PERILLÄ PARATIISISSA

18/12/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAparatiisi ranta khao lak pakaragOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moikka paratiisista. Takana oli 36 tuntia putkeen valvomista ja kotoa määränpäähän kaikkineen 19 tuntia reissaamista. Mutta voin sanoa, oli sen arvoista. Ja ehkä vähän vielä enmmänkin.

Tänään oli vähän pilvisempi päivä, mutta etenkin lasten kannalta se on oikein hyvä juttu. Ehtii siis vähän totutella kuumuuteen, jota varjossakin on vähintään reilu 30 astetta. Lisäksi ei tarvitse olla ihan niin hysteerisenä aurungolta suojautumisesta ja rasvaamisesta. Vaikka kyllä se väri tuntuu pilviharsonkin läpi tarttuvan. Ja kun se aurinko aina välillä pilven raosta kurkkaa, tuntee kun iho kärtsääntyy heti. Tuo sumuinen sää myös tuo ihan oman tunnelmansa, jotenkin niin perithaimaalainen fiilis tulee kun näkee vuoret ja saaret vain utuisesti jossain kaukaa. Auringossa taas kaikki vain hohtaa turkoosina.

Meidän hotelli sijaitsee ei keskellä mitään, Khao Lakin keskustaan on 15 kilsaa ja aivan hotellin edustalla kimaltelee vitivalkoista hiekkaa ja turkoosia merta silmän kantamattomiin. Todella rauhallinen paikka, ainoastaan heinäsirkat alkavat sirkuttamaan illalla pimeän tullen ja ainut jännitys on palmusta putoavat kookospähkinät. Tai no, yhdenkään en ole vielä nähnyt putoavan. Tämä on aivan täydellinen kohde lapsiperheille tai lemmenlomaa viettäville pareille.

Tämä kyseinen Khao Lakhan tuhoutui oikeastaan täysin 10 vuotta sitten tsunamissa. Tuolloin tässä rannalla oli vielä koralliniemi, mutta nyt kaikki on mennyttä. Pohja on kuitenkin aivan täydellisen silkkistä hiekkaa nyt, ja laskuveden aikaan voi kävellä todella todella pitkälle merelle.

Suunnitteilla on reissumme aikana käydä päiväretkellä snorkailemassa erään lähisaaren upeilla koralleilla, lisäksi aluetta ympäröi luonnonsuojelualueilta joista löytyy vesiputouksia. Niihin olisi ihana pulahtaa uimaan. Norsujakin täällä on kuulemma paljon, pitää vähän selvittää millaisissa oloissa ne elävät, pojat nimittäin tykkäisivät käydä niitä rapsuttelemassa. Huomenna illalla ajateltiin suunnata keskustaan vähän enemmän paikallista menoa ihmettelemään. Muuten nautitaan vaan tuosta ihanasta rannasta ja hotellin altaasta.

Tänään myös Kaapo oppi uimaan ilman kellukkeita. Sata sydäntä!!!!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

4 Responses to “PERILLÄ PARATIISISSA”

 1. Linda sanoo:

  oi oi oi
  Yhtään ei käy kateeksi ei.
  Oli täällä Helsingissäkin sumuista… ja sateista

 2. Piitu sanoo:

  Jee! Meidän perhe tulee perässä tammikuussa! Me käytiin siellä jo pari vuotta sitten. Oltiin ratsastaa norsulla ja se oli totaalinen pettymys, rahastuksen maku ja huonot olot teki käynnistä lähinnä vastenmielisen, edes lapsi ei siitä sillon nauttinut. Banaanien antaminen norsuille tosin oli kivaa kaikkien mielestä! Eli kantsii käydä ainakin moikkaa niitä. 🙂 Vesiputoukset oli myös kuivina meidän vierailun aikana. Parempaa onnea teille, muuten toki aivan ihana paikka!

 3. Jonna sanoo:

  Oi vitsi! 8)
  Pitää varmaan poistua sun blogin parista siihen asti, ku palaatte Suomeen. En nimittäin kestä. Tää matka kuume on ihan järkyttävä, vaikka marraskuun alussa olinkin viikon Turkissa, Alanyassa. Muttamutta, kesällä häämöttää Kreikan (Hania) matka 8)

  Mutta, täälläkin on oma tunnelmansa. Lunta,lunta ja lunta. <3

  Hauskaa matkaa!

 4. SatuK sanoo:

  Ihania kuvia ja mikä lämpöinen fiilis välittyykään kuvista. Valvominen ja aikaerot ovat rankkoja, mutta kyllä se on sen arvoistakin 🙂

Kommentoi