A-LUOKAN VIRUS

4/02/2016

infulenssa 2infulenssa 1infulenssa 3infulenssa 6infulenssa 5infulenssa 7infulenssa 4infulenssa 8

Huhuhuhuhuhuhuh. Tiedättekös mitä. En ole varmaan ikinä ollut niin kipeä, mitä viime päivinä. Sunnuntai-iltana, ihan yhtäkkiä, iski kauhea infulenssa. Ihan hirveä tauti. Monta kertaa meinasin lähteä päivystykeen, koska luulin kuolevani. Opetin Kaapolle miten soitetaan hätänumeroon, koska oikeasti tuntui että nyt se on menoa. Hyi. En kuitenkaan lähtenyt. Koska en pystynyt. Olin niin kipeä. Niin kipeä etten jaksanut edes katsoa OC:tä, voitteko kuvitella!

Nyt tuntuu että alan olla jo voiton puolella, enkä kolkuttelevani taivaan porteilla. Luulenpa, että tästä lähin alan ottamaan aina infulenssarokotteen, vaikka tähän saakka olenkin pitänyt sitä huuhaana.

Seuraavaksi sitten ihmettelen että mitäs tämän kodin kanssa. Sen lisäksi etten ole ikinä ollut noin kipeänä, en ole ikinä nähnyt kotiamme näin sotkuisena. Sairastaessani täällä kotona on kokoajan samaan aikaan elänyt nimittäin lapset ja koira. Olen tosi iloinen miten isoja ja itsenäisiä pojat jo ovat, vaikkakaan aamupalasotkujen siivoaminen ei ihan vielä kuulukkaan heidän vahvuuksiinsa.

Suurena apuna on toki ollut myös perheeni ja ystävät. Milloin kukakin on sujattanut oven raosta ruokakassin tai käynyt viemässä koiraa ulos. Naapuri on kuskannut poikia päiväkotiin ja takaisin. En tiedä mitä olisin tehnyt ilman näitä ihmisiä. Sitä tuntee olonsa niin onnekkaaksi, jopa ”kuolinvuoteellaan” maatessa, kun on näin rakkaita ihmisiä ympärillä auttamassa.

Muutama päivä menee varmaan vielä voimia keräillessä, mutta aika ihanaa kun tänään olen jaksanut jo mm istua sohvalla! Wuhuu! Jos vain mitenkään mahdollista, älkää sairastuko tähän!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

13 Responses to “A-LUOKAN VIRUS”

 1. Lyde sanoo:

  Huh, toivottavasti tosiaan jo helpottaa! Meillä nousi nuorimmaiselle tänään yhtäkkiä korkea kuume, poika meinasi nukahtaa kesken leikkien ja kun sitä ihmettelin niin tyyppi olikin kekäle. Toivon todella ettei se olisi influessaa, meillä isossa perheessä kun tavallinen flunssakin on yli kuukauden projekti kun se kiertää kaikki läpi ja lopulta sen saa itsekin. Ja kun kotiäitinä ei sitä sairaslomaakaan saa, samalla tavalla on pakko vaan hoidella lapset ja koti… Eli toivon todella etten saa tuota tautia!

 2. Livia sanoo:

  Toipumisia! Ja ei kyllä tuolla kauhean sotkuiselta näytä, mihin kukin tottunut 😀

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo nämä eivät olleet sieltä pahimmasta päästä, niitä en viitsinyt alkaa kuvailemaan 😀

 3. Voi ei! Onneksi alkaa jo helpottaa! Olen myös kuullut tuon, että kun sen influenssan kerran on sairastanut, niin sitten kyllä varmasti ottaa rokotteen seuraavina vuosina. Itse (rokotusskeptinen mäkin) kävin myöhäisherännäisenä rokottamassa itseni vasta viime viikolla, kun tajusin, että jos se iskee tähän perheeseen, niin olisi hyvä, että edes yksi on tolpillaan. Nyt siis toivon että se kaksi viikkoa menisi ilman tartuntaa ja suoja ehtisi kehittyä. Mukavia toipilaspäiviä ja pikaista kunnon kohenemista sinne!

 4. Kisu sanoo:

  Influenssan kyllä ymmärtää vasta sitten kun sen on sairastanut 🙂 Itselläni oli pari vuotta sitten ja se oli kyllä aika lailla kamalin tauti mitä on koskaan ollut. Pahimmat päivät pelkästään nukuin ja heräsin muutaman tunnein välein nappaamaan lääkärin määräämät lääkkeet… Se päänsärky ja kurkkukipu, aaahh 🙁 Tsemppiä!

 5. siili sanoo:

  Influenssan kolmesti sairastaneena en sitä siltikään otarokotetta. Ne kerrat kun olen ottanut olen sairastanu kokoajan jotain pöpöä. Mielummin viikko täysin sängyn pohjalla kuin kuukausia puolkuntosena. Viime vuonna viimeks juur sairastin. Pyörryinkin kerran kesken ruuan laiton kun pakko oli 4 mukulalle saada jotain nenän eteen.

 6. Johanna Koo sanoo:

  Voi joo, se on hirveä tauti…Mä sairastin viime kauden Influessan ja tosiaan, luulin että kuolisin. Ihmiset monesti miettii, kun tulee nuhaa sun muuta, että onko tämä nyt se Influenssa? 😀 Noh, kun Influenssan saa, sen tietää …urgh! Tsemppiä sinne toipumiseen….sekin vie oman aikansa ennen kun palautuu normiksi …

 7. Iiris sanoo:

  Meillä tuli yhtenä talvena perheeseen influenssa. Mies, joka sai sen ensimmäisenä, meni samantien (yksityiseen) lääkäriin. Taidettiin ottaa verikokeet ja heti sen varmistuttua koko muu perhe sai tamiflun estolääkityksenä plus hän tietty myös. Me sitten oireiltiin aika vähän. Pitäis kyllä ottaa se rokote, mutta tänäkin vuonna ne loppui kesken. Olen itse astmaatikko ja mun sairastuminen (kotiäiti) sotkis koko perheen arjen ihan täysin kuten teilläkin kävi. Ja ainakin mulle sekä vauvalle jälkitaudit on pahasta.

 8. Riikka sanoo:

  Influenssa on kyllä kamala tauti. Influenssarokotteen teho vaan on tosi kyseenalainen, ja oonpa minäkin kuullu tuota, että sen otettuaan sairastaa sit koko talven pikku flunssia ja pahimmassa tapauksessa rokotteesta huolimatta tosi ärhäkkään influenssan

  • uteP sanoo:

   Olen itse terveyskeskuksessa töissä ja on kyllä ihan huuhaata tuo, että rokotteen jälkeen sairastelisi paljon. On ihan käsittämätöntä, kun esim. sairaanhoitajat eivät ota rokotteita ja sitten kyseinen tauti leviää ympäriinsä. Meidän työyhteisössä kaikki ottivat rokotteen, eikä kukaan ole sairastellut.

 9. murphy sanoo:

  Miten se ei tarttunut lapsiin? Teitkö jotain toimenpiteitä estääksesi tartunnan?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Huolehdittiin vaan hyvästä käsihygienista eikä yskitty toisiamme päin 😀 Ei kai siinä oikeen kauheesti muuta voi. Onneksi ei lapset sairastuneet, mutta ilmeisesti tämä tarttuukin helpommin vanhempiin.

 10. Hank sanoo:

  Thank you so much for this artlcie, it saved me time!

Kommentoi