VOISIHAN SITÄ VÄHÄN KEVENTÄÄ

11/08/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näin aamulla sellaista unta, että olin laihtunut viikossa seitsemän kiloa. Olin ihan innoissani tulossa kertomaan sitä tänne blogiin, sillä tarkoituksena oli juuri tänään muutenkin kirjoittaa samasta aiheesta. Mutta sitten heräsin ja muistin (karun) totuuden.

En ole usempaan vuoteen omistanut vaakaa ihan tarkoituksella. Sillä oikeasti oma olo ja vaikkapa se miten vaatteet istuu päälle, kertoo paljon enemmän kun vaa´an lukema. Oikeastaan puntarilla ramppaaminen aiheuttaa itsessäni ainakin vain enemmänkin ihan turhaa ahdistusta, sitä punnitsee itseään ihan liian usein ja miettii niitä lukemia jatkuvasti. Ja niinhän siinä taas kävi, kun lähes vuoden tauon jälkeen käväisin kaverillani vaa´alla. Tiesin kyllä että kesäkiloja oli varmasti kertynyt, mutta että kahdeksan kiloa viime käynnistä! Voi apua. Elelinkin tämän jälkeen viikon hieman kurinalaisempaa elämää (ja mietin KOKOAJAN ruokaa) jonka jälkeen kävin viime viikonloppuna taas samaisella vaa´alla. Ja mitä vielä, kiloja oli tullut vielä yksi lisää! Tyhmä vaaka.

Viime viikon tapaan aijon nyt vähän ryhdistäytyä näissä syömishommissa. Sitä nimittäin ollaan taas sokerikoukussa. Joka päivä on pakko saada jotain makeaa ja illat etenkin menee napostelun puolelle. En kuitenkaan koe tätä suurimmaksi ongelmaksi, sillä muuten syön kyllä mielestäni pääosin terveellisesti ja puhdasta ruokaa. Ongelmana on se, että ruoka on vaan niiiiin hyvää ja siitä johtuvat liian suuret annoskoot. Eikä nuo viikonlopun viininlipityksetkään tuota vyätäröä ainakaan kavenna. Toki myös muutto lähemmäs päiväkotia ja se, että päivässä tulee käveltyä 3 km vähemmän kun ennen vaikuttaa.

Päätin nyt jatkaa viime viikon tapaan keventämistä. Yritän jättää kokokonaan sokerin, lisätä kasviksia, vähentää hiilareita ja ulkonakin olen käynyt nyt jo pari kertaa ihan (melkein) vesilinjalla. Viime viikolla tunsin olevani jatkuvasti nälässä, mutta nopeasti pienempiin annoksiin tottuu. Sekä siihen, että muistaa juoda ja syödä pieniä määriä säännöllisesti.

Myönnän toki että osittain keventämisen motiivina on laskea vaa´an lukemaa, mutta edelleenkään en sellaista aijo hankkia. Sillä suurin syy on kuitenkin se oman hyvän olon parantaminen ja se, ettei nuo aiemmin sopivat vaatteet kinnaisi niin paljoa. Mihinkään dietille en aijo ryhtyä, tai kieltää kaikkea hyvää ja kivaa. Mutta uskon että ihan pieneillä teoilla on jo paljon merkitystä. Ja nyt kun poikien lomakin päättyi, pääsen taas käymään paremmin lenkillä yms. Missään nimessä en silti ole luopumassa itsensä hyväksymisen paasaajan roolia! Edelleen tykkään itsestäni, näinkin, mutta haluan silti voida kevyemmin.

Pakko muuten jakaa vielä herkullisen kaalipedin ohje teille. Eilen kaipailin tofupihvieni kanssa jotain muuta kun viime aikoina paljon syömääni kukka -ja parsakaalia. Paistoin pienessä määrässä oliiviöljyä sitten kevätkaalia, lehtikaalia, kevästsipulia sekä retiisiä – joukkoon vähän suolaa ja pippuria. Hyvää! (ps. söin silti vain puolet)

Mites te muut, tuijoteletteko paljon vaa´an lukemia vai onko juuri se oma hyvä olo teillä mittarina?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

10 Responses to “VOISIHAN SITÄ VÄHÄN KEVENTÄÄ”

 1. Kiva postaus! Peilikuva on itselleni tärkein. Hyvä olo sisällä vaikuttaa niin paljon myös ulkomuotoon. Itse en ole käynyt vaa’alla yli vuoteen, koska en näe sitä tarpeelliseksi 🙂

 2. Susanna sanoo:

  Itse olen kerännyt tässä vuoden aikana liian suuren talvivaraston (tai toisin sanoen uimarenkaan). Koko kesä on pitänyt keventää, mutta jotenkin herkut on aina vieneet voiton. Toivon koulun aloituksen myötä ruokarytminkin palaavan hieman säännöllisemmäksi, jolloin syömistä on helpompi kontrolloida.

  Itselle on tärkeintä, että tunnen oloni minuksi missä painossa olenkin ja nyt tunnen itseni vain valaaksi 😀 tsemppiä sinun projektiin!

 3. krista sanoo:

  Sinänsä vaa an lukema ei ole mulle tärkeä vaan oma hyvinvointi, mutta mullepa kävi niin hassusti aikana ennen esikoista, että lihoin huomaamattani ihan hirveästi, ensin vuosien saatossa vajaan kymmenen kiloa, ja sitten ihan vuoden sisällä toisen kymmenen kiloa(+vielä raskauskilot) ja karistin ne ollessani tytön kanssa kotona. Nyt mulla on tietty raja, jota mulla ei saa vaa an lukema ylittää, jos menee yli, on herättävä ja tehtävä jotakin. Tosin poikkeus tietenkin oli raskausaika, nyt kakkosta odottaessa se raja juuri ylittyi,mutta vauvan syntymän jälkeen on taas palattava takaisin 🙂

 4. Veera sanoo:

  Kannattaa jättää ihan kokonaan hiilarit pois tai ainakin päiväsaannin rajoittaa johonkin 20mg tms. Jatkuvan näläntunnetta auttaa se, kun napostelet pähkinöitä mitkä auttaa tuohon näläntunteeseen (myös veden juominen!). Kannattaa myös syödä täysrasvaisia tuotteita ja paljon lihaa mikä pitää nälkää hyvin poissa. Jos karppaat, niin se on silloin elämäntapamuutos, koska lopettaminen tuo kilot takaisin ellei ole aktiivisesti liikunnallinen muuten. Nyrkkisääntönä itse pidän sen, että syön sen verran minkä kulutan.

 5. veera s. sanoo:

  itselleni peilikuva ja vaatteiden istuminen ovat se mittari, joka kertoo, pitäisikö alkaa katsomaan mitä suuhunsa pistää. vaa’alla käyn silloin tällöin vain tarkastamassa tilanteen 😀 mullekin on nyt parit kesäkilot tullut ja syksyn myötä olis tarkotus päästä niistä eroon. onneks syksy tuo tullessaan aina omat arkirutiininsa niin helpottuu esim. syöminenkin huomattavasti.

 6. Me sanoo:

  Minttu, sä oot niin kaunis ja upea juuri noin! Älä katso vaakaa! Sinun myötäsi olen oppinut hyväksymään itsenikin ja kauneuskäsitykseni on muuttunut.

 7. Tosi kiva tulla tänne nälkäisenä kattelemaan tollaisia ruokakuvia. Ei tullut lukemisesta mitään. Nyt meen tekee voileipiä.

Kommentoi