UUSI MAKUUHUONE (MIELESSÄIN)

11/03/2016

ideoita makuuhuone 12Ideoita makuuhuone 7ideoita makuuhuone 3ideoita makuuhuone 5Ideoita makuuhuone 8ideoita makuuhuone 2ideoita makuuhuone 10ideoita makuuhuone 4Ideoita makuuhuone 9ideoita makuuhuone 11ideoita makuuhuone 1

Vuoden asumisen jälkeen makkari on edelleen se paikka, missä ei ole juurikaan sisusteltu mitenkään. Alusta saakka olen miettinyt, että miten vuokrakaksion saisi järkevästi jaettua kahdelle lapselle ja yhdelle aikuiselle. Mielessä on ollut niin parvea kun makuusopen virittelyä olkkariin, tai jopa tilavaan keittiöön. Edellisessä kodissamme, joka oli myös kaksio, nukuin olkkarissa eikä se ollut minusta loppupeleissä kauhean kiva ratkaisu. On toimivampaa että huoneissa joihin ne on tarkoitettu, tehdään myös niihin kuuluvia toimintoja. Eli olkkarissa oleskellaan ja makkarissa nukutaan jne.

Onkin ollut paljon kivempi täällä uudessa kodissa nukkua kaikki makkarissa, vaikka se onkin kaikille yhteinen. En sinänsä kaipaa omaa tilaa tai yksityisyyttä, muutenkin melkein joka yö jompikumpi (tai molemmat) kömpii viereeni nukkumaan. Mutta tiedän, että se yksityisyyden tarvitseminenkin tulee pian. Kaapo menee syksyllä kouluun ja itsellänikin alkaisi pikkuhiljaa olla aika löytää joku vähän isompi uniseuralainen. Suurin tarve on kuitenkin tilojen ja toimintojen rajaaminen. Olisi kiva saada itselleni harmooninen makkari ja rajata se lelu -ja lasteenmaailma sen ulkopuolelle.

Olen huomannut, että välillä ajatukset kannattaa vain jättää muhimaan ja mielummin sitten asua vaikka vähän keskeneräisessä asunnossa, kun tehdä hätäisesti päätöksiä ja korjailla niitä sitten myöhemmin. Jokin aika sitten vaihdoin omani ja poikien kerrossängyn päittäin ja idea iski kun salama kirkkaalta taivaalta. Väliseinä! Makkari kun on melko tilava ja huoneeseen pääsee kulkemaan kahdesta eri ovesta – joten sen voisi hyvin jakaa kahtia. Miten en ollutkaan tajunnut tätä aiemmin? Kaikkea muuta kun olin itsekseni ja kavereiden kanssa miettinyt.

En suinkaan rynnännyt heti rautakauppaan seinätarvikkeita ostamaan, vaan parasta mahdollista vaihtoehtoa pyörittelin pitkään mielessäni. Oman haasteensa projektiin nimittäin tuo reilu kolmen metrin huonekorkeus, joten ihan kaikki vaihtoehdot eivät ole mahdollisia. Lopulta päädyin sitten mittatilaustyönä tehtäviin liukuoviin. Kolme 120cm levyistä ovea saa työnnettyä sivuun, mutta niillä saa halutessaan myös koko huoneen jaettua kahtia. Liukuovi-asia etenee nyt pikkuhiljaa, mutta tapahtuu joskus lähitulevaisuudessa. Joten siitä myöhemmin tarkemmin lisää!

Tämän tulevan huoneenjakamisen myötä myös muu inspiraatio makkarin laittoa kohtaan heräsi. Omaan makkariini on jo matkalla uusi sängynrunko. Ihan vain siksi että tuo Ikean 59 euroa maksanut sänky on rehellisesti sanottuna aivan paska. Seinään tulee myös hieno betonityylinen harmaa-vaalenpunainen pinta ja jotain pientä kivaa, hyllyä, taulua, lamppua ja sensemmoista.

Poikien puolelle on hankintalistalla isompi kerrossänky ja tuohon seinälle, jossa on nyt pieni lipasto, on tulossa poikien oma työpiste hyllykköineen. Takaseinään tulee todennäköisesti myös sinisävyinen maali. Tarvitaan myös uusia lamppuja, uusi matto ja jotain kivaa seinille. Että sellainen pikkuprojekti!

Olisi kiva kuulla jos jollain on ollut samantapaisia tilojen jakamisprojekteja. Ja koska tirkistely kiinnostaa myös aina, olisi mielenkiintoista kuulla miten muilla nukkumisjärjestelyt on hoidettu pienissä asunnoissa?

Kuvissa näkyvät Bobblesit, Duux-yövalo ja Iittalan laatikko ja jakkara saatu.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

22 Responses to “UUSI MAKUUHUONE (MIELESSÄIN)”

 1. Me tehtiin edellisessä asunnossa sellainen ratkaisu että jaettiin huone yhdellä isolla verhokiskolla. Verhoiksi valittiin paksut pimennysverhot. Kun verhot veti eteen saatiin tila jaettua kivasti. Ja jos kaivattiin päivisin avaruutta niin senkun vedettiin verhot sivuun.

 2. Minni sanoo:

  Kuolen nauruun. Meilläkin oli toi Ikean sänky johon päädyttiin, kun budjetti ei antanut periksi, ja voin sanoa samaa. Aivan paska!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ahahahaha tavallaan aika lohduttava kuulla että muillakin sama 😀

 3. Laura sanoo:

  Hei, mistä on tuo ihana puinen kaappi jonka päällä maapallo ja lasten parkkihalli? Olikos olohuoneessa kun samanlainen? PS. Ihanan se esteiden näköistä

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei! Se on kirpparilta, 50-luvulta Suomen Laatukalusteen kaappi. Myynnissä muuten työpöydän alta 😉

 4. Livia sanoo:

  Ihanaa että teillä tulee väriä seinään, innolla odottelen uusien makkarien näkemistä. Meillä on 3 makkaria ja koko kolmihenkinen perhe nukkuu yhdessä 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Toivottavasti saisin maalausurakan pian käyntiin ! 🙂 Ja niin, yhdessä on kuitenkin aika kiva nukkua 😀

 5. Hanna-MAri sanoo:

  Suunnitelmat kuulostaa ihan loistavilta! Ihanaa, että olet saanut niiden toteutuksen vireille.

 6. eepu sanoo:

  Kyllähän tuossa olisi tosi hyvin tilaa jakaa. Mietin vain kuinka pimeäksi toinen huone jää ilman ikkunaa. Voisiko tilan jakaa niin, että lastenhuoneeseen jäisi ikkuna ja aikuisten makkari jäisi ”pimeälle puolelle”, jos siellä lähinnä nukutaan.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   En usko että ongelma tulee sen kanssa, ovia kun voi pitää päivisin auki 🙂 Toiselle puolelle ei myöskään oma sänkyni järkevästi mahdu 🙂

 7. jenna sanoo:

  Ihana blogi sulla, kiitos siitä! Mietin, että miksi jo nyt isompi kerrossänky, tuleeko pituus jo vastaan? Meidän 4,5- ja 2-vuotiaalla nimittäin tuo sama sänky ja ainakin kuvittelin sen menevän vielä vuosia.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kiitos! Kyllä tuohon hyvin kaksi metriä pitkä sänky mahtuu 🙂 Nykyinen sänky alkaa tuntua pieneltä, lisäksi ottaisisin mielummin käyttöön jo täysmittaiset peitot ja pussilakanat 🙂

 8. saima sanoo:

  Lapset ehkä tarvitsisivat ikkunapuolen..

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Valoa kyllä riittää, sillä ovia voi pitää päivisin auki, lisäksi olkkarin puolelta tulee kivasti valoa 🙂

 9. Monenmoista sanoo:

  Suosittelen luonnonvaloa huoneeseen, jossa pojat touhuavat. Vaihda ihmeessä huoneiden järjestystä! Itsellesi voisit hankkia ”hämärämpään” tilaan sopivan kokoisen sängyn. Jos et huonejaosta luovu, niin lasiset liukuovet sekä lasiväliseinät ja esim. rullakaihtimet, kun haluat omaan rauhaasi.
  Suomen rakentamismääräysten mukaan huoneessa pitää olla ikkuna ja minimissään pinta-ala on 7 m2.
  Olet varmaankin saanut luvan vuokranantajaltasi ja taloyhtiöltäsi muutoksiisi. Muutokset nimittäin vaikuttavat olemassa oleviin sähkövetoihin, huoneissa ilmanvaihtoon (myös painovoimaiseen) ja lämmitykseen. Uusi väliseinärakenne aiheuttaa vauriota katossa ja lattiassa sekä seinissä. Kauniiseen puulattiaan jää ikuiset jäljet. Yksi huone jää ilmeisesti ilman lämpöpatteria?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Luonnonvaloa kyllä riittää molemmille puolille huonetta. Ei tässä sentään mitään väliseinärakennelmia aleta tekemään tai erillisiä huoneita rakentamaan, kuten tekstissä luki. Eli vain muutama liikuteltava liukuovi huoneen keskelle.

 10. Elinakoo sanoo:

  Kauhean negatiivista kommenttia. Heitän nyt ihan hatusta, mutta liukuovi ei varmasti ole rekennusmääräystenkään mukaan minkäänlainen kiinteä seinä, vaan ennemminkin kuin sermi, joka vedetään yöksi eteen.
  Tosi hyvältä kuulostaa suunnitelma! 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Jep, just näin, Kiitos 🙂 !

   • Tiina sanoo:

    Liukuovethan voivat olla esim. maitolasia. Silloin valo läpäisee oven mutta täyttä näkyvyyttä ei toiselle puolelle ole. Jos määräykset antavat periksi niin itse tekisin kiinteän seinän jossa on yläikkuna josta valo kulkee ja seinän sisään liukuvan, pienemmän oven siihen huoneiden välille. Tämä olisi parempi ratkaisu mm. äänieristyksen kannalta. Mielestäni kuitenkin varsin hyvä suunnitelma noinkin. Meilläkin on tilanjakajina liukuovia. Hyvin toimivat lapsiperheessä. Ja mitä valoon tulee, kotiteatteritilana toimiva ikkunaton kellari on lastemme lempileikkipaikka 🙂

 11. Anni sanoo:

  Ymmärrän oman tilan kaipuun. Olet varmasti kieritellyt kaikki vaihtoehdot läpi, myös ns. tupakeittiön? Eli olohuoneen sohva muuttaisi keittiön yhteyteen, kun tilaa ilmeisesti myös siellä riittäisi. Sinulla mahtuisi työpöytä makkariin ja pojille olkkari isoksi omaksi huoneeksi.

Kommentoi