UUTTA LASTENHUONEESSA

28/11/2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me ollaan asuttu täällä kohta kaksi vuotta ja joka huoneen sisustus on edelleen ihan kesken. Tai niin luulin. Kunnes tajusin, että ehkä tämä on vain sisustustyylini. Eli vähän keskeneräinen.

Rakastan ihastella erilaisia koteja, tyylejä ja sisustuksia. Mutta omassa kodissa vähemmän on enemmän. Mitä enemmän kotonani on tavaraa tai värejä tuntuu kaikki sekavalta. Oloni on paljon seesteisempi esimerkiksi ilman turhia huonekaluja tai vain näön vuoksi hankittuja esineitä. Silloin on myös paljon helpompi siivota.

Poikien huoneeseen tuntuu silti tulevan kokoajan lisää tavaraa. Edelleen kuitenkin lukuvalot odottavat seinälle pääsyä ja kai tuon lastenpöydän tilallekin pitäisi pian hommata joku koululaisten pöytä. Aina löytyy jotain uudistettavaa. Uusien, ruudullisten pussilakanoidenkin, ompeluprojekti on parhaillaan kesken.

Tavarapaljoudesta huolimatta tykkään, että poikien huone on silti edelleen mukavan simppeli. Se on sopivan leikkisä, vähän outo ja hassu. Eli juuri meidän tyylinen.

Kivat käyttöesineet, kuten lelut, saavat olla esillä. Lastenhuoneessa on myös paljon muistoja omasta lapsuudestani. Seinällä oleva keraaminen susitaulu ja sammakkonaamari, hyllyllä olevat puulelut sekä My first Sony sekä osa kirjoista olivat meidän huoneessa silloin kun itse olin lapsi.

Yksi suosikkini on tuo kirpparilta lelukaapiksi ostettu 50-lukulainen liinavaatekaappi. Sisällä olevat laatikot sekä erikorkuiset hyllyt sopivat täydellisesti lelujen säilömiseen. Pitäisi muuten pitkästä aikaa järjestää ne… Hauska ja erikoinen yksityiskohta on myös tuo kaapin vieressä oleva nurkka. Senässä kulkevat ilmeisesti talon tukirakenteet tai hormit, ja olemmekin naamioineet sen lukunurkkaukseksi.

Yhdestä pitkäaikaisesta haaveesta, eli voimistelurenkaista, saimme luopua, kun saimme kuulla ettei kattoomme voi sellaisia asentaa. Vähän harmi, mutta mielummin ilman kun puolet välikatosta niskassa.

Jossain vaiheessa pitäisi alkaa suunnittelemaan myös uusia sänkyjä. Aikoinaan hankittu pieni kerrossänky toimii hyvin myös yksittäisinä sänkyinä, mutta 150 sentin pituus tulee vastaan varmaan nopeammin kun osaan edes arvata.

Uusista jutuista ilmapallojuliste, pääkallo, norsulamppu, pahvilinna, säästölipas-robotti sekä vihreä tyyny saatu Babyshopista. 

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “UUTTA LASTENHUONEESSA”

 1. Satu sanoo:

  Minkä valmistajan kerrossängyt ovat? Jos tulevat myyntiin niin kiinnostais. Vastaavasti,jos kiinnostaa niin meillä olisi kaksi kappaletta valkoisiksi maalattuja 70-luvun(?) sänkyjä n. 80×190cm. Laveri pohjalla ja päädyissä kevyet ajalleen tyypilliset päädyt. Alla korkeuden takia tarvittaessa säilytystilaa.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Sänky on Virolaisen Suwemin Pikku-Liisa (tai Liisa 2) niminen kerrossänky ja siihen kuuluu tosiaan vielä sitten ne tikkaat ja yksi irtolaita. http://mamigogo.indiedays.com/2013/11/18/lasten-kerrossanky/

   Noi mainitsemasi sängyt kyllä kiinnostaa! Luulen että tämän vuoden puolella en ehdi uusia sänkyjä miettiä, mutta jos sänkyjen vaihto päikseen yms kiinnostaa joskus lähitulevaisuudessa niin laita viestiä! 🙂

 2. Suvi sanoo:

  Pystyisikö oviaukkoon asentamaan sellaisen leuanvetotangon ja renkaat sitten siihen kiinni? Meillä oll lapsuudessa juurikin niin laitettuna vuoronperään renkaat, keinulauta ja muita härpäkkeitä. Käypäs katsomassa Jotain tekemistä blogista, siellä oli kuvat siitä mitä tarkoitan ja taisi olla joku arvontakin..

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei kiitos vinkistä, pitääkin miettiä vielä sitä vaihtoehtoa! Huoneeseen menee itseasiassa kaksikin ovea, mutta kumpaakaan en oikein mielelläni iroottaisi. Mutta jos tämä onnistuu ilman oven poistamista niin sittehän se olisi oikein loistava ratkaisu! 🙂

   • Suvi sanoo:

    Kyllä meillä ainakin lapsuudessa oli ovi ihan paikallaan, vaikka siinä se leuanvetotanko ja renkaat olikin:)

 3. Kati sanoo:

  Ei näytä yhtään keskeneräiseltä, vaan enemmänkin teidän kotiin juuri täydellisesti sopivalta lastenhuoneelta 🙂 ja tuo huonekorkeus on kyllä aika kadehdittava.

  On kyllä ihan pakko kysyä, että jos olet hankkimassa teille koulupöytää niin joutaakohan tuo lastenpöytä myyntiin? 🙂 Olen koko syksyn metsästänyt nettikirppareilta just tuollaista taaperopoitsulleni omaa huonetta varten, mutta kun en ole löytänyt sopivaa niin en ole sitten ostanut mitään. Eli jos olet luopumassa, täällä olis ostajaehdokas! 😉

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei hauska kuulla, kiitos! 😀

   Ja joo, kyllä se on kai pakko raaskia laittaa myyntiin tuo sitten! Pitää vaan löytää ensin se täydellinen koululaispäytä tuohon tilalle 🙂
   Muuten, en tiedä missä asut, mutta Pakilan työkeskuksesta kannattaa käydä noita metsästämässä. Siellä myydään ja kunnostetaan mm vanhoja päiväkotien kalusteita – myös just noita pöytiä ja tuoleja 🙂 ! Kunnostamattomat maksoivat jotain vuosia sitten alle kympin 🙂

Kommentoi