VUODEN VÄRI

8/02/2016

vuoden vari 5vuoden vari 2vuoden vari 1vuoden vari 3vuoden vari 4

Täällä alkaa pikkuhiljaa elämä voittamaan influenssan sairastamisen jälkeen. Ja vaikka ulkona kävellessä tuntuu ehkä enemmän siltä, että olisi uimassa lonkerotuopissa, niin kyllä sitä kummasti vaan kevätfiilis alkaa nostamaan päätään. Kevääseen kuuluu toki myös sisustusvimma! On taas aika päivittää värimaailmaa ja tehdä ehkä rohkeitakin uusia sisutusvalintoja.

Tänne muuttaessamme ajattelin, että haluan pitää kaikki seinät valkoisina. Pikkuhiljaa kuitenkin sisustuskuvien erilaiset kontrastiseinät kiinnittivät jatkuvasti huomioni ja aloin itsekkin miettimään, joskos sitä kuitenkin sutaisisi vähän väriä pintaan. Aloin lämpenemään pikkuhiljaa haalean vaaleille pastellisille sävyille, mutta mieli rohkaistui siinä samalla jatkuvasti. Tummat harmaat, syvät petroolit ja tunnelmalliset vihreät alkoivat kolahtelemaan kokoajan kovemmin ja kovemmin.

Muutama viikko sitten postiluukusta tipahti Tikkurilan inspiraatio-opas, jossa esiteltiin heidän valitsemansa vuoden väri. Tikkurilta kerrotaan, että Vuoden 2016 väri, M442 Vuono, hehkuu syvän salaperäisenä ekologisen elämäntavan innoittamana. Se on orgaaninen, dramaattinenkin, samalla kuitenkin maanläheinen ja kotoisa. Omasta mielestäni siinä todellakin on jotain todella vangitsevaa.

En kuitenkaan tiedä, uskallanko ihan noin hallitsevaan väriin lähteä, vaikka todella kaunis se onkin. Sitten toisaalta, maaliahan se vain on ja sen saa yhtä helposti sutaistua myös piiloonkin. Pitää miettiä! Mitä te tykkäätte tästä vuoden väristä?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

6 Responses to “VUODEN VÄRI”

 1. Atro Niiniluoto sanoo:

  Vihreä tuo mieleeni ruohon.

 2. Primrose sanoo:

  Nyt on kyllä väri minun makuuni. Tykkään tosi paljon just tuommoisista petroolin sävyistä. Ehkä jos olis vielä hivenen enemmän siniseen taittava, niin olis ihan täydellinen.

 3. HANNA sanoo:

  Tykkään sinivihreästä, petroolista, havunvihreästä.. ja jotenkin sen enempää suunnittelematta sitä on kertynyt sisustukseen valokirjaimen, Nappula-kynttilänjalan, isojen lasipullojen ja taulujen/maalausten muodossa 😀 plus viherkasvit tietenkin!

 4. Livia sanoo:

  Tykkään kyllä kovasti tuosta ja petroolista! Itsekin miettinyt, että jos maalaisi yhden makuuhuoneen kaikki seinät, yksi tehosteseinä jo niin kulunut. Mutta toisaalta pitää päivitellä somisteita, kun äkkiä saattaa kyllästyä ja valkoinen vaikeampi palauttaa. Jos uskaltaudut, poistaile ihmeessä! 🙂

 5. Leena sanoo:

  Olisi varmaan hyvä ihan erikseen mainita, että nuo kuvat ovat Tikkurilan.

 6. Tykkään todella paljon! Vuokrakodin seiniä ei pysty maalaamaan mutta muilla jutuilla vihreän sävyjä tuodaan kotiin.

Kommentoi