POJAT PARTURISSA

2/09/2014

katjamariateam ratakatu 1katjamariateam pojat pitkät hiuksetkatjamariateam lapset parturissakatjamariateam elvis pinnikatjamariateam hiukset lattiallakatjamariateam lyhyet hiuksetkatjamariateam käsi tatuointikatjamariateam hiukset lähteekatjamariateam ajanvaraus

Kerroin viime viikolla että meidän pojilta leikattiin hiukset. Tämä oli ollut mielessä pitkään, mutta pojat itse halusivat itse pitää pitkät hiuksensa. Oikeastaan minäkin halusin, mutta lopulta alkoi ärsyttämään kun KAIKKI sanoivat poikia tytöiksi. Jopa reissussa ollessamme lentokoneessa lentoemäntä väitti minulle vastaan että ei, eivät he ole poikia vaan tyttöjä. Muutenkin Espanjassa ihmiset eivät millään voineet käsittää että pojillakin voi olla pitkät hiukset, he jäivät rannalla tuijottamaan suu auki jos huomasivat että nuo pyllyt paljaana lulkevat pitkätukat ovatkin poikia. Kaapo sanoi hienosti että ”ei haittaa vaikka mua luulaan tytöksi, sanon niille että olen poika”, mutta jossain vaiheessa hänkin alkoi puhumaan että voisi sittenkin ottaa lyhyet poikahiukset.

Kaapon hiuksia onkin jo leikattu useasti, ja suurimman osan elämästään hän onkin ollut lyhytyttukkainen. Elviksen hiuksia taas ei ole ikinä leikattu. Kun huomasin vuosi sitten että ihanat korkkiruuvikiharat kasvavat pois ja tilalle tulee suoraa tukkaa, en vain raaskinut leikata niitä. Molemmilla pojilla on todella paksu tukka ja etenkin Elviksen kiharoissa on ollut todella kova työ. Kylvyn jälkeen perhkon selvittämisessä saattoi mennä jopa lähemmäs kaksi tuntia.

Kampaamokäynti vakkaripaikassamme, Punavuoren Katjamariatemissa, meni tosi kivasti. Itseasiassa itse olin lähes kokoajan jossain muualla, sillä omatkin hiukseni leikattiin ja värjättiin samaan aikaan. Kaapo halusi ihan lyjyen tukan, koneella ajettuna. Vähän kone rupesi jännittämään, mutta hienosti iPadin voimalla hän siitä selvisi. Elvis taas istui tuolissaan kun vanha tekijä, vaikea uskoa että se oli eka kerta.

Lasten kanssa kampaamokäyntiin kannattaakin varatutua juurikin jollain pelillä ja esim pienellä herkulla jonka voi luvata vaikka palkinnoksi tai samalla syötäväksi. kampaamokäynnistä kannattaa etukäteen myös jutella lapsen kanssa ja vähän käydä läpi että mitä tulevan pitää.

Mä en ole itse vielä ihan täysin tottunut poikien uusiin hiuksiin, etenkään Kaapon ihan lyhyisiin (vaikka itse se tykkää niistä kovasti), mutta kyllähän ne nopeasti kasvaa… 😉

Mites teillä muilla on kampaamokäynnit lasten kanssa menneet? Olisiko jotain vinkkejä antaa muille?

Kiitos vielä Katjamarianteamin tytöille!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

11 Responses to “POJAT PARTURISSA”

 1. Lindiz ~ Tutipuu sanoo:

  Ihana postaus!! ootan innolla poikien uutta ilmettä =DD

 2. Mimmu sanoo:

  Ymmärrän kyllä hyvin että noiden kiharapilvien leikkaaminen jännitti mutta komeat pojat tuli! Minulla on juuri kolme vuotta täyttänyt poika jonka hiuksia on leikkautettu pari kertaa. Kyllä kaiken a ja o on osaava kampaaja/parturi jolla on sekä kokemusta että näkemystä lasten hiusten leikkaamisesta. Itse en ikinä uskaltaisi lasteni hiuksia leikata, vaikka mummo onkin tytön hiuksia pari kertaa siistinyt. Pojalle ja isälle onkin tullut parturikäynneistä ihan oma kahdenkeskinen juttu. Tyttöjen hiuksia sen sijaan ei leikata 😀

 3. Mamma sanoo:

  Meillä minä leikkaan tukan, usein ihan koneella.
  Pojalla kasvaa huonommin tukka sivuilla mikä tekee

 4. Mamma sanoo:

  Meillä minä leikkaan tukan, usein ihan koneella.
  Pojalla kasvaa huonommin tukka sivuilla, odotin hiusten tasaantumista mutta sitä ei tullutkaan. Hirveän pitkä tukka pään päällä ja takaa mutta sivuilla lyhyt.

  Kuulin että etelässä kaikkien poikavauvojen tukat leikataan siiliksi jotta hiukset kasvaisivat tasaisemmin. Kuulemma hiusten paksuuskin tulee siitä kun vauvatukka leikataan. Ja annetaan uutta kasvua uudelle ja vahvalle hiukselle.

  Nyt tukka kasvaa tasaisesti ja odotan innolla että päästään joskus ihan oikeasti kampaajalle. Silloin laitetaan joku kiva ison pojan letti ja mammakin lyhyemmän tukan 🙂

 5. Tiitsi sanoo:

  Mun on pakko sanoa, että mä vähän järkytyin, kun huomasin tukkien kadonneen! Mä oon ihan fanittanut Elvistä, kun se vaan on niin supersöpö lapsi hiuksineen! Mietin pitkään, että kylläpä se nyt onkin söpö, kunnes yksi päivä tajusin, että se näyttää aivan meidän vauvalta. Poikaversio mun tytöstä:) Jotenkin sellainen, että ”jos meille olisikin tullut poika niin se olisi ollut kuin Elvis”. 🙂 Mielenkiinnolla seuraan, että pysyykö yhteneväiset piirteet ajan kanssa vai eikös meijän vauvasta kasvakaan Elvistä.

  • Tiitsi sanoo:

   Niin ja sitä piti sanoa, että musta sun pojat on aina olleet ihan poikia tukkineen kaikkineen. Semmoisia luonnonlapsen näköisiä ihania, mutta poikia kuitenkin.

 6. Kalle sanoo:

  Eikös toi kuvassa näkyvä leikkaaja ole sinun äitisi, eli poikien mummo? Onhan se vähän eri asia silloin olla ensimmäistä kertaa parturissa, jos joku läheinen tekee? Toki se voi mennä hienosti ventovieraankin kanssa.

 7. Lillipantteri sanoo:

  Ihana tuo Kaapon kommentti ”mä sanon niille että oon poika” <3 Mun mielestä he ovat ihania Poikia isolla P:llä, oli hiukset sitten pitkät tai lyhyet. 🙂

  Meillä ei ole Ipadia, mutta meidän vakkari parturissa saa aina tikkarin kun on hiukset leikattu. Joskus lapset kysyvätkin herkkujen toivossa että "äiti mennäänkö parturiin?" 😀 Kerran erehdyttiin kokeilemaan lähempänä olevaa parturia, mutta se nainen ei osannut olla lasten kanssa ollenkaan. Sillä on suuri merkitys!

 8. Hei,

  tää ei nyt liity tähän, mutta mistä oot löytäny noin pienet Niket? Haluan tytölle! 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei! Poikien Niket on ostettu niiden tehtaanmyymälästä Malagasta. Mutta luulis ainakin jostain nettikaupoista löytyvän 🙂 Näissä mielstäni koot pitävät hyvin paikkansa, eli sen suhteen uskaltaa ehkä sovittamattakin tilata 🙂

Kommentoi