KESÄTUKKA DIY

16/07/2016

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Olen värjännyt itse omiani ja kavereiden hiuksia ehkä neljänneltä tai viidenneltä luokalta saakka. Siitä huolimatta (tai ehkä juuri siksi) suosittelen silti aina ensisijaisesti kampaajalla käymistä, kun itse tekemistä. Kuitenkin välillä tulee tilanteita, ettei kampaajalle ole mahdollista mennä. Ei ole rahaa, tai kuten tänään, ei ole aikaa tai mahdollisuutta odottaa ensi tai seuraavaan viikkoon.

Jos itse rupeaa värjäämään hiuksiaan, ei kuitenkaan kannata alkaa mihinkään suuriin muutoksiin kaupan väreillä. Juurikasvun peittäminen tai vanhan värin kirkastaminen on isoimmat jutut mitä (nykyään) itse itselleni viitsin tehdä. Ja itseasiassa tein molemmat tänään. Ei siinä, kuulostaa pikkujutuilta, mutta niissäkin voi mennä vikaan.

Olen viimeiset pari-kolme vuotta pitänyt hiuksissani tuollaista vähän likuvärihenkistä tyyliä. Tykkään siitä, että tyvi on vähän tummempi. Tästä ollaankin nähty blogissakin hyvin erilaisia variaatioita.

Olen juurikasvua värjätessä mokannut muutaman kerran. Jos tummaa väriä menee liian pitkälle vanhan värin päälle, ei juurikasvu silloin peitykkään yhtä tummaksi ja sekös vasta näyttää tyhmältä. Aiemmin myös värjäsin tyven ruskealla, sitten piti siirtyä tummanruskeaan ja nyt jo mustanruskeaan. Kampaajalla käydessä tätä ongelmaa ei olisi.

Muuhun tukkaan halusin myös eloa ja kiiltoa, sekä vähän sähäkämpää väriä. Haaveina oli oranssi-kupari. Testasin nyt ekan kerran tuota KC Color Maskia. Odotin tuloksen olevan räikeän oranssi, mutta jostain syystä hiuksista tuli punaiset! Ihan kivat nekin, vaikka tykkäisin vähän enemmän luonnollisemmasta väristä. Muutaman pesun jälkeen ne toivottavasti vaalenevat oranssimmaksi.

Tuon tyvivärin valitsin tänään oikeastaan vain hinnan perusteella. Se oli tarjouksessa. Kaupan väri kannattaa yleensä valita aina sen mukaan, missä on vähiten ammoniakkia. Ja ehkä ei välttämättä kannata muutenkaan ottaa sitä kaikista stydeintä, vaan useasti kevytväri tai juurikin tuollainen värinaamio ajaa hyvin myös asian ennen kampaajaa.

Reissussa käytin auringolta suojaavia ja korjaavia pesuaineita sekä hoitoja. Väri minulla auringossa niistä huolimatta haalistuu, mutta nyt kyllä huomaan selvästi, että hius ei kuitenkaan tunnu kovinkaan huonokuntoiselta. Koko reilun kolmen viikon aikana myös käytin suoristusrautaa vain kerran. Ehkä pieni tauko lämpökäsittelyistäkin saattoi tehdä hyvää?

Tällainen pikainen hätä-apu rumille hiuksille siis tänään. Mitäs tykkäätte? Ensi kuussa sitten taas kampaajalle! Kuinka usein te muuten käytte kampaajalla?

Niin ja kuten huomaatte, en ole saanut kasvatettua omaa väriä. Ei vaan pysty. Seuraavaksi ajattelin sittenkin ehkä kasvattaa pitkät hiukset 😀

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

10 Responses to “KESÄTUKKA DIY”

 1. Emilia sanoo:

  Kaunis lopputulos, tuo tumma sopii sivulle 🙂

  Tahtoisin sen verran korjata/kommentoida, eli ammoniakkia sisältävät hiusvärit eivät ole mitenkään vaarallisia. Ammoniakki haisee pahalta, mutta se on luonnontuote jolle on tietääkseni lähes mahdotonta allergisoitua. Hiusvärit, jotka eivät sisällä ammoniakkia, sisältävät Ethanolamine -nimistä emäksistä ainetta, jolla ammoniakki on korvattu. Se ei tuoksu pistävältä, ja sen ominaistuoksun saa helpommin piilotettua hajusteilla. Se, ja sen johdannaiset (Ethanolamine dithiod, -glycero, -hcl ja -thiogly) taas ovat herkästi allergisoivia aineita, ja niiden käyttöä on kosmetiikan teollisuudessa jonkun verran säädelty.

  Eli siis lyhykäisyydessään – ammoniakki hyvä, korvaavat aineet paha, ja jos värjäätte kotona niin valitkaa mieluummin se ammoniakillinen vaihtoehto! 🙂

  • Emilia sanoo:

   Ja sen verran korjaan vielä edellistä kommenttiani, eli hapeteväri joka sisältää ammoniakkia sisältää kylläkin kaikenlaista muuta shittiä, eli eivät nekään täysin vaarattomia ole. Aiemmassa kommentissa muotoilin lauseen ”ammoniakkia sisältävät tuotteet eivät ole mitenkään vaarallisia” ja se ei siis myöskään pidä paikkaansa 😀

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Se on tosiaan totta, että ammoniakiton hiusväri voi sisältää vielä kovempia aineita. Ite olen kuitenkin allergisoitunut / tai yliherkistynyt juurikin ammoniakille, enkä voi käyttää sitä sisältäviä tuotteita. Muuten ihoa alkaa kirvelemään, silmät vuotamaan ja nenässä tuntuu inhottavalta.

   • Heidi sanoo:

    Ihmisen keho tuottaa myös luonnostaan ammoniakkia, joten sille ei ole mahdollista olla allerginen tai yliherkkä. Tämä on yleinen harhaluulo/kuvitelma.

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

     Selvä, olen sitten varmaan vain kuvitellut kaikki nämä oireeni 🙂

 2. ine sanoo:

  Ihqu tuo musta nyppyläpaita 🙂 Mistä sellaisia saa?

 3. Nippe sanoo:

  Hieno tuli!
  Et oo kyllä yhtään suomalaisen näköinen, ihan positiivisessa mielessä.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Ja juu, tummat piirteet usein hämäävät monia 🙂

 4. Sanna sanoo:

  Oot ihan hurjan kaunis! 🙂

Kommentoi