää varsinkin paahdetulle leivälle!

  40. Janette sanoo:

    Oi, näitä pitää kyllä maistaa!
    Päälle laittaisin juustoa, paistettua kananmunaa ja avokadoa.

  41. sarppa sanoo:

    Tahini on parasta

  42. Hanna sanoo:

    Herkullisen kuuloista leipää, täytyy varmaan maistaa pian! Leivän päälle laittaisin voi-kasvisöljyseosta, juustoa/vegejuustoa ja tomaattia. Jos herkkuhammasta kolottaa, paahtaisin leivän ja laittaisin sille nutellaa. Leivän voisi myös voidella ja laittaa sille vuohenjuustoa, hunajaa ja siemeniä ja paahtaa sen jälkeen uunissa.

  43. Maitoviiksi sanoo:

    Just nyt haluaisin leivän, jossa olisi minisipaisu oivariinia, raikas salaatti, portsalut-juustoa useampi siivu, paprikaa sekä kurkkua. Pitää ehdottomasti testata tuotakin versiota.

  44. Heidi sanoo:

    Korppukinkkua, salaattia ja kurkkua 🙂 Ja toki voita pohjalle 🙂

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Onneksi olkoon, voitto osui kohdallesi ja spostia lähetetty! 🙂

  45. JEnnaO sanoo:

    Juustoa ja kurkkua nautin leivän päällä 🙂

  46. anna s. sanoo:

    Juustoa ja tomaattia 🙂

  47. Tarzan sanoo:

    Joko pelkkää levitettä ja hieman löysäksi keitettyä kananmunaa tai sitten juusto/tomaatti-kombo.

  48. Julia sanoo:

    Itse tehtyä hummusta, jossa paljon murskattua valkosipulia

  49. Donja sanoo:

    Alkoi tehdä mieli savumakrillia tai sardiineja.

  50. Riku sanoo:

    Herneenversoja ja paahdettua kalkkunaa!

  51. tinni sanoo:

    alkuun leivän päälle menisi ne tutut ja turvalliset eli kinkku/kalkkuna ja juusto. ainakin siihen asti että tietäisin miten lapsille maistuu. mies varmaan laittaisi tomaattia ja sitruuna pippuria…

  52. JenniKoo sanoo:

    Oikeaa voita, salaattia, juustoa, kurkkua/tomaattia

  53. apple sanoo:

    Leivän päälle laittaisin avokadoa, mustapippuria ja pari tomaattisiivua 🙂

  54. petra sanoo:

    Juusto ja paprika leivän päällä on maailman paras kombo!

  55. eerika sanoo:

    Fetajuusto, tomaatti ja päälle mustapippuria, nam!

  56. Marika sanoo:

    Juustoa, paprikaa ja kurkkua päätyisin mun leivän päälle 🙂

  57. pöllö sanoo:

    Juustoa, kurkkua ja avokadoa!

  58. minttu47 sanoo:

    Juustoa ja kurkkua laittaisin

  59. Ninni sanoo:

    Oletpas onnistunut tekemään kauniita voikkareita! Luulen että juusto tai kalkkuna sekä runsaasti vihreää kuten kurkkua, salaattia, ruohosipulia yms maistuisi perheen pienimmällekin! 🙂

  60. Hiisukas sanoo:

    Tuorejuustoa, vihreätä salaattia, kinkkua ja tomaattia

  61. Tuiskuli sanoo:

    Juustoa ja kurkkua!

  62. Mini sanoo:

    Itse laitan aina paksut siivut hyvää kermajuustoa ja tomaattia

  63. Myy sanoo:

    Perinteisesti oltermannia ja kurkkua!

  64. Lena sanoo:

    Juustoa ja tomaattia

  65. SAMP sanoo:

    Normiarkena yleensä saunapalvikinkkua, juustoa ja kurkkua/tomaattia, viikonloppuisin herkutellaan kylmäsavulohella

  66. Päivi sanoo:

    Juustoa ja kurkkua normaaliarkena, joskus esimerkiksi mozzarellaa, avokadoa tms.

  67. Primrose sanoo:

    No margariinia, juustoa ja jotain ihania kasviksia, kuten kurkkua, tomaattia, salaattia, avocadoa… tai kaikkia näitä! Överit on parempi kuin vajarit, mitä tulee leivän täytteisiin. 😀

Kommentoi